Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#51) mobbo

mobbo
(fanatikus tag)

jo kis vga lesz ez :DDD
gyorsan menjetek megvenni az utolso 88gt-ket, mert aztan egy ideig nem lesz semmi amit erdemes (ha csak amd nem)

;]

(#52) joshua7 válasza tlac (#47) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

:(

Semper Fi

(#53) N4r4ncs

N4r4ncs
(fanatikus tag)

Mikorra várható magyarországon?

Mátyással együtt az igazság is meghalt

(#54) leviske válasza Keldor papa (#32) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Oda írtam, hogy nem a G92b-re gondolok. ;]

Ugy értettem az utódot, hogy méltó utód... pl, hogy GT200 szintje 50k-ért... :) Vagy nV oldalon a 8800GT-vel meg is szűnt a "középárú fenegyerek" kora? :) Mert ha igen, akkor még jobban tudom jelen pillanatban sajnálni az nV-t, mint eddig. :))

Nagyon sok fan-t fognak elveszteni...szerintem. :(

(#40) Tonyo: az RV770-es ATi-kat érdemes megvárni... már csak az árak alakulása miatt is. :K

(#55) Neoteric : A DX10.1 hiánya vissza fog húzni... én már inkább AMD karit vennék, bár én amugy is... :DDD

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#55) Neoteric válasza Dare2Live (#43) üzenetére

Neoteric
(őstag)
LOGOUT blog

és akkor mennyit tudna a gts slibe?

mer most van 1.. lehet később érdemes lenne beruházni még1re?

mert mostha vennék egy modernebbet kb 1 év múlva(nagy valszegséggel közép-felsőkategoriát), akkor az többe kerülne mintha vennék még egy gts-t, amivel akk jobban ellenék mint egy gt280al?
nemtom érthető e :F

szal 88gts sli vs gt280 vs leendő közép-felső kateg.

╔══════════════════════════════════════════════════╗ ║Go Go Michelisz!!! - Battlelog: NeotericHUN - ♥ Samsung Galaxy S II ♥ ║ ╚══════════════════════════════════════════════════╝

(#56) Tonyo válasza leviske (#54) üzenetére

Tonyo
(őstag)

de az sem lesz 30-40 ezer..ebben biztos vagyok,annál többet meg nem áldoznék vgra...

[ Szerkesztve ]

Dura lex, sed lex...

(#57) mobbo válasza Neoteric (#55) üzenetére

mobbo
(fanatikus tag)

lehet hogy visszavonom amit irtam
link
crysisban 3x gyorsabb mint a 88gt (neha negyszer)

:O

[ Szerkesztve ]

(#58) Alvin_ti4200

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

egyre kevesebb a (jó) játék PC-n, úgyhogy nincs értelme új videokártyát venni, ilyet meg főleg, áramzabáló foskazán...

(#59) Keldor papa válasza Alvin_ti4200 (#58) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Már nem azért, de PS3-on sincs nagy gameáradat... jó GTA 4 és MGS 4 kivétel, de több nincs.

[ Szerkesztve ]

(#60) mobbo

mobbo
(fanatikus tag)

1.4 milliárd tranzisztor nem tévedhet

;]

(#61) rudi válasza Alvin_ti4200 (#58) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mit gondolsz, az NV miért áll a négyből már legalább két és fél lábbal a GPGPU területen? Egész tanulásgos a Beyond3D-s elemzés, hogy ez a GT200 már egy GPGPU, amivel mellékesen játszani is lehet és nem pedig fordítva :) Mezei játékos meg tökéletesen elvan a maga kis 40k alatti 8800GT-jével és E2000-es procijával mert több fölösleges, legfeljebb nem végtelenszer csillióban fog játszani, hanem mondjuk 720p környékén.

[ Szerkesztve ]

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#62) Alvin_ti4200 válasza Keldor papa (#59) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

PS3-ra idáig legalább 5 játék jelent meg idén, ami számomra kötelező (jövő héten jön a hatodik - BF Bad Company), PC-n egyet sem tudok mondani, talán a Rainbow Six Vegas 2, de az meg multiplatformos...előbb nézz körül és számolj;)

(#63) Alvin_ti4200 válasza rudi (#61) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

megfogalmaztad a mondanivalómat:R A B3D-s elemzést meg vacsora után feltétlenül megnézem!:)

(#64) Keldor papa válasza Alvin_ti4200 (#62) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Jó BF: Bad Company, akkor három.:) De több nincs, lehet velem van a baj, mert a többi már nem jön be. PC-re év végén jönnek majd jobb címek. Igaz, hogy 2007-ben a fele csalódás volt, de idén is van 2-3 nagyon ígéretes cím. Vegas 2 nekem nem jött be.

(#65) TomBoy1986

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát ez a kártya...

Az Anandteches cikket átfutva nem egy nagy durranás, sőt...
Sok esetben még a 8800GT SLI is leveri, ami 60K

Fogyasztásra meg idle-ben nem 25W jön ki, hanem 50

GTX280 SLI 51.5W-tal fogyasztott többet a sima GTX280-nál. Terhelve viszont csak laza 200W-tal :DDD

[ Szerkesztve ]

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#66) Raymond válasza rudi (#17) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Én majd az 55 nm-es 144-192 SP közötti modellekre leszek kíváncsi"

Hat igen, egy 768MB RAM, 384bit bus, 24 ROP, 64 TF/TU es 192 SP (8x24) ar/teljesitmeny/meretben/fogyasztas tekinteteben nem lenne rossz :)

Persze ehez tudni kene a 4850-es adatait/eredmenyeit/arat is :)

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#67) Vistaboy

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Remélem, ebből is lesz egy 8800GT-hez hasonló változat majd később. Akkor arra majd lehet hogy vevő leszek. De addig is, Rudi szavaival élve elleszek a kis 8800GT-mmel... :DDD :U

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

(#68) TomBoy1986 válasza TomBoy1986 (#65) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Még egy LOL: [link]

"OCZ ProXStream 1000W (did not work with GTX 280 SLI)"

:W :W :W

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#69) Keldor papa válasza TomBoy1986 (#68) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem elég neki? :DDD És ez még csak 2db nem 3...:D egyébként szerintem a 12V ág fogyott el.

(#70) nesa

nesa
(PH! kedvence)

Teljessen elvagyok ajulva micsoda szuper dolgok vannak... n -vidia megint nagyot alkotott total hasra vagyok esve a cucctol:) de most komolyan ennyit sikerult kiizadniuk magukbol???

Lassan akkora lesz a mag hogy nem a kartyara rakjak a magot hanem a magra a kartyat :D

Igazat megvalva nemvagyok N-vidia parti de azert sokkal tobbre szamitottam.

[ Szerkesztve ]

Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

(#71) SzlobiG válasza TomBoy1986 (#68) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Úgytűnik nem mind1 milyen tápot vesznek SLI alá.:D

Kíváncsi leszek az 500-as Enermaxom, hogy fogja elvinni a GTX280-at.:U

#73: Remélem, igaz 100W-al többet eszik mint a GT-m. :Y

[ Szerkesztve ]

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#72) Sárpac

Sárpac
(PH! nagyúr)

Huhh nah ez az a kártya amit nem szabad megvenni..

Ha kijön a jóval kevesebb kraftot igénylő változat a kutyának sem fog kelleni.:D

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#73) TomBoy1986 válasza Keldor papa (#69) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

És akkor ezután lehet papolni a frankó fogyasztásokról :D

SzlobiG:
500-as Enermax?
Eggyel talán megbirkózik :D

[ Szerkesztve ]

(#74) Prof01 válasza Keldor papa (#59) üzenetére

Prof01
(PH! addikt)

Sztem pedig van egy pár...:
Burnout Paradise, Devil May Cry 4, Gran Turismo 5 Prologue, Condemned 2, Dark Sector, GTA IV, Dragon Ball Z: Burst Limit, MGS 4, Haze....és ezek csak a 2008ban megjelentek... ;)

Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

(#75) SzlobiG válasza Prof01 (#74) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Akkor X360-ról meg ne is beszéljünk mennyi game van rá.:)

(#76) marcias

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Lassan már ott tartunk, hogy nem is kell majd CPU, a GPU úgyis kiszámol mindent :C
Nem hinném, hogy nagy forgalmat hoznának ezek a kártyák.. túl drágák ahhoz.Viszont a 4850-esek is most jelennek meg, ha jól tudom, azok kelendőbbek lehetnek (tudom hogy nem egy kategória)

(#77) Prof01 válasza SzlobiG (#75) üzenetére

Prof01
(PH! addikt)

Bizony. :K

Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

(#78) JColee

JColee
(őstag)
LOGOUT blog

ezek a karik tudják a PCI-e 2.0?
mert ha igen akkor "csak" egyet kell bekötni még mert 150wot tud leadni a PCIe 2.0 a csatin keresztül :U
majd télen lekapcsolom a fűtést és bekötöm ezt vizhűtésre
teljesen jol melegítene...xd
majd ha fagy ho lesz nagy veszek ilyen karitxdxd

[ Szerkesztve ]

A szerver a kérést zavarosnak találta és nem tudja hogy hajtsa végre.

(#79) Csabipici

Csabipici
(fanatikus tag)

Nem rossz VGA. De szerintem manapság még bőven elég egy 8800 GTS (G92)...
Majd ha karácsony után 50e-ért utánunk vágják a 280-ast, akkor talán elgondolkodom rajta... :D

(#80) sNORh válasza TomBoy1986 (#68) üzenetére

sNORh
(PH! addikt)

na ne bassz..
Eddig ha heggesztett fater akkor pörgött ki a villanyóra, de ezekután nem a Heggesztőtrafótol kell félni hanem hogy egy GTX-et futtat a trafó..

Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84

(#81) JColee válasza Csabipici (#79) üzenetére

JColee
(őstag)
LOGOUT blog

hát igen msotanában egy 8800gts nagyon jó vétel lett 50k környékén
ezt nem fogják utánad dobni 50ért majd a kisebb csíkszélességű utódját 1,5 év mulva lehet :U

[ Szerkesztve ]

A szerver a kérést zavarosnak találta és nem tudja hogy hajtsa végre.

(#82) SzlobiG válasza sNORh (#80) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

2900XT-nél is ez volt gondoljunk csak vissza.:)

(#83) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Érdekes...
Kíváncsi vagyok az ellentábor, mit alkotott. Majd utána alkotok véleményt :)
A cikkért természetesen köszönet :R

[ Szerkesztve ]

(#84) karnokd

karnokd
(kvázi-tag)

A cikkben volt róla szó, hogy pár hónap és fizikai támogatás is lesz a G80+ driverekben, ami az Aegia felvásárlásából ered. Kérdés az, hogy vajon az eddigi Aegia PPU-t támogató játékok innentől a G80-ast is elismerik fizikai társkártyának? Vagyis a Cell Factor, Ghost Recon AW, Joint Task Force stb. játékok is automatikusan kihasználják?

Cf550W + E6600 @ 2,4 + 4GB 800MHz Kingston 5-5-5-18 + Asus P5B Deluxe + 2 x 320GB + 1TB +SB Xtreme +Nec18x + GF250GTS 1 GB Twint Frozr

(#85) rocket válasza rudi (#17) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

"Én majd az 55 nm-es 144-192 SP közötti modellekre leszek kíváncsi"

Ez se mostanaban fog megtortenni, szerintem "back to school" szezonra kijonnek felezett memoriaju GTX260-nal, memory leakkel fuszerezve ;)

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#86) leviske válasza SzlobiG (#82) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért a HD2900XT ennyit nem fogyasztott... :) Ő inkább csak hangos volt... :DDD

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#87) Zso2 válasza bteebi (#26) üzenetére

Zso2
(őstag)

nem értelek benneteket, ez az első csúcskari amivel találkozni szoktatok? Mindig is kb ennyi volt az ára "csúcskari"nak. A másik fele meg az hogy kíváncsi lehetsz az ATI-ra de azt meg is kell várni ,meg annak még az árát se tudod pontosan( ennek se amúgy) és jár a szád...
komolyan mondom mint az idióták : Nekem úgyis azlesz az jobb bibibú

Goo ALONSO ; BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.

(#88) whiz

whiz
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

'majd „reménykedjünk”, hogy a játékipar abba az irányba tart, ahol a mi architektúránk optimálisan működik'

Reménykedjünk mi? Toldjuk meg egy kis (nagy) pénzmagggal a fejlesztést, és máris kevésbé kell a sors kezére bízni a dolgokat. Azért ez LOL... ;] :D

Egy jó hacker nem kéri le a napot!

(#89) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

lol :DDD

(#90) domi007

domi007
(őstag)
LOGOUT blog

Az a kép a Penrynnel nagyon ütős...

Egyébként jó cikk, csak tudnám, hogy tudsz ennyi mindent :DDD...úgy lököd a szakkifejezéseket...hát gratula...

DOMy

"...de a tudomány mai állása szerint az ipari méretekben is használható SHA1 collisiont generáló eszköz a nagyon nagy számokat polinomidőben faktorizáló algoritmust tartalmazó fecni hátuljára van felírva." - ys

(#91) Zso2 válasza P00By (#89) üzenetére

Zso2
(őstag)

Ugyanezt már valaki feldobta Ati bol is :)

Goo ALONSO ; BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.

(#92) student

student
(senior tag)

ez a purevideo hd gyorsitás tényleg ér valamit tehát a p4 2.0ghz procin is fog akadás nélkül menni a 1080p-s video? átveszi ez a proci szerepét?

up!

(#93) stevve válasza student (#92) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Igen, de ez nem újdonság, már régeben van Purevideo és aztán jött a Purevideo HD is, ami a minőséget, kihasználtságot javította.

PH semleges

(#94) Sundesz válasza student (#92) üzenetére

Sundesz
(őstag)
LOGOUT blog

Igen. De az 1080p-s videot egy HD2400/3450 vagy egy 8400 GS is gond nélkül lejátsza egymagos processzor mellett.

Hörcsög Powa'

(#95) ProEvoFan

ProEvoFan
(őstag)
LOGOUT blog

hát erre kiváncsi vagyok, én most vettem nemrég 8800GT 35Kért és csak kb 1év múlva szerettem volna lecserélni....várom a teszteket
bár nem hinném hogy az öszi játékok nem mennének el 1280X1024ben a 8800GT/GTS, 9600GT, 9800GTX vgakon közel max grafikán....jövö tavasszal bisztos nem de most őszre nincs félnivalónk...szerintem, vélemény?

EVIL IS BACK!

(#96) Sundesz válasza ProEvoFan (#95) üzenetére

Sundesz
(őstag)
LOGOUT blog

Egyetértek, ma mindenre elég egy 8800 GT és szerintem egy évig még biztosan így is marad 1280x1024-es felbontásban. Nem is nagyon tudok olyan közelgő játékról, ami annyira ütne grafikailag, hogy indokolt lenne erősebb VGA. Persze láttuk már, hogy ronda is lehet lassú, avagy pocsékul optimalizált. Én a HD 2600 XT-mel bőven elvagyok mindennel legalább mediumon és 1280-ban, igaz látványjavítok nélkül. Szóval ne aggódj, nem volt rossz vétel az a 8800 GT 35K-ért.

[ Szerkesztve ]

Hörcsög Powa'

(#97) TomLion

TomLion
(tag)
LOGOUT blog

Szerintem várni kéne még az ítélettel az újabb driverek mejelenéséig, az ilyen korai tesztek félrevezetőek lehetnek. ;)
Ezzel együtt azt gondolom, hogy ez a GPU egy szörgyszülött, ;] a 6800-7800 váltás jut róla eszembe, mennyi ideig ki lehetett még húzni egy 6600GT-vel a 7800 széria megjelenése után, ergó akinek G92-es van a gépében, még egy évig nyugottan alhat (hacsak nem HD-ben játszik, akkor viszont usgyi, venni még egyet, amíg kapni :DDD )
Ha tovább boncolgatjuk a Gef7 sztorit, azt is láthatjuk, mennyire megzuhantak a végére DX9- ben, mennyivel tovább ki lehette bírni egy X1950-nel.
És az élsimításról akkor már ne is beszéljünk...
Vagy arról, hogy ha a G80 igazából nem is nyerő DX10-ben, akkor 2xG92 sem lesz az :DDD

[ Szerkesztve ]

''Jobb ma egy XP mint holnap egy Duron''

(#98) Neoteric válasza ProEvoFan (#95) üzenetére

Neoteric
(őstag)
LOGOUT blog

nehogymár fél évig, vagy 1 évig ne legyen jó egy közép-felső kateges vga..

1évig még tuti jó lesz.. ha nem is mindent max grafon de 80-90%ban vinni fogja

érdekes lenne hacsak mindig az aktuális csúcs kártyákkal menne a dolog..

vagy én vok túl naív?

╔══════════════════════════════════════════════════╗ ║Go Go Michelisz!!! - Battlelog: NeotericHUN - ♥ Samsung Galaxy S II ♥ ║ ╚══════════════════════════════════════════════════╝

(#99) soulcube válasza TomBoy1986 (#65) üzenetére

soulcube
(fanatikus tag)

Ez a karesz egy áramzabáló. LOL. :DDD

(#100) bteebi válasza Zso2 (#87) üzenetére

bteebi
(senior tag)

"nem értelek benneteket, ez az első csúcskari amivel találkozni szoktatok?"
Ezt a mondatot kérném magyarul is ;). (Bár végülis érthető, hogy mire gondolsz, e attól függetlenül nyelvtanilag helytelen.)

"Mindig is kb ennyi volt az ára "csúcskari"nak."
Ez a mondat se teljesen helyes, de már azért alakul :DDD. Amúgy szerintem nem. Ez a 150k(+) egy videokártya ára dolog viszonylag újkeletű, és nagyon hülye szokás. Az természetes, hogy a "high end"-et, az új technikát meg kell fizetni, és sohase a csúcstermékeknek lesz a legjobb az ár/érték mutatója, de (amire utalni is próbáltam, bár látszólag nem jött le)

"A másik fele meg az hogy kíváncsi lehetsz az ATI-ra de azt meg is kell várni"
Elvileg már az is lesz nemsokára, szóval nem kell olyan nagyon sokat várni ;).

"meg annak még az árát se tudod pontosan( ennek se amúgy) és jár a szád..."
Pontosan szerintem te se tudod, és neked is jár a szád :P. Amúgy meg Google (is) a barátod ;). A Radeonok áráról (ami persze egyelőre még nem fix, de elég sok helyen mondják ugyanazt, szóval valószínűleg van alapja):
HD4870: 350$
HD4850: 270$
HD4870X2: 450-550$ (?)
GTX280: 600$

Szóval a GTX280 valószínűleg nem kicsit lesz drágább a HD4870-nél. Ha igaznak bizonyulnak a pletykák, akkor kb. 600/350=1,71 - vagyis elvben alig 71%-kal drágább, az viszont szinte kizárt, hogy annyival gyorsabb is legyen /persze majd várjuk meg a teszteket, az a biztos :K /, és hogyha relatíve többel drágább, mint amennyivel gyorsabb, akkor racionálisan nem éri meg, ugye? :U
És akkor ne is beszéljünk az SLI/CF rendszerekről, amikkel most nagyon erős kofigokat lehet építeni. Egy 9600GT SLI kijön 55k-ból, egy 8800GT SLI kb. 65-70k-ból, és egy 3870 CF/X2 is kb. 60-70k-ból. Akkor meg miről beszélünk?
Valószínűleg nem teljesen ment át az, amit írtam (legalábbis nekem erősen úgy tűnik).

"komolyan mondom mint az idióták : Nekem úgyis azlesz az jobb bibibú"
Gondolom ez nem rám vonatkozott, mert én ilyet k....ra nem írtam... de javíts ki, ha tévedek ;).

[ Szerkesztve ]

Te is fiam, Bluetooth?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.