Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Angel1981

Angel1981
(PH! addikt)

Szép darab!
Az ára is! :)

(#2) Muerte75

Muerte75
(senior tag)

35k dodó :Y
Ki veszi meg srácok? ;] :DDD

[ Szerkesztve ]

TMUF timeless

(#3) blackydan

blackydan
(fanatikus tag)

Hát ha az EIZO gyártotta akkor az ára is stimmel, asszem egyenlőre nem veszek ilyen moncsit :DDD

i3 2120/4gb kit/ATI6850/2TB hdd/42" Sony full hd led tv/ Logitech MK520 egér + billentyűzet / Sony Ericsson LWW / Dell laptop/ GW1-Shayia Black

(#4) Digital

Digital
(PH! addikt)

Mivel lehet VGA-val lehet meghajtani egy ilyen moncsit? Spéci tervezős kártya kel hozzá?

"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába... Szegeden a Mars tér környékén földszinti 80nm-es lakás eladó!

(#5) winhate

winhate
(tag)

Minek ekkora felbontas ?
720p es 1080p kozott se nagyon latni kulonbseget.
Atlag felhasznaloknak teljesen felesleges meg jopar ev mulva is.

Ez felbontas azoknak tok jo lesz akik megvettek a plazma hokit meg 1millaert vesznek tv t es magukba szippantotta a 3D "buvolete".

35k $ ara egyszeruen meg horribilis!
200ft / 1US$ vel szamolva 7milla :D

[ Szerkesztve ]

http://pouet.net/prod.php?which=5633

(#6) daa-raa válasza winhate (#5) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ez nem hinném, hogy filmnézésre lett kitalálva. És nem is átlagfelhasználóknak.

Si vis pacem, para bellum.

(#7) Vikthor válasza winhate (#5) üzenetére

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

de lehet látni, csak a nézőtávolság kérdése az egész.

pl. 46 colos fullHD tévénél cirka 140-150 centi után nincs jelentősége a 1080p-nek, mert az emberi szem nem képes felbontani olyan távolságból már.

~ Arcana ~

(#8) Segal válasza winhate (#5) üzenetére

Segal
(tag)

Az a 720 kontra 1080p azért csak részban igaz. Nagyon nem mindegy mekkora tv-n nézed. Volt anno 32 colosom abszolute semmi különbség. Haver 40 colososán gyakorlatilag semmi. Viszont nemrég megleptem magam egy 55 colossal és nagyon durván látszik az 1080p előnye határozottan élesebb a kép. Több filmel is kipróbáltam leszedtem 720 ba és 1080 ba is.

Az ára elsőre sokkoló, másodjára is de egy másik cikkbe még 36k volt az ára ha ilyen ütembe esik :DD akkor még pár hét és párszáz dollárért megvehetjük. (persze értelme nem sok lenne)
Mindenesetre valamelyik cikk tévedett az árral kapcsolatba.

www.nokiaprogramok.hu

(#9) Muerte75 válasza Segal (#8) üzenetére

Muerte75
(senior tag)

Ennek az ára nem fog párszáz dollár lenni még 3 év múlva sem.

TMUF timeless

(#10) macilaci78 válasza Muerte75 (#2) üzenetére

macilaci78
(PH! addikt)

Majd ha látom a Hardveraprón, ráalkudok. ;]

Egyébként must have! :B :U

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#11) Abu85 válasza Digital (#4) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A FirePro-k tudnak kezelni ekkora felbontást DisplayPort ról. Szvsz a Radeonok is, hiszen a hardver ugyanaz, de a driver biztos tiltja ezt a szolgáltatást. Gondolom a AMD úgy gondolkozik, hogy akinek van 35k-ja ilyenre, azt nem az 1k-s FirePro vágja majd hanyatt.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#12) Fr3eWar

Fr3eWar
(senior tag)

6-7 milliót autóra sajnálnék nemhogy egy szutyi megjelenítő eszközre.
Hihetetlen hogy van piaca az ilyen drága hardvereknek.

Life's a piece of shit, When you look at it, Life's a laugh and death's a Joke, it's true.

(#13) H.O.D. válasza Digital (#4) üzenetére

H.O.D.
(senior tag)

Quad SLI-vel meg lehet ezt is gurítani.

Persze ezt a méretet a fent jelölt ár 2%-ából el lehet érni, a felbontásnak pedig ekkora méretben semmi értelme. De hát a folyamatos fejlődés az egyetlen faktor, ami életben tartja a gazdaságot. Csóri japókra rá is fér. Bár érezhető, hogy ez nem egy mainstream cucc.

Lehet, hogy nem én öregszem, hanem a világ megfiatalodik körülöttem.

(#14) dabadab válasza Digital (#4) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Tulajdonkeppen egy szimpla HDMI-n is atferne ez a felbontas 24p-n (es hajlamos vagyok azt gondolni, hogy egy 4k felbontasu monitort elsosorban filmstudiokba szannak, igy nem gond az, hogy nem megy 60 Hz-en), de inkabb raktak ra egy dupla DVI (ez egyik a kepernyo jobb, a masik meg a bal oldalat hajtja meg) meg egy dupla DisplayPort bemenetet.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#15) Ł-IceRocK-Ł

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Professzionális monitor, professzionális árral.
35 000 dollár.... ennyiért kisebb lakás plusz autó. :D

"... erő, nyomaték, jajj szüzanyám hol a fék..." - WRX Sti. Impreza. Subaru. --> I'm lovin it. <3 |" A gravitáció nem ötlet, hanem természeti törvény, amely ellen fellebbezésnek helye nincs."

(#16) Lenry válasza winhate (#5) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

halvány fingod nincs, hogy ez mire is jó, igaz?

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#17) kerelo válasza Ł-IceRocK-Ł (#15) üzenetére

kerelo
(senior tag)

Igen.Tényleg hihetetlen ez az ár.Nem hinném hogy ezen az áron túl nagy piaca lesz,bármennyire is jó, akkor is "csak" egy monitor marad . /7 millio-ért./ Köszi a bemutatót érdekes volt. :K

Lássanak hát csodát,kicsik és nagyok,a becsületes ember én magam vagyok "bendeguz"

(#18) geezer válasza Lenry (#16) üzenetére

geezer
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

De hát látod hogy ért hozzá! ;]

ON: Én el bírnám képzelni itthon, ezen tanulnék, dolgoznék, és nem a játék lenne a lényeg. Ekkora képernyőn és ilyen felbontáson szélességben akár 3-4 ablak is elférne egymás mellett, kényelmesen. Nájsz.
Csak hát, nem 7 milláért. :(

Ł-IceRocK-Ł: lakás+kocsi: egy 2 szobás tanya és egy jó állapotú kocka Zsiguli, friss műszakival, telitankolva. ;] Az ám, 7 Mft-ért!

[ Szerkesztve ]

(#19) osztraksajt

osztraksajt
(senior tag)

Hát azt kell mondjam, hogy gyönyörű darab. Tényleg. Annyira letisztult sallangmentes munkaeszköz, hogy le a kalappal.

Azért ezen a felbontáson élmény lehet pl CAD-del dolgozni, de igencsak gyors egér kell hozzá. :DD

(#20) Tomcat

Tomcat
(őstag)

Szép darab, mondhatom. Ha lenne rá pénzem biztosan ebből építenék magamnak új Eyefinity munkaállomást. :)

Tomcat

(#21) Angel1981 válasza Vikthor (#7) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Egyetértek - mégis fejlesztik a HD utódját... :)

(#22) yakuza.tora válasza Fr3eWar (#12) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

Meglepő, de ez a monitor nem BC2-höz készült! :N
Ahhoz inkább ezt ajánlanám. Ha nagyon elkap a gépszíj, akkor 150K-ba még az Eyefinity is belefér... ;)

Alléz Olympique de Marseille!

(#23) Rayyy

Rayyy
(tag)

Szerintem ez már indokolatlan, valószínűleg csak presztízs-termék.
Nem tudok elképzelni olyan területet, ahol ilyesmire lenne igény, ilyen ár mellett.
Grafika, CAD, filmes utómunka... van már minden iparra bőven kielégítő megjelenítő, sőt legtöbbször inkább több monitort használ az ember, mert jobban el tudja különíteni a munkafelületeket.
Megfigyelésre, összesítésre (tőzsde, erőművek, kutatólaborok) szintén felesleges, mert nem számít a színhűség és egyéb speciális fícsörök... ha igazán nagy megjelenítők kellenek, akkor nagy (és olcsóbb) TV-ket használnak monitoringra.

Állást foglalok: PC / Intel / nVidia / 2D / stereo / nemokos / kindle

(#24) whitezo88

whitezo88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

uhh 700E? még az 500E is nagyon nagyon sok egy 30" CD-ért, bár ez nagyobb is kicsit.

mod: bocsánat, 7 millió? akkor tényleg inkább mondjuk 2x CD, bár az "csak" 2560x1440 egyenként ;]

[ Szerkesztve ]

iPhone 4S

(#25) blackrulz válasza Abu85 (#11) üzenetére

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

fire gl-t használunk 5mp-s orvosi monitorok meghajtására dv-on keresztül (dual link kábelen persze) és szépen megtolja egy kártya mindkét megjelenítőt, árban is barátibb elvben, bár ennek nem néztem utána:)

a hírhez meg: aki a felbontás miatt sír hogy túl sok az nem munkára akarja használni, magánszórakozás céljára meg van pár alternatíva olcsóbban.... jók ezek a monitorok, bár ennyiért azért elég durva (Wide -igen ez a gyártó neve:D- féle hasonló felbontású és színes monitorral volt már dolgom, az az ipari csoda, a teljes káva, a hátlap minden fémből készült, olyan szellőztetőrácsokkal mint egy 2.vh-s tankon... mondjuk az orvosi monitor, de no. és olcsóbb is:D )

[ Szerkesztve ]

Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

(#26) dabadab válasza Rayyy (#23) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ennek a monitornak pont akkora a felbontasa, mint a digitalis mozikban hasznalt nagyobb felbontasu projektoroke: ha valaki egy filmkocka minden pixelet latni akarja egyszerre (ami azert egy filmstudioban nem elkepzelhetetlen), ahhoz tenyleg ekkora felbontasu monitor kell.

(#27) Lenry válasza Rayyy (#23) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

2 22"es monitorral dolgozom, összfelbontás: 3360x1050. és baromi kevés.

[ Szerkesztve ]

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#28) Tomcat válasza dabadab (#26) üzenetére

Tomcat
(őstag)

Igen, és ott biztosan belefér a költségekbe pár ilyen monitor beszerzése.
A kiadásokkal arányosan többszörös dollármillió hasznokat hozó produkcióknál meg pláne nem tétel az ilyen összeg. :)

Tomcat

(#29) Picturemaker

Picturemaker
(senior tag)

Dur(v)aVision :)

A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!

(#30) geezer válasza Tomcat (#28) üzenetére

geezer
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nem, srácok! Ti ehhez mind nem értetek. Ezeket a monitorokat torrentről lelopott játékok és 700 megás AVI-k megjelenítésére találta ki a gyártó, szigorúan Vér Istvánoknak, akiknek persze 7Mft túl sok, ezért nem is veszik meg, a cég hülye volt, csődbe mennek, úgy kell nekik.
Egyesek ezt nagyon szépen átlátják, nem értem a többiek miért nem...! ;] :DDD

(#31) blackrulz válasza geezer (#30) üzenetére

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

én azt hallottam hogy kicsit magasabb felbontással jön még idén a minecraft edition is :K

Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

(#32) lenox válasza Rayyy (#23) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

Filmes utomunka temaban azert jopar hasonlo aru monitor van, szoval nem log ki az arat tekintve.

(#33) albert8

albert8
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szép :D

"The history is written by the victors...And here I am thinking we'd won."

(#34) Rayyy válasza lenox (#32) üzenetére

Rayyy
(tag)

dabadab
lenox

Ezt nem tudtam, de hát erre van a fórum.

Maradok annál a témánál, amihez értek: grafikához, nyomdához nem kell.

Egyébként erről jut eszembe... ha a speciális filmes cuccokat nézzük, akkor ott viszont nem a régen bejáratott / bevált márkák teszik nehézzé ennek a monitornak az eladását? Mert ha ilyen körökben már elterjedtek az ilyen tulajdonságú monitorok, akkor nehéz lehet beszállni a piacra.

(#35) dabadab válasza Rayyy (#34) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Az Eizonal bejaratottabb markat nem nagyon lehet talalni :)

(#36) Tomics

Tomics
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kávája lehetne szebb, dizájnosabb.

(#37) dezz

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Wow, just wow...

Azért hihetetlen, egyesek milyen szűkagyúak. Az agyuk még csak véletlenül sem téved arra a gondolati ösvényre, hogy ha nem sok haszna (szerintük) hétköznapi felhasználásra, akkor vajon milyen területre szánták? :W

Pl. CAD esetén nagyon is hasznos tud lenni adott esetben, ha egyben van meg a minél nagyobb felbontás, nem több részletben (több monitor). (A többit, ami már említésre került, nem ismétlem.)

(#7) Vikthor: "pl. 46 colos fullHD tévénél cirka 140-150 centi után nincs jelentősége a 1080p-nek, mert az emberi szem nem képes felbontani olyan távolságból már."

Ha rövidlátó... :) Figyelmedbe (1 feet = ~30,5 cm). 46" esetén ~180 centiről már látszik a különbség (ha nem életlen maga a kép). Namost, ez átlagosan jó szemre vonatkozik -- átlagon felüli élességű látással (vagy egy jó szemüveggel) még ki is tolódik ez a távolság.

(#36) Tomics: Isten ments!!! :P Inkább csak keskenyebb.

[ Szerkesztve ]

(#38) marchellow

marchellow
(kvázi-tag)

hát ha már profi felhasználás, ott van egyből a RED, http://www.red.com/products/red-one
4K-ban rögzít mozgóképet, ha annak minden egyes pixelét vissza akarod nézni, akkor máris lehet használni. és elég sokan használják már ezeket a kamerákat. shot on red menüt lehet csekkolni.

(#39) arty válasza dabadab (#14) üzenetére

arty
(senior tag)

de baj, mivel 24hz-en az egérkurzor is szaggat - gyakorlatilag használhatatlan (nekem egy tévé a monitorom, próbáltam már 24p-n)

(#40) emvy válasza Tomics (#36) üzenetére

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szogletes, matt fekete -- ennel jobb nem is lehetne, ez vonja el legkevesbe a figyelmed.

while (!sleep) sheep++;

(#41) dy_nmq válasza Rayyy (#34) üzenetére

dy_nmq
(fanatikus tag)

napi szinten 3d-zek 10+ órát, melóban 2*22"-es monitoron, otthon egy 24"+20"-esen és bőven lehetne fentebb menni a maximális kényelem érdekében. na persze ettől még mocskos drága de hát ez van.

http://dy217.cgsociety.org/gallery/

(#42) Godlike79

Godlike79
(fanatikus tag)

Csak 1 a probléma, hogy ez nem TV, hanem monitor. Nem 150-200 centiről vagy afelett nézed, tehát fontos a pixelszám és a felbontás, főleg CAD és más alkalmazások alatt. A színhűségét meg máshol kamatoztatják. Az biztos hogy horribilis ára van.
Menő stúdiók, tervezőirodák megengedhetik maguknak, amennyiben szükségük van rá, gondolom nem átlagembereknek szánják. Ha belegondoltok egy nagy dög fénymásoló is belekerül 1,2-1,5 millába.....sőt, a plotterek sem olcsók....

Az eyefinity-vel meg csak annyi a gond, hogy ott figyel a káva a monitorok közt, és az rohadt zavaró.
Nem láttam még olyan monitort aminek olyan vékony lenne a kávája hogy ha egymás mellé rakod ne szabdalná szét a képet.

LG Optimus Black P970 2.3.4 v20o T-Mobile HUN rom; HP Elitebook 8530w

(#43) luw2win

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

Aki ilyet vesz, annak a havi fizuja is ekorul lehet, gondolom nem viccbol talaltak fel, megvan a celkozonseg is aki majd rengeteget profital belole. Bar szamomra ez felfoghatatlan.

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#44) nvyktor válasza Godlike79 (#42) üzenetére

nvyktor
(kvázi-tag)

Bár nem Eyefinity-t használok, de az egymás mellé pakolt monitorok kávája csak akkor zavaró, ha a képet "egyben" akarod nézni, vagyis ha mondjuk videót raksz ki a két monitorra egyszerre. Egyéb esetben, pl. tervezőprogramok, stb. kiválóan működik a dolog: egyik monitoron maga a tervezési felület, másikon a tervezőprogram eszköztárai foglalhatnak helyet.

És itt most csak saját tapasztalat áll, photoshop, cad, forráskódszerkesztő, stb.

És az sem mellékes, ha az egyik monitoron tervezel, a másikon meg online látod, hogy a tervezésed végeredménye hogy alakul.

De egyébként igen, filmet nézni sz@r rajta a káva miatt... :DD

Védd a fákat! Egyél hódot...

(#45) Godlike79 válasza nvyktor (#44) üzenetére

Godlike79
(fanatikus tag)

Autocad Civil3D-vel dolgozom, engem kifejezetten zavar. De ez is egyénfüggő.
A többmonitoros rendszernél én is használom azt amit mondtál (egyik monitoron ez, másikon az), de ha egy munkaterületként használod (mondjuk 6 monitort), szerintem idétlen.

[ Szerkesztve ]

LG Optimus Black P970 2.3.4 v20o T-Mobile HUN rom; HP Elitebook 8530w

(#46) Rayyy válasza dy_nmq (#41) üzenetére

Rayyy
(tag)

Óhelló... hát itt is vagy :)
(w3d-n szoktalak látni)

Hiszek nektek.

(#47) adm válasza luw2win (#43) üzenetére

adm
(őstag)

az a cég amelyiknek szüksége van a 4k-s felbontásra, és ki tudja fizetni az egyetlen RED szett 50-250k$ árát és azt a gépparkot ami nem csak feldolgozza, de amin vágható/effektezhető a nyersanyag, annál kb az óradíjától a napidíjig lehet ekkora összegben gondolkozni.

pecs2100.hu

(#48) Rayyy válasza dabadab (#35) üzenetére

Rayyy
(tag)

Azt nem tudom, hogy filmes körökben mennyire van jelen az Eizo.
Én leginkább nyomdai soft-proof környezetben találkozom vele munkám során, mert általában a cégek nem vesznek ilyen drága monitorokat... mondjuk egy előző (magazinos cégnél) kettő is jutott nekem, de inkább a Dell-ek a divatosabbak (mivel olcsóbbak és megfelelnek a mindennapi munkára).

(#49) CYX válasza winhate (#5) üzenetére

CYX
(fanatikus tag)

a 4k videókhoz jól jön :)

[link]

(#50) Keresztapper

Keresztapper
(fanatikus tag)

Pont van is ennyi spórolt pénzem. Viszem is!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.