Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Cybertrone

Cybertrone
(PH! nagyúr)

Akkor most mikor lesz Kepler? Olyan ami power, és a felső kategóriába jön? :F

"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * One X quad core white...

(#2) tixem válasza Cybertrone (#1) üzenetére

tixem
(kvázi-tag)

csillagidő 2987463 :DDD mit össze nem szenvednek, istenem...

Alcatel 715 -> Alcatel 756 -> SE K300i -> SE W800i -> Sony Ericsson Live with Walkman

(#3) atti_2010

atti_2010
(PH! kedvence)

Ennek a 28nm bénázásnak a mi zsebünk issza meg a levét, nem csoda ha drága a 7770, biztos a selejtet is mi fizetjük ki, árverseny meg borjúnyúzó pénteken lesz, ezen felül ha megsejtette az AMD hogy jövőre lesz Kepler akkor annyiért árul amennyiért nem szégyell.

[ Szerkesztve ]

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#4) Cybertrone válasza tixem (#2) üzenetére

Cybertrone
(PH! nagyúr)

Legalább elmondták hogy idén sztornó gyerekek... koncentrálunk a mobil cuccokra, ti meg ossztátok be a fermit amíg lehet :W

"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * One X quad core white...

(#5) bogyo112

bogyo112
(őstag)

Az elmúlt 3 évben mikor nem voltak gondok a TSMC-nél?! :F

Galilei halott! Már Einstein sem él !...és én is nagyon szarul érzem magam... Press any key! Csak a resetet ne!!!

(#6) Abu85 válasza bogyo112 (#5) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Jogos. ;] Bár a 40 nm elég szépen felfejlődött. :)

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#7) FireKeeper

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

van egy olyan sejtésem, hogy vga fronton az amd-nek még gusztustalanabbul monopol-közeli helyzete lesz, mint az intelnek van/volt nemrég a cpu piacon :(

[ Szerkesztve ]

-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)

(#8) Cybertrone válasza FireKeeper (#7) üzenetére

Cybertrone
(PH! nagyúr)

Hát igen... Szvsz hogy lesz ebből Áprilisi gtx 680 start? :DDD

(#9) MongolZ válasza bogyo112 (#5) üzenetére

MongolZ
(fanatikus tag)

Mikor nincs egy gyártásfelfutásnál probléma? Először mindig rengeteg probléma van, majd szépen lassan beáll a problémák száma egy bizonyos elfogadható szintre. (Gyakorlatilag a problámamentesen legyártott termékek száma hiperbolikus az idő függvényében)

Érdekes ez a "hozzáadott" CU az AMD-től. Tehát ha egy 7970-es GPU-ban abból a CU-tömbből megy tönkre egy CU, amelyiknél nincsen "pót CU", abból lesz a 7950. Jól értem?

[ Szerkesztve ]

(#10) FireKeeper válasza MongolZ (#9) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

valahogy úgy. vagy ha egy blokkan több CU is rossz.

[ Szerkesztve ]

-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)

(#11) 04ahgy

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A hír nekem azt engedi következtetni, hogy ismét az nVidia lámulta el a dolgokat, mint anno a GTX480 esetén, és nem tudták 512 shader processzorral szállítani, mert nem tettek bele elég redundáns részegységet.

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#12) KvPt válasza Cybertrone (#8) üzenetére

KvPt
(tag)

A 2013-as üzleti év 2012. áprilisában kezdődik.

[ Szerkesztve ]

(#13) MongolZ válasza FireKeeper (#10) üzenetére

MongolZ
(fanatikus tag)

Hja, 8 tömb van, ebből 4-ben van tartalék CU, mondjuk az első 4-ben. Tehát ha az első 4-ben megy tönkre 1 CU, a többiben nem, akkor 7970, ha a másodikban 4-ben megy tönkre 1, akkor 7950, ha mind a két 4-es blokkban 1-1, akkor is lehet még 7950. Ügyes megoldás.

(#14) helkis

helkis
(PH! addikt)

azért ezek a redundáns cuccok elég jó húzásnak bizonyultak amd-részéről.. :K kb így mentek haza az amd-s mérnökök miközben átadták a tmsc-s gyár kilincset az nvidiás mérnököknek: [link] ;]

(112945) - ''Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!''

(#15) Mozsa

Mozsa
(tag)

Honnan származik ez a hír? Meg lehet tudni a forrását?

(#16) Male válasza bogyo112 (#5) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez jutott eszembe nekem is... végülis a cikkben elég a csíkszélesség számát cserélgetni, és így bármikor lehozható ;]

helkis: :DDD

[ Szerkesztve ]

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#17) atti_2010

atti_2010
(PH! kedvence)

Ne hülyéskedjetek Morzsa fórumtárssal, mindjárt mentőt kell hívni neki.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#18) Mozsa válasza atti_2010 (#17) üzenetére

Mozsa
(tag)

:DD

(#19) Abu85 válasza Mozsa (#15) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az NV beszámolója innen: NVDA Q4 2012 Earnings Call. Fent van az NV ftp-jén a konferencia hanganyaga, de írásosan is van Q&A.
A TSMC-ről a lényeg:
Jen-Hsun Huang: The top line decline for Q1 is expected to be due to the hard disk drive shortage continuing, as well as a shortage of 28-nanometer wafers. We're ramping our Kepler generation very hard, and we could use more wafers. The gross margin decline is contributed almost entirely to the yields of 28-nanometer being lower than expected.

Itt még van az, hogy a HDD-piac felel azért amiért gyengék a VGA eladások. Mindenki döntse el, hogy ez mennyire lehetséges. Ebbe nem akarok belemenni, mert semmi tényleges adat nincs erről. Az NVIDIA erre fogja és kész.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#20) atti_2010

atti_2010
(PH! kedvence)

Haver asztalos mondta hogy egy Jen-Hsun Huang nevű ember rendelt 30.000 fadobozt nála zöldre festve, nem tudtuk miért, most már világos.

:DDD Bocsi, nem tudtam kihagyni.

[ Szerkesztve ]

(#21) Apika

Apika
(PH! addikt)

Ez most nem tett jót a Qualcomm fejlesztéseknek...

(#22) helkis válasza atti_2010 (#20) üzenetére

helkis
(PH! addikt)

nwoodia? ;]

(112945) - ''Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!''

(#23) Abu85 válasza KvPt (#12) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az NV-nél ez már februárban elkezdődött. Az április az eléggé késő lenne. Azért a notebookgyártóknak kell úgy két hónap mire kitesztelik a terméket, illetve elegendő mennyiséget gyártanak a startra.

[ Szerkesztve ]

(#24) Ł-IceRocK-Ł válasza FireKeeper (#7) üzenetére

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez semmiképp nem tesz jót a vásárlói kedvnek.

"... erő, nyomaték, jajj szüzanyám hol a fék..." - WRX Sti. Impreza. Subaru. --> I'm lovin it. <3 |" A gravitáció nem ötlet, hanem természeti törvény, amely ellen fellebbezésnek helye nincs."

(#25) anaqer

anaqer
(PH! addikt)

Nahurrá. Kezdtem megriadni, hogy lassan majd Virtex 7-ből lesz a kerítés, de akkor ezek szerint még továbbra is nyugi van. :U

If we can hit that bullseye, the rest of the dominoes will fall like a house of cards... checkmate!

(#26) Angel1981 válasza bogyo112 (#5) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Így van!
Ha a 40nm-rel gondok voltak, sejteni lehetett, hogy itt az is lesz!
Biztos nem lesz kevesebb gond a 20 és a 14 nm-rel sem, sőt, valószínűleg inkább több...

(#27) Argos83

Argos83
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hm-hm...
Asszem' akkor valóban leshetjük az árversenyt... :(((
Sebaj, új hardware helyett, marad ami van, butítjuk a grafikát / nem vételezünk új, nagyobb igényű játékokat, majd szépen leszokunk róla.

Utánalestem kicsit a wafereknek.. kicsit mosolyogtam:

"Gordon Moore-nak a 70-es évek elején volt még egy jóslata... az akkoriban használatos 75 mm-es korongok méretének 2000-re már majdnem másfél méteresnek kellett volna lennie..."

-2009-07-20
"...A három legnagyobb félvezetőgyártó, az Intel, a Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. és a Samsung a következő lépés megtételén gondolkodik, terveik szerint 2012-re már 450 mm-es waferek feldolgozására képes gyárakat üzemeltetnének..."

-2011-09-28
"...A 450 mm-es waferek tömegtermelésbe való állítása egyelőre kérdéses, de a jelenlegi állás szerint 2015-nél hamarabb ez nem lehetséges..."

"Ezenkívül számolni kell azokkal a hiányosságokkal, amelyek a gyártás során jelenleg is gondot okoznak, és rontják a kihozatali arányt. Sőt, olyan újszerű problémák is felmerülhetnek, amelyekkel eleddig nem találkoztak, és ez tovább növeli a nyereséges üzemeltetés kockázatát."

Ennyi.

:U

[ Szerkesztve ]

✥ Just - try - a new Beginin'... ✥ Check ☞ http://href.hu/x/exgj

(#28) leviske válasza atti_2010 (#3) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Most mondhatnám, hogy minden vállalat a gyártásbeli problémákra fogja az áremelést, de a végén még megköveznek. :DDD

Egyébként az nVIDIA az 55nm-en is megszenvedett és a 40nm-en is ugye emiatt késtek. Szóval annyira azért nem döbbenetes, hogy most is orra buktak a küszöbben.

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#29) 04ahgy válasza leviske (#28) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Egyébként az nVIDIA az 55nm-en is megszenvedett és a 40nm-en is ugye emiatt késtek. Szóval annyira azért nem döbbenetes, hogy most is orra buktak a küszöbben."

Épp erre céloztam korábbi hozzászólásomban, maximálisan egyetértek.

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#30) Duree

Duree
(PH! addikt)

Pedig nem ezt ígérték,azt mondták,hogy teljes erövel a 28nm koncentrálonak és nem lesznek gondok a gyártással.

(#31) pakriksz

pakriksz
(tag)

na megnyugodtam, vártam ezt a hír, már úgy megszoktam hogy állandóan gondjai vannak, nehogy már most ne legyenek :DDD

[ Szerkesztve ]

(#32) schawo

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

[...] is.

Szigorúan magánvélemény. Olvassa el a mellékelt tájékoztatót, vagy forduljon orvoshoz!

(#33) tiborandras válasza helkis (#14) üzenetére

tiborandras
(senior tag)
LOGOUT blog

ez a satani kacaj mindent kifejez ;]

4 sale http://tiny.cc/aprok

(#34) datatomm

datatomm
(kvázi-tag)

Mindenki ezzel küzd. A piac gyorsabban akar fejlődni mint, hogy a technika követni tudná. Még az Intel is megküzd ezzel, csak igyekszik nem beszélni róla.

(#35) kiskaktusz

kiskaktusz
(őstag)
LOGOUT blog

Pedig nagyon bizakodóak voltak ;]

A kenyér az élet megtestesülése, a sör pedig maga az élet.

(#36) ViiiiktorOC

ViiiiktorOC
(fanatikus tag)

Biztos nincs 2012-re olyan játék amit meglehetne kenni hogy csak nekik fusson! :D ;]

Egy sebet be lehet kötözni, egy törött csontot sínbe lehet rakni, de ha nem törődnek az emberrel, azt nem lehet utólag helyre hozni. Laurell Kaye Hamilton

(#37) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Ezen semmi meglepő sincsen! :N

(#38) Srodney válasza bogyo112 (#5) üzenetére

Srodney
(senior tag)

jah,de én inkább arra gondolok,ha szar kihozatal volt már a liánóval,akkor ebbe a hibába esik majd a trinity is?!?!...mocskosul nem kéne....

(#39) Abu85 válasza Srodney (#38) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Sok függ attól, hogy mi a hiba. Annyi lehetőség van, hogy ezt előre nem lehet tudni. A Llano esetében tudjuk, hogy először ültettek IGP-t SOI-ra. Ez volt a fő gond. Nem olyan egyszerű az a SOI.

(#40) byZsolt

byZsolt
(tag)

Ebből én csak azt szűröm le, hogy egyenlőre jó időbe telik mig kijön a kepler, és ha kijön se lesz egy ólcsó.
POnt az miatt nem akartam megvenni a 7xxx radeont, hogy megvárom mit fog tudni az nvidia, de igy már nem bánom a vételt, lesz jó pár hónapom kihasználni.

Ez Itt a .....

(#41) mikej95

mikej95
(tag)

Képzelem mi lesz 10nm-em, lehet a fél prohardver nem éli meg a tömeggyártást, de használni fognak kvantumszámítógépeket! ;]

-

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.