Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#51) Oliverda válasza ddekany (#50) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"Az előbbi elmélet arra a fejleményre is magyarázatott ad, hogy a konfiguráció cseréjekor, miért működhet hibátlanul az előző alaplapban szürkehalált produkáló Radeon."

Az igaz hogy biztosan soha nem tudjuk meg bizonyára.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#52) godness válasza dying_star (#26) üzenetére

godness
(lelkes újonc)

Énse csipázom ezt az energia takarékoskodós mizériát.Alaplap EPU-s hülyeség leveszi a szorzót,Powerplay a kraftot, és a végén kijön h 400W helyett eszik a kicsike 380at:) ezzaz
Ha kell belerakok én egy 1000es Tápot is és rákotök még egy mélynyomót is(vhogy:D) csak szivja azt az áramot!

Egyen amennyit kell,és működjön is tisztességesen.Csak ennyit kérünk Userek.
nempedig minusz 300ft villanyszámlát:D

Intel Q9650 3Ghz 12mb,Noctua NH-C12P(proci hűtő) ,Asus p5k,4X1GB 1066 memory,HD5770 1GB GDDR5,2TB,1X32col Samsung full HD TV 2X24col samsung full HD

(#53) Abu85 válasza leviske (#39) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mert semmi köze a hibának a hardverhez. Egyszerűen csak bizonyos konfigurációban produkálja a rendszer. Ebbe beletartozik a szoftveres háttér is.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#54) Zolás válasza Overlocker (#43) üzenetére

Zolás
(őstag)
LOGOUT blog

Ehh tul szép lett volna :DDD

Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve http://db.tt/VAEJ3ka

(#55) JColee válasza godness (#52) üzenetére

JColee
(őstag)
LOGOUT blog

elég hamar nyivákolás lenne, ha nem lenne semmi energiagazdálkodási funkció :)

A szerver a kérést zavarosnak találta és nem tudja hogy hajtsa végre.

(#56) 8zabi válasza Overlocker (#36) üzenetére

8zabi
(senior tag)
LOGOUT blog

2009 nyarán vettem a kártyát, mindig az aktuális meghajtó volt alatta
mindegyikkel csinálja

Eladó Galaxy Spica: hardverapro.hu/apro/galaxy_spica_gt-i5700/friss.html

(#57) Abu85 válasza 8zabi (#56) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

De most neked 800 SP-s HD 4830-ad van?

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#58) 8zabi válasza Abu85 (#57) üzenetére

8zabi
(senior tag)
LOGOUT blog

igen

és tudom hogy nem ehhez készült a javítás, de szegény ember vízzel főz

a hibajelenség ugyanaz

[ Szerkesztve ]

(#59) Abu85 válasza 8zabi (#58) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Beszéltél már a Sapphire supporttal, mert ez saját tervezésű kártya, és ez az ő területük. Egyébként ők számos javítást szoktak kiadni a nem referenciakártyákhoz. Biztos tudnak segíteni.

[ Szerkesztve ]

(#60) 8zabi válasza Abu85 (#59) üzenetére

8zabi
(senior tag)
LOGOUT blog

velük még nem

amd fórumon viszont találtam jó pár topicot hasonló problémáról, megoldás még nem született

akkor megpróbálom a sapphire-nál is, köszi a tippet

[ Szerkesztve ]

(#61) Novai

Novai
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

XFX 4850 XXX HD-485X-YDDC kártyánál is szürke halál van. Windows 7 és Xp alatt is. Régebbi drájverekkel is. Lehet az Asus P5B alaplapot nem szereti?

(#62) Killing válasza Killing (#34) üzenetére

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

És most előjött 2x is. :(((
(Még jó hogy lekopogtam.) :DDD

[ Szerkesztve ]

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#63) Abu85 válasza Killing (#62) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A cikkben le van írva, hogy a meghajtó csak a referenciamodellre épülő Radeon HD 5800-as kártyák esetében hatásos. ;)

Novai: Az XXX-es XFX Radeon HD 4850 bevallottan hibás ebből a szempontból, de csak az XXX modell. A gyártó elismerte ... keresd fel az XFX supportot, majd ők segítenek.

[ Szerkesztve ]

(#64) Killing válasza Abu85 (#63) üzenetére

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszi a bíztatást. :DDD
Most alig 1 perce jöttem vissza egy másik szürke halálból. :(
Az 5770-hez mikor lesz valami megoldás?

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#65) Abu85 válasza Killing (#64) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A referenciakártyákhoz a jövőhéten.

(#66) Killing válasza Abu85 (#65) üzenetére

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kösz. :R
Addig már csak kivészelem valahogy, nincs nagy kedvem visszarakni a 7600GS-t. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#67) bartucc

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ideje volt... Elég kellemetlen lehet ha az ember 60.000 felett vásárol és azonnal problémába ütközik.

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#68) Jim74 válasza Abu85 (#65) üzenetére

Jim74
(őstag)

Honnan tudom, hogy referenciakártyám van? Tudom, hülye kérdés, de hát magamtól nem jöttem rá :DDD . Sapphire VaporX-em van 5770-es.

(#69) Abu85 válasza Jim74 (#68) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A Catalyst Control Center kiírja. Ha az Információs központ grafikus hardver menüpont alatt ... a Graphics Card Manufacturer ponthoz Built By ATI van írva, akkor az referencia. Minden más bejegyzés egyéni termék.

[ Szerkesztve ]

(#70) Kendek válasza Abu85 (#69) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az nem a BIOS-ban tárolt Vendor ID-n múlik, hogy ott azt írja-e ki, hogy Built By ATI, vagy éppen mást? Nekem ref. NYÁK-os ASUS HD4850-em volt, és ha jól emlékszem nem írta ki a CCC-ben ezt, csak azután, miután az 1002-es ID-re írtam át, illetve eredeti ATI-s BIOS-t nyomattam rá. Amennyire meg tudom, a referencia kártyáknak is eltérő lehet a BIOS-uk, eltérhetnek az alkalmazott órajelek 2D-ben, meg a hozzá tartozó fesz is nem? Attól még referencia marad a hardveres felépítés.

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#71) Abu85 válasza Kendek (#70) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A referencia, az annyit jelent, hogy az AMD felügyeletével gyártják és csak az AMD által engedélyezett BIOS kerül rá. Ha valaki már saját BIOS-t rak rá, akkor az már nem számít referenciakártyának.

(#72) tzsolesz válasza simlisgumis (#41) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Megjelent a 4670 és amíg nálam volt csak egyszer volt vele gondom, még pedig a GTA4-ben textúra hibák jöttel elő, vagy meg sem jelentek. Abban a pillanatban amikor kiléptem a játékból és letöltöttem a legújabb drivert. Feltelepítettem, sé minden rendbe jött. beszélnem sem kell hogy már vagy 3 hónapos driver volt előtte fennt.

Egyébként igaz ez mindkét oldalra.

A Ferminél lesznek majd még érdekes dolgok, de ne legyen igazam. Ezért is kérek meg mindenkit aki mostanában ilyen egyoldalú nyilatkozatokat tesz ebben az ügyben, hogy ne hogy meg bánja majd a FERMI megjelenése után a kijelentéseit.
:N

A hírhez: Ezzel az HD5000-es széria egyik támadási felülete megszűnt, nem is baj. legalább a szürke halál miatt már nem támadhatják a zöldek. :N

[ Szerkesztve ]

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#73) Kendek válasza Abu85 (#71) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az nagyszerű, de valószínűleg akkor ez a javítás az eladott kártyák java részére hatástalan. Kíváncsi vagyok, hogy akkor adni fognak-e a felhasználóknak BIOS frissítést, meg hozzá alkalmazást. Eddig nagyon nem volt jellemző ez.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#74) Abu85 válasza Kendek (#73) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A gyártók csinálják a BIOS-t, de az AMD-hez is el lehet juttatni a kívánt beállításokat, és ők beépítik a driverbe. :) Ez nem olyan nehéz.

(#75) Jim74 válasza Abu85 (#69) üzenetére

Jim74
(őstag)

Köszi a választ. Powered by ATI van kiírva. Akkor ezek szerint a VGA-m nem referencia és nem is lesz rá javítás? :U

(#76) Kendek válasza Jim74 (#75) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor ezek szerint nem. De amúgy érdekes, mert, ha a karesz teljesen referencia felépítésű, és a BIOS is az, akkor is a legtöbb gyártó a Vendor ID-t átírja, meg mit tom én, hogy a neve azért benne legyen. Ez csak azért is érdekes, mert ezt a BIOS-t teljesen felül is lehet bírálni szoftveresen.
Remélhetőleg akkor minden gyártó összes ezen szériás terméke javítva lesz a Catalystban, és nem csak a Windows platformon.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#77) Tomate

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ma éjjel 0:06 perckor szembesültem első szürkehalálommal.---->Asus 5850
Holnap megy fel a peccs. ;)

(#78) godness

godness
(lelkes újonc)

Eddig egész jól muzsikált HD5770esem van Sapphire bácsiéktól, azóta volt már "szürke"halál,kék halál,csak "úgy" restart,énmeg csak itt pislogok. És még akarok kistesót is mellé CF be...de így:(

Intel Q9650 3Ghz 12mb,Noctua NH-C12P(proci hűtő) ,Asus p5k,4X1GB 1066 memory,HD5770 1GB GDDR5,2TB,1X32col Samsung full HD TV 2X24col samsung full HD

(#79) Jim74 válasza Kendek (#76) üzenetére

Jim74
(őstag)

Köszönöm a segítséget. Azért bízom benne, hogy megoldják a problémát, bár BIOS nem kezdenék nyugodt szívvel frissítgetni a VGA-n. Vagy már ez is ugyanúgy működik, mint az alaplapoknál, hogy akár Windows alól is meg lehet csinálni?
Mondjuk akkor még felmerül a garancia kérdés is. Mert hát, gyártói hiba miatt kellene mondjuk a BIOS-t frissíteni. De ha saját magam csinálom, akkor az ugye garanciavesztéssel járhat.... Hm... :U

(#80) Cefet válasza ZeGa01 (#47) üzenetére

Cefet
(tag)

Nekem is volt ilyen bajom, de csak azért mert Folding@Home tudományos számításokat is futtattam a GPU-n. Amikor ezt leszedtem, akkor megszűnt a hiba. Nekem 4870 VGA-m van.

(#81) Abu85 válasza Jim74 (#75) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

De lesz rá javítás, csak a kártyó gyártója gondoskodik majd róla. Ez történhet egy új BIOS-sal, vagy a működő paramétereket beletetetik az ATI-val a meghajtóba.

[ Szerkesztve ]

(#82) Jim74 válasza Abu85 (#81) üzenetére

Jim74
(őstag)

Köszi. Reménykedem, hogy az utóbbi megoldást választják a probléma orvoslására :U

(#83) huby80

huby80
(tag)

Hát igazábol vártam a catalyst 10.2 mint a kisangyalt mert havi 1x volt szürke halálom az 5870-esemen(gigabyte) és megjött a várvavárt 10.2 és láss csodát azota napi 2x van szürke halál!!!! BRAVO!!!!! :R :R :R

(#84) Abu85 válasza huby80 (#83) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Írd meg az ATI-nak, hogy nálad nem javította ki, mert többszáz tesztelt konfigból dolgoznak, ahova a 10.2 javítást jelentett. Esetleg ha Win 7 RC-t használsz, akkor cseréld véglegesre, az RC-t már nem támogatják.

(#85) huby80 válasza Abu85 (#84) üzenetére

huby80
(tag)

Win7 használok x64-est véglegest!!

(#86) stevve válasza huby80 (#85) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Hogyan telepítetted? Uninstall - restart - install? Nem tudom, lehet-e köze hozzá, de Win7 alatt már lehet úgy telepíteni, hogy se uninstall, se restart nem kell - talán ott keveredett meg valami.

PH semleges

(#87) huby80 válasza stevve (#86) üzenetére

huby80
(tag)

Hát uninstall-restart-install elvileg igy kell nem?
:K

(#88) stevve válasza huby80 (#87) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Van könnyebb út is, azért is kérdeztem, de akkor ez nem lehetett baj... sajnos elég kevés ötletem maradt. :(

PH semleges

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.