Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Daniel Alves

Daniel Alves
(fanatikus tag)

Nagyon jo lett a teszt. Mi meg a sima verziot nyuzzuka a haverokkal mert meg a HD ara eleg borsos de teny es valo hogy nagyon jo minosegu videot tud. Nekem a motorozashoz kell es tenyleg szinte mindegyok helyen megallja a helyet :D

Alairasomban szereplo weboldalon a video resznel lehet bongeszni hogy milyen jo kis kamera a sima valtozat.

http://www.flickr.com/photos/strici/ *****Kawasaki ZX-6R Ninja*****LG optimus X2*****Olympus E-PM1***

(#2) Integra

Integra
(Jómunkásember)

jó teszt!
de jó lett volna még oda mellé tenni a contour hd kamerát is meg netán a pov 1.5-öt!!!!

(#3) Fáraó

Fáraó
(őstag)

Jó kis teszt! Sajnos ritkán lehet látni hasonlót magyar oldalon.

Éppen a hétvégén tekerrtük le a haverokkal a Gázló TP-t és azt beszéltük, hogy milyen jó lenne egy sisakkamerával felvenni pl. a gázlókon való átcsapatást.

Egyébként eddig egy Tachyon XC-t néztem ki.

[ Szerkesztve ]

VIGYORRRGAZMUS.....

(#4) Tomi_Sci

Tomi_Sci
(senior tag)
LOGOUT blog

Azért azt meg kell hagyni, hogy a 30 fps extrém körülmények között kevés.
Bár 60 fps / 720p is bőven jó :)
Egy kis kedvcsináló.

Sun Singletrack 26" átütős kerékszett eladó: http://href.hu/x/hvzt **** AKG k450 egy pár bontatlan fülpárnával eladó: http://href.hu/x/hg2b

(#5) laleh

laleh
(fanatikus tag)

Jó kis kamera, rallyversenyzőként én is ezt használnám:D

Válszolni luxus?

(#6) elefant válasza Fáraó (#3) üzenetére

elefant
(HÁZIGAZDA)

kemények vagytok! arról a gázlózásról csupa jót hallottam (súlyosan fárasztó tud lenni olykor :DD)

(#7) Drótszamár

Drótszamár
(senior tag)

Hmm. Át a piroson? Szép példát mutattok az ifjúságnak. :(

(o Y o)

(#8) elefant válasza Drótszamár (#7) üzenetére

elefant
(HÁZIGAZDA)

hát igazad van, de annyira el van baszva az az egész környék az állandó összevissza feltúrások miatt, hogy még tényleg így a legbiztonságosabb olykor.

[ Szerkesztve ]

(#9) luw2win

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

Nagyon jó teszt, nem is számítottam ilyenre, de kellemes meglepetés.
Grat :R

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#10) Tikakukac

Tikakukac
(őstag)

Ha olyan profin menne a deszka, én is vennék ilyen cuccost :K

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra...

(#11) XuChi válasza Drótszamár (#7) üzenetére

XuChi
(senior tag)
LOGOUT blog

Pont ezt akartam kérdezni. Én is nagyot lestem, Nem volt szép dolog. Ha ezt egy rendőrbácsi látta volna ;]

(#12) Silentfrog

Silentfrog
(őstag)

Az ilyen kameráknak "hála" láthatjuk a powa emberkék elszállását a hegyi szerpentinen,motorral
Nekem kifejezetten nem tetszik a videok képminősége,bár tuti nem én vagyok a célcsoport akiknek el akarják ezt adni.

Aki másnak vermet ás az sirásó!

(#13) Zsolto válasza Silentfrog (#12) üzenetére

Zsolto
(senior tag)

Nem akartam én az ünneprontó lenni, de ez a képminőség tényleg nagyon ratyi. 75k-ért vagy többért meg pláne. Értem én, hogy "mindent kibír", és egy fele/harmada ennyibe kerülő kis fotómasina nem erre való, de az optikáján még reszelhetnének kicsit.

Nix buhera, a fő, hogy mennyen! Ez vagyok én: https://sites.google.com/site/kaldoszsolt/ Ez pedig egy jó oldal: www.navigyurci.hu

(#14) Silentfrog válasza Zsolto (#13) üzenetére

Silentfrog
(őstag)

Elsőnek azt hittem a you tube miatt van.
Sajnos a felbontás átállitása után is maradt a képminőség.
Nem szeretem leszolni a dolgokat,de ez nagyon nem az igazi

(#15) Flashback

Flashback
(őstag)
LOGOUT blog

Célcsoport kieg.:
Vagy RC replüőt vezetnek és jobb minőséet akarnak mint 640x480:
http://www.youtube.com/watch?v=J0JkZ1QKRns

"Optikai szolgáltatásaik sorában megtalálható a 10-szeres digitális zoom..." Antianyagot cserélnék Dilithiumra!

(#16) Mappa

Mappa
(PH! addikt)

elférsz b***meg :C :DDD fel van túrva a **** anyja is itt Budapesten káosz ez a város :N

EVO & STi power

(#17) Daniel Alves

Daniel Alves
(fanatikus tag)

Honda CBR 600 RR - The Things I Live For, GoPro HD

Street carving

Azért ilyen sebességek mellett igenis jó videót és megéri a pénzét! :K

http://www.flickr.com/photos/strici/ *****Kawasaki ZX-6R Ninja*****LG optimus X2*****Olympus E-PM1***

(#18) REDeath

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Saját törésteszt a videó végén :D 2 napja boardoztam azé bénáztam ennyit :B

[ Szerkesztve ]

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#19) vcsabika

vcsabika
(kvázi-tag)

http://www.pinkbike.com/video/134791 ez is gopro bár lehet valami fullosabb termékük!

[ Szerkesztve ]

(#20) -bh- válasza Silentfrog (#14) üzenetére

-bh-
(senior tag)

Am... ha az M1-en (is) láttad az Úszó EB spot-ját, abban is a vízalatti felvételek ezzel a "nagyon xar" cuccal vannak forgatva... :U de elég sokan használják, ahogy látom: RTL Klub Autománia c. műsora, Gigamad,, hogy a rallysokat ne is említsük...

[ Szerkesztve ]

(#21) Runner_fxr

Runner_fxr
(senior tag)
LOGOUT blog

Kár, hogy nem nyomjátok a downhill-t meglestem volna egy Jánoshegyi felvételt is akció közben. De a minősége elég jó ez látszott.

kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni...

(#22) kariad

kariad
(senior tag)

No milyen kis hasznos dolog... mondjuk, ha futok a BKV busz után :DD
Vissza tudom nézni melyik söfőr hagyott ott a pi.be :D

Eladó Hardware ---> http://www.kariad.mlap.hu/

(#23) Tolkarius

Tolkarius
(kvázi-tag)

Hú, a teszt kiváló lett gratula, így kell tesztelni valamit! A cucc is érdekes, az ára viszont nemtom hirtelen h jó e vagy nem...

(#24) Silentfrog válasza -bh- (#20) üzenetére

Silentfrog
(őstag)

Ha sokan használják attol nem lesz jo a képminőség....
:)

[ Szerkesztve ]

(#25) Recon

Recon
(őstag)

Itt nincs némi ellentmondás a cikkben?

1. oldal: "Tavaly például még nagy durranásnak számított az első Full HD felbontású sisakkamera megjelenése, ma már pedig a legtöbb piaci szereplő szortimentjében megtalálhatóak ezek a darabok."

5. oldal: "Az árát nem tartjuk irreálisnak egy ilyen speciális eszközért, viszont nincs igazán összehasonlítási alapunk, mert nem találtunk hasonló terméket a piacon."

(#26) VIPowER

VIPowER
(fanatikus tag)

Há nem gyünnek be a testfotók! Így nem tudom hogy kell e a Magdika néninek.:D
Csak szólok.:)

(#27) eszterencs válasza Recon (#25) üzenetére

eszterencs
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Tényleg ellentmondásos, majd elefant kommentálja, de sztem úgy értette, hogy a hazai piacon nem talált hasonló terméket, amivel az árát össze tudná vetni, külföldön van sokféle típus.

#26 tesztfotók javítva, kösz!

(#28) Zsolto válasza Daniel Alves (#17) üzenetére

Zsolto
(senior tag)

A CBR 600-as linken valóban jó a kép, de az összes többi felvétel, amit ide belinkeltek többiek (és a te második linkeden lévő is) egyformán fakó, rossz a fehéregyensúly, életlen stb. Lehet, hogy a CBR-600-as videót nem is ezzel a cuccal készítették ;)

Nix buhera, a fő, hogy mennyen! Ez vagyok én: https://sites.google.com/site/kaldoszsolt/ Ez pedig egy jó oldal: www.navigyurci.hu

(#29) -bh- válasza Zsolto (#28) üzenetére

-bh-
(senior tag)

De, egyértelműen azzal készítették... hozzászólásoknál még az üzemmódokat is leírja...r2 (azaz 720p@30frame/s) illetve r5 (1080p@30) Illetve még az is látszik rakta, h rommá van effektezve...
Az a lényeg ennél a gépnél is, mint az összs többinél: egy dolog, mit tud a gép; a másik, h a kezelője mit tud belőle kihozni. Ehhez persze rutin kell, ismerni is kell a gépet, nem elég csak teszteket nézegetni... bárhol lehet elszurva a felvétel (hányszor lett konvertálva, és mivel,, mivel vágja, mibe menti...Youtube is konvertál azonnal mindent...)
Amúgy ebben az árkategóriában meg nem fogsz találni stódióminőséget - még duplájáért sem (és nemcsak az extrém kamerák szegmenséről van szó - hanem úgy általában a HD-soknál...)
Azért annyival nem rosszabb a képe,mint amennyivel olcsóbb : Cannon XH-A1 vs GoPro HD (ha már tényleg keverni akarod a kategóriákat)

(#30) szacsee

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elégedetleneknek ajánlanám ezt a terméket... viszont ebbe is bele lehet kötni tudom (1080: 23.98p/24.00p/25p/29.97p / 50i / 59.94i), de ha lassan belátjátok, hogy egy 40.000 $-os kamerának is vannak hiányosságai, akkor nem kellene fikázni a 300$-os kamerát. :U
Youtube videókból levonni következtetést meg max oviban szokás.
Vérpista felveszi ahogy összetöri a motorját, hazamegy és 10K-s, vagy ingyenes videószerkesztővel összekalapál egy klippet és nem elég, hogy már ott is ront a minőségen még a Youtube is belepiszkál némileg.
Pici, HD kamera ami vízálló és szerintem ezt kell jól megfizetni nem pedig, hogy Full HD... :F
A cikk jó lett grat ! :C
A piroslámpát meg megoldjuk okosba... ;)

(#31) Fáraó válasza szacsee (#30) üzenetére

Fáraó
(őstag)

Ez a belinkelt hullámlovaglás nagyon jó film. Már kezdem érteni miért csinálják. :)

VIGYORRRGAZMUS.....

(#32) netwolf

netwolf
(újonc)

Az a baj, hogy ez használhatatlan, hogy nem tud szabvány Pal rendszerű videókat, ha sima dvd-t, blue-rayt írnál ki 25fps-sel, akkor szívás, a H264 amúgy is editálás szempontjából....persze a DSLR fényképezőkkel is eljátszották, hogy nem tudott 25fps-t, és lassan ott is rájöttek ne szívassuk európát.

(#33) -bh- válasza netwolf (#32) üzenetére

-bh-
(senior tag)

Editálással mi is szívtunk, de végülis mindenre van megoldás (pl PowerDirector8, Edius5 és Premiere CS5 trükközés nélkül is viszi az mp4/h264-et)
Ugyan a gyártó honlapján én sem találtam konkrét leírást erről,, de a kameránál van olyan beállítás, h PAL/NTSC - vagyis tud 25fps-t (tapasztalat...)
Mod: A használati útmutatóban is benne van: [link]

[ Szerkesztve ]

(#34) netwolf válasza -bh- (#33) üzenetére

netwolf
(újonc)

akkor lehet, hogy nem is olyan rossz:-)

(#35) Tigerclaw

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Nem lenne rossz, ha nem ilyen extra széles látószögű a lencséje. Azért halszem optikába nem kellene átmenni. Vagy lehet hogy víz alatti használatra tervezték?

(#36) TBMC

TBMC
(tag)

tetszett a cikk :K
jo kis kutyu, es nagyon szep kepe van (meretehez kepest is) :C

Ha valaki segít a szakmai topikban feltett kérdéseddel/kéréseddel kapcsolatosan, illik továbbra is ott kérdezgetni, s nem privát üzenetben... -- http://tbmc-design.hu -- http://iphoneclub.hu --

(#37) semmiho válasza Zsolto (#13) üzenetére

semmiho
(lelkes újonc)

Nagyon jó kamera! Előttem már leírták: 300 USD-ért ez a minőség több mint fejedelmi. Egy. Kettő: például a Pro7-en a Galileo című műsörban mindig ilyenekkel, azaz GoPro HD-kel veszik fel az extrém teszteket. Több mint jelzés értékű... ;-)

(#38) arn válasza Tigerclaw (#35) üzenetére

arn
(őstag)

bringan pl epp az adja vissza a sebessegerzetet. a szimplan ugy tunik, mintha vanszorognal.

http://project-brian.blogspot.com/

(#39) t-motion

t-motion
(újonc)

A cikk nagyon jó, egyetlen hibával, hogy a hülye Youtube-os példákat hozott fel, amikor sokkal jobb minőségű VIMEO-s filmekkel lehetne igazán érzékeltetni mennyire jó ez a kamera.
A kamera puritán funkciói, pont elegendőek ahhoz, hogy a lényeget beállítsuk és a filmezésre koncentráljunk.
Nem kell a csicsa, az ezernyi funkció, és ez az egyik nagy előnye, ami lényegesen csökkenti az akksi használatot. ergo több idő jut a filmezésre.
Tény,hogy az SDHC kártyát meg kell fizetni, de megéri.
nem hiszem hogy egy hasonló HD-ban felvelő kamerát, ami akár 3-4x magasabb áron kapható, használná egy rally vagy hasonló extrém dolgoknál.
Ez a kamera kifejezetten jó ilyen területre, és kis ügyességgel, más területekre is

Egy videó példának: LINK
Ennél 720p /60fps volt a felvétel, utómunkálat: az ennek a slow motion váltazata vagyis levitte 25 vagy akárhány fpsre, valamint AE- adott egy kis színt. hihetetlen jó !!

Keressetek a Vimeon még videókat.a kételkedőket is meg fogja győzni!
Jelenleg nincs keretem rá, de amint lehet mindenképp veszek majd egyet.

-No one orders me around! -

(#40) FishAir

FishAir
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Megérkezett a BacPac
Az ára egy kicsit horror és itthon még durvább lesz szerintem. Firmware-t kell frissíteni hozzá majd innen

Előrendelhető itt is
Ez az EyeOfMine nagyon tuti. Iszonyat extra dolgokat csinálnak. Én már rendeltem tőlük, mondjuk szállítási költség kicsit sok. Érdemes egyben több mindent rendelni. A magyar forgalmazó is felvehetné velük a kapcsolatot szerintem lenne kereslet a cuccaikra.

[ Szerkesztve ]

★ Heinekenesis ★

(#41) Laca7601

Laca7601
(újonc)

Többször is elhangzik a cikkben a "vezeték nélküli kamera" fogalom. Ezt rádiós rendszerekre szokták használni, ahol a video jelet rádión játsszuk át. Itt értelmetlen.
Illetve ha azt vesszük, akkor valóban nincs hozzá vezeték...
És az is igaz, hogy minden borotva eldobható... :-)

(#42) jancsi90

jancsi90
(lelkes újonc)

Sziasztok, nagyon sürgösen kéne tanácsot adjatok, szükségem van egy hálozati illetve autóban használható töltőre a Gopromhoz, egy Energizer Super Universal megfelel?

Canon 1100D, 18-55 III, 55-250 IS, exgépek: Nikon D60, Canon 400D, fuji s5600 ''Ami igazán számít, az az intuíció'' A. Einstein. http://janosjegyzetei.blogspot.com/

(#43) -bh- válasza jancsi90 (#42) üzenetére

-bh-
(senior tag)

Igen. :K

All: nemrég jött ki az 1.01.54-es firm a kamerához; benne pár hibajavítással (és 3D Hero támogatással)
3D Hero

[ Szerkesztve ]

(#44) Dare2Live

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

oő Ilyet rendelt már vki?

HD HERO 960

Ahogy nézem ~230$ból ide is küldik kb 40.000Ft és gyak mindent tud, oké 1080Pt nem, de 720/960Pt igen és 848×480t is 60fpsel, ez kb mindenre elég amatőr felhasználásnál.?

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#45) -bh- válasza Dare2Live (#44) üzenetére

-bh-
(senior tag)

Igen.
-Nincs Hero Bus (LCD backpack-hez és PowerPack-hez jól jöhet.. és a 3D Hero szettet sem tudod használni, csatlakozás hiányában),
-nincs rajta Live Feed (csak lejátszani enged a TV-n,, élő képet nem ad ki felvétel közben);
-és eddig nem adtak ki hozzá újabb firmware-t (az 1080p-shez kb havonta jön...)
Gyakorlatilag egy erősen butított HD Hero.
(ha a fentiek egyike sem érint, vedd nyugodtan, mert pl. 720p-ben ugyanolyan felvételt készít, mint a FullHD-s kamera)

szerk: helyesírás...

[ Szerkesztve ]

(#46) beteg

beteg
(őstag)
LOGOUT blog

hali!
help pls!! Hogy lehet beállítani, hogy ne csak 1GB-os fájlba 9 percet vegyen fel HD-ban? Vagy ha csak ennyit, akkor kezdjen új fájlt!??

(#47) -bh- válasza beteg (#46) üzenetére

-bh-
(senior tag)

Hello

Mennyi/milyen kártával próbáltad?
Mindnél ezt csinálta?
Firmware-frissítést csináltál már?

(#48) beteg válasza -bh- (#47) üzenetére

beteg
(őstag)
LOGOUT blog

Szia!
Köszi!
Eddig egy SD6/16GB-os Kingstonnal próbáltam. Majd ma veszek bele még két másikat is.
Fw update megvolt, de attól nem sokat javult a helyzet. Viszont újraformáztam a kártyát a GoPro-val és attól most mintha jobb lenne. Néha már csinál 2GB-os videókat is. Viszont továbbra sem stabil. :(

(#49) -bh- válasza beteg (#48) üzenetére

-bh-
(senior tag)

Kártyát PC-vel formázd, FAT32-re; és ne gyorsformázással.
Az se baj, ha a kártyára ráereszted ezt: [link]
Utánna csinálj egy firm-frissítést (1.01.46-ost legalább); de a kamera legyen csontra feltöltve. Ha a kártya jó, és a firm-frissítés is sikerült (inkább csináld meg 2x-3x; van, amikor nem csinálja meg jól elsőre...), akkor 4gigánként kéne csak új file-t csinálnia (ez viszont a legtöbb USB-s adattárolónál így van...)

[ Szerkesztve ]

(#50) beteg válasza -bh- (#49) üzenetére

beteg
(őstag)
LOGOUT blog

köszönöm, megpróbálom!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.