fényes dolgot mért kell erőltetni?? 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Notebookok, tabletek » [Re:] Hamarosan Magyarországra is megérkezik az Edge és az X100eHozzászólások

avman
(őstag)
szerintem minden hozzávetőlegesen 3. hozzászólás sírás-rívás lesz, amiben eltemetik az ibm-et, a kínaikat szidják, meg a konzumerpiacot, majd együttesen megállapítják, hogy a zigazi notebookgyártás halott, és többet fitymacsattogás thinkpad vonalon nem hallik, meg egyébként is horatio, a többi néma csend.
[ Szerkesztve ]
Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.

Integra
(Jómunkásember)
tényleg pofás gépek
ettől függetlenül nálam megbuktak a klavinál kapásból, érthetetlen, hogy miért kell ezt a borzalmat erőltetni.. köze nincsen a minőségi thinkpad billentyűzetekhez.
az egyetlen pozitív ebben számomra az, hogy ha egy olcsóbb házi notebook-ot kell vennem, akkor még mindig tudok a lenovonál maradni, igaz, kompromisszumokkal.
[ Szerkesztve ]

Runo
(őstag)
szép-szép.... főleg a képeken, de élőben nem ilyen szépek ám 
mondjuk ennyiért már sztem veszek rendes laptopot....
[ Szerkesztve ]

avman
(őstag)
azért az egekbe nem kell emelni a thinpad billt. néha a kezembe kerül egy r61, az valami borzalmas még a régi hp500-asommal összehasonlítva is, pedig az milyen beugró volt akkoriban. az acer féle szigetes bill, vagy a hp-s pedig részemről sokszorosan jobb, mint eddig bármi, pisztollyal nem lehetne már visszakényszeríteni a hagyományos bill elé. ráadásnak én a pöcökegértől sem tudok normálisan gépelni.
[ Szerkesztve ]

evone
(őstag)
Jo nagy vastag ujjaid lehetnek ha a trackpoint meggatol a gepelesben. 
ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)

avman
(őstag)
nem az gátol, hanem csak a megnyomorított billentyűzet zavar gépelés közben, de biztos meg tudnám szokni, csak hálistennek nem kellett annyit használnom a szóban forgó laptopot.
[ Szerkesztve ]

Prof01
(PH! addikt)
Nagyon jól néznek ki! 
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
még ha zavarna is a trackpoint gépelés közben (amiről szó sincs, ráadásul tőled hallok ilyesmit először), akkor is inkább vállalnám az ezzel járó kellemetlenséget, minthogy trackpoint nélkül egy touchpadet sikálgassak, mint azt tettem éveken át, amíg lusta voltam venni a fáradságot az átszokásra
[ Szeretkezve ]

pacorro
(VIP)
Azért, mert mégis kell valami, amiért 1xx ezerbe kerülnek 3xx ezer helyett. 
És a beltartalom mellett a burkolat, billentyűzet stb. az, amin faragni lehet. Amúgy nem vészes a billentyűzet, persze gyengébb a szokásos TP klaviatúránál, de azért bőven a használható kategória. Az X100e pl. kifejezetten szimpatikus, akinek nincs pénze drágább szubnotira, annak remek alternatíva lehet (pláne, ha megjönnek az inteles verziók).
[ Szerkesztve ]
"Helytelen a képeimet a valósághűség szempontjából megítélni, mert nem bizonyos dolgokat vagy lényeket ábrázolnak, hanem vonalakból, síkokból és színekből alkotott önálló organizmusok." - Ernst Ludwig Kirchner

evone
(őstag)
Mitol megnyomoritott a billzet, ezt nem ertem?! Azert mert kozepen van egy TrackPoint?
ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)

Integra
(Jómunkásember)
nem tudsz pöcökegértől normálisan gépelni. és? ez nem a tp baja, ez a tied, ennyi
t-s klavikat nyúzok, hibátlanok, minőségiek.
pont a múltkor nyomkodtam végig kíváncsiságból vagy 100 noti klavit, döbbenetes a különbség egy jó t klavi és a többi között. ezek az agyonhájpolt mai divat klavik meg egytől egyig olcsó vackok, ergonómiához közük nincsen.

Integra
(Jómunkásember)
nem is kifejezetten most a bill alatti mechanikára gondolok, nem kergetek illúziókat, nem komoly anyaghasználat van alatta, hanem erre a különálló klavi struktúrára. az baszna be, ha majd egy nap elmész t-t venni, és ilyen förtelmet találsz magad előtt egy 350-400ezres gépben.. 

avman
(őstag)
azt már így észrevettem, h a thinkpad ugyanaz a szent tehén, ugyanazokkal a hívekkel pepitában mint az almás tábor. kb. az ilyen fitymacsattogás hallik távolból topik lesz belőlük, csak azon csodálkozom a siratóasszony kórus hol a fenében van, h alápontozzon. mert ugye az eredendő thinpadokba hiba nem lehet, max csak a használója nem méltó rá, meg a mocskos kínaiak butítják le és becstelenítik meg a Szent Márkanevet.
[ Szerkesztve ]

Alchemist
(senior tag)
A párom országos gépíró bajnok volt, rengeteg noti billentyűzetet végigpróbált... jelenleg egy T400-asa van. 
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
már megbocsáss, de te indítottál azzal, hogy nem kell a TP kb-t az egekbe emelni, mikor valaki úgy mert nyilatkozni róla, hogy számára kiváló. nyilván ezt nehéz megemészteni, ha neked nem vált be, de elárulom, hogy ez semmiben nem különbözik attól, amit most éppen nehezményezel.
[ Szeretkezve ]

Jim Tonic
(PH! kedvence)
Több thinkpaddel is volt dolgom. Minőségi, de én sem voltam tőle hanyattesve. Szerintem is hasonlít az almás táborhoz a hype, ami körülveszi.
de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

.mf
(PH! addikt)
x100e -- Athlon Neo vagy Turion Neo
Nem igaz, AMD, mi a francért erőltetitek ezeket a rohadt elavult forró 65nm-es chipeket
Saját magukat lövik lábon: ahelyett, hogy végre 45nm-eseket nyomatnák mobil fronton, ULV-be is, még mindig ilyen vackok vannak
Pedig egy 780G-vel még jó párosítás is lenne...
Na mindegy, szóval hamarosan jön intel CULV-s verzió is, addig meg itthon úgyse lehet kapni?

szabage
(kvázi-tag)
#4 - #16
Ha normálisan akartad volna akkor azt írod: nem jött be nekem!Ehelyett 2 hozzászólás ami nyílvánvalóan hangulatkeltésre való....
telefon+200sms+200perc+1gbnet != telefon

Integra
(Jómunkásember)
tetszik, nem tetszik, egy t-s klavi bizony mai napig a legjobb, 5-10 év után is gyönyörűen, tökéletesen működik, ideális súlyponttal, leütési érzéssel, hanngal, minimális kopással. feltéve, hogy nem ugrál rajta az ember és rendeltetés szerűen használja. ez a legtöbb márkáról a legkevésbé sem mondható el. most ez nem a szent márka, meg a többi általad összehordott halandzsa és lesajnálás meg fitymacsattogtatás, hanem az, hogy egyszerűen piszkosul jó.
és igen, az ember azért elborzad, mikor azt látja hogy a lenovo is beáll és ilyen vacak-look klavikat kezd el gyártani az olcsóbb, consumer noteszokba.. de ez van sajnos. amíg van minőségi t és x széria, addig nagy baj nincsen. ezek teljesen jogos észrevételek, és kritikák, sajnos a lenovo sem tudja kivonni magát a piac gyilkos mivoltából és bekell adnia a derekát, olcsóbb nagy mennyiségben értékesíthető darabokkal, különben lehúzhatja a rolót.
[ Módosította: bwoay ]
Még jó hogy a dolláros ára $449.00 a legolcsóbbnak. Végül is itthon majd 70 százalékkal lesz csak drágább a Lenovo saját webshop-os árához képest. Nevetséges...
Amúgy itt megtalálható a részletes kínálat.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
Jól összerakott konzumer notik trackpointtal.
Még azért messze jobb, mint egy Anus vagy MSI... 
[ Szerkesztve ]
"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

Integra
(Jómunkásember)
mo-n még mindig sokkal jobb áron megy a lenovo mint pl a németeknél. addíg örüljünk, amíg usd-huf árfolyam váltással számolnak
Ott drágább? Az érdekes lenne...
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

Integra
(Jómunkásember)
hajaj... itt 1 usd = 1 eur.
[ Szerkesztve ]
Ja, bár ha így haladnak a dolgok akkor lassan tényleg 1 EUR-t fog érni 1 USD.

boba6
(senior tag)
"magyarországon áprilistól kapható gépek"
esetleg illene átjavítani mivel már kapható 
... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess! • • • • • • • • • • ››› minden friss infó ezentúl: http://twitter.com/bobasix

pampika
(senior tag)
nem csúnyák, bár ahogy többen is említették, fényes felületek és a bill.
de még mindig inkább vennék ilyet ennyi pénzért, mint hasonló árkategóriában vmi felcimkézett ipari hulladékot 
igen, én is t-s thinkpadet használok, nem az elsőt. volt egy kitérőm hp felé, ami nem volt rossz, de jó volt visszatérni. biztos vannak más márkáknak is jó gépeik, de engem erőteljesen meggyőzött, hogy az t41 lassan 6 éve megy: több ember keze alatt, nem épp "asztalról asztalra" körülmények között, és a szerviznek még csak a gondolata sem merült fel, mert egyszerűen működik és kész.
akit meg annyira zavar a pöcök, egyszerűen vegye le a piros kupakot 
Árukért elég korrekt gépek. De a Lenovo azért jól meglovagolja a Thinkpad brandet. 
Amúgy az itt zajló vitához: természetesen nem kötelező hogy mindenkinek ugyanúgy tetszen egy gép hiszen minden szubjektív és ugye mások vagyunk. De azért aki TP-t használt nagyrészt elégedett volt ahogy látom (kivétel erősíti a szabályt). 
Jah az Edget már láttam webshop árlistán, ezekszerint már kapható?
New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)

belanet
(tag)
A kutyámnak is tetszik a Thinkpad bill. Egyik reggel megyek le a nappaliba gombok szanaszét, bill. közepe hiányzik 
[ Szerkesztve ]
http://www.spring-gas.hu

MJ12
(lelkes újonc)
sokáig kerestem, de ez a legszimpatikusabb notebook amit eddig találtam
végre valami normális teljesítményű, megfelelő árú (magyarországon még nem megfelelő,de külföldön igen), és hosszú akkuélettartamú notesz, ha hiszek a 7-8 órás ígéretnek az edge esetében, az x100e-hez 5 órát igértek :/
kiváncsi leszek arra a 7 órára.... csak sehol sincs róla teszt...
nameg egy kicsi konfigurálás a magyar boltokban lévőkhöz nem ártana, pl minek 4 gb, főleg 13 colosokhoz, meg op rendszer nélküli verzió is akadhatna...
nameg 4 cellás akkuval adják, nem 6-al(csak kevés helyen 6)

skydrake
(újonc)
Majdnem x100e-t vettem, csak utólag vettem észre egy durva hibát, a billentyűzete használhatatlan. Page up es page down ott vannak a nyilak mellett közvetlen, így ha gépelni (Pl programozni) akarsz vele mindig elugrik a kurzor egy lapot ha véletlen mellényomsz. Hogy tudták ezt így elrontani...