Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) luw2win

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

"...így maximálisan 14 GB-os tárkapacitás érhető el."
Elírás szvsz

mod: miért nem müködik egyik funkció sem elősre, csak akkor ha szerkeztem a hsz-t? nálam van a hiba?

[ Szerkesztve ]

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#2) aeroxr

aeroxr
(fanatikus tag)

14gb?
14tb, nem?Átolvasás publikálás előtt, mondjuk ez egyébként is égő azt gondolná az ember, hogy hozzáértők szerkesztik a híreket.
C2D egy NAS-ban, elég karcsú, semmi quad, de gáz.

[ Szerkesztve ]

MacBook, Mac Pro, iPhone The truth is out there.

(#3) szilva01

szilva01
(senior tag)
LOGOUT blog

[OFF]"A készülék tekintélyes mérettel rendelkezik, ami annak köszönhető, hogy akár 7 winchestert és fogadhat, így maximálisan 14 GB-os tárkapacitás érhető el"

Előre is elnézést kérek ha tudatlanságomból adódóan helyes dolgot javítok ki de az nem tb akart lenni?[/OFF]

mod: elnézést hogy 3. ként is kijavítottam de amikor elkezdtem a hszt írni még úgy volt hogy 1. leszek :DDD

[ Szerkesztve ]

(#4) aeroxr válasza luw2win (#1) üzenetére

aeroxr
(fanatikus tag)

Nálam sem működik.

MacBook, Mac Pro, iPhone The truth is out there.

(#5) sp@rtan

sp@rtan
(senior tag)
LOGOUT blog

Szemből mint egy hűtőszekrény:D
#luw2win itt is...

[ Szerkesztve ]

(#6) aram01

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nagyon brutál :Y

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#7) Vicoo

Vicoo
(senior tag)
LOGOUT blog

De miért van benne C2D? Téll nem értem :B

(#8) janos1988

janos1988
(őstag)

A 14GB nem TB akart lenni? :DDD :DDD

A Windows 7 és 8 közötti különbség a Linux "nyelvén": 3.2.10 -> 3.2.11

(#9) lorenzen válasza Vicoo (#7) üzenetére

lorenzen
(senior tag)
LOGOUT blog

De miért van benne C2D?

Gondolom, szoftveres RAID van benne.

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#10) Vicoo válasza lorenzen (#9) üzenetére

Vicoo
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem pazarlás arra egy C2D?

(#11) szuper-t

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

gondolom nem csak adat tárolásra lehet majd használni
ezért van benne core2 duo

(#12) jakobinus válasza Vicoo (#10) üzenetére

jakobinus
(tag)

Szerintem is felesleges. De 733-ast mégsem tehetnek bele, mert akkor nem vennék meg.

Egy mindenkiért - mindenkiért egy

(#13) macilaci78 válasza Vicoo (#10) üzenetére

macilaci78
(PH! addikt)

7 merevlemez koordinálásánál már el lehet cöcögtetni egy ilyen procit is.

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#14) brumesz

brumesz
(senior tag)
LOGOUT blog

gondolom ez azért fogyaszt rendesen...illetve valszeg' hangja is van, nem is olyan kicsi

tudom, nem nekem találták ki...ezért nem is kéne

cserebere, beszamitas, mennyitengedszafelebol nalam nincs, bocsi mindenki!

(#15) devast válasza macilaci78 (#13) üzenetére

devast
(őstag)

Erre találták fel a hardveres raid vezérlőket, célcsipek, kicsik keveset fogyasztanak etc, ezután csak a hálozati vezérlőt kell összelőni a raid vezérlővel. Nem tudom miért menő manapság egy pc-t használni nas-nak, mikor van rá jobb megoldás is. Talán windózt akarnak rajt futtatni a user meg majd pasziánszozhat vagy mi ? Ára meg szerintem min 1000 euro lesz, vinyók nélkül vagy egy vinyóval.

Fan of 2nd order harmonics since 2010

(#16) Szőröstalpú válasza devast (#15) üzenetére

Szőröstalpú
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

A sima N7700 itthon 300k, külföldiában 700€, úgyhogy szerintem is reálisnak tűnik az 1000-es ár.
Mondjuk én nem látom, hogy miért jobb a pro, mint a sima.

(#17) Raymond

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"The N7700PRO will be available in mid-November at an MSRP of $1019"

[link]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#18) tdd587

tdd587
(őstag)

Nem értem. Kitalálták ezt a NAS koncepciót. Minek PC, ez majd olcsóbb meg kisebb stb. Persze nem lett olcsóbb, hanem jó drága lett. Aztán csináltak belőle egy PC-t. Az ára pedig még feljebb ment. Most akkor ebben mi a jó? Egy NAS, ami valójában egy szar PC, de legalább drága? Ja és ne felejtsük el az igénytelen külsőt, mert az is hozzá tartozik a NAS életérzéshez.

Ez is egy olyan dolog, mint a HTPC: szar PC nagyon drágán, idétlen "hifinek látszó tárgy" köntösben?

[ Szerkesztve ]

Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

(#19) frankie! válasza tdd587 (#18) üzenetére

frankie!
(őstag)

:C Megfelelő áron nem lennének ezek rosszak....

(#20) Athlon64+ válasza Vicoo (#10) üzenetére

Athlon64+
(senior tag)
LOGOUT blog

Tettek volna bele Atomot, mi? Helyben összefoschná magát.

MCTS: .NET Framework 4, Web applications | <?php die('hard'); ?>

(#21) demagóg válasza devast (#15) üzenetére

demagóg
(fanatikus tag)

...ezután csak a hálozati vezérlőt kell összelőni a raid vezérlővel..
És mindemellett a fájlrendszert és a felhasználókat is kezelni kell, nem is akármilyen szinten. Minden NAS-ban pont ezeket csinálja a beágyazott rendszer. Amíg gyenge volt a teljesítmény addig azért sírtak az emberek (sebesség és szolgáltatások), jogosan. Most, hogy van (mondjuk nem egészen igaz, mert azért több éve vannak már ilyenek) egy powerfull alap, azért morgunk. Nekünk semmi se jó? :F

...Nem tudom miért menő manapság egy pc-t használni nas-nak, mikor van rá jobb megoldás is...
Milyen jobb megoldás van? Végülis mindegyik NAS-ban egy többé kevésbbé butított PC architektúra van. Az utolsó gagyi kínaiban is. Amúgy nem praktikus egy kis darabszámú vállalati környezetbe szánt tároló eszközt összehasonlítani egy otthonra is szánt tömegtermékkel. Ja és van olyan NAS amelyen valóban (beágyazott) windows fut. Lehet sziporkázni, adott a lehetőség, ki kell találni jobbat, olcsóbbat és lehet kopogtatni valamelyik gyártónál.

-De ez hogy lehet? ... Tegnap még működött! ...

(#22) demagóg válasza tdd587 (#18) üzenetére

demagóg
(fanatikus tag)

..Egy NAS, ami valójában egy szar PC, de legalább drága?..
Nem baj, hogy nem érted. Hiszen nem Te vagy a célközönség. Ezen nincs neon, kék led, spoyler, sportkipufogó, sötétített szélvédő meg egyéb parasztvakító csicsa. Ne vegyél ilyet, rakd össze PC-ből, az olcsóbb, neked jó az is. A többi paraméter számodra irreleváns, úgy látom, nem is tudnád értékelni. Akik meg ezeket veszik (vállalatok természetesen) azoknak meg esetleg más a paraméterek prioritása. Életképes termék ez. Ha nem venné senki akkor nem is gyártanák. Nincs ezzel semmi gond szerintem.

(#23) tdd587 válasza demagóg (#22) üzenetére

tdd587
(őstag)

Haverom vett egy NAS-t, 100e volt (nem gond, apple user, a fontos, hogy fehér legyen és az életérzés...) és erre szaggat a 720p videó stream. Na erre mondom én, hogy vett volna PC-t inkább, mert most 100 ezerért vett egy HDD keretet, ami még ronda is.

A vállalati felhasználást nem vitatom, nyilván nem celeb vagyok, hanem nagyvállalatnál dolgozom, ahol mindenre célgép van.

Szerk: és persze ezeket a célgépeket szídjuk állandóan, hogy milliókért milyen szarokat adnak el "szerverként".

[ Szerkesztve ]

Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

(#24) nbg válasza devast (#15) üzenetére

nbg
(fanatikus tag)

Talan azert "meno", mert egy normalis 8 portos raid-kartya arabol boven osszeraksz egy komplett gepet, amibe 20+ vinyo belefer...

[ Szerkesztve ]

I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?

(#25) jerry311 válasza demagóg (#22) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

1 GHz P3-as volt otthon az első NAS-nak használt PC-m. Simán megvolt a 20 MB/sec sebesség gigabites hálózaton. Most egy Athlon XP 1800+ van a helyén, de csak mert van alaplapi SATA, ami támogat 2 x 1 TB vinyót. Sajnos a SATA1 bővítőkártyák 99.999%-a nem támogatja a TB-os eszközöket, SATA2 kártyák meg drágák és nagyon ritkák úgyhogy meg kellett ejtenem ezt a cserét.
Nyilván a fenti cucc otthoni használatra készült, bár teljesítményben egy kisebb irodában is megállná a helyét.
14 TB vagy inkább 7 ha RAID1-et feltételezünk már olyan mennyiségű adat, amit inkább bíznék 2 eszközre és menteném hetente szalagra is. Szóval szerintem nem annyira kisvállalati. Ha mégis az akar lenni, akkor azért érdekelne, hogy milyen hw/sw support van hozzá és mennyiért. Nem biztos, hogy egy embedded linuxon én akarom/tudom megoldani az esetleges hibákat.
Még egy I/O/sec esetleg. :)

My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

(#26) demagóg válasza tdd587 (#23) üzenetére

demagóg
(fanatikus tag)

...és erre szaggat a 720p videó stream...
Igen, sajnos ráfaragott, arra nem alkalmas. Nem is arra való, hogy egy stream akadásmentesen jöjjön róla. Aki azt igérte az nem mondott igazat, a sebesség burst módban igaz csak. Az olcsó (tudom, mihez képest?) NAS-ok gyenge beágyazott rendszerének ez a következménye. Az akadásmentes átvitelt a valóban erős processzoros NAS-ok fogják csak bírni. Az ár-érték arányban van igazságod, magamnak én sem venném meg otthonra. Egy cég és annak vezetője már másképpen gondolkodik. Neki hosszútávon a folyamatosan fizetést kérő emberi erőforrás már drágább lehet mint egy cél HW kevesebb karbantartási igénnyel és nagyobb (esetenként látszólagos) üzemelési stabilitással. Amúgy tényleg vannak NAS tervezési malőrök ami miatt a felhasználó adatai gyakran elérhetetlenné válnak, márkát nem mondanék.

(#27) dqdb válasza demagóg (#26) üzenetére

dqdb
(őstag)

Vagy simán csak 100-as hálózatra van kötve, és azért szaggat, mert az kevés neki.

**** COMMODORE 64 BASIC V2 **** 64K RAM SYSTEM    38911 BASIC BYTES FREE

(#28) devast válasza demagóg (#21) üzenetére

devast
(őstag)

"Milyen jobb megoldás van?"
Hát, egy x86-os procinál jobbat találni erre a feladatra nem nehéz, pl ottvannak risc procik. Nem a teljesítménnyel van bajom, hanem az architektúrával, és a processzorválasztással. Beágyazott rendszerekhez gyártanak külön processzort, oda nem egy asztali felhasználásra fejlesztett c2d való.

Fan of 2nd order harmonics since 2010

(#29) demagóg válasza devast (#28) üzenetére

demagóg
(fanatikus tag)

Lehet, de eddig akárhány RISC procis NAS-t láttam, mindegyik limitált volt. A 100-as háló sávszélt sem tudják kitölteni, a lemezkezelés sebessége is korlátos főleg RAID5 esetén. Biztos lenne valóban megfelelő választás, de vsz. a költséghatékonyság a fő szempont. Na meg egyszerűbb és olcsóbb egy másik projektből kopipésztelni a bevált részleteket a hozzá tartozó szintén bevált x86-os kóddal együtt. Az valóban igaz, hogy ide tényleg nem egy c2d való. Ha takarékon járatják, akkor sem. Szerintem gyorsan összeollózták a rendszert, azért ilyen. Nem mindegy, hogy a célt 2-3 fejlesztővel már meglévő anyagból vagy egy 20 fős csapattal nulláról indulva kell elérni.

(#30) jerry311 válasza dqdb (#27) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

100-as hálózat bőven elég. PCH lejátszóm is kiválóan viszi az 1080p videókat így. Megfelelő NAS és jó hálókártya kell hozzá.

(#31) dqdb válasza jerry311 (#30) üzenetére

dqdb
(őstag)

Nekem asztali gép (Windows 7) - notebook (Windows 7) viszonylatban egy Linksys WRT54GL-en keresztül kábelen akadozott az a pár HD videó, amit próbáltam egyszer. De igazából akkor lusta voltam pontos átviteli sebességet mérni, és még a videó bitrate-jét sem néztem meg. De jó hallani az infót, mert akkor nem kell ezt a kiváló routert lecserélnem gigabitesre a nappaliba szánt HTPC beüzemelésekor.

**** COMMODORE 64 BASIC V2 **** 64K RAM SYSTEM    38911 BASIC BYTES FREE

(#32) jerry311 válasza dqdb (#31) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Nálam ez most úgy megy, hogy
NAS (Athlon XP 1800+) --- 1G --- D-Link gigabites router --- 100M --- Draytek switch --- 100M --- PCH
Ezen simán ment eddig minden 1080p video, ehhez max 43 Mbps hálózati sebesség tartozott. Szóval, no para, bőven belefér.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.