Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Yutani

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez szép, gyorsan megy a fejlesztés.

Csak jönne már a Bulldozerből a C stepping! :U

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#2) Boxi88

Boxi88
(őstag)

Micsoda mázli, hogy nem szaladtam tegnap megvenni a C1-t... :DDD

(#3) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Csak cserélik, ha már nem egy 2 forintos prociról van szó.

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#4) arty

arty
(senior tag)

Szívesen összeraknék egy fullintel gépet:

Valami B2 steppinges lap, sata3 portjaira kötve 2db 320as srozatu intel SSD raid0-ban, mellé egy ilyen C1-es sandy, aztán bebootolnám a virtuális gépeimet...

(oké, hogy lehetetlen, de "jó" eljátszani a gondolattal :D )

(#5) tiborandras válasza arty (#4) üzenetére

tiborandras
(senior tag)
LOGOUT blog

micsoda perverz vagy ;]

4 sale http://tiny.cc/aprok

(#6) Mozsa válasza arty (#4) üzenetére

Mozsa
(tag)

lehet hogy az általad leírt konfig még mindig gyorsabb lenne, mint egy bull konfig :DDD

(#7) atti_2010 válasza Mozsa (#6) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

:DDD :DDD Na megjött Morzsa alias Ottóka.

[ Szerkesztve ]

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#8) Móci válasza Mozsa (#6) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hopp egy magas labda. :DDD

(#9) (ÉN)közPONT válasza Móci (#3) üzenetére

(ÉN)közPONT
(őstag)

Blama mint az alaplapokkal volt az elején

BDP 51FD .......Iam Ordinary Shopkeeper = Sefter :DDD = Az Igazi Dzsekk Szperrów ! ( Rocker ! ) DeathStars !!! Dinnyebogár Gateways ! :) Nagy MasterL gránit lánc+lakat eladó motorhoz olcsón !

(#10) x_o_n

x_o_n
(PH! addikt)

ez kissé csalódás..na de minek rohannak igy?

:igényes festés vállalok referenciákkal:::::Diablo 3: Guest Pass -t keresek!!:::

(#11) atti_2010

atti_2010
(PH! kedvence)

Most vihetem vissza a tegnap vett C1-est.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#12) Móci válasza (ÉN)közPONT (#9) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát jah, csak itt egy kicsit drágább kategóriában sikerült elkúrni a dolgot. Mondjuk én sem értem, hogy minek siettek ennyire.

(#13) Mozsa válasza Móci (#12) üzenetére

Mozsa
(tag)

Ez igaz, kiadhatták volna akár 2 év múlva is, nincs ellenfél. Legalább is ami annak készült elásta magát.... :DDD :DDD

7: Atti: a bull topikban végeztél már? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#14) (ÉN)közPONT válasza Móci (#12) üzenetére

(ÉN)közPONT
(őstag)

Hát igen....

Nemigen törődnek azzal ,hogy az emberek jellemzően keményen megdolgoznak 1-1 ilyen hardver áráért !
Nembaj ha sz@r...majd kicseréljük (jobbesetben) ..ez még akkor is bosszantó ,hogyha vki játékra vesz egy ilyen holmit mert neki is az idő pénz,de aki melóra :C

Miért kapkodnak? piaci verseny...az ad el aki elöbb dob ki a placcra vmi durvábbat ..lényegében a két vezető márka fej-fej mellett néhány havonta kihoz vmit a piacra ..amivel azt is sugallja ,hogy vedd meg ezt a modellt mert az elöző már elavulóban van :)
Fogyasztói társadalom rulz :) :C

BDP 51FD .......Iam Ordinary Shopkeeper = Sefter :DDD = Az Igazi Dzsekk Szperrów ! ( Rocker ! ) DeathStars !!! Dinnyebogár Gateways ! :) Nagy MasterL gránit lánc+lakat eladó motorhoz olcsón !

(#15) atti_2010 válasza Mozsa (#13) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Jöttem megnézni milyen egy 1000$ selejt.

(#16) FireKeeper válasza atti_2010 (#15) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ha így vesszük minden processzor selejt, mert minden chipnek vannak hibái. ez is selejt, a bulldozer is selejt.

-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)

(#17) atti_2010 válasza FireKeeper (#16) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Igen de ott le vannak tiltva a hibás magok és le is árazzák ennek megfelelően, de itt egy hibás rész van a működő magban és nem igazán tűnik leárazottnak.

[ Szerkesztve ]

(#18) Mozsa válasza atti_2010 (#17) üzenetére

Mozsa
(tag)

a különbség csak annyi hogy az intelt így is megveszik, a bull-t meg csak azért, mert olcsó, és sajnos van akinek csak arra van pénze.

És ha megnézed azt a cikket, amit itt nem hoztak le, hogy mennyi embert bocsát el megint az amd, mert a forgalom növekedés mellett is csökkent a bevétele, rájössz, hogy azért van ez, mert olcsón adja a cuccát, minimális haszonnal. Ez pedig azért van, mert egyébként nem kellene senkinek.

egyébként az amd-nek is volt 1000 dolcsis procija, csak azt tényleg nem vették, mert kettőnek nem volt annyi teljesítménye, mint 1 db intel 1000 dolcsis procinak

[ Szerkesztve ]

(#19) vanhalen válasza arty (#4) üzenetére

vanhalen
(senior tag)

Nakéremszépen.
Tehát akkor, hogy jól értem e: Az Intel új, 1 napos procijáról miután konkretizálódott, hogy milyen stepping-el érkezett (C1) ez a "ht4u" rákérdezett Intelnél, hogy "igaz e, hogy hibás a 300000 Ft-os, frissen kidobott csúcs CPU-tok Vt-D része ti meg itt sunnyogtok szépen csöndben?" Most ez komoly hír, vagy fake?? :Y ÍGY :Y kell megtudni egy csúcsprocesszorról ilyen alapvető infókat? Egy pletyka alapján rákérdez egy netes újság, különben meg "elfelejtik közölni"?? Ezeket főleg melóra veszik basszus. Nekem pl. KELL a VM-hez. Ezek szerint szó nélkül és a pofámba vigyorogva, sunnyogva közölnék, hogy fáradjak a kasszához, miközben már régóta tudják, hogy hibás terméket sóznak rám?
VAGY MIVA' BZMG?!

Most én vagyok a hülye és rosszul értem??

(#4) arty "mellé egy ilyen C1-es sandy, aztán bebootolnám a virtuális gépeimet..."

Az jó, mert a cikk épp arról szól, hogy nem műxik a Vt-D..

[ Szerkesztve ]

A tudomány tegnap délutáni állása/tyúkhúr elmélet szerint igazán művelt csak az lehet, akin végigment egy nehézeke, tehát: Ha nem rendelkezel az említett képesítéssel: NE OKOSKODJ!:)

(#20) Spectrum válasza vanhalen (#19) üzenetére

Spectrum
(tag)

Szerintem jól érted, legalábbis nekem ez jött le a hír alapján. :U

(#21) Viktor77 válasza Mozsa (#18) üzenetére

Viktor77
(MODERÁTOR)

Lehozták.

Bazinga!

(#22) tlac

tlac
(PH! nagyúr)

a sok fújoló közül bárki is tudja, mint az a vt-d?
nem hiszem, hogy hiányozna bármelyiknek is...

(#23) LGLuke válasza vanhalen (#19) üzenetére

LGLuke
(őstag)
LOGOUT blog

Látom képben vagy, mint Mona Lisa!

Pont azért írta az Intel b2 steppinges 1155-ös szériájú alaplapjait, mert azok SATA2-es vezérlője szériahibás.
Pont azért írta az Intel SSD-it, mert a 310-es változat firmware hibás.
Pont azért írta, ezt a CPU-t, mert szériahibás.

Látom értetted a cinizmusát! :))

(#24) Mozsa válasza Viktor77 (#21) üzenetére

Mozsa
(tag)

Érdekes, nem a prohardveren pirossal.....

(#25) vanhalen válasza Spectrum (#20) üzenetére

vanhalen
(senior tag)

"Szerintem jól érted, legalábbis nekem ez jött le a hír alapján"

Akkor a válaszom eme csodálatos hírhez:

Tanárnő az osztályban okítja a kisdedeket:

- Gyerekek, mondjatok egy egész mondatot "békával" és "hajóval"

Gázsika jelentkezik..

- igen Gazsika?

- Béééka**od a f**om, hajaóó, hanemjaóó

Ezt így Intel-re vetítve :DDD

Megjegyzés: NEM vagyok AMD-s, nem trollkodás, csak hánynom köll...

A tudomány tegnap délutáni állása/tyúkhúr elmélet szerint igazán művelt csak az lehet, akin végigment egy nehézeke, tehát: Ha nem rendelkezel az említett képesítéssel: NE OKOSKODJ!:)

(#26) vanhalen válasza LGLuke (#23) üzenetére

vanhalen
(senior tag)

"Látom képben vagy, mint Mona Lisa!

Pont azért írta az Intel b2 steppinges 1155-ös szériájú alaplapjait, mert azok SATA2-es vezérlője szériahibás.
Pont azért írta az Intel SSD-it, mert a 310-es változat firmware hibás.
Pont azért írta, ezt a CPU-t, mert szériahibás.

Látom értetted a cinizmusát!"

Veled ellentétben én NEM itt élem az életem és ha már ennyire vicces a srác (bocsánat: ironikus) esetleg mellé tehetne egy kis infót arról is, hogy mire utalgatott nemde? (ahogyan TE voltál szíves kipótolni)

Tudom, hogy ÉN vagyok a hülye, meg minden és kívülről kellene vágnom minden chipset, proci és ssd összes stepping/egyéb hibáját 8-10 évre visszamenőleg, hisz más dolgom sincs, mint hogy az ilyesféle híreket bújjam folyamatosan :D

[ Szerkesztve ]

(#27) Viktor77 válasza Mozsa (#24) üzenetére

Viktor77
(MODERÁTOR)

Szerintem ha a prohardveren lenne pirossal, akkor is találnál valamit amibe beleköthetsz.

Bazinga!

(#28) Youri

Youri
(PH! addikt)

Ez gyors volt :)

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Justin Bieber ☐

(#29) atti_2010 válasza tlac (#22) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Nem arról van szó hogy kinek hiányzik kinek nem, ha veszel egy méregdrága Ferrarit nem azt várod hogy ne működjön a rádió "mert úgy is a motort hallgatod".

[ Szerkesztve ]

(#30) Oliverda válasza Mozsa (#24) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ígérjük a végleges kitiltásodról pirossal kiemelt hír lesz a címlapon. Már el is kezdtük megírni.

Amúgy abszolút semmi közöd hozzá, hogy mit és milyen formában közlünk le. Csinálj saját oldalt, és ott azt és úgy írsz ahogy kedved tartja.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#31) Mozsa válasza Viktor77 (#27) üzenetére

Mozsa
(tag)

Ezt le lehet zárni így is. De ha a "Komoly hibával jönnek a sandy bridge-e processzorok" kaphatott pirosat, énszerintem a leépítés is megérdemel egyet.

(#32) atti_2010 válasza Mozsa (#31) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Mit vagy úgy kiakadva attól a léépítéstől? Az nem karosítja meg a vásárlókat, és nem is tudod átlátni az okát.

[ Szerkesztve ]

(#33) Mozsa válasza Oliverda (#30) üzenetére

Mozsa
(tag)

Oké,oké, nem tudom mitért vagy úgy a plafonon..... ha egyszer nem megy az amd-nek, akkor nem megy, erről nem én tehetek. :DDD

(#34) Abu85 válasza Mozsa (#31) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Most tényleg olyan nehéz felfogni, hogy a PH kb. másfél éve nem foglalkozik nagyon üzleti dolgokkal. :U Az IT Cafe-ra kell menni, ott ezekről vannak adatok.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#35) FireKeeper válasza Mozsa (#18) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

egyébként az amd-nek is volt 1000 dolcsis procija, csak azt tényleg nem vették, mert kettőnek nem volt annyi teljesítménye, mint 1 db intel 1000 dolcsis procinak

nem csak trollkodsz, de tévedsz is... :U

(#36) Viktor77 válasza Mozsa (#33) üzenetére

Viktor77
(MODERÁTOR)

Akkor mostantól játsszuk azt, hogy a következő beszólásodnál repülsz. Végleg. Elég volt belőled. Szóltam előre.
Ha jól látom, ebben a topicban sem sikerült egy szakmai hsz-t sem írnod.

[ Szerkesztve ]

Bazinga!

(#37) Mozsa válasza FireKeeper (#35) üzenetére

Mozsa
(tag)

(#38) WayneGace

WayneGace
(fanatikus tag)

Mi az a VT-d szolgáltatás? :B

(#39) FireKeeper válasza Mozsa (#37) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az is trollkodás, de legalább szakmailag nem tévedés.

WayneGace: virtualizációhoz kell.

[ Szerkesztve ]

(#40) atti_2010 válasza Mozsa (#37) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

A Vt a Virtualizációhoz kell, ha ez nem működik akkor az egyértelműen egy selejt proci amit nem illene 1000$ áron eladni.

(#41) Blom válasza atti_2010 (#40) üzenetére

Blom
(senior tag)

ez nagyon durva ár, nem is lesz ilyenem soha. :Y

(#42) FireKeeper válasza FireKeeper (#39) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

illetve pontosítok, az I/O virtualizációhoz kell.

(#43) Duliee

Duliee
(őstag)
LOGOUT blog

Ilyenbe hogy fut bele az Intel?, egy ilyen árú procit hibával kiadni? : :(

Eladó: E8400 BOX |Gyári intel i5/i7 rézmagos hűtő /1155/ <> Hirdetéseim: http://tinyurl.com/cspez8d

(#44) T_Stark

T_Stark
(senior tag)

Hibás procit tessék tessék, óccsón adom, 300K :DDD

(#45) LordX válasza FireKeeper (#42) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ami kb kötelező feature normális virtualizáció implementációhoz :)

(#46) Vico87 válasza WayneGace (#38) üzenetére

Vico87
(tag)

Úgy tűnik a kollégák nem nagyon vágják, úgyhogy leírom. Van a VT-x és a VT-d. Előbbi abban segít, hogy hatékonyabban tudja a virtualizációs környezet (VMware, VirtualBox, stb...) kezelni azokat az eseteket, amikor a vendég OS olyan műveletet akar végrehajtani, amit neki csak akkor szabadna, ha ő lenne a gazda OS (pl memóriát lapozni RAM és disk között, privilegizált utasításokat futtatni, stb...). Ezeket az utasításokat a virtualizációs környezetnek "el kell kapnia" és végrehajtania vele ekvivalens műveletsorozatot, így a vendég OS (jó közelítéssel) elhiszi, hogy csak ő fut a gépen. Ezeket a VT-x gyorsítja. A VT-d ezzel szemben az átlagemberek számára sokkal kevésbé lényeges szolgáltatás (csak ugyebár sírni jó :W ), amely azt teszi lehetővé, hogy hardver elemeket "ráköss" a virtuális gépre, mintha "abba lenne beledugva" (pl. van két grafikus kártyád, egyiket odaadod a VM-nek VT-d segítségével, így kb. hibátlan 3D gyorsítást kapsz a VM-ben, de szerverekben arra használják, hogy hálókártyákat adjanak a VM-eknek, mert így kisebb overheaddel tudnak kommunikálni, azaz nagyobb sávszélesség érhető el). Nyilván ilyet csak akkor lehet megtenni, ha erre a chipset és a CPU fel van készítve.

(#47) tlac válasza atti_2010 (#29) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

nem jó a hasonlat
mivel ha nem lennének róla hírek, észre sem vennéd, hogy hiányzik

másrészt a korábbi csúcs i7-2700k sem tudja

(#48) tiborandras válasza Vico87 (#46) üzenetére

tiborandras
(senior tag)
LOGOUT blog

vegre valaki szepen es erthetoen megfogalmazta, hogy vt-d nelkul is van virtualizacio, bar macerasabb :R

4 sale http://tiny.cc/aprok

(#49) szacsee válasza arty (#4) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem lenne kevés annyi SSD oda?
Áramszünet után 2x8Mb tárhellyel mit csinálnál? Prociban több L2+L3 van. :DDD

(#50) Youri válasza szacsee (#49) üzenetére

Youri
(PH! addikt)

Na meg lenne ott kalapálás, LGA 1155 vs 2011 miatt ;]

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Justin Bieber ☐

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.