Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) MZperX75

MZperX75
(őstag)

Nem rossz ,de csak akkor működik ,ha egy fázison van,az összekötni kívánt rendszer! :K

Különben sz**t sem ér :W

Az árát is elnézve ,nekem olcsóbb egy kis vezetékezés egy kis fúrásal,de csak nekem ;)

[ Szerkesztve ]

lakásfelújítás-festés http://homedesign75.freewb.hu/

(#2) Daywalker válasza MZperX75 (#1) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Próbáltad, vagy csak elméletből beszélsz? Mert akkor meg kell cáfoljalak:) Illetve meg fognak cáfolni a gyártók is.

[ Szerkesztve ]

(#3) emre33 válasza MZperX75 (#1) üzenetére

emre33
(PH! addikt)

Jah igen, nálunk is 3 fázis van.
3 fázis esetén nincs fizikai kapcsolat a vezetékek közt...

(#4) atti_2010 válasza emre33 (#3) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

A 3 fázisú konnektorba már eleve nem lehet bedugni de az is ugyanúgy van bekötve mint bárhol egyik a null vezeték és a másik a fázis, ezt minden lakótelepen így kötik be, eleve 2 fázist sehol sem vezetnek meg a településeken is 4 szál van 3 fázis és 1 null.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#5) atti_2010

atti_2010
(PH! kedvence)

Nem jól fejeztem ki magam, a 3 fázis az 3 fázis nincs miről beszélni ezeket amugy is 220V tervezték, a 220V konnektor is 3 fázisra van kötve de máshogy kell bedrótozni.

[ Szerkesztve ]

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#6) adamssss

adamssss
(őstag)
LOGOUT blog

Ha majd megjelennek a támogató eszközök, kérnénk egy tesztet, mert nálunk a wifi az emeletek között nem nagyon megy át, és sokszor elég katasztrofális sebességeket produkál...

Ha egyszer megjön a munka kedvem, fogom magam leülök egy sarokba, és megvárom míg elmegy...

(#7) Syron

Syron
(kvázi-tag)

Nem is értem, hogy a gyártók miért nem foglalkoznak jobban az elektromos hálózat kihasználásával!
Hisz valamennyi multimédiás szórakoztató eszköz összeköttetésben van így egymással. :(

{Prémium minőségű, szemenként válogatott, őrölt fűszerpaprika(Kalocsai) kapható. Budapesten is átvehető némi átfutási idővel.}

(#8) Daywalker válasza Syron (#7) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Elgondolkodtató. Ha be lenne építve egy ilyen cucc magába a szórakoztató elektronikai eszközbe a megfelelő szűrőkkel és Ethernet vezérlővel egyetemben...hmm ;)

(#9) FlekkeN válasza Daywalker (#8) üzenetére

FlekkeN
(kvázi-tag)

Már csak arra kéne várni, hogy öntudatra ébredjenek.

[ Szerkesztve ]

(#10) JColee válasza atti_2010 (#5) üzenetére

JColee
(őstag)
LOGOUT blog

:F

Daywalker Nem garantált a megfelelő induktív csatolás.

[ Szerkesztve ]

A szerver a kérést zavarosnak találta és nem tudja hogy hajtsa végre.

(#11) MZperX75 válasza Daywalker (#2) üzenetére

MZperX75
(őstag)

"Próbáltad, vagy csak elméletből beszélsz?"

Ezért nem vettem....

Biztos vagy benne?(hogy a gyártók megcáfolnak?) :B

(a villamos hálózatot a "Otthoni"-t 1 vagy 2 vagy 3 fázisról táplálják,jelen esetben nálunk 2 fázisról 2X30A-es biztósítóval,ezt felosszák különböző áramkörökre konyha,fürdi,világítás ,konektor ahogyan kérik)
A két fázis közt nem átjárható a villamos kapcsolat.
Ez tény!

atti_2010 : :F

[ Szerkesztve ]

(#12) Davserer

Davserer
(újonc)

oooo amennyire en tudom es ahogy 1-2 honapja fosulin tanultuk, ez megy fazisok kozott is, ha legalabb asszem 1 v 3 metert fut egymas mellett a ket kabel..persze a sebesseg ilyenkor csokken..a varazsszo az elektromagneses indukcio :D

(#13) Daywalker válasza MZperX75 (#11) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

[link]

[ Szerkesztve ]

(#14) MZperX75 válasza Davserer (#12) üzenetére

MZperX75
(őstag)

Ebben van igazság,de ez hogyan kapcsolódik ehhez a rendszerhez?

Adatátvitel vezetékes hálózaton....

1999-ben Matáv-nál dolgoztam ,olyan műszerünk volt amivel fizikai kapcsolat nélkül ,befigyelhettünk a vonalba ,miről megy a trécsparti ,az működött ezen az elven.

(#15) RegiSVK

RegiSVK
(kvázi-tag)

Elméletileg ilyen rendszerrel lehetne internetre csatlakozni elektromos hálózaton keresztül ? (vagy nagyon félre értem ezt ? :F )

(#16) MZperX75 válasza Daywalker (#13) üzenetére

MZperX75
(őstag)

Sajna

"A Google Chrome nem tudott csatlakozni a www.smallnetbuilder.com webhelyhez"

(#17) Davserer válasza MZperX75 (#14) üzenetére

Davserer
(újonc)

Hat annyi (amennyire emlekszem), hogy a 230Von kivuli jel atindukalodik a masik fazisra, ha eleg sokat fut egymas mellett a ket kabel..valami hasonlo van leirva a #13-as linken is

(#18) Davserer válasza RegiSVK (#15) üzenetére

Davserer
(újonc)

Igen..wifinel dragabb, de olyan helyen, ahol vastag a fal es nem lehet furni, de van bevezetve villany tokeletes pl :B

(#19) Daywalker válasza MZperX75 (#16) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Nálam működik, próbáld újra....lehet, hogy a PDF-fel van a baja? Innen próbáld meg leszedni: [link] 6-os pont.

Sajna nem villamosmérnöknek tanultam, de ha az lennék, akkor is gyanítom, hogy nálam okosabb emberek ülnének a HomePlug szervezetben - akik megoldották már ezt a problémát.

[ Szerkesztve ]

(#20) Davserer válasza Daywalker (#19) üzenetére

Davserer
(újonc)

nalam is megy, chrome problema nelkul megnyitja a pdfet a sajat pdf nezojevel

Jegyzeteimben az all, hogy ha min. 1,5m hosszan max 5cm tavolsagra van a ket fazis, akkor atmegy a jel az egyikrol a masikra

[ Szerkesztve ]

(#21) RegiSVK válasza Davserer (#18) üzenetére

RegiSVK
(kvázi-tag)

Köszi !

Ha ezt tudnák tökéletesiteni akkor olyanis elképzelhető hogy akár egy egész tömbben (vagy pl. faluban ... ez gondolom igen nehezen kivitelezhető) az elektr. hálóról menyjen mindenkinek a net ?

(#22) Davserer válasza RegiSVK (#21) üzenetére

Davserer
(újonc)

Amerikaban az aramszolgaltato az aramon kivul netet is ad a kabelon keresztul :) nalunk allitolag azert nem menne, mert nagyon oregek a transformatorok es tul nagy lenne az emiatt keletkezett "zaj".

(#23) Daywalker válasza RegiSVK (#21) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Ezt már megoldották állítólag. Sőt, jobbat mondok. Itthon van hotel, ahol ilyennel oldották meg a komplett hálózati lefedettséget. A Devolonak pl. vannak industrial cuccaik is, nem csak ilyen home dugaszos hardvereik, azzal csinálták...
A németeknél a szolgáltatók adnak ilyeneket 2-4 darabos csomagban otthoni felhasználóknak, szóval ez tőlünk nyugatabbra teljesen elterjedt rendszer, csak itt van vele ekkora szenvedés. A sok hozzáértő miatt olyanok régi vezetékezések, amilyenek...

[ Szerkesztve ]

(#24) MZperX75 válasza Daywalker (#23) üzenetére

MZperX75
(őstag)

Tudod én egy fajtát próbáltam,ano 1.5 éve nem sokilyet lehetett beszerezni,
most fejből meg nem mondom neked a típusát.Az nem volt jó!
2 szint 2 fázis ,és pont ,hogy a szintek között szerettem volna vezetékezés nélkül kiépíteni a netes hálózatot,azóta csak wifi van .

Az oldalt meg valahogy megoldom,nem akarja,más böngészővel! :R

Ezzel az erővel a szomszéd is netezehet,böngészhet a megosztott cuccaim között vezetékesen....(mondjuk a wifin is)
Nem baj! Együtt nézzük a TV-t.

[ Szerkesztve ]

(#25) Daywalker válasza MZperX75 (#24) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Az első szériás (sima homeplug és nem homelug av) nem működött több fázison, ezt majd a doksi is írja:) Igen, akkor így már megértem a tapasztalatodat :C
Nálunk két szint, három fázis és minden leosztásban megy...a 200-asokból (ami csak elméleti 200, a kapu 100-as volt rajtuk) 80-at tudtam kiszedni max, ha egyedül voltak a konnektorban.

MOD: állítólag az csak urban legend, hogy nem megy ki az órán. Van egy jó ismerősöm, aki ennek a témának alapos ismerője, és bizony nála a szomszéd is tudott rá csatlakozni (és nem, nem lopta az áramot:DDD). Ezért is kell kódolni.

[ Szerkesztve ]

(#26) MZperX75 válasza Daywalker (#25) üzenetére

MZperX75
(őstag)

:R

Köszönöm! Így legalább tanultam ma is valamit....

(#27) Daywalker válasza MZperX75 (#26) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Én is, mert engem is izgatott a téma, de eddig talán ez a legjobb leírás, amit találtam róla.

(#28) ^Clown válasza Daywalker (#2) üzenetére

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én is úgy tudtam, hogy csak akkor mennek, ha egy "fázison" vannak, tehát nincs megszakító, stb. (ezt kb. fél éve mondta nekem az egyik fejes bent a D-Link Mo.-i főhadiszállásán). Lehet, hogy újabb cuccoknál ez már nem feltétel.

[ Szerkesztve ]

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#29) weiss válasza ^Clown (#28) üzenetére

weiss
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Én amiket mértem, ott ment jobbra, balra, mindenfele... :)

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#30) Daywalker válasza weiss (#29) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Űűű, nagyon durva, köszi! :Y :R

(#31) emre33 válasza Daywalker (#25) üzenetére

emre33
(PH! addikt)

Technikai oldalról ezt a 2 fázis dolgot nem tudom elképzelni.

Mi ez eszköz nélküli wifi?

Ilyen nincs emberek..

(#32) Szabesz válasza emre33 (#31) üzenetére

Szabesz
(őstag)

Technikai oldalról el tudod képzelni, hogy egy dobozból kilógó fekete izé és egy másik dobozból kilógó fekete izé között kommunikáció folyik? (gyk két router két antennája)
Akkor miért jelent nagyobb problémát, hogy két párhuzamosan futó izé között áthallás lesz?

(#33) JColee válasza Szabesz (#32) üzenetére

JColee
(őstag)
LOGOUT blog

Kimondtad a varázsigét.

(#34) Reggie0 válasza atti_2010 (#5) üzenetére

Reggie0
(tag)

Mondom neked a megoldast: A ket fazis koze, ahol szeretnel adatatvitelt, be kell kotni egy sorbakotott uvegcsoves biztositek+kondenzatort.

(#35) JColee válasza Reggie0 (#34) üzenetére

JColee
(őstag)
LOGOUT blog

:W

(#36) Claude Leon válasza Reggie0 (#34) üzenetére

Claude Leon
(fanatikus tag)

Minek.
Egyszerűen egy kábelcsatornában mennek 2 méteren keresztül, és annyi.
Jellemzően a konnektorig is így mehet.

[ Szerkesztve ]

(#37) bmollszeptim

bmollszeptim
(fanatikus tag)

Ez jó.Örvendetes hír.

üdv.

(#38) Reggie0 válasza Claude Leon (#36) üzenetére

Reggie0
(tag)

Csaladihazban jellemzo, hogy egyik fazis megy az emeletre, masik a foldszintre.

(#39) Claude Leon válasza Reggie0 (#38) üzenetére

Claude Leon
(fanatikus tag)

De addig együtt utaznak.
Ugyan a megszakító is ront valamit a helyzeten, de ha a prohardveres cikknek hinni lehet, még marad valamennyi kapacitása.

(#40) Reggie0 válasza Claude Leon (#39) üzenetére

Reggie0
(tag)

Hat a megszakito nem valamennyit ront, hanem nagyon ront. Pont ezert nem megy at a megszakito elotti szakaszta a jel es ezert nem kell felni, hogy a hazon kivuli vezeteken lehallgathato lesz.(Tudom titkositott, stb, de ki sem megy a jel.)

(#41) Intelligencs válasza atti_2010 (#5) üzenetére

Intelligencs
(senior tag)
LOGOUT blog

3 fázisnál most ne az ipari áramra gondolj, ahol például egy háromfázisú motort vagy hegesztőtrafót hajtasz meg háromfázisú ipari áramról. Arra gondolj, hogy más és más fázist visznek el a lakás különböző pontjára a háromból, de egy konnektorban egyszerre csak egy fázis van jelen. Ennek az egyik előnye például, hogy ha mondjuk a mosógép lecsapja az egyik fázis biztosítékát, attól még nem borul sötétbe a lakás, mert a másik két fázis megmarad.

[ Szerkesztve ]

No Gods or Kings. Only Men.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.