Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) JanR

JanR
(őstag)

Jol neznek ki, de ezekbol sem gyartanak 140mm-t? :/

www.oaziscomputer.hu

(#2) total90 válasza JanR (#1) üzenetére

total90
(PH! addikt)
LOGOUT blog

idővel biztos lesz....

(#3) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

21dB mar hallhato.
Remelem lesz halkabb modell is.

(#4) Eugene Roe válasza twollah (#3) üzenetére

Eugene Roe
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Vannak halkabbak is, csak 5k-ba kerül egy 8cm-es...

It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!

(#5) NoLF

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mint feltörekvő gyártó, biztos alaposan körbe fog nézni, hogy mivel lehet megfogni (vagy megpróbálni megfoni) a konkurenseket.
mindenesetre ez a felhasználóknak csak előny :)

"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred" Soichiro Honda

(#6) waterman_

waterman_
(fanatikus tag)

én adnék az egyik 12 centisüknek esélyt. a lapátok végén olyan fülecske van, mint a repülők szárnyvégén, valószínűleg hogy kevesebb felesleges örvényt keltsen és további jó pont, hogy mintha szilikon tartóval lehetne rögzíteni.

..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe.. "A kormány az a testület, ami mindig megtartja, amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja." Karinthy Frigyes

(#7) virkir válasza waterman_ (#6) üzenetére

virkir
(PH! addikt)

Az a fülecske nem a hang miatt van hanem, hogy a lapátvégeken keletkező leáramlást csökkentse.
A repülőgépek szárnyára sem a halkabb üzem miatt rakják. :D
Az a baj, hogy alapvetően ezek a ventik sem lesznek halkabbak mint a hasonló lapátkialakítású társaik azonos fordulatszámon, a fülecske miatt esetleg a légszállítás növekszik pár százalékot.
Nem értem miért a csapágyazással görcsölnek a gyártók mikor a szélzaj a legnagyobb egy ventilátornál nem a csapágyzaj.

[ Szerkesztve ]

A huzat mindig a WC felől húz az ebédlő felé.

(#8) Depression válasza virkir (#7) üzenetére

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mert a szelet nem tudják halkítani.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#9) 14adam

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nekem nagyon bejön ez az Uv-s lapát.Remélem lesznek halkabb változatok is.de kezdésnek nemrosszak
Van egy olyan érzésem,hogy még fogunk róluk hallani

[ Szerkesztve ]

Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

(#10) ngabor2

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nanoflux csapággyal vannak szerelve, mely az elektromágneses mező segítségét használja a modellek működtetéséhez.

no most vagy én keverek valamit, vagy nem értem... a csapágy működteti a ventit? nem a motor? azok meg általában az elektromágneses mezőt használják a működéshez.

vagy itt az em mező tartja meg a kereket? van erről valami részletesebb működési leírás? (tudom, google...)

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#11) Tomi84

Tomi84
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

mindenesetre nagyon jól néznek ki. Tudom, hogy ventinél ez inkább csak másodlagos szempont, de azért szempont :)
Remélem lesz majd piros verzióban is.

úgy kell élned, hogy ha megdöglesz és visszanézed életed filmjét, az olyan izgalmas legyen, hogy az adrenalin beindítsa a szíved és feltámadj

(#12) PeppErKorN válasza ngabor2 (#10) üzenetére

PeppErKorN
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Itt áradoznak róla, de a mágneses erővonalakat elfelejtették felrajzolni.

"Gondolj a holnapi napra, Ne legyen ugyanilyen!" - Hobo

(#13) Bluegene válasza virkir (#7) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

pontosabban a lapátvégeken keletkező turbulenciát(légörvényt) kisimítja, a repülő esetén a szárnyvégeken keletkező örvényeket simítja el[link], 5%-kal kisebb fogyasztás érhető el, ami komoly, pár százezer dollárért rá lehet szerelni az öregebb Boeingekre is kitek formájában, de ha kiszámolod mennyi üzemanyagot spórolnak vele megtérül ha még sokáig repül, egyébként a Sasok tollvégei is fölfelé állnak onnan lesték el a mérnökök ;)

talán csendesebb is lesz ha nincs turbulencia, lehet számít kicsit vagy kevésbé erőlködik a villanymotor és halkabb lesz minimálisan(a ventillátor esetén)

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#14) Borgi válasza Tomi84 (#11) üzenetére

Borgi
(fanatikus tag)

hi

én egy zöldre beneveznék :)

márcsak az kérdés hogy hol lehet beszerezni ??? :)

üdv,
Borgi

[ Szerkesztve ]

Resistance is Futile!!

(#15) waterman_ válasza virkir (#7) üzenetére

waterman_
(fanatikus tag)

ha már ennyire pontosak akarunk lenni, akkor a fülecske a szárnyvégen nem a leáramlást, hanem a feláramlást csillapítja, mivel a zsukovszkij profil domborúbb oldalán a gyorsabban áramló közeg nyomása kisebb, ergó a lenti sűrűbb közeg akar felfelé törni, ez egy turbulenciát hoz létre a lapátvégen leszakadó alsó és felső légtömegből. ha a turbulenciát csökkentjük egy fülecskével, akkor a hangja is kisebb lesz. [itt] nagyon jól látszik, hogy felfelé áramlott a dolog, hiszen alulról felfelé csavarodik a légörvény csigája.
egy ilyen ventilátorban minden felesleges turbulencia felesleges hangot, vagy egyéb alacsony frekvenciás rezgést generál, tehát érdemes csökkenteni. plusz biztosan jótékonyan befolyásolja a légszállítást is.
a csapágyzajról pedig annyit, hogy nem akkor kell figyelni a csapágyzajt, mikor 10 órát futott, hanem amikor fél vagy egy évet. ha a csapágy bekopik féloldalasra, mert mondjuk állítva van a gépházban a venti, akkor bizony elkezd ütni, amit vagy elnyom minden más hangja, vagy morgó hangot fog hallatni. a csúszócsapágyak ennyiből jobbak, de ott is hangosodik a szerkezet ha belemegy a por.

legközelebb végigolvasom a hozzászólásokat:) Bluegene megelőzött

[ Szerkesztve ]

..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe.. "A kormány az a testület, ami mindig megtartja, amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja." Karinthy Frigyes

(#16) virkir válasza waterman_ (#15) üzenetére

virkir
(PH! addikt)

És Bluegene :R
Ti voltatok a pontosak, most nem néztem utána csak derengett valami régebbről a témában.
Viszont a lapátzaj/szélzaj csendesítésére lennének lehetőségek amit nem igazán használnak ki a gyártók 1-2 kivételtől eltekintve.
Az egyik a silenx akinek érdekes specifikációjú a ventijeik vannak, gondolkodtam is rajta, hogy ki kéne próbálni csak eléggé drágák így maradtak a SilentBlade-ek

(#17) .mf válasza virkir (#16) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

silenx = marketing. A silentpcreview-n elég alaposan lehúzták.
A sharkoon golflabda-szerű kialakítása már egy érdekesebb próbálkozás; aztán mintha a noctua új ventijeinél is alakítgattak volna valamit, és a scythe új szériájánál is más a lapát.

(#18) Bluegene válasza virkir (#16) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

[link]

a noctuán is vannak ilyen bemetszések ez is valami hasonló célt szolgál, talán az örvénylést csökkenti

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#19) virkir válasza .mf (#17) üzenetére

virkir
(PH! addikt)

Nekem van 2db sharkoon-om 12v-on baromi hangos a sb-hez képest de érdekes módon főleg ha oldalról hallgatod.
Amit ott teszteltek az egy hagyományos lapátkialakítású hőfokszabályzós venti volt én nem arról beszélek hanem a SILENX IXTREMA pro-ról.

(#20) .mf válasza virkir (#19) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Nézz körül alaposabban :P

A golflabda-sharkoon és a silentblade azonos fordulatszámon ment? Azonos feszültség ellenére lehet merőben eltérő a fordulatszámuk, és az általuk keltett zaj sokkal inkább függ a fordulatszámtól.

(#21) jerry311 válasza virkir (#7) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Nem a csapágyazással halkítanak. Ezzel csak növelik az élettartamot, tehát ritkábban kell ventit cserélni.
Ebben pl sosem kell csapágyat cserélni és zajt sem generál a lapát. Igaz, helyette termel egy kis ózont. http://www.inventgeek.com/Projects/IonCooler2/Overview.aspx

My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

(#22) syC

syC
(PH! addikt)

Nagyon szépek ezek a ventik. de melyik házon van 14es hely? :F

• De hova temetik a túlélőket? •

(#23) jerry311 válasza syC (#22) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Pl. az enyémen. Nemrég vágtam rá. :DDD

My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

(#24) syC válasza jerry311 (#23) üzenetére

syC
(PH! addikt)

Úgy könnyű :D

• De hova temetik a túlélőket? •

(#25) virkir válasza .mf (#20) üzenetére

virkir
(PH! addikt)

Reggel volt meg mennem is kellett.
Igen közel azonos fordulatra lettek beállítva a sharkoon 7-9v környékén megy 1500-at de úgy is hangosabb a silentbalde-nél.
Az a baj a tesztekkel, hogy nem azonos fordulatnál mérnek zajt meg légszállítást.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.