Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) rudi

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hogymondjam? Elég pofátlan húzás ez az NV-től. Ha annyira versenyezni akarnak az árakkal, tervezzék csak meg ők azt az olcsóbb NYÁK-ot. Ha meg nem tetszik az árhelyzet, hát csökkentsenek a GPU-nál. Futja nekik abból a milliárd körüli negyedéves bevételből.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#2) Elmör

Elmör
(senior tag)
LOGOUT blog

Még olcsóbb lenne?
Szupi! :)

Mit ér a power ha nem force be with you? Dredd bíró leszek farsangkor vagy fakocka. :D

(#3) ftc

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Vicces ez az egész...

Miért nem 6 rétegüvel tervezték meg először? S miért az NV szól nekik? S miért nem csökkenti a GPU-k árát...ugyis lehetne 10 dolcsit spórolni :)

(#4) leviske

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A zöldeken mindig olyan jót lehet nevetni. :B Egyelőre még örülhetnek a gyártók, hogy nem nekik kell megtervezni a magot is. :C

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#5) KrenAtesz

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Úgyis lassan akarok HD38xx-et venni (amire majd lesz pénzem) jól jönne előtte kis verseny s áresés :)

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#6) Chalez

Chalez
(senior tag)

Úgy érezem ez a 8800GT mizéria már jobb mint egy szappanopera...

Telón hamarabb elértek! LUXUS és feromonos parfümök verhetetlen árakon, hívj vagy írj!

(#7) pilóta

pilóta
(PH! kedvence)

Hát igen. Vagy egy réteggel. Esetleg adhatnák kitben is, a vásárló majd kimaratja otthon a réznyákot és pákával felforrasztja az alkatrészeket. Úgy sokkal olcsóbb lenne az előállítás. :D

Egyébként valaki nagyon benézett valamit, ha egy hat réteggel megcsinálható cuccost tíz rétegre tervezett...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#8) Rover623

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A DigiTimes iparági forrásoktól értesült arról, hogy az NVIDIA az árcsökkentés végett a kártyák alapját jelentő nyomtatott áramköri lap újratervezését javasolta partnereinek,
Faszság.
A legtöbb NVIDIA kari ún. "referencia" kivitel. Az NVIDIA tervezi/tervezteti meg már régóta ezeket. A gyártók közül nem mindegyiknél van olyan szellemi és anyagi kapacitás hogy áttervezzék ezeket. Eddig az NVIDIA leginkább a ref. kivitelt szorgalmazta...ettől eltérő kialakítás (term. egyszerűsítés) esetén nem garantálta a korrekt működést.
Kizárt hogy ilyet kérjen a partnereitől...pláne hogy megkövetelje.

primus inter pares

(#9) Renwick válasza Rover623 (#8) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Ebben a kontextusban partner=szerződéses gyártó (pl. Foxconn)

üdv

R.

I see you blaming each other -- And I love you still

(#10) rudi válasza pilóta (#7) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az NV elég radikálisat próbál váltani a gyártási menetrendjén. Eddig - asszem a 6-os szériától - ő irányította a kártyák gyártását. Ha jól tudom a Foxconnal gyárttatta a kártyákat, és azokat egészben kapták a márkák, csak matricázni meg csomagolni kellett. Többnyire az AMD/ATI is ezt csinálja, náluk a Sapphire készíti a kártyák jelentős részét.

Most viszont az NV úgy gondolta, hogy csak a chipet készíti, a többi dolgot a márkákra hagyja. A G92-es megjelenésekhez már a tesztkártyák sem tőle jöttek, hanem a kártyapartnereitől (ezért szívtunk a cikk megjelenésével). Lehet, hogy ez az új módszer a ludas a 8800 GT hiányokért is, mert az NV embere szerint milliós nagyságrendben adtak el G92-es GPU-t (persze a sajtós kollégákkal, kollektíven nem hittük el ezt a milliós számot). Ezzel a módszerrel szívnak a megjelenési dátumokkal is. 8800 GTS 512 MB például volt ahol már 2 héttel a hivatalos rajt előtt kapható volt.

Pénz hajtja a hardverpiacot nem csak az NV hanem a kártyagyártók felől is, szóval nem lepődnék meg, ha már akkor is a Radeonokat preferálnák, ha pár centtel nagyobb összesített bevétel lenne belőlük.

[ Szerkesztve ]

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#11) Loretto

Loretto
(MODERÁTOR)

Végre egy kis mozgás a középkategóriában. Nem is emlékszem mikor volt iylen, hogy mjadhogynem pariban van az eladás ebben a szegmensben. Igen volt az x1600-as széria, de olyaannyira késve, hogy csak morzsa jutott a pirosaknak.

Soirée...

(#12) ftc válasza Loretto (#11) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Pariban? AMD tud gyártani NV nem :DDD

(#13) Overlocker

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hiába mindez, tengertúlon már 193$-ért is lehet kapni 3870-et! Tetszik az nvidia, gyors meg minden, de az ati olcsóbb és a két kártyás rendszerek esetében a crossfire sokkal kiforrottabb..és sztem így tud még versenyben maradni az AMD/ATI.

[ Szerkesztve ]

over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#14) Raymond válasza Overlocker (#13) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, 38xx szeria FTW!! :)

Peldaul ez: PowerColor Radeon HD 3850 "PCS" 512MB 169,- EUR-ert.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#15) Fáraó válasza pilóta (#7) üzenetére

Fáraó
(őstag)

Egyébként valaki nagyon benézett valamit, ha egy hat réteggel megcsinálható cuccost tíz rétegre tervezett...

Igen ez nem semmi. Azt tudtam, hogy egyes játékokat nem optimalizálnak, de a hardware-nél -a költségcsökkentés miatt- azt hittem még "utánaszámolnak" a dolognak.

Ha lesz is hatása, hozzánk csak késve jut el.

[ Szerkesztve ]

VIGYORRRGAZMUS.....

(#16) VaniliásRönk

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

"miközben saját költségvonzatain (és profitján) nem változtatna, azaz egyelőre nem csökkenti a kártyákra kerülő G92 GPU-k előállítási árát"

Változtatnának az előállítási áron ha tudnának, szerintem simán árat kéne írni.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#17) orbano válasza Fáraó (#15) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

ez nekem is magas. gondolom egy nyákokat tervező szakember első ránézésre meg tudja mondani, hogy de baxxátok meg ezt olcsóbban is ki lehet hozni... nem hinném, hogy a NASA több éves kutatómunkájára volt hozzá szükség és szuperszámítógépeken végeztek szimulációt, hogy találjanak egy 3 rétegre nyomtatható elrendezést...

A vér nem válik VAZZE!™

(#18) ]Phobos[

]Phobos[
(senior tag)

omg ... vacak 10$, lol!

Feltöltőkártyás netem van, így nem lógok fent minden nap. Telószám az adataimnál, késő este el tudsz érni, ha fontos. Köszike! Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!

(#19) Yutani

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gyerekek, 10 dollárról van szó, azaz kevesebb, mint 2000 Ft-ról! Ez bagatell összeg, én akkor fognék neki az újratervezésnek, ha jelentősebb, mondjuk 20-30 dollárt lehetne megtakarítani egy kártyán... :U

Jelenleg a legolcsóbb 8800GT a Newegg.com oldalon 269,99 USD (XFX, eVGA), ami 47k, a legolcsóbb HD 3870 pedig 239,99 USD, ami 42k. A difi 30 USD, azaz 5k. Sok embernek ez már jelentős különbség.
Ehhez vegyük hozzá, hogy az Ati ára elindul lefelé 2008. elején, míg az NV nem nagyon akar csökkenteni, hanem megpróbálja a gyártóit kényszeríteni az olcsóbb előállításra.

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#20) ftc válasza Yutani (#19) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

100db-nál már 1000 dollár
s ne 100db-t gyártanak....de sztem megvan rá az okuk miért gyártanak 10 rétegüre...

(#21) Raymond válasza Yutani (#19) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ket dolog:

1) Az a $10 a gyartasi koltsegekbol mire a vegfelhasznalohoz jut mar $20-$30 kozott van

2) Teged is erdekelne nemhogy a $10 de meg $1 csokkentes is ha 100ezres es millios nagysagrendekben gyartanal. Az alaplapgyartok centekert olnek.

(#22) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Nekem az "tetszik" a cikkben, hogy a 8800GT-t felső középkategóriának nevezi. Holott néhány kiskerben a maga 75K-s árával az inno drágább, mint a 640-es gts. Inkább mondanám a mi országunkban a felső kategória aljának.

Engem nem az érdekel, hogy kint mennyiért lehet venni, szerintem eddig a mi hazánkban nem váltotta be a reményeket.(Az enyémet legalábbis nem) Elmaradt a g80-as gts és a 8600gt -gts közötti árrés betömése.

Senki ne jöjjön a teljesítménnyel, hogy ez az ár nagyon jó ezért a teljesítményért.
Mutassatok egy nvidia karit ami 45-55K között van és érdemes megvenni. Nem olyat ami ennyi lehetne ha...... Hanem egy olyat amit ha most bemegyek a kiskerbe ennyiért megkapom.

Az okokat hagyjuk, mert bármi is az, a tényeken nem változtat, márpedig most ez a helyzet.

(#23) ]Phobos[ válasza ftc (#20) üzenetére

]Phobos[
(senior tag)

jah, de azt el kell adni, és ha 4 kari megy a vegyesbe, mert raktáron marad, már elbukták a dolgot, a kidolgozásra fordított pénzről ne is beszéljünk, főleg, h jön majd az NV9000 széria
sztem

Feltöltőkártyás netem van, így nem lógok fent minden nap. Telószám az adataimnál, késő este el tudsz érni, ha fontos. Köszike! Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!

(#24) garfield-r

garfield-r
(tag)

Na ezt már szeretem, pont mielőtt új kártyát akarok venni elkezdődik egy árverseny :DDD :DDD :DDD
Viszont azt nem értem minek vacakolnak ebben a kategóriában "vacak" 10 dollárral, mert az jó magyar forintban még a 2000 -sem éri el, valahogy jobban kellene olcsósítani...

(#25) drizzt1666

drizzt1666
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Lehet h hülye kérdés, de ez a módosítás (variálás a nyák rétegeivel) hatással lehet a teljesítményre, vagy csak az árakra? :F

Az álmaim rabja vagyok, de tetteimben szabad ember...

(#26) Kleroo

Kleroo
(PH! addikt)

a végén még a gpu-t is csak rá kell rakni az alaplapra mind a cpu-t :D :C

Focus Ghia 1.8 <3

(#27) Chalez válasza garfield-r (#24) üzenetére

Chalez
(senior tag)

Na pont erről van szó, az a "vacak" 10$ milliós nagyságrendben már nem kis összeg...
Szegény memóriagyártók meg ölnék egymást 1-2 dolcsi puszért...

Telón hamarabb elértek! LUXUS és feromonos parfümök verhetetlen árakon, hívj vagy írj!

(#28) Yutani válasza drizzt1666 (#25) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Valszeg az overclock szintje lesz alacsonyabb.

(#29) garfield-r válasza Chalez (#27) üzenetére

garfield-r
(tag)

Én nem a gyártók szemszögéből nézem a dolgot, elég nekem a sáját nézőpontom :DDD
Amit mondani akartam az az, hogy ebben az árkategóriában már nem fogok 2000 forinton vacakolni...

(#30) Yutani válasza Raymond (#21) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

1. Nem hiszem, hogy olyan százalékokkal dolgoznak, hogy a $10-ből 2-3 szorosa lenne a végén. Nagyobb árcsökkenés akkor jön hozzá, ha a PCB alacsonyabb költsége mellett más költségcsökkentés is belép, azaz az eddigieknél olcsóbb alkaltrészeket tesznek a kártyákra. Vagy amit az Inno-nál látunk: a referenciától eltérő, nyomorított nyákra szerelt, erősen költségcsökkentett kiviteleket kezdenek el gyártani.

2. Szerintem itt nem arra gondolsz, amire én: az NV a termék végárát úgy akarja csökkenteni, hogy a partnereket ösztökéli a költségcsökkentésre, amit mint megtakarítást, oda kell adniuk a vevőknek, tehát nekik gyakorlatilag nem jár profitnövekedéssel a költségcsökkentés. A példának hozott alaplapgyártó pedig az alkatrészek beszerzési árában képes "centekért ölni", mert amit megtakarít, az plusz profitot jelent ugyanazon árszintnél. A gyártók jókedvből és emberbaráti szeretetből nem fognak árat csökkenteni, hogy neked jobb legyen, csakis akkor, ha a piaci körülmények rászorítják.

(#31) Raymond válasza Yutani (#30) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

1. Ha hiszed ha nem ugy van. Nem a levegobol szedem az informacioim ;)

2. Ha az egyik gyarto csokkenti a sajat koltsegeit olcsobban tudja a partnereknek/vevoknek adni a kartyait igy a tobbiek hatranyban lennek ha nem csokkentenek. Az alaplapgyartok pedig a koltsegek csokkentesenel kepesek centekert olni. Ebbe a NYAK is beletartozik ugyanugy mint a grafikus kartyaknal. Vagy szerinted egy 10 retegu NYAK gyartasa ugyanannyiba kerul mint egy 6 retegese? Nem jokedvbol fognak csokkenteni hanem az arverseny kenyszeriti oket ra.

(#32) Chalez válasza garfield-r (#29) üzenetére

Chalez
(senior tag)

Persze, ez jogos...én sem vártam januárig a rendeléssel, csak már legyen egy jó kis videókártyám...
Azt a 2k-t én is lenyelem.

(#33) Yutani válasza Raymond (#31) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

1. Rendben, ha te mondod... ;)

2. Hagyjuk az alaplapgyártókat, más téma. Az NV most az AMD nyomására rá akarja venni a gyártóit, hogy állítsanak elő egy olcsóbb PCB-t a G92 számára. Ha csak a PCB változik, minden más marad, akkor a PCB miatti 10 USD mínusz megjelenhet az árban, de több nem, mert az a profitjukat csökkentené, és ezt nem szeretik, mivel profitorientált vállalkozásokról van szó. Nem is fognak neked adni a profitjukból árcsökkentés révén.
Mint mondtam, ha a PCB költségcsökkentésén kívül kevesebb/olcsóbb alkatrész kerül a kártyára, akkor ez további árcsökkentést vonhat maga után, de ez a megszellőztetett 10 USD egyelőre bagatell.

Persze ha az egyik gyártó elkezd olcsóbb PCB-jű (és egyéb, csökkentett költséggel járó módosítással megfejelt) 8800GT-t gyártani, a többieknek is követni kell, ha pozícióban akarnak maradni a piacon. Persze ha az új PCB kompromisszumos lesz, akkor már árnyaltabb a helyzet. A komolyabb márkák úgyis maradnának a jobb PCB-nél, az olcsóbb márkák (Inno, Manli, Avixe, stb.) pedig rávetik magukat a "gagyira".

[ Szerkesztve ]

(#34) garfield-r válasza Chalez (#32) üzenetére

garfield-r
(tag)

Én azért még várok, mert nem csak a 8800 GT jön, hanem egy új proci is + mellé egy deszka :DDD így hát várom a Wolfdale-ek eljövetelét :DD

(#35) DNS_65 válasza antikomcsi (#22) üzenetére

DNS_65
(fanatikus tag)

Hát igen, a magyar valóság.
Erről tényleg nem sok szó esett. A "középkat" 8600 és felső 8800 közötti
űr kitöltése szép álom maradt.
Bár próbálkozások azért voltak (320-as gts), de valahogy nem volt az igazi.
Majd talán pár hónap mulva, tényleg eléri az 50k-s ársávot a 8800GT. :U

(#36) hahakocka

hahakocka
(kvázi-tag)

Visszahivták 8800GT-ket nov-.ben és ezért nem lehet kapni sok helyen ám kiderült több pcworldos újságiró ismerösöm irta.

(#37) Yutani válasza hahakocka (#36) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Te ezt még elhiszed? :C

(#38) vedini válasza hahakocka (#36) üzenetére

vedini
(őstag)

már várom mikor hívják vissza a selejt 6 rétegű nv kártyákat, végre egyszer lábra állna a mi kis pirosunk is

workworkwork...

(#39) VaniliásRönk válasza hahakocka (#36) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Nem hiszek neked, Renwick megírta hogy semmi probléma nincs a GeForce 8800 GT-vel... :DDD

[ Szerkesztve ]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#40) Pyton

Pyton
(fanatikus tag)

Hehh, jellemző, az nv már megint kavar. Az egésznek kicsit olyan a szaga, mintha a kártyagyártókra próbálná kenni a magas árat. Az nv-től kitelik.
Aztán lehet reménykedni, hogy ne az legyen a vége, mint az ukrán cementből épített házaknak: 5 év után már repedezik a fal... (a gt esetében mondjuk 1 év)

[ Szerkesztve ]

(#41) mcsabee

mcsabee
(senior tag)
LOGOUT blog

Azért ez tényleg vicces. Csak aza baj, hogy hiába csak a vevő szempontjából nézed a dolokat, azzal felemásan fogod csak látni :-). Mivel nem csak vevők vannak a piacon, hanem ugye az eladó is :-). Most néztem árakat itt debrecenben, ahonnan én szoktam vásárolni, egy 8800GT 512 rammal 65 alsóhangon, egy 8600gts 512 rammal 40-42 pénz, van köztük 25 különbség, ami nem kevés... Míg egy 3870 ugyanott szintén 63. Én csak egyet tudok mondani, akinek jó kari kell, az vesz egy 8600GTS-t, vagy 3850-es AMD-t, akinek több pénze van, az meg vesz egy 8800GT-t vagy 3870-et, minden tízezer forintra úgysem fog jutni videókártya, max ha ezeknek az ára csökken, de úgyis mindig kifog maradni egy tizes valahol. Szal lehet agyalni, várni kell az árcsökkenést, és azt, hogy 8800GT-t is lehessen normálisan kapni, magyarországon talán akkor normalizálódnak az árak.

Stay a while and listen...

(#42) dokar válasza mcsabee (#41) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a HD3850 pont félúton van a 8600GTS és a 8800GT között

extra

(#43) VargaI

VargaI
(senior tag)
LOGOUT blog

Na bejön vmi AMD-éknek? Pedig ha azt nézzük, hogy mondjuk K10-hez képest is kisebb csíkszélességgel gyártanak másfélszer annyi tranzisztort tartalmazó GPU-t. Az első csíkszélességváltás, ami nem akkora szopás AMD-éknél mint az eddigiek, mi történhett? :DDD
Talán végre jönnek az első haszon morzsái a két cég egyesülésének. Mondjuk a Phenom körüli kavar meg éppen az ellenkező irányba billenti az egészet. Lassan csak belerázódnak most már a dolgokba ott is. Lehet K8 óta aludtak egy kicsit annyira jól sikerült az az architekrúra :).

Az idő pénz, az egyetem idő, hülyeségekre meg nem költöm a pénzem. - - - - - - - - ''The answer for the ultimate question is: 42.''

(#44) Thulcandra

Thulcandra
(őstag)

Ezen jót röhögtem. Én pofán röhögtem volna nvidiásokat. Sőt, remélem, hogy majd szarul sikerül az első áttervezett kártya, bukjanak egy kicsit, ekkora arccal megérdemlik.

" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "

(#45) ]Phobos[ válasza Thulcandra (#44) üzenetére

]Phobos[
(senior tag)

:C :R

(#46) Raymond válasza Thulcandra (#44) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tudod a valo vilagban nem ugy mukodnek a dolgok mint a te szivarvany mogotti kiralysagodban :) Pofan rohogod az NV-t aztan egy het mulva azon kapod magad hogy az anyagbeszerzoid nem tudnak NV chipekhez jutni mert "az NV-nel raktarkeszlet problemak vannak" vagy mert "egy kis problema tortent a palettazasnal (rossz vonalkodos papir nyomtatasa pl.) es masnak ment el a megrendelesed, majd kuldunk jovo heten" stb. Kartya gyartobol van egy rakas, NV-bol meg egy es ez adja meg ki kire van jobban hagyatkozva. Es per pillanat az a helyzet hogy nincs eleg G92-es kartya a piacon. Ha X gyarto nem gyart akkor Y, Z es W gyartok betomik a rest.

(#47) VaniliásRönk válasza Raymond (#46) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Azért ez sem ilyen egyszerű, ha az Inno3D vagy az ASUS berág nVidiára ilyen értelmetlen csipkelődés miatt, annak következményei lehetnek. ;)

(#48) Raymond válasza VaniliásRönk (#47) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mibol gondolod hogy az Asus olyan hulye hogy maga alatt vagja a fat? Van fogalmad a contract manufacturing vilagarol? Mert ha nincs akkor nem allok le itt diskuralni rola.

(#49) VaniliásRönk válasza Raymond (#48) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

A világ úgy működik ahogy, az elméletek/szokások nem meghatározzák, csak mintákat vázolnak. (Egyébként meg mi okod volt cm-et írni szerződéses gyártás helyett? :U)

(#50) WonderCSabo

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Jófej az Nvidia. Ti csak kapjatok kisebb hasznot, és tervezzétek meg nyákot, mi meg ugyanannyit profitot zsebelünk be, csak még többet, mivel olcsóbb kártyát többen veszik... Nem sok gyártó fog ebbe belemenni sztem.

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.