Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#151) cizoe válasza beteg (#144) üzenetére

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

te beteg vagy... :(

(:))

[ Szerkesztve ]

(#152) drizzt1666 válasza v.tom (#147) üzenetére

drizzt1666
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Szerintem olvasd el mégegyszer amit írtam :K
Kvázi-tag lettem :C

[ Szerkesztve ]

Az álmaim rabja vagyok, de tetteimben szabad ember...

(#153) bteebi válasza beteg (#144) üzenetére

bteebi
(senior tag)

Ezt amúgy komolyan is gondolod? :D
Poénnak mindenesetrejó :).

[ Szerkesztve ]

Te is fiam, Bluetooth?

(#154) Zso2 válasza bteebi (#131) üzenetére

Zso2
(őstag)

Te kezdted, a kötekedést... részemről is ennyi ámen..

Goo ALONSO ; BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.

(#155) Dare2Live válasza bteebi (#153) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hagyad hisz beteg.... :)

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#156) Neck

Neck
(őstag)
LOGOUT blog

Anandtech alapján egy fos. Senki se fog 3000x2000be játszani, 1280x1024ban, és 1600x1200ban viszont konkrétan a 88GT SLI MINDEN tesztben elveri, ahogy a 9800GX2 is.... No comment.

MOD: 60e FTért..

Ja, és felhívnám még valamire a figyelmet, Anandtechről idézek:

"We had two GeForce GTX 280s on hand and a plethora of SLI bridges, so we of course had to run them in SLI. Now remember that a single GTX 280 uses more power than a GeForce 9800 GX2, and thus two of them is going to use a lot of power. It was so much power in fact that our OCZ ProXStream 1000W power supply wasn't enough. While the SLI system would boot and get into Windows, we couldn't actually complete any benchmarks. All of the power supplies on the GTX 280 SLI certified list are at least 1200W units. We didn't have any on hand so we had to rig up a second system with a separate power supply and used the second PSU to power the extra GTX 280 card."

[ Szerkesztve ]

Motorola Defy @ Defy+ (2.3.4 Defy+ ROM) || Defy VSel táblázat: http://tinyurl.com/defyvsel || RAM script: http://tinyurl.com/ramopt || Defy+ ROM telepítés: http://tinyurl.com/defyplusrom

(#157) Neck válasza v.tom (#147) üzenetére

Neck
(őstag)
LOGOUT blog

Nem vagy, mivel ez alapján az ATi cucca nemsokára várható:

PHs cikk

Motorola Defy @ Defy+ (2.3.4 Defy+ ROM) || Defy VSel táblázat: http://tinyurl.com/defyvsel || RAM script: http://tinyurl.com/ramopt || Defy+ ROM telepítés: http://tinyurl.com/defyplusrom

(#158) szab.tam

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

előre mualtok majd az azonnali vga-s kérdések topicban: :D

...és szerintetek a 350w-os codegen tápom elbírja? egyébként d805-öm van....? mert együtt a kettő már lehet, hogy sok lesz neki...

és lesz, aki ebben az összeállításban, és komolyan fogja kérdezni.... :(((

[ Szerkesztve ]

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#159) szab.tam válasza beteg (#144) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

130 brutto nagyker. és tuti egy hónapig zsiros kenyér lesz, hogy lecserélhessem a gx2-őt!

nem jó. akkor többe fog majd kerülni utána a koleszterincsökkentő gyógyszer.

(ha én a zsíroskenyér effekttel 40k-t tudnék havonta spórolni, akkor nem ennék mást)

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#160) dezz

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Ezzel szemben az SM-ek között nem a SIMD, hanem a SIMT, tehát több utasítás, több szál megvalósítás található."

Izé, ez utóbi egy utasítás, több szál. Azaz, egy SM-en belül az SP-k ugyanazt a kódsort hajtják végre, csak párhuzamosan több szálon (pl. több pixelre ugyanazt a shaderkódot).

(#161) Dzs3ko válasza JoeYi (#103) üzenetére

Dzs3ko
(kvázi-tag)

Hát igen ezzel vége a Moore törvénynek, és (#156) alapján nem elég az 1 Kwatt a GT 200 slinek :C
Eléggé elszomorító hogy az egymagos nextgen vga már nem ellenfél az előző generáció többmagos rendszerének. Akkor itt is jöhet majd a 4 mag meg 8 16 .... alaksorba meg az atomreaktor ami meghajtja...

Ha ez kb 650 $ az Ati 4870 meg kb 350 $ lesz és nem ilyen robosztus villanyórapörgető kazán felépítésű akkor nagy sikert arathat. Még akkor is ha a teljesítménye " sokkal " gyengébb.

..." AMD (illetve az ATI) túl korán, túlságosan előre fejlesztett, " ... " A versenytárs pedig nem arra készült fel " ..... " Most talán megváltozik a trend " ... " ha kimondatlanul is, de zöld utat adott a játékfejlesztőknek ebbe az irányba "

nem akartam bemásolni az egész bekezdést, de ez eléggé elgondolkodtató

(#162) FireShadow

FireShadow
(senior tag)

atyavilág :) amugy arra vagyok kivancsi hogy mikor lesz dual/quadcore gpu... mintha probalkoztak volna mar valami ilyennel? de szerintem ez lesz a jövő csak hogy fog elférni egy ekkora kártyán annyi minden már igy is alig fért be a 8800gt-m :)

Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl

(#163) Ant@

Ant@
(fanatikus tag)

Ha ez így megy tovább, akkor az olajár és az nV együttes erővel küldik halálba Moore törvényét. :O

(#164) Bcy+

Bcy+
(kvázi-tag)

Jóregelt !
A cikk jó ! a vga nem :) ezt nem csak árban fogja verni szerintem az amd ....
Minnél olcsóban veszek minnél fejletebb vga-t anál tovább tudom használni ..
ergo annál tovább sporolok vele ... :)
Nv hülye időhuzásaival lehet öszerakot egy ujabb fx szériát ? ...

||| Wayteq xTAB 70i |||

(#165) anulu

anulu
(PH! nagyúr)

a VGA aranyos (nem birtam ki, PH-s elott elolvastam mar Anandtech-en a cikket...), de nem latom, miert kene lecserelnem egy 22" TFT mellett a 8800GTX-em akarcsak a kisebbikre is. ja, es akkor az uj taprol meg nem is beszeltem

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#166) adalbert1

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Beálltam n+1-edik elégedetlenkedőnek egy képzeletbeli nvidia mondjon le táblával!
Mióta kijött a 8800 GTX gyakorlatilag nulla fejlesztéssel húzzák le a usereket.

"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."

(#167) Gabis

Gabis
(senior tag)

(#168) J03Y

J03Y
(tag)

Sztem is a kártya nem rossz. Végre fejlesztettek is valamit (ha sokat nem, legalább nyers erőre) és nem a több gpu lett a nyerő. Az ára tényleg más kérdés. Ezek után, hogy az embereket rászoktatták a viszonylag alacsonyabb árakra (pl: 8800gt, 9600gt esetleg 8800gts)
ki fog ennyit költeni vga-ra? (jó biztosan fognak csak akkor is... :((( )
Jelenleg még úgysem jelent meg olyan játék ami akár az én gépemet is "megállítsa" (és nekem nem csúcs gépem van) szóval egyelőre feleslegesnem tatrom egy ilyenbe befektetni.

Tel: 0630 / 447 1223

(#169) emmm válasza Gabis (#167) üzenetére

emmm
(senior tag)

Már az iPonnál is ezeket láttam, megnéztem őket. Baromi drága, fűt, mint a kazán és még nem is gyorsabb szinte? Nem úgy tűnik, mint ami megérné azt a rengeteg pénzt...ennyi oldal csak nem hazudik már...

(#170) marcias

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

A teszteket elnézve, számomra nagyon szembetűnő, milyen jól teljesít a 3870 X2 a sima 3870-hez képest.Különösen ha a 9800GTX és GX2-hez viszonyítunk, a Radeon nagyon sok helyen 2x-es teljesítményt hoz. Szerintem ez nagyon szép eredmény! A 280-ról pedig annyit, hogy ingadozó a teljesítménye, sok helyen a GX2 szintjét sem hozza, főleg magas felbontásokban. Nem igazán értem, miért előny az 1 mag, ha az az egyetlen mag annyit fogyaszt mint 2 másik, és nem is erősebb náluk. Számomra pedig különösen a CF teljesítménye kezd egyre meggyőzőbb lenni.

(#171) robyeger válasza Gabis (#167) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

Kösz a teszteket. Ez a GTX280 még saját táborában se elég erős, sok játékban még a 9800GX2-t se tudja befogni, azon játékokról nem is beszélove, ahol az ATI-nak áll a zászló, pl: Call of Juarez vagy Assassin's Creed, ott még a régi 3870x2 is elkapja és várhatóan a 4870 magában is lealláza az NV karikat. Az AMD előtt nyitott a lehetőség, ha nem vár vele sokáig, hogy a 4870X2-vel minden játékban átvegye a koronát. :)

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#172) ProEvoFan

ProEvoFan
(őstag)
LOGOUT blog

hivatalos Prohardver tetsztet akarok MOST!!!:)
tényleg, már rajta vagytok?

EVIL IS BACK!

(#173) marcias válasza emmm (#169) üzenetére

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Tudod, a fejlesztőknek kell egy kis idő amíg "átállnak" az új nV kártyára :DDD Nemsokára nagyon jó kártya lesz :U

proevofan: én meg 4850-est :B

[ Szerkesztve ]

(#174) mgoogyi

mgoogyi
(tag)

Ez a kártya nagyon LOL.
Az anandtech tesztje szerint lassabb, mint a 8800GT SLI és persze sokkal drágább...
Meg az is elég vicces, hogy SLI variációhoz nem elég egy 1000-es OCZ táp...hát vazz...
Vegye, akinek jól esik...

"nem baj, hogy lassan haladunk, mert nem biztos, hogy jófelé"

(#175) ProEvoFan válasza Gabis (#167) üzenetére

ProEvoFan
(őstag)
LOGOUT blog

elnézve e teszteket a 9800GX2öt az új vga nem tudta elverni...söt!
akkor mire ez a drágaság? GX2öt pl Gigabyte 102000ft
de ami a legdurvább, hogy a 8800GT SLI is veri, ami kb 65000ft....

EVIL IS BACK!

(#176) emmm válasza marcias (#173) üzenetére

emmm
(senior tag)

Aham :DDD

Itt az AMD nagy lehetősége, ha meg akarja szorongatni az envídíát...:D Ez most sikerülhet neki.

(#177) GumisPeter

GumisPeter
(senior tag)

Egy egész jó kis teszt...

[link]

Gumik Felnik Adás-Vétel ---- 0630-326-3600 ---- 1037 BP Virág Benedek u.22 / ESG KFT

(#178) emmm válasza marcias (#170) üzenetére

emmm
(senior tag)

Igen, a 3870 X2-es és az alap 3870 tökéletesen skálázódik, nekem is feltűnt, míg a 9800-asok nem igazán...
A CF-X meg már itt a PH-n is le volt tesztelve, sztem már átbillent a mérleg nyelve. Várjuk a PH! tesztet! :)

(#179) whiz válasza emmm (#176) üzenetére

whiz
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Na ha valóban 800db shadert állítanak csatasorba, és a fogyasztás/melegedés is olyan lesz (alacsony), akkor csumi Nvidia, mert legrosszabb esetben egy X2-es agyon fogja alázni a gtx-eket. Mindezt emberi áron. És az nem fogja hazavágni a kilowattos tápot, meg a villanyórát... reméljük, hogy így lesz, mert ami gennyvidiáéknél folyik az megint csak brute force, de fejlesztés nulla...

Egy jó hacker nem kéri le a napot!

(#180) emmm válasza whiz (#179) üzenetére

emmm
(senior tag)

Én úgy tudom, nem lesz 800 benne, de még így is verő-nyerőlegényke leszen. Meg kaptam egy linket is, már kapható 210 USD-ért a 4850-es, átszámolva kb. 33.000 Ft. Ami itthon sztem olyan 50 e Ft lesz (lásd anno 8800 GT árai kint és itthon). Az meg bőven elég mindenre és még relatíve olcsó is.

(#181) whiz válasza emmm (#180) üzenetére

whiz
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Igen, ez a 800 ez erősen kérdéses, de láttam már ilyet is. Eleinte 480db-ról volt szó, az mondjuk csak +33%, bár ha optimalizáltak, meg fúrtak-faragtak, sebességben nem feltétlenül csak ennyi. De hát majd meglátjuk mi van benne, na meg a teszteket is hamarosan. Am egy 4850-re én is vevő lennék :)

(#182) Neoteric válasza GumisPeter (#177) üzenetére

Neoteric
(őstag)
LOGOUT blog

köszi, egy ilyet kerestem pont, ahol benn van a 88gt, 88gts, 96gt is :R

╔══════════════════════════════════════════════════╗ ║Go Go Michelisz!!! - Battlelog: NeotericHUN - ♥ Samsung Galaxy S II ♥ ║ ╚══════════════════════════════════════════════════╝

(#183) GumisPeter válasza Neoteric (#182) üzenetére

GumisPeter
(senior tag)

Szívesen.

Itt a párja:

[link]

Gumik Felnik Adás-Vétel ---- 0630-326-3600 ---- 1037 BP Virág Benedek u.22 / ESG KFT

(#184) marcias válasza whiz (#179) üzenetére

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Én a legjobban annak örülnék, ha legalább visszaszorítani sikerülne a piac nV-orientáltságát, ami csak azért baj, mert elfogultság áll mögötte, a 3000-es széria pl abszolút versenyképes, mégis mindenhol csak az nV-ről hallani, hogy 9600GT, meg 9800GTX az ász. :((( Bízom benne, hogy a 4000-es széria mellett már nem lehet majd legyintéssel elmenni hogy: "hát, talán, lehet hogy majdnem olyan jó, de azért az elvídián jobban jut, meg ez gété, meg izé, meg jobb a drájver is..."

(#185) emmm válasza GumisPeter (#183) üzenetére

emmm
(senior tag)

Egyébként ennek az ár/teljesítmény arány oldala talán a legérdekesebb: legjobban a 3850-es éri meg a pénzét (közvetlen utána jön a 9600 GT és a 8800 GT). Nos, egy teljesen jó 3850-est már 22 rugóért lehet kapni és tökéletesen működik...(jó, a 9600-os meg 27 e, szóval nem sok a különbség).

(#186) marcias válasza emmm (#185) üzenetére

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Hát százalékosan azért az csak +25% árban :) Persze ilyen "kis" tételben nem számít olyan sokat, de akkoris.

(#187) ollie

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Áááá, ez az iszonyatos 3D-s fogyastás nagyon durva.

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#188) whiz válasza marcias (#184) üzenetére

whiz
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Igen, sajna ATI-nak úgy kell bizonyítania, hogy full más architektúrára optimalizálnak... egyértelmű, hogy a HD széria korszerűbb felépítésű mint a Gef-ek. És ahol nem NV pártiak a játékfejlesztők, ott bizony ez szépen látszik is.

(#189) emmm

emmm
(senior tag)

Én igazából azt remélem, hogy az Ati most jól elveri az nVidia-t.
Mielőtt nekem ugranátok: nem azért, mert Ati fan vagyok, hanem azért, mert ideje, hogy rendesen fejlesszen az nVidia is! És ehhez előbb egy jó nagy lebőgés kell nekik.

Csak aztán tényleg így legyen! :)

(#190) whiz válasza emmm (#189) üzenetére

whiz
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Bizony az FX-ek csúnyán beégtek anno, és utána a 6000-es széria nagyot ütött, nem tisztán izomból, hanem ésszel. Rájöttek, hogy fejleszteni kell. Most megint leültek kicsit, ideje felrázni őket :)

(#191) emmm válasza whiz (#190) üzenetére

emmm
(senior tag)

Pontosan erre gondoltam.

(#192) Jhonny06 válasza Tonyo (#45) üzenetére

Jhonny06
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ilyen árak mellett a GT a legjobb választás. 37 000-ért egy 1 gigás Gainward, mondjuk.

Ezek az új VGA-k meg egy kicsit a 9000-es szériára emlékeztetnek. :(

What's wrong, Jerry? I didn't win anything! That becouse it's a jukebox, Jerry.

(#193) marcias válasza Jhonny06 (#192) üzenetére

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Engem meg erősen emlékeztetnek a 8000-es szériára (G80) :(

(#194) Dzs3ko válasza adalbert1 (#166) üzenetére

Dzs3ko
(kvázi-tag)

Azért nem kell leírni az Nvidia-t. Jó ez egy olyan Vga ami nagy, szörnyen melegszik és rengeteg áramot fogyaszt, mellé párosul a meglehetősen magas ár. De a következő szériában kiadják kisebb csíkszélességgel és kevesebb shader egységgel, optimalizálják és ismét produkálhatnak vele egy olyan vga-t ami ár/teljesítményben partiban lehet akár a 4870-essel is. És az még koránt sem derült ki hogy a 4870 vajon mennyire melegszik és mekkora lesz a fogyasztása, de legalább az olcsóbb árban biztosak lehetünk.

(#195) emmm

emmm
(senior tag)

Na jó, megyek dolgozni, f@szomba, hogy itt figyelem az eseményeket :D

(#196) whiz válasza emmm (#195) üzenetére

whiz
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

:DD :C :DD

(#197) marcias válasza Dzs3ko (#194) üzenetére

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

"az olcsóbb árban" :P bocsi

(#198) J03Y válasza Dzs3ko (#194) üzenetére

J03Y
(tag)

Hát nem tudom. Miért kell ezt mindig eljátszani? A 9600GT nagyon jól optimalizált, pedig a számok nagyon ellene vannak. Rájöttek nvidiáék, hogy is kell ezt...
Akkor meg mindek esnek bele megint ugyanabba a hibába?
Ennyire nehéz egyből (nem azt mondom h tökéleteset, mert azt nem várhatjuk el) legalább egy kicsit átgondoltabb terméket tervezni?

Tel: 0630 / 447 1223

(#199) sh4d0w válasza J03Y (#198) üzenetére

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez a j elenség nem csak itt figyelhető meg, ugyanez volt a CPU-piacon is; intel elkényelmesedett és mire észrevették, hogy az AMD ütött rajtuk egy több kalapácsnyit, addigra jelentős piacveszteséggel kellett szembenézniük. Ők sem csináltak semmi mást a Pentium4/D időkben, mint játszottak a cache-méretekkel, buszórajellel, végső órajellel, de érdemi fejlesztésre csak a K8-korszak kiteljesedésével kényszerültek. nV nem fejleszt, csak többet pakol mindenből - mindezt nagy csíkszélességen, brutális fogyasztással, drágán...

[ Szerkesztve ]

http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core

(#200) whiz válasza sh4d0w (#199) üzenetére

whiz
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

És az Intel azóta is atommód fejleszt. NV meg azt hiszi, hogy akkor övé a világ, és mindent lehet. Én remélem, hogy észhez térnek.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.