Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Osynho

Osynho
(őstag)

Ha az Nvidia a fejlesztésekre fele akkora hangsúlyt fektetne, mint az új nevek kitalálására (ugyanazt eladni más néven :((( ), nem lenne gondban manapság....

(#2) Abu85 válasza Osynho (#1) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem ez nem teljesen ettől függ ... Ha annyi pénzt kapna a grafikus részleg a fejlesztésre, mint 2-3 éve akkor sokkal jobb lenne a paletta. Manapság van húzva a nadrágszíj a zöldeknél, legalábbis a PC-s VGA piac szempontjából mindenképp...

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#3) proci985

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

asszem én bátran kijelentem, hogy elvesztettem a fonalat... gondolom a partnereik is örülnek. ez így most hogy?:)

egyébként a 2-3 évvel ezelőtti fejlesztéseknek nem most kéne beérniük?

[ Szerkesztve ]

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#4) Osynho válasza Abu85 (#2) üzenetére

Osynho
(őstag)

Ez igaz, de pl én nem értem az egész 9es sorozatot. 8800gt/gts után nemnagyon volt olyan vga-juk, ami ütős lett volna. 96gt alig olcsóbb mint egy 88gt, de lassabb, 98gtx sokat fogyaszt és gyak egy húzott 88gts, gx2 meg sokat fogyaszt, és meleg, nagy. 98gt meg egy vicc. Ugyanazt kiadni más néven elég gáz dolog. Én legalábbis így látom. :R

(#5) Depression

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

G92b rögtön GTS. Mindegy, már 8800 gt/gts/gtx 256/320/512/640...1GB óta gőzöm sincs mi merre. De már nem is érdekel.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#6) Kopi31415

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Most akkor a harom nevbol az egyenlosegjel elotti, vagy utani neveket fogjuk ovlasni a dobozokon?

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#7) shteer válasza Kopi31415 (#6) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

az utánit

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#8) John_Doe

John_Doe
(fanatikus tag)

G94b és a G96b kódnevű chipekre alapozó termékek várhatóan a GeForce GT 100 családba fognak tartozni, míg a G92b elnevezésű grafikus chippel szerelt modellek a GeForce GTX 100 famíliát erősítik majd

NVIDIA_G92.DEV_0615.1 = "NVIDIA GeForce GTS 150"

Ez akkor most hogyis :F

Shal'kek nem'ron!

(#9) CsendesMark

CsendesMark
(fanatikus tag)

Én már fel sem figyelek az "új" nVidia termékekre... teszteket sem nagyon nézek, mert mind ugyanazt tudják
ha kijön az új generáció, majd akkor megnézem mit produkálnak

Addig is szerintem csak a saját vásárlóikat zavarják el (a sorozatos bénázásukkal/átnevezéseikkel).

[ Szerkesztve ]

...az ár/érték arány a vesztesek mentsvára :D

(#10) Abu85 válasza John_Doe (#8) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Tudtam, hogy sok volt a pia tegnap. :)) Köszi

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#11) Kopi31415 válasza shteer (#7) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

pedig a masikbol lehet tobb informaciot nyerhetne ki az ugyfel.

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#12) Simi2000

Simi2000
(tag)

Hello

Erre az átnevezésre tényleg nagyon szükség volt.... :C

Aki ért hozzá, az eddig is tisztában volt vele (és ezután is), hogy melyik kártya mit tud.
Aki nem ért hozzá, annak meg eddig is mindegy volt, ezután is mindegy lesz a név.

:))

Jól érzed magad? Majd elmúlik.....

(#13) Keldor papa

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Pff... már a 8800GT/GTS G92-t is ilyen néven kellett volna kihozni, aztán nem lett volna ez... :U

(#14) Tomate

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az NVIDIA-t az utóbbi időben elég sok panasz éri, ezek többsége a termékpaletta átláthatatlan elnevezéseivel kapcsolatos

-Ez mekkora kamu. Azt mégsem írhatják mondjuk, hogy kénytelenek vagyunk átnevezni a kártyáinkat, mivel nem veszik őket és majd az új névvel megint átvágunk egy két tudatlant.

termékpaletta átláthatatlan elnevezése: Erre az a megoldás, hogy mindent átneveznek? Attól mitől lesz áttekinthetőbb? :U :)

(#15) Hakuoro válasza Tomate (#14) üzenetére

Hakuoro
(senior tag)

Elkapták az "AMD féle átnevezősdi" vírust! :DDD
Végülis lehet hoz pár % növekedést az eladásokban :P

Nézz be: http://www.sciencecaffe.com Tudományos és Művészeti Portál

(#16) ADAM1337 válasza Tomate (#14) üzenetére

ADAM1337
(PH! addikt)

jogos. de valahogy elkell adni a sz*rt is... (ha az üzleti részét nézed 1 évig nem lehet a piacon a 8800gts g92 , nem lenne nagy marketingje nevezzük át, mondjuk 9800gtx...
Máris jobban hangzik és a sok tudatlan: - gétéiksz ez a legjobb ?..
Az a gond, hogy az nvidia is kezdi a profitra menést amit az ati-tól vett át.

[ Szerkesztve ]

cars1dA

(#17) tlac

tlac
(PH! nagyúr)

az akcióban csak az 55 nm-en gyártott grafikus processzorokra épülő kártyák vesznek részt

ennek az egész névváltoztatásnak ez az egyetlen értelme

pl. aki akar egy alacsony fogyasztású kis nvidia kártyát, az most vehet egy 55nm-es 9600gt-t, gt 130 néven

kérdés: ezek is még szenvednek abban a hibában, hogy leválhatnak a nyákról?
Abu85 erről tudsz vmit?

(#18) WonderCSabo válasza ADAM1337 (#16) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

"Az a gond, hogy az nvidia is kezdi a profitra menést amit az ati-tól vett át." Minden vállalat a profitra "megy". Kivéve elvileg a non-profitok. De se az AMD, se az Nvidia nem az.

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#19) shteer válasza Abu85 (#10) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

én a másik hír topikjában is megmondtam már :DDD

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#20) hétalvó

hétalvó
(őstag)
LOGOUT blog

Akkor most nekem egy Geforce GTS150- karim van ? :DDD
(8800GTS512, a mínusz pedig ,mert kicsit lassabb)

gyúrunk vazze

(#21) Cerebellum

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

nVida rájöhetne, hogy nem a marketingosztályból fog megélni :)

Eligor Rendszerház Kft. - Rendszerben gondolkodunk - www.eligor.hu

(#22) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

amúgy nekem úgy rémlik, hogy létezett anno egy asus v7100-as kártya a gef2-k idejében... aztán "most" létezett a 7. generációnak is 7100as kártyája... elég szép átfedés nvidiánál... hihetetlen, hogy nem képesek normális típusjelzéssel ellétni a kártyáikat, amikkel az 1. gentől a következő utáni utániig is normálisan le lehetne követni :S

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#23) Bluegene válasza Hakuoro (#15) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

miről beszélsz? az AMD mikor adta ugyanazt más néven?

mondj példát!

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#24) Cerebellum válasza Bluegene (#23) üzenetére

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

Hát volt rá példa, X600 = 9600 valamelyik változata pl...

(#25) Bluegene válasza Cerebellum (#24) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

tehát agp-s X600?

mert az x600asok Pci-e-k voltak

egyébként is az már 5 éve volt, ez meg most van a g92-est nemtudom, legalább 3 más néven adják, 8800gts 512, 9800gtx, 98000gtx+, gtx 180(mittommén) :( :W

jó lehet atinál is volt ilyen, de korántsem ilyen szinten :W

[ Szerkesztve ]

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#26) Cerebellum válasza Bluegene (#25) üzenetére

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

nyilván nem ilyen szinten, de én csak azt cáfoltam, hogy nem volt

(#27) M107

M107
(senior tag)

Örültem volna ha 8800 gt kártyám lett volna, most perr pill 9600 gt van, s igaz hogy csak 256 bit-es nem 320 v 640 bit de átlagosan tök jól futnak rajta a gamek

Nem vagyok nagy játékos csak fusson de ne minimumon 2009 ferb majd cserélek kártyát.

a 9500 gt s a 9600 gt + a 9800 gt középkategóriába szánt kártya

9500 gt alsó közép
9600 gt közép közép
9800 gt felső közép

a 8800 gt gtx akkoriban felsőkategóriás modell volt 320 v 640 bit miatt is
a 9600 gt pl 256 bit

új model számozás nem csinál mást az nvidia csak min anno

mx 200 400 420 440 460
fx 5000 sorozat

csak most egy gt és gts előtaggal

Pioneer Bd 206 Very Good Blu-Ray, Plextor Dvd Writer Cool Audiocd And Data Dvd!

(#28) rumkola válasza Osynho (#4) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

"Ez igaz, de pl én nem értem az egész 9es sorozatot. 8800gt/gts után nemnagyon volt olyan vga-juk, ami ütős lett volna."

Igen, de nem is volt rá szükségük, ugyanis 2 évig az ATI csak alulról vakargatta őket 2900/38xx szériával.

http://youtu.be/uu2IBhf9F4k

(#29) munky válasza M107 (#27) üzenetére

munky
(őstag)

A 8800 GT 256 bites. :U

Team Fortress Classic -> Team Fortress 2 -> Trade Fortress

(#30) rup1u5 válasza M107 (#27) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

Valamit nagyon keversz!
Soha nem létezett 320 vagy 640 bit-es geforce!

A G80-as maggal szerelt 8800 GTX 768Mb memóriával 128 sp-vel és 384bit memóriasávszélességgel rendelkezik. A szintén G80as 8800 GTS volt két fajtában, 320 illetve 640 MB memóriával és szintén 384bit-el, viszont 96 shader-el.

A 8800 GT és az 512MB-os 8800 GTS viszont G92-es maggal 112 illetve 128 sp-vel és 256bites sávszélességgel rendelkezik. Mindkettő a G80-as, 768 megás GTX sarkában van, sőt a 512-es GTS helyenként gyorsabb is nála.

ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

(#31) M107

M107
(senior tag)

Akkor elnézést mindenkitől

De akkor volt 384 bit 8800 kari, sávszél nagyobb mint a 256 bit-nek

Pioneer Bd 206 Very Good Blu-Ray, Plextor Dvd Writer Cool Audiocd And Data Dvd!

(#32) Lord Myn válasza rup1u5 (#30) üzenetére

Lord Myn
(fanatikus tag)

Meg te is keversz egy kicsit: a G80 GTS 320-bites volt (ha 384-bites lett volna, hogy raknál rá 320/640 MB memóriát?). Viszont 640-bites kártya tényleg nem volt... (talán valamelyik régebbi 3DLabs zsuga volt az egyetlen 640-bites vidkari).

"Nah, Italian trash. Besides I only steal Porsches."

(#33) rup1u5 válasza M107 (#31) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

nagyobb de gyakorlatban nem sokat jelent (lásd. 512MB 8800GTS > 786Mb 8800 GTX) csak akkor ha HD felbontásban játszol.

Lord Myn : Igen. Igazad van. Régen volt már! ;) Azóta ATI-s lettem. :C

[ Szerkesztve ]

(#34) Bluegene válasza Lord Myn (#32) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

.

[ Szerkesztve ]

(#35) Bluegene

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a kártyák elnevezései :W

tenyleg csak erre képesek? :(

(#36) r1E3S3E7T válasza Bluegene (#35) üzenetére

r1E3S3E7T
(őstag)

Gondolom a kártyák órajeleit is növelik majd egyúttal, bár jobban örülnék személy szerint egy 120/144sp@256bit karinak mint a g92-t nyúzni, akkor már a G80-at ültetnék át 55 nanóra :DD

/,,/ ...:-:... METALLICA ...:-:... /,,/ :-: Rise Up! Rise Up! RESURRECTION! :-:

(#37) Bluegene válasza r1E3S3E7T (#36) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

végülis a 9800GTX+ az a g80 55nm-es változata(szinte)

(#38) r1E3S3E7T válasza Bluegene (#37) üzenetére

r1E3S3E7T
(őstag)

akárhogy nézem az a kari 16rop/256bit, a g80 meg 24rop/384bit, a 9800gtx nek nagyobb a számítási teljesítménye 600+ gflops emlékeim szerint, a g80 az alacsonyabb órajelek miatt meg 500gflops körül van-> g80@1000mhz core&2000mhz shader és kész az új szuperkari :D

(#39) Bluegene válasza r1E3S3E7T (#38) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

g80@1000mhz core&2000mhz shader és kész az új szuperkari

hát nem hinném hogy a 4870-essel felvenné a verseny na jó talán, a gtx 280-assal lenne pariban, de 1000mhz-et nem lehetne elérni, ennek biztos megvannak az okai, hisz a 55nm-es G92-est is csak 738mhz-et tud, nem véletlenül, egyébként az a g80 amúgy is elavult dolog, kár isteníteni

[ Szerkesztve ]

(#40) kariad

kariad
(senior tag)

És ki lesz a keresztapa!? :D

Eladó Hardware ---> http://www.kariad.mlap.hu/

(#41) Bluegene válasza kariad (#40) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ő :DDD

(#42) r1E3S3E7T válasza Bluegene (#39) üzenetére

r1E3S3E7T
(őstag)

Mióta gyorsabb a 4870 mint a GTX280? lemaradtam valamiről, vagy csak a végéről felejtetted le az "X2" megjelölést :U , azokat az órajeleket csak poénból írtam, annak ellenére nem lenne rossz :D az "új szuperkari" meg pontosabban az "új, szuper középkategóriás kari" akart volna lenni :B

[ Szerkesztve ]

(#43) Bluegene válasza r1E3S3E7T (#42) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

én ilyet nem mondtam, jelenleg a gtx 280 vezet, bár nyers számolási kapacitásban jobb a 4870(1200Gflops) mint a gtx 280(933gflops kábé), tehát ha kijön néhány atira (is) megírt játék meg fogja verni a gtx 280-ast, hisz 20%-kal gyorsabban futtatja a kódokat ;)

(#44) TTomax válasza Bluegene (#43) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

meg hát...persze csak ha rá fél évre driver is lesz az atira irt jatékhoz... ;]

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#45) rup1u5 válasza Bluegene (#43) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

jaaaj ne kezd már itt is! :W

(#46) Bluegene válasza TTomax (#44) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

eléggé közelít a 280-ashoz, nézd csak meg a nyári és a legújabb teszteket, azonfelül most meg fog hűlni a vér az ereidben:
20%+ crysisban, német tesztelők szerint

mind1 nem akarok flame-et, úgyis kiderül 3 hónap múlva hogy fogunk állni atisok és nvidiások, egyébként neked CF-ed volt nem meglepő hogy csalódtál

[ Szerkesztve ]

(#47) r1E3S3E7T válasza Bluegene (#43) üzenetére

r1E3S3E7T
(őstag)

Eddíg is volt olyan hogy a fele kapacítású gf megverte a radeont, akkor 20% ne legyen mán probléma :DDD . Na nem azért, határozottan tetszik az rv700 sorozat, de éppenséggel elindulhatnának a fizika fejlesztésének irányába is -> PhysX és a sok g80+ kari miatt máris az nV-nél van a labda ;) Egyébként rá is férne egy tupír a fizikára, olyan szép amikor a hullák félig benne vannak a falban meg belelógnak más tárgyak :o , most is kipróbáltam a CryWH-t; beállok az őrtorony alá, bedobok egy gránátot, a torony összedől, rám esik a tető, én meg nem haltam meg hanem beestem a pálya alá... :o

[ Szerkesztve ]

(#48) Solten válasza proci985 (#3) üzenetére

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

:DDD Én is... :D

alba gu brath

(#49) Bluegene válasza r1E3S3E7T (#47) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát van a havok, ill a psysics is fut a radeonokon csak driver kérdése nem több(ugyanazokat a kódokat futtattják az ati is ill az nv is), sztem ha így folytatódik az ati erőfölénye lehet h a játékfejlesztők a havokot fogják preferálni, most úgy néz ki az ati elég nagy részesedést szerzett az nvidiával szemben a legújabb kártyák esetében

(#50) TTomax válasza Bluegene (#46) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

ennek a cikknek fuss neki légyszíves még egyszer... mert itt
ad1: Szó sincs HD4870-röl
ad2:20%-ot javul a HD4850 de CSAK 1680X1050ben,amugy 3-20% felbontásfüggöen..
ad3:mindez DX10-ben 64 biten ahol volt mit behozni...
a hab... ez az a cikk amiben még egy 22-es wide felbontást sem tudnak leirni rendesen...
Erre alapozod a véleményed???
Amúgy nekem a CF-el nem volt bajom,nem ment,eladtuk...Azzal is teljesen tisztában vagyok hogy az Nvidiám azért tudtam ennyiért megvenni mert az ATI aláárazott.A 4850 egy nagyon jó kártya jó érték/ér aránnyal amit azért a 4870-röl nem tudok elmondani...
Azt viszont hozzá kell hogy tegyem a GTX-em kb hatezer forinttal volt drágább mint a kiszemelt HD4870GS,és nagyon meg vagyok elégedve a kártyával.Azt hozza amit vártam töle...

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.