Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) ody42

ody42
(senior tag)
LOGOUT blog

na vegre egy ssd, ami tenyleg gyorsabb mint 1 vinyo :)

(#2) Ndruu válasza ody42 (#1) üzenetére

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Most már csak az árát kell levinni, úgy hogy normális halandó gépében is bekerülhessen. Aranyáron nem kérek belőle...

sálálé

(#3) JoeYi

JoeYi
(őstag)
LOGOUT blog

lassan minden napra jut egy ssd bejelentés. Nembaj, ez csak jó nekünk

Genesis Montana - újra kétkeréken

(#4) jasohn válasza JoeYi (#3) üzenetére

jasohn
(tag)
LOGOUT blog

Hát ja lassan már mindenki SSD-t fog gyártani/forgalmazni/piacra dobni, de ebből nekünk az lenne jó, hogy ha lemenne ezeknek az ára, de hát az előrejelzések azt mutatják, hogy legkorábban 2010-ben lesznek elfogadható, mai HDD-k árszintjén.
Addig meg csak megfelel nekünk a jó öreg HDD és a technikai fejlődéssel az SSD-k majd csak jobbak lesznek és ez remélhatőleg akkor fog bekövetkezni amikor megfizethetőek lesznek egy átlag felhasználónak is.
Manapság ebben látják a világcégek a jövő bevételforrását és lássuk be igazuk lehet, csak hát az ÁRAKAT LEFELÉ plíííz!!! :B

(#5) t72killer

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

kíváncsi vok, h akkor is 2millió óra-e az MTBF, ha beleteszük egy 512MB rammal bíró gépbe, amin vista alatt játszunk... ;]

[ Szerkesztve ]

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#6) Janoska26

Janoska26
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Egyre jobbak és jobbak, valahol olvastam, hogy 2010-re már nagyon olcsóak lesznek, legalábbis a tervek szerint.Hajrá! :DD

(#7) Hebry

Hebry
(senior tag)

Intel, aztán OCZ, lassan tényleg mindenki kér egy kis szeletet a tortából.
Azon meg nem kell meglepődni, hogy a samsung a beszállító.
Minél több a gyártó annál nagyobb a valószínűsége e gyorsabb áresésnek...
Türelem SSD-t terem emberibb áron...

Az első winyóm 540 mb-os volt, a cd többet tudott nála. JA és az akkori gépem aranyárban volt.
Most a C64-et nem vettem be a buliba... :DDD

(#8) Peet válasza t72killer (#5) üzenetére

Peet
(senior tag)

A Vista idióta indexelése biztos kikészíti egy idő után.

''gyertyafényes kernelfordítás'' by SZTAKI

(#9) Bici

Bici
(PH! kedvence)

Én is leginkább arra vagyok kiváncsi, hogy nagyon erős terhelés alatt menniyre (lesznek) hajlamosak a megnyekkenésre. Feltételezem, hogy itt sok fog múlni egy idő után a hűtésen is.

Amúgy ha annyira megbízhatóak lesznek, akkor tükrözés nélkül lehet majd RAID0 tömböket létrehozni, esetleg több lépcsőben is, és akkor állati gyors tömböt kapunk...

(#10) Hani

Hani
(fanatikus tag)

Mindig feljön az MTBF és mindig feljön, hogy meddig bírja valós körülmények között.. Remélem, pár éven belül elfogadható ára lesz ahhoz, hogy valaki vegyen 10/100/X darabot belőle, és letesztelje, mennyire működik a wear-leveling mondjuk egy swapként használt ssd esetén.

Mellesleg a tegnapi Inteles hírhez kicsit kapcsolódva: van egy sanda gyanúm, hogy többen azért kezdenek hozzá mostanában az SSD-gyártáshoz (vagy gyártatáshoz és felcimkézéshez), mert a memóriapiac összeomlani látszik (mint pár évente szokott). Kérdés, hogy ha a memógyártók bekeményítenek, felfordul-e a sok kis alternatív gyártó, vagy csak a nagyok maradnak meg a magasabb alapanyagárak mellett is...

[ Szerkesztve ]

(#11) Obi-1 válasza JoeYi (#3) üzenetére

Obi-1
(őstag)

Ez egy átmatricázott Samsung, ettől nem lesz nagyobb a verseny. :(((

Only a Sith deals in absolutes.

(#12) orbano válasza Bici (#9) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

az indexelés leginkább olvasási művelet. mellesleg nem idióta. nekem az XPn is indexel most a desktop search engine és észre sem venni.

A vér nem válik VAZZE!™

(#13) Bici válasza orbano (#12) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

Oks, köszi az infót, de sztem nem nekem akartál válaszolni... :)

(#14) ZCoyote válasza Ndruu (#2) üzenetére

ZCoyote
(őstag)

Milyen jó hogy minden napra jut egy ssd bejelentés legalább ugyanazokat a hozzászólásokat több példányban tudjuk elolvasni :)

Romani ite domum. Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól. by W.A.

(#15) liksoft

liksoft
(PH! nagyúr)

Valahogy ez jutott eszembe a hír hallatán innen.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#16) Dr. Akula válasza Bici (#9) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

RAID0 tömböket már most is érdemes létrehozni - mondjuk C:\ meghajtónak. Adattárolásra meg külön vinyó.

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#17) Stalker-2572

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Hamarabb lesz az átlállás, mint gondoljuk :C

All Black...

(#18) cucka válasza liksoft (#15) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ez az ocz nevű cég gyárt egyáltalán bármit is, vagy csak átcimkéző és marketing részleget tartanak fenn?
gyanítom, hogy az égvilágon semmit nem gyártanak/fejlesztenek, szóval elég jól csinálják, hogy a paraszt kifizeti a 20-30% felárat a semmire :)
(nem ide tartozik, csak eszembe jutott, hogy a másik ilyen röhely cég az alienware, akik ráfestenek valami színes sz*rt a clevo notebook-ra és eladják másfélszeres áron)

[ Szerkesztve ]

(#19) Ősember válasza Stalker-2572 (#17) üzenetére

Ősember
(PH! addikt)

pontosan :) ennyi gyárto nem fog tudni olyan könnyen összebeszélni :D na meg a hdd piac a földszinten van, persze az átlag usernek az az elfogadott, ami tul olcso és azt veszi mércének :))

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#20) shteer válasza cucka (#18) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

gyártani vagy gyártatni kérdés.. ez csupán méret-gazdaságosság kérdése

minden esetre a desig+marketing+garancia kérdésében jeleskednek.. szvsz jól csinálják

láttam már OCZ-nyákos memóriát, még ha gyártatják is :)

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#21) cucka válasza shteer (#20) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem a gyártatás a nevetséges szerintem, hanem hogy pl. ennél az ssd-nél a burkolat dizájnján kívül nulla hozzáadott érték van a terméken.

(#22) shteer válasza cucka (#21) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

név, design, csomagolás, support, garancia - ez mind hozzáadott érték és biztos van még

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#23) Bici válasza Dr. Akula (#16) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

Persze, de úgy értettem, hogy ha lemegy az ára, és megfizethető lesz 2db is.

A RAID0-nak az a hátránya, hogy dupla esély a tömb meghibásodására, ezért ahol sok a lé, és egyszerre kell sebesség, és megbízhatóság, ott tükrözik a RAID 0 tömböt (RAID10).

Viszont, ha az SSD-k tényleg ennyire megbízhatóak, és a terhelést is bírják, akkor vagy megspórolható (lesz) ez a tükrözés, ami olcsóbbá teszi, vagy ugyanannyiból közel dupla sebességű és dupla tárhelyű tömb hozható létre.

[ Szerkesztve ]

(#24) TeeJay válasza Bici (#23) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

SSD-ből most is lehetne 200-300MB/sec sebességűt gyártani
egy 128gigásban is több flash chip van
gondolom 8gigabájtosból tesznek bele 16darabot és azoknak adódik össze a sebessége
vagy valami hasonló módon megy ez :))

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#25) anulu

anulu
(PH! nagyúr)

szép darab, vennék is egy 64-eset rendszer vinyónak, feltéve ha nem platina árban lenne :(

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#26) Thulcandra

Thulcandra
(őstag)

A meghibásodások közötti átlagos időt (MTBF) kétmillió órában adják meg.

azaz 228 év ?! wtf ? vagy ezt most én értelmezem rosszul :W

" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "

(#27) Jim Tonic

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Samsungnak nem is nagyon van ennyire gyors meghajtója. Eddig csak az MTRON termékeit láttam ilyen gyorsnak.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#28) LonGleY válasza orbano (#12) üzenetére

LonGleY
(senior tag)

Mellesleg a Vista indexelése idióta. Az SP1-ben már javítják a dolgot, abban nem fog ennyit kerregni (SSD esetében szuszmákolni, vagy ki tudja :] ).

A Dropbox tárhely kimaxolása 16 GB-ra >> http://tinyurl.com/dropbox16

(#29) Flashcash válasza Ndruu (#2) üzenetére

Flashcash
(PH! addikt)

Hamar meg fog történni az árcsökkenés, persze itt nem a 64GB+ változatokra kell gondolni, de egyelőre nem SSD-n kell torrentezni meg filmeket tárolni.

Jelenleg 60ezer körül van egy 16GB-os gyors MTRON SSD, ha ez az összeg lecsökken 25-30 ezerre, akkor már sokan el fognak gondolkozni azon, hogy bedobnak egy ilyet rendszervinyónak és vesznek hozzá pl. egy WD Green power 750GB/1TB vinyót és kész a halk, gyors, nagykapacitású konfig.

F1 videók : http://tamas13.ultraweb.hu

(#30) Crytek

Crytek
(őstag)
LOGOUT blog

Nemtudom olvastátok e valamelyik SSD hírnél hogy egy srác vett egyet és irt róla.
Nem kell félni hogy behal 5 évet simán kibir.

[ Szerkesztve ]

AsusP5K,E6750,4GB DDR 2,GTX 460 1GB HAWK, 3760 GB HDD

(#31) symering

symering
(kvázi-tag)

Nekem csak az a szituáció jut eszembe, hogy veszek egyet, teszek rá egy csomó adatot, majd bekrepál.

Ezt is vigyem a Kürt kft-hez, hogy mentsék le róla az adataimat? :W

Megnézném a munkafelvevő arcát, amikor előállok a problémámmal... :Y

(#32) Stalker-2572 válasza Thulcandra (#26) üzenetére

Stalker-2572
(PH! kedvence)

azaz minden 100. termék 2,28év után kreppan be, a többi pedig megy tovább...

All Black...

(#33) liksoft válasza symering (#31) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Állnak elébe, és ha ott hagyod, lementik (ha műszakilag lehetséges). Vagy másik adatmentő céghez viszed, és ott is foglalkoznak a problémáddal. Ha nem fejlesztenek, akkor elsűlyednek. És ezt tudják!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.