Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#201) sziluboy

sziluboy
(lelkes újonc)

sziasztok

Nem tudom hogy linkelte e már valaki de csak összehasonlítás képpen küldöm, hogy az ATI tól mit lehet majd várni:

[link]

Samsung Galaxy S (AOKP M5 ICS) & WayteQ xTAB-70 (ICS) :)

(#202) bteebi válasza whiz (#188) üzenetére

bteebi
(senior tag)

Na igen. De amíg a játékfejlesztők és az nVidia ilyen nagy spanok (na jó, ez így elég eufemisztikus :DDD ), addig nem nagyon várható, hogy a független játékokon/szinetikus teszteken kívül igazán nagyot üssenek... :( És ez valószínűleg nem fog túl hamar megváltozni.

#189 nagy igazság! :)

Te is fiam, Bluetooth?

(#203) cizoe válasza sziluboy (#201) üzenetére

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

Az amd szerint ezt:

[I]AMD says its 4850 device at about 110 W and $199 will deliver about 75 percent of the performance of Nvidia's high-end GTX280 which costs $649 and dissipates 236W. Two of the AMD parts on a board will hit graphics benchmarks about 30 percent higher than the Nvidia device, the AMD spokesman added.[/I]

Mondjuk ezt illik nagy fenntartásokkal kezelni... :U

[ Szerkesztve ]

(#204) ProEvoFan válasza sziluboy (#201) üzenetére

ProEvoFan
(őstag)
LOGOUT blog

én E8200 (alapon) procival + 8800GT vel:
SM2 score: 5500környékén HD4850 5108pont
HDR2/SM3 score: 5600környékén HD4850 6265pont
itt látom h 6265pont nem kevés ez az 600pont különbség?
és itt egy kicsit brutkóbb procival van tesztelve
a link alapján néztem

[ Szerkesztve ]

EVIL IS BACK!

(#205) cizoe válasza ProEvoFan (#204) üzenetére

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

Nincs még driver, persze hogy szar...

A proci meg nem nagyon számít bele a hm3 scoreba... :U

[ Szerkesztve ]

(#206) v.tom válasza drizzt1666 (#152) üzenetére

v.tom
(őstag)

Igazad van, elkerülte valami a figyelmem. Igy már helyes az állítás, nem is kötök bele. :R

EVE Online - No Mutants Allowed! - H0rr0r Vacui Alliance

(#207) Findzs

Findzs
(őstag)
LOGOUT blog

az 1000W-os táp kevés neki sli-be
lol

(#208) cizoe válasza Findzs (#207) üzenetére

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

Ideje közelköltözni egy hőerőműhöz. Vagy ha nincs a közelben, nyithatsz is egyet ezzel a kártyával... ;]

(#209) skyboi

skyboi
(kvázi-tag)

Az a baj, hogy tápot is kéne cserélni miatt. Corsair-ből az 1000W-ost venném meg már, ha egyszer cserélek, mert unom ezt a tápmizériát. Az asszem egy pár évre fedezni tudná a Watt-éhséget. Sajnos az 550W-os asusomon nincs 8-as tápcsati, így adhatnám el, sem gx2-t, sem gt200-at nem tud hajtani. Az új 1000W-os táp majdnem 50, a kari kb 130. Együtt az majdnem 180e. Nem kevés sóder, így a nyaralások időszakában. Jó még ez a régi, leköpdösött 8800GTX. Jó ez még egy kicsit.

Soha ne feledjük a különbséget hozzájárulás és elkötelezettség között. Vegyük például a szalonnás tojás esetét. A tyúk hozzájárul. A disznó elkötelezi magát.

(#210) Dare2Live válasza skyboi (#209) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

:O

Nagyon meglepődnék ha nem adnának a GT hez tápcsatit és nem vinné el az 550Wos Asusod.

Mondjuk hamár nyaralás meg 8800GTXed van akkor érdemes megvárni az őszt a fejlesztéssel, esik ennek még sokat az ára meg jön az "új" 55nmes NV nemsokára.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#211) t72killer válasza whiz (#200) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mivel a GTX 280 egyáltalán nem előrelépés (sok alkalommal inkább teljesítménybeli visszalépés) a GX2-höz képest, észhez fognak térni. És ha az ATI épkézláb RV770-et+R700at ad ki, akkor megismétlődik a GF-5 vs radeon 96/7/800 korszak :)) :C

pár apróság máris az ati mellett szól: jóval hatékonyabb uvd-chip, DX10.1, alacsonyabb fogyasztás. már "csak" a 3D teljesítményben kell robbantani.

[ Szerkesztve ]

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#212) Chrys_

Chrys_
(senior tag)

Házi szélerőművek és szolárcellák eladók! Érd.: .... :D

...és beindul a business :)

BF2: [HUN]Chrys00; BF3: [ThoR] Chrys_HUN

(#213) Gabis

Gabis
(senior tag)

bocsi ha megint olyat linkelek ami volt már
800 árnyaló ?

(#214) Myers

Myers
(senior tag)

Nem tudom, hogy itt sokan mit néznek, de a gtx280 ugyanannyit v. kevesebbet fogyaszt az x2-nél. Mind idle-ben, mind terhelve.

Akkor mi lesz itt az új x2-vel? És az nV jön majd az 55nm-es GTX-el, akkor még kevesebbet.

Talán még egy GTX280GX2 is lehet belőle. :)

http://www.muszaj.hu/

(#215) t72killer válasza Myers (#214) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

biztosan az lesz belőle, GF7 óta ez nvidia hagyomány és az ATI is rászokott :)

#213: a CPU-z azt mondja róla, de vajon milyenek a teszteredmények :F :U . Ha 800 shaderrel gyengébb lesz a GTX280-nál, akkor az nagy szégyen az AMD-nek... Eddig kb 1 nv sp kb = 3 ATI sp, reméljük ezt nem sikerült alulmúlniuk.

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#216) edipqe

edipqe
(senior tag)
LOGOUT blog

hát a teljesítmény/fogyasztás hányadosának javulása azt hogy az idle-t lenyomták az szép és jó, de idle helyett rámehettek volna a játék közbeni fogyasztás csökkentésére, mert ha idle a vid karim, akkor fogom és kikapcsolom a gépem :DDD
És ezzel sztem sokan vannak igy, ha meg töltegetünk a géppel, arra ott van a noti vagy a második konfigja elég sokaknak, mert ez a költséghatékony.

235 W...nem lesz ez igy jó :(

[ Szerkesztve ]

I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!

(#217) Solten

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

"Jó, ha tisztázzuk már az elején, hogy a GT200 alapjában véve nagyban a G80-ra épül"

alba gu brath

(#218) fLeSs válasza Solten (#217) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

:D :D :D :D :D :D :D ;]

(#219) glutamin válasza edipqe (#216) üzenetére

glutamin
(őstag)

Ezzel azért nem tudok teljesen egyetérteni. Az nagyon is jó kezdeményezés, hoigy alkalmazástól függően kapcsolgatja a teljesítményét. És az idle 25W már elég baráti.

Abban viszont teljesen igazad van, hogy a terhelt 200+W az nagyon sok.

solten:

ez de komoly :W

[ Szerkesztve ]

Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni

(#220) dezz válasza t72killer (#215) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Eddig kb 1 nv sp kb = 3 ATI sp"

Azért tegyük hozzá, az Nvidia egységei 2x-es órajelen mennek. Ezt éppen az teszi lehetővé, hogy egyszerűbb feladatokban remekel igazán, miközben az ATI összetettebbeknél sem fekszik meg annyira. Egyébként mi volt itt az összehasonlítás alapja? A végső 3D teljesítmény? Esetleg a PS teljesítmény - bár nem úgy tűnik. A VS és GS teljesítmény meg semmiképp. Szóval utóbbiakban kicsit más az arány.

Az új ATI chip meg még alacsonyabb órajelen megy. Szóval inkább a számolók számára mennek, nem az órajelre. Gondolom, az alacsonyabb fogyasztás érdekében.

(#221) juhi07

juhi07
(senior tag)
LOGOUT blog

hüdejo dezsavü érzésem van ezzel a gt200 al :9
elötörnek belöllem a régi ti200-400-4600 vgák emlékei :D

AMD X2 5000 BLACK EDITION |AC Freezer64 Pro | 2 x 1GB DDR800 KINGMAX |GIGABYTE HD4850 512MB| MSI K9N SLI | 250GB SATA2 16MB Buffer | Hitachi 1 TB Winchester | 400W Chieftec | Samsung SyncMaster 940nw (19'' TFT)

(#222) edipqe válasza juhi07 (#221) üzenetére

edipqe
(senior tag)
LOGOUT blog

pont ez a célja a marketingeseknek!

én is vettem anno abit siluro 200ast ha még jol emlékszem nevére, és nagyon szerettem.

I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!

(#223) juhi07 válasza edipqe (#222) üzenetére

juhi07
(senior tag)
LOGOUT blog

nekem meg a ti4600 tetszet anno :)

AMD X2 5000 BLACK EDITION |AC Freezer64 Pro | 2 x 1GB DDR800 KINGMAX |GIGABYTE HD4850 512MB| MSI K9N SLI | 250GB SATA2 16MB Buffer | Hitachi 1 TB Winchester | 400W Chieftec | Samsung SyncMaster 940nw (19'' TFT)

(#224) WonderCSabo

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ez a hardveres fizika gyorsítás Geforce 8XXX-tól komoly? Miért nem hozták be eddig? Amúgy tök jó lenne, ha télleg teljesülne az Nvidia ígérete. Amúgy grat a cikkhez, picit tömény volt, de jó!

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#225) Nordic válasza WonderCSabo (#224) üzenetére

Nordic
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a geforce-ok fizikai gyotrsítása nem szoftveres lesz? :F

"Nem tudom mi a gond.. Mióta ph-n kint van az e-mailem, azóta olcsóbban veszem a viagrát." by akom --- {Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}

(#226) WonderCSabo válasza Nordic (#225) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

"Kicsit visszatérve a fizikára, az NVIDIA ígéretet tett rá, hogy a GeForce-ok (a 8-astól kezdődően) egy hónapon belül támogatni fogják a hardveres fizikaszámolást is, csak a meghajtóprogram hiányzik hozzá, a platform természetesen a felvásárolt Ageia PhysX lesz." A cikk szerint. Én is csodálkoztam, azért kérdeztem rá. Vagy ez most itt vmi mást jelent?

(#227) Quan-Chi válasza WonderCSabo (#226) üzenetére

Quan-Chi
(őstag)

elég durva hogy még most jelentették be, de itt PH-n már többen is árulják :D

kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00

(#228) WonderCSabo válasza Quan-Chi (#227) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sztem is. Az más kérdés, hogy megéri-e megvenni. Sztem nem.

Esetleg a cikkíró, vagy vki #224-re?

[ Szerkesztve ]

(#229) szacsee válasza WonderCSabo (#224) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Komoly, mert megvette az NV a Phisixset, szal már csak driver köll. :K

(#230) dezz válasza Nordic (#225) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az eredeti is szoftveres, csak nem a CPU számolja (komolyabb fizikához ugyanúgy kevés, mint a real-time 3D grafikához), hanem egy vektorproci. Itt meg a GPU shaderegységei. (A PS3-ban meg a Cell SPE-i. Már ha kijön végre olyan játék, ami használja is.)

[ Szerkesztve ]

(#231) WonderCSabo válasza szacsee (#229) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Király! :)

Dezz: És ez mennyire lassítja be az egyéb számításokat, ezzel az egészet? Vagy ez kiegyenlítődik kb., mert a procit tehermentesíti, mellesleg gyorsabban kiszámolja, mint az? Hogy is van ez?

(#232) eXodus válasza WonderCSabo (#231) üzenetére

eXodus
(őstag)

Hiába tehermentesíti a procit, miközben a vganak grafika mellett fizikát is kell számolnia. cpus meg fizikát és 3d grafikát is lassan számolja.
2 kártyás rendszernél lehet jó h egyik fizikát másik 3d-t számol.

______________ Ingyen póker +50$-os kezdőtőkével! ________________ http://hu.pokerstrategy.com/u7ATCU ((Kérdés/segítség kell hozzá, akkor írj pü-t.))

(#233) WonderCSabo válasza eXodus (#232) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Majd kipróbáljuk. Lehet, hogy igazad van. :)

(#234) Jhonny06 válasza Solten (#217) üzenetére

Jhonny06
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezt egyből elmentettem, aláz. ;]

[ Szerkesztve ]

What's wrong, Jerry? I didn't win anything! That becouse it's a jukebox, Jerry.

(#235) juhi07

juhi07
(senior tag)
LOGOUT blog

A 8800gt hol lesz ehez a vgáhot képes ?Kérdezlek titeket ?

(#236) WonderCSabo válasza juhi07 (#235) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Itt egy összehasonlítás. Valahol a 9600GT és a 8800GTS között van a 8800GT.

(#237) t72killer válasza juhi07 (#235) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egy SLI-be kötött 8800GT hozza a GTX280 teljesítményét, sőt, sokhelyen meg is veri. Feleáron...

(#238) Charpy

Charpy
(újonc)

Több mint kétszerannyi tranzisztor a G80-al szemben... szép! 1,4 milliárt uhh... Belegondolni is hátborzongató, hogy néhány milliméterre hogyan zsúfolnak be ennyi tranzisztort :C

És akkor még ezt megfejeli majd a duál GPU-s kártya Quad SLI-vel... Nagyon dúrvás mire képes ma már a technika, más kérdés, hogy soha nem adnék ki ilyen összeget számítógépért.

(#239) gbors válasza t72killer (#237) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

helyenként meg egyszámjegyű fps-ekkel operál, ismét más helyeken pedig el sem indul...

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#240) emmm

emmm
(senior tag)

Most olvastam egy friss cikket, miszerint nem ma fog kijönni az AMD 4850-ese.

http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=12118

:(:(

Június 25-én fog csak napfényt látni...:(

[ Szerkesztve ]

(#241) t72killer válasza gbors (#239) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát, így jár, akinek nem elég a Full-HD felbontás :DD A sima 1920*1200ban MINDEN tesztelt játékban működött az SLI, csak 2560*1600ban vtak problémák, ami azért nem volt a helyzet 1 évvel ezelőtt. (ekkora felbontású monitort meg még nem is láttam élőben...)

(#242) Neoteric válasza gbors (#239) üzenetére

Neoteric
(őstag)
LOGOUT blog

már nem azér, de ki játszik itt közülünk 2560x1600-as felbontásban?

számomra még az 1920x1440 is sok...

╔══════════════════════════════════════════════════╗ ║Go Go Michelisz!!! - Battlelog: NeotericHUN - ♥ Samsung Galaxy S II ♥ ║ ╚══════════════════════════════════════════════════╝

(#243) Dare2Live válasza emmm (#240) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Edig juni 23volt. :P

[ Szerkesztve ]

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#244) J03Y válasza whiz (#200) üzenetére

J03Y
(tag)

Hát ahhoz most elég nagy pofon kéne az ATI-tól. Végülis most minden esély megvan erre. :)

Tel: 0630 / 447 1223

(#245) DemonDani válasza Dare2Live (#243) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

25-26 volt eddig is... :DDD np

asd fgh jkl éáű

(#246) No-kia válasza Charpy (#238) üzenetére

No-kia
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ebből nem lesz dual gpu-s kártya

C35i->3510i->6230i->N73->5800XM->N93->6610->6230->7610->K550i->Blade->5310XM | Ford Sierra 2.0i

(#247) edipqe válasza No-kia (#246) üzenetére

edipqe
(senior tag)
LOGOUT blog

ezt írták vhol?

(#248) hahakocka

hahakocka
(kvázi-tag)

[link]

Hát a konkurencia most tényleg fel adta a labdát.

Cinematic minőség játékban hmm.

(#249) Tomcat

Tomcat
(őstag)

Mivel még az nVidia-hoz közel álló fejlesztők is csalódtak a GTX280-ban ézért hamar érkezik is az utód GTX290GX2 személyében beépített 500W-os tápegységgel és külső 230V-os csatlakozóval hogy felvegye a versenyt az AMD/ATI 4870X2 csúcskártyájával.
:)) :DDD
[link]

Tomcat

(#250) WonderCSabo válasza hahakocka (#248) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Elég messze van ez a cinematic minőségtől azért, a videó minősége meg xar.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.