Akkor most mikor lesz Kepler? Olyan ami power, és a felső kategóriába jön? 
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * One X quad core white...
(#1) Cybertrone

Akkor most mikor lesz Kepler? Olyan ami power, és a felső kategóriába jön? 
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * One X quad core white...

csillagidő 2987463
mit össze nem szenvednek, istenem...
Alcatel 715 -> Alcatel 756 -> SE K300i -> SE W800i -> Sony Ericsson Live with Walkman

Ennek a 28nm bénázásnak a mi zsebünk issza meg a levét, nem csoda ha drága a 7770, biztos a selejtet is mi fizetjük ki, árverseny meg borjúnyúzó pénteken lesz, ezen felül ha megsejtette az AMD hogy jövőre lesz Kepler akkor annyiért árul amennyiért nem szégyell.
[ Szerkesztve ]
Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

Legalább elmondták hogy idén sztornó gyerekek... koncentrálunk a mobil cuccokra, ti meg ossztátok be a fermit amíg lehet 

Az elmúlt 3 évben mikor nem voltak gondok a TSMC-nél?! 
Galilei halott! Már Einstein sem él !...és én is nagyon szarul érzem magam... Press any key! Csak a resetet ne!!!
Jogos.
Bár a 40 nm elég szépen felfejlődött. 
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
(#7) FireKeeper
van egy olyan sejtésem, hogy vga fronton az amd-nek még gusztustalanabbul monopol-közeli helyzete lesz, mint az intelnek van/volt nemrég a cpu piacon 
[ Szerkesztve ]
-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)
(#8) Cybertrone válasza FireKeeper (#7) üzenetére

Hát igen... Szvsz hogy lesz ebből Áprilisi gtx 680 start? 

Mikor nincs egy gyártásfelfutásnál probléma? Először mindig rengeteg probléma van, majd szépen lassan beáll a problémák száma egy bizonyos elfogadható szintre. (Gyakorlatilag a problámamentesen legyártott termékek száma hiperbolikus az idő függvényében)
Érdekes ez a "hozzáadott" CU az AMD-től. Tehát ha egy 7970-es GPU-ban abból a CU-tömbből megy tönkre egy CU, amelyiknél nincsen "pót CU", abból lesz a 7950. Jól értem?
[ Szerkesztve ]
valahogy úgy. vagy ha egy blokkan több CU is rossz.
[ Szerkesztve ]
-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)
A hír nekem azt engedi következtetni, hogy ismét az nVidia lámulta el a dolgokat, mint anno a GTX480 esetén, és nem tudták 512 shader processzorral szállítani, mert nem tettek bele elég redundáns részegységet.
HGyu
Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

A 2013-as üzleti év 2012. áprilisában kezdődik.
[ Szerkesztve ]

Hja, 8 tömb van, ebből 4-ben van tartalék CU, mondjuk az első 4-ben. Tehát ha az első 4-ben megy tönkre 1 CU, a többiben nem, akkor 7970, ha a másodikban 4-ben megy tönkre 1, akkor 7950, ha mind a két 4-es blokkban 1-1, akkor is lehet még 7950. Ügyes megoldás.

azért ezek a redundáns cuccok elég jó húzásnak bizonyultak amd-részéről..
kb így mentek haza az amd-s mérnökök miközben átadták a tmsc-s gyár kilincset az nvidiás mérnököknek: [link] ![;]](/dl/s/v1.gif)
(112945) - ''Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!''

Honnan származik ez a hír? Meg lehet tudni a forrását?
Ez jutott eszembe nekem is... végülis a cikkben elég a csíkszélesség számát cserélgetni, és így bármikor lehozható ![;]](/dl/s/v1.gif)
helkis: 
[ Szerkesztve ]
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

Ne hülyéskedjetek Morzsa fórumtárssal, mindjárt mentőt kell hívni neki.
Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.
Az NV beszámolója innen: NVDA Q4 2012 Earnings Call. Fent van az NV ftp-jén a konferencia hanganyaga, de írásosan is van Q&A.
A TSMC-ről a lényeg:
Jen-Hsun Huang: The top line decline for Q1 is expected to be due to the hard disk drive shortage continuing, as well as a shortage of 28-nanometer wafers. We're ramping our Kepler generation very hard, and we could use more wafers. The gross margin decline is contributed almost entirely to the yields of 28-nanometer being lower than expected.
Itt még van az, hogy a HDD-piac felel azért amiért gyengék a VGA eladások. Mindenki döntse el, hogy ez mennyire lehetséges. Ebbe nem akarok belemenni, mert semmi tényleges adat nincs erről. Az NVIDIA erre fogja és kész.
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Haver asztalos mondta hogy egy Jen-Hsun Huang nevű ember rendelt 30.000 fadobozt nála zöldre festve, nem tudtuk miért, most már világos.
Bocsi, nem tudtam kihagyni.
[ Szerkesztve ]

Ez most nem tett jót a Qualcomm fejlesztéseknek...

nwoodia? ![;]](/dl/s/v1.gif)
(112945) - ''Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!''
Az NV-nél ez már februárban elkezdődött. Az április az eléggé késő lenne. Azért a notebookgyártóknak kell úgy két hónap mire kitesztelik a terméket, illetve elegendő mennyiséget gyártanak a startra.
[ Szerkesztve ]
(#24) Ł-IceRocK-Ł válasza FireKeeper (#7) üzenetére
Ez semmiképp nem tesz jót a vásárlói kedvnek.
"... erő, nyomaték, jajj szüzanyám hol a fék..." - WRX Sti. Impreza. Subaru. --> I'm lovin it. <3 |" A gravitáció nem ötlet, hanem természeti törvény, amely ellen fellebbezésnek helye nincs."

Nahurrá. Kezdtem megriadni, hogy lassan majd Virtex 7-ből lesz a kerítés, de akkor ezek szerint még továbbra is nyugi van. 
If we can hit that bullseye, the rest of the dominoes will fall like a house of cards... checkmate!

Így van!
Ha a 40nm-rel gondok voltak, sejteni lehetett, hogy itt az is lesz!
Biztos nem lesz kevesebb gond a 20 és a 14 nm-rel sem, sőt, valószínűleg inkább több...
Hm-hm...
Asszem' akkor valóban leshetjük az árversenyt... 
Sebaj, új hardware helyett, marad ami van, butítjuk a grafikát / nem vételezünk új, nagyobb igényű játékokat, majd szépen leszokunk róla.
Utánalestem kicsit a wafereknek.. kicsit mosolyogtam:
"Gordon Moore-nak a 70-es évek elején volt még egy jóslata... az akkoriban használatos 75 mm-es korongok méretének 2000-re már majdnem másfél méteresnek kellett volna lennie..."
-2009-07-20
"...A három legnagyobb félvezetőgyártó, az Intel, a Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. és a Samsung a következő lépés megtételén gondolkodik, terveik szerint 2012-re már 450 mm-es waferek feldolgozására képes gyárakat üzemeltetnének..."
-2011-09-28
"...A 450 mm-es waferek tömegtermelésbe való állítása egyelőre kérdéses, de a jelenlegi állás szerint 2015-nél hamarabb ez nem lehetséges..."
"Ezenkívül számolni kell azokkal a hiányosságokkal, amelyek a gyártás során jelenleg is gondot okoznak, és rontják a kihozatali arányt. Sőt, olyan újszerű problémák is felmerülhetnek, amelyekkel eleddig nem találkoztak, és ez tovább növeli a nyereséges üzemeltetés kockázatát."
Ennyi.

[ Szerkesztve ]
✥ Just - try - a new Beginin'... ✥ Check ☞ http://href.hu/x/exgj
Most mondhatnám, hogy minden vállalat a gyártásbeli problémákra fogja az áremelést, de a végén még megköveznek. 
Egyébként az nVIDIA az 55nm-en is megszenvedett és a 40nm-en is ugye emiatt késtek. Szóval annyira azért nem döbbenetes, hogy most is orra buktak a küszöbben.
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]
"Egyébként az nVIDIA az 55nm-en is megszenvedett és a 40nm-en is ugye emiatt késtek. Szóval annyira azért nem döbbenetes, hogy most is orra buktak a küszöbben."
Épp erre céloztam korábbi hozzászólásomban, maximálisan egyetértek.
Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

Pedig nem ezt ígérték,azt mondták,hogy teljes erövel a 28nm koncentrálonak és nem lesznek gondok a gyártással.

na megnyugodtam, vártam ezt a hír, már úgy megszoktam hogy állandóan gondjai vannak, nehogy már most ne legyenek 
[ Szerkesztve ]
[...] is.
Szigorúan magánvélemény. Olvassa el a mellékelt tájékoztatót, vagy forduljon orvoshoz!
ez a satani kacaj mindent kifejez ![;]](/dl/s/v1.gif)
4 sale http://tiny.cc/aprok

Mindenki ezzel küzd. A piac gyorsabban akar fejlődni mint, hogy a technika követni tudná. Még az Intel is megküzd ezzel, csak igyekszik nem beszélni róla.
Pedig nagyon bizakodóak voltak ![;]](/dl/s/v1.gif)
A kenyér az élet megtestesülése, a sör pedig maga az élet.

Biztos nincs 2012-re olyan játék amit meglehetne kenni hogy csak nekik fusson!
![;]](/dl/s/v1.gif)
Egy sebet be lehet kötözni, egy törött csontot sínbe lehet rakni, de ha nem törődnek az emberrel, azt nem lehet utólag helyre hozni. Laurell Kaye Hamilton

jah,de én inkább arra gondolok,ha szar kihozatal volt már a liánóval,akkor ebbe a hibába esik majd a trinity is?!?!...mocskosul nem kéne....
Sok függ attól, hogy mi a hiba. Annyi lehetőség van, hogy ezt előre nem lehet tudni. A Llano esetében tudjuk, hogy először ültettek IGP-t SOI-ra. Ez volt a fő gond. Nem olyan egyszerű az a SOI.

Ebből én csak azt szűröm le, hogy egyenlőre jó időbe telik mig kijön a kepler, és ha kijön se lesz egy ólcsó.
POnt az miatt nem akartam megvenni a 7xxx radeont, hogy megvárom mit fog tudni az nvidia, de igy már nem bánom a vételt, lesz jó pár hónapom kihasználni.
Ez Itt a .....