Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Ricco_hun

Ricco_hun
(senior tag)

Jáj jáj, megint ez az SSD téma. Túl drága, túl kis kapacitású. Majd talán 5 év múlva.

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#2) Cadal válasza Ricco_hun (#1) üzenetére

Cadal
(őstag)

szerintem ha nem az lesz ráírva, hogy "Intel" akkor akár sokkal hamarabb is lehet majd emberi áron viszonylag nagy kapacitású SSD-t kapni. :K

(#3) ngabor2 válasza Ricco_hun (#1) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

nem vagyok biztos abban, hogy kell neki 5 év. lehet, hogy elég 1-2, és értelmes szintre süllyed az ár.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#4) lezso6 válasza ngabor2 (#3) üzenetére

lezso6
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

ámen. :)

"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

(#5) Depression

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Eddig még fel sem tűnt nekem a 0,15W terhelés alatti fogyasztása. Ez eszméletlenül jó!
Bárcsak a gépem összesen ennyit fogyasztana!

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#6) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

Meg mindig kegyetlen draga.

(#7) shtml válasza Ricco_hun (#1) üzenetére

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

Lehet fanyalogni az áron, de be kell látni, hogy ezek a cuccok egyelőre nem az átlagfogyasztó pénztárcájához vannak szabva. Tessék úgy felfogni, hogy az enthusiastok és a komoly céges felhasználók a drága árral megfizetik a fejlesztési költségeket, hogy nekünk pár év múlva már elfogadható áron legyen.

juhfül: Jó lesz az 2 évnek is.

[ Szerkesztve ]

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#8) juhfül válasza Ricco_hun (#1) üzenetére

juhfül
(újonc)

Nézd vissza ezt a hozzászólásod 1 év múlva! ;)

pontpontvesszőcske

(#9) Ricco_hun válasza juhfül (#8) üzenetére

Ricco_hun
(senior tag)

Visszanézem, és majd megkérek egy modit, hogy írja át 4 évre.

Egy év alatt szerinted akkorát fordul a világ? Egy év múlva annyi lesz, hogy általánossá válik az 1-2 terás hdd.

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#10) deicide

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Úgy nézve, hogy a buffalo 30gb SSD-imet 15e/db-ért vettem, ha 6db-ot raidbe kötnék, az még mindig csak 90e Ft, ellenben 180gb és némileg gyorsabb is...

We are the Immortals - From Hell we rise - We are the Immortals - Death Metal, no compromise!

(#11) sanzi89

sanzi89
(senior tag)
LOGOUT blog

A méret legalább elérte a lélektani "elégséges" határt. Már csak az ár madat.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos." | Philips Villanyborotva Apró : http://href.hu/x/czn0

(#12) Sandormaster

Sandormaster
(fanatikus tag)

Egy ilyen 30-32 GByte-os modell simán jó lenne már most is rendszerwinyának, olyan tempóban jönnek kifelé hogy egy idő után úgyis megy majd le az áruk mint állat :K

Az életben az a szép, hogy bármi megtörténhet és az a szar, hogy meg is történik...

(#13) Lenry

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

kapacitása azonban napjainkban igencsak kevésnek bizonyulhat. Ennek megfelelően az Intel bejelentette a 160 GB-os változatot is. - mert a 160GB-val aztán tényleg ki vagyunk segítve :U

mondjuk laptopba már elmegy, fogyasztása pedig :Y

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#14) Ijk

Ijk
(PH! kedvence)

Nemtudom ti hogy vagytok vele, de ha lenne felesleges 1000 dollárom, akkor már inkább ebből vennék egy 80 gigásat.

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#15) dy_nmq válasza Lenry (#13) üzenetére

dy_nmq
(fanatikus tag)

rendszerwinyonak elég....

http://dy217.cgsociety.org/gallery/

(#16) gerii válasza deicide (#10) üzenetére

gerii
(fanatikus tag)

merrefelé nézelődjek ilyen áron értük? :D
MLC chipesek gondolom, ha ilyen jó áruk van?

(#17) deicide válasza gerii (#16) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A CHS-ben van/volt, jelenleg nincs (volt topikja is, de már eladtam mindet, ami érkezett a 30GB-ből), csak a 60GB-s, MLC-s, abból is 2db mindössze, az olyan 27k+áfa listaáron kelleti magát/db.

We are the Immortals - From Hell we rise - We are the Immortals - Death Metal, no compromise!

(#18) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Nekem csak annyi a gondom ezekkel, a szép számadatok ellenére, hogy nem láttam még működni, így nem is hiszem, hogy a gyakorlatban annyival gyorsabb lenne egy "modern" hdd-nél, hogy megérje a töblet költséget. Elhiszem, hogy kicsi, halk, de azt nem, hogy sokkal gyorsabb lenne.

(#19) deicide válasza antikomcsi (#18) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

én sem hittem el, de igaz, és nem csak a szintetikus tesztprogramok szerint, hanem pl total commanderben is olyan számokat ír ki másolásnál, amiket eddig nem láttam...a scandisk pedig 10mp a több mint 1 perc helyett a c: meghajtón...

(#20) Lenry válasza dy_nmq (#15) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

szvsz 160GB már sok rendszernek... viszont meglátásom szerint 60GB még kevés... nekem annyi, 3GB helyem van, pedig csak a WoW, a GTA és a PoP van felrakva... meg a Vista, meg pár program... legközelebb 100as rendszerpartíciót csinálok :)

de ha jól emlékszem, te egy 3 gigás partícióra is képes voltál rászorítani az XP-t :D

[ Szerkesztve ]

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#21) dchard

dchard
(senior tag)
LOGOUT blog

A fejlesztési költséget kell kifizetni? Ugyan minek a fejlesztési költségét?

1. A nand csipekét? Elég sok fogy belőle. meg elég régen kitalálták, azóta csak a csíkszélesség csökkentése megy, amitől a gyártási költség és a fogyasztása is csökken, meg nő az élettartam.

2. A vezérlőét, ami a wearlevelingen túl annyit csinál, hogy a sok kis sz@r nand csipet aggregálja és elosztja a rájuk jutó terhelést, hogy ne fingjanak ki fél év alatt, meg hogy a paraszt lássa a 250 megát másodperceként, miközben a csipek egyessével pont olyan ratyi teljesítményt nyújtanak, mint egy középkategóriás pendrive?

Túróst!

Kevesen gyártanak nand csipet. Hogy-hogy nem a legnagyobb nand gyártó a Samsung a merevlemez gyártásban is érdekelt. Majd pont hülye lesz reális áron adni a nand csipet nagy tételben azoknak a gyártóknak, akik ebből SSD-t akarnak gyártani és ezzel közvetlen konkurenciát támasztanak a Samu merevlemezeknek...

Nem fejlesztettek ők ezen semmi olyasmit, amitől egy 160gigás SSD-nek 1000 dodóba kéne kerülnie.

Dchard

(#22) dy_nmq válasza Lenry (#20) üzenetére

dy_nmq
(fanatikus tag)

5 giga volt az :)

http://dy217.cgsociety.org/gallery/

(#23) antikomcsi válasza deicide (#19) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Egyszer majd megtudom én is, de az nem jövőre lesz még. ;]

(#24) gerii válasza deicide (#17) üzenetére

gerii
(fanatikus tag)

30-at még adnék is egy 60 gigásért, csak azt nem tudom hogy be lehet-e szerelni egy dvd meghajtó helyére átalakítóval( multibay szerűen) :F
én sehol nem találtam még átalakítót hdd-hez sem.

(#25) Lenry válasza dy_nmq (#22) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

3, ha azt mondom :P
tudod, hogy mindenről van Everest riportom :U

[ Szerkesztve ]

(#26) origamihl

origamihl
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Kicsit durva, hogy 23 ilyen kis cukorborsó áráért lehet kinnt kapni egy új Mustangot :DD

(#27) deicide válasza gerii (#24) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

HDD beépitő kittel biztosan, mert ugyanúgy vannak az oldalán furatok, mint a sima 2.5" HDD-nek...

(#28) bteebi válasza deicide (#10) üzenetére

bteebi
(senior tag)

Ezzel azért az mindenképp probléma, hogy a legtöbb alaplapban összesen 6 SATA csati van, szóval akkor már nem ártana (meg amúgy is az lenne az igazi) egy normális, hardveres RAID-vezérlő, ami egy kicsit megdrágíjja :). De az ötlet jó :), szerintem valami ilyesmit kellene majd nekem is csinálnom (egyelőre).

Te is fiam, Bluetooth?

(#29) X@b3e

X@b3e
(PH! addikt)

Ez megint nem az olcsó kategória, OCZ és asszem az A-Data már igen finom árban elérhető...

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#30) bteebi válasza Ijk (#14) üzenetére

bteebi
(senior tag)

De az nem bootolható (bár már valószínűleg megoldották azóta).

Bár lehet, hogy inkább akkor egy kétszer ekkora, de fele ilyen gyorsat vennék ugyanennyiért, vagy egy fele olyan gyorsat feleannyiért :DDD (csak ez persze nem így működik :B ).

Te is fiam, Bluetooth?

(#31) Egon

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha sok pénzem lenne, már szaladnék is a boltba ilyet venni, 4 db-ot, mivel a legfőbb szempont a csend. Jelenleg is 640 GB az össz háttértár-kapacitásom (bőven elég nekem), így a 2 db 320-as vinyót kukáznám, és helyette lenne 4 db SSD (legfeljebb nem partícionálnám őket kétfelé, mint most a vinyókat).

[ Szerkesztve ]

"Az élet túl rövid ahhoz, hogy szar borokat igyunk..."

(#32) Khan13

Khan13
(fanatikus tag)

Nem rossz, majd lesz olcsóbb is. Nekem még mindig fura, hogy Inteles cikkben nem szerepel GHz vagy MHz :)

Neumann -->Petrik TISZK --> Neumann (ÓE) :D

(#33) WonderCSabo

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az Intel mióta gyárt tárolóeszközöket? Eddig nekem még ez nem tűnt fel. :F

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#34) Nyugdíjas válasza WonderCSabo (#33) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

SSD óta. Ebben mindig is eléggé nyomultak, sőt lehet mondani, hogy élen járnak :K

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#35) waterman_ válasza Egon (#31) üzenetére

waterman_
(fanatikus tag)

adattárolásra felesleges ilyen technológia (még). vegyél egy wd green 750est.. nekem olyan van, ha nagyon nagyon közel hajolok a winyóhoz, akkor hallok valami kis zajt, de az eltörpül a kisvárosi zsákutca forgalom-zajához képest..seek hangja annyi van csak, hogyha rányomom a mikrofont a winyó fémkeretére és teljesen felhangosítom a hifit, akkor valami kis apró mély-frekvenciás mocorgás hallatszik. ha megy a hűtő a konyhában akkor meg aztán végképp hallhatatlan. szerintem. :) (nekem is a csend a lényeg. ami hangot ad, az zajong.)

[ Szerkesztve ]

..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe.. "A kormány az a testület, ami mindig megtartja, amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja." Karinthy Frigyes

(#36) Balika911 válasza Lenry (#20) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Ha a programok is oda kerülnek, akkor nem olyan sok az, sőt, esetenként nagyobb is kellhet.

Azért a 160 gigáson elférnék, jól is jönne itthonra, persze nem ezer dollárért. :)

[ Szerkesztve ]

(#37) Thrawn

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

No, van ára, 945 dollár 1000 darabos tétel rendelése esetén.

Different songs for different moods.

(#38) rootkiller

rootkiller
(senior tag)
LOGOUT blog

Majd jön a 64GB-os Extreme szériás X25-E 990$/db-ért, és biztos, hogy valaki megveszi raio0-ba is. Amúgy ha nagyon nekiállunk, lazán el lehet 2,5milliót köteni gépre. Nekem egyenlőre a 250es HDDbőven megfelel.

(#39) WonderCSabo válasza Nyugdíjas (#34) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Köszi a választ!

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#40) OnSeT

OnSeT
(őstag)
LOGOUT blog

Ez egész jó lesz, már csak az árra kéne rágyúrni.

Ha abból az 1000 dollárból levesznek egy nullát már futok is a boltba. :DDD :DD

BattleForge ~ free http://bfkartyak.x3.hu Videók: http://www.youtube.com/onseet

(#41) Balika911 válasza OnSeT (#40) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Adj nekik pár évet, hogy felkészüljenek a rohamra. :D

(#43) bteebi válasza Balika911 (#41) üzenetére

bteebi
(senior tag)

Ez jó volt :DDD.

[ Szerkesztve ]

Te is fiam, Bluetooth?

(#44) bteebi válasza Balika911 (#41) üzenetére

bteebi
(senior tag)

Dupla, bocs.

[ Szerkesztve ]

Te is fiam, Bluetooth?

(#45) v3g374

v3g374
(lelkes újonc)

Az ár végéből egy nullát el kéne venni, és rendben is volnánk. :C

(#46) Vikthor

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

70 MB/sec? ez nem kevés egy kicsit SSD létére? az olvasási tempó rendben van, legalább annak a fele lehetne az írási. Maradok még a hagyományos HDDnél.

~ Arcana ~

(#47) Egon válasza waterman_ (#35) üzenetére

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ehem...
1. Volt egy tucat vinyó a gépemben idén. Egy közös vonásuk volt: szubjektíve mind hangos (vinyó nélkül a gépemnek fele zajtermelése van). Persze csak desktop vinyókkal próbálkoztam, szóval notivinyókra a fenti megállapítás nem érvényes.
2. A 750-es WD jó eséllyel 3 tányéros példány. Teszteltem 3 tányéros, 500-as WD Raid Edition-okat (4 db is járt nálam). Egyetlen darab hangereje felért 2 db egytányéros vinyó zajával (szóval abszolút nem volt halk). Most 2 db egytányéros vinyót használok (mivel a tömörítéseknél kell a két merevlemez: a felére csökken a tömörítés ideje).
Summa summarum: már megbocsáss, de nekem egész más eléképzeléseim vannak a "halk" gépről, mint neked. :U

"Az élet túl rövid ahhoz, hogy szar borokat igyunk..."

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.