Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) BenceShearer

BenceShearer
(fanatikus tag)

Legalábbebben ebben a szegmentben most a legjob az AMD! :)
Kell is nekik a siker!

(#2) slayer006

slayer006
(PH! addikt)

a Gigabyte féle 8200 -re azért kíváncsi leszek

Ti nevettek rajtam mert más vagyok? Én nevetek rajtatok, mert ti mind egyformák vagytok.

(#3) core2

core2
(Ármester)
LOGOUT blog

Hiba:

...a(z integrált)...

:F hova akartad rakni a zárójelet??

Privátban árazás nincs! || Raspberry Pi coming soon(er or later) ;) || Sok giga tárhely ingyen: http://db.tt/YxwMpQ9 || Nézz be a blogomba: http://goo.gl/Ioj4Z

(#4) Levin01

Levin01
(őstag)

Egy pofon az nvidiának :C :DD

(#5) dokar válasza Levin01 (#4) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem az nvidia kapta a pofont, hanem az intel, mellesleg két oldalról :)

kieg: egyébként fless, jó lett a teszt, sejtettem, hogy ez fog a kalapból előkerülni :R

[ Szerkesztve ]

extra

(#6) Andre1234

Andre1234
(fanatikus tag)

nem hiszem h sokan nv-t választanak amd proci alá.akkor már 1 gyártótól legyen midnen.

Ha x tart végtelenbe, akkor a prímek reciprok szorzatának negáltja 0-hoz tart...

(#7) Hakuoro válasza Andre1234 (#6) üzenetére

Hakuoro
(senior tag)

Ja
Erre akar építeni az AMD. Jól tennék ha jó procit is csinálnának hozzá. :)

Nézz be: http://www.sciencecaffe.com Tudományos és Művészeti Portál

(#8) TomBoy1986

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tetszett a teszt, pláne az eredmény - de ez most mellékes.

fLeSs:
Azt szeretném megkérdezni, hogy ez a 8200-as mennyire túlhajtható, mert a 780G-nél olvasható, hogy ~100%-kal túlhajtható, ehhez hogy viszonyul a 8200-as?

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#9) ChRiS_RS

ChRiS_RS
(fanatikus tag)

Valljuk be, azért elég kínos lett volna, ha az AMD a saját processzorához gyengébb chipet tud kiadni, mint az nVidia. :o

A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.

(#10) fLeSs válasza TomBoy1986 (#8) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

nem tudom.
az ntune-n kívül egyik program sem ismerte fel.
az ntune-nal viszont nem lehetett tuningolni, ha elhúztam a csúszkát, magától visszaugrott a csúszka alapórajelre. szóval nemtom. de sztem nem is lényeges.

(#11) X@b3e

X@b3e
(PH! addikt)

Még mindig nem bántam meg, hogy a Giga 780G-s S2H lapjára esett a választásom HTPC-be :R

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#12) TomBoy1986 válasza fLeSs (#10) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha játszani is szeretne néha napján a vevő, akkor ennek fényében mindenképp jobb egy 780G, hisz ott még meg lehet emelni a teljesítményt rendesen :K

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#13) Andre1234 válasza Hakuoro (#7) üzenetére

Andre1234
(fanatikus tag)

mindennek eljön a maga ideje

Ha x tart végtelenbe, akkor a prímek reciprok szorzatának negáltja 0-hoz tart...

(#14) Yutani válasza Andre1234 (#13) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csak kéne egy f@sz@ ATX-es 780-as alaplap, CF lehetőséggel és tuninggal. ;)
Proci meg lesz majd hozzá, addig elég egy jobbfajta X2 is. Nekem.

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#15) Hun'reeth

Hun'reeth
(őstag)

Várható eredményt kaptunk. A cikk nagyon jó az értékelés meg még jobb. :D
Ahogy a cikk is fogalmaz nyilván intel oldalon arathat a chip nem amd vonalon. De azért végre született egy normálisnak nevezhető nv chip. Ezt is megértük. ;]

''Öregember nem gyorsvonat!''

(#16) rudi válasza Andre1234 (#6) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Pontosan! Ilyen helyzetben, amilyenben az NVIDIA van lényegesen jobbnak kell lennie a konkurens, processzort is kínáló gyártó termékénél, ha sikerre akarja vinni a sajátját. A 780G mellett erre nem sok esélyt látok, esetleg Intel vonalon lehet keresnivalója a 8200-nak, bár nyárra ígérik a G45-öt, ami akár egészen jó is lehet.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#17) TomBoy1986 válasza rudi (#16) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ebből következik, hogy az NV-nek gyorsan kell lépnie a VIA irányába, különben nagy sz*rban lesz rövid időn belül. :K

(#18) k3l3r0n

k3l3r0n
(fanatikus tag)

Mondjuk arra kíváncsi volnék, a 8400gs melyik chipset alatt mit produkál.
Illetve ugye jön már a G4x generáció, remélhetően rendes dx10 driverekkel. Na majd még akkor érdemes lesz ismételni szintén.

Jézus megváltoztatta az életed! Akarod menteni a változásokat?

(#19) edipqe

edipqe
(senior tag)
LOGOUT blog

mégis vegyük úgy, mintha az AMD és az NVIDIA egy időben rukkolt volna elő saját változatával, mert végeredményben nem tudhatjuk, hogy ezekben az esetekben ki volt az ötletgazda.

miért is? azért mert végre az AMDéj jött ki vmivel hamarabb? De h az AMd-t alázzák porba azt bezzeg fenkölt ódákban kell zengeni! :(

I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!

(#20) Levin01 válasza edipqe (#19) üzenetére

Levin01
(őstag)

Hát, most engedtessék már meg, hogy kicsit örüljünk az AMD sikerének is :C

(#21) spirit007

spirit007
(senior tag)
LOGOUT blog

Kár , hogy egy iciri-piciri TV-OUT már nem "fér rá" a lapokra :(

(#22) edipqe válasza Levin01 (#20) üzenetére

edipqe
(senior tag)
LOGOUT blog

eszondom én is! miért nem lehetett ezt a cikket ujjongva kezdeni?

Vivá Lá AMD!

I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!

(#23) 04ahgy

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A teszt nagyon korrekt lett, a gyártók is kitettek magukért. Azt viszont nem értem, hogy miért kellett előnynek felhozni, hogy natív a hálózati vezérlő, vagy sem? Ugyanúgy a PCI-E buszon ül, nem használja a CPU-t. Akkor miért előny, ha natív? Olcsóbb lenne? Milyen érdekes, hogy nem natívval van az olcsóbb alaplap. :D

A 2. lapon a tesztben, a táblázatban ez a két érték mintha fel lenne cserélve:
4 SATA-300 csatlakozó (RAID 0, 1, 0+1 és 5) – MCP68
6 SATA-300 csatlakozó (RAID 0, 1, 0+1 és 5) – MCP78

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#24) orbano

orbano
(PH! félisten)

"Azt is megvizsgáltuk, hogy különböző szituációkban mennyire melegednek az egyes komponensek. Ez lényeges kérdés, ha egy pici számítógépházba szeretnénk beleépíteni leendő videolejátszós konfigurációnkat."

És mégis a különböző típusú hűtéseket hogy gondoltátok összehasonlítani? :U Ha mondjuk egy 20 watt hőt leadó chipre egy fele olyan teljesítményű hűtőt raksz, mint egy 30 watt hőt disszipálóra, akkor az utóbbi fogja kevésbé melegíteni a házat? :F Nemá...
Fikázás off :)

Jó cikk lett, szerintem ezentúl ilyen 780G-s alaplapokkal fogok csak gépeket összeállítani. Teljesen korrekt.

A vér nem válik VAZZE!™

(#25) rudi válasza orbano (#24) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ilyen lazán lemondasz a Core 2-ről?

(#26) syckaloz

syckaloz
(fanatikus tag)

Csak azt mondja meg nekem valaki, hogyha 10 ismérvből 9ben jobb az amd megoldása, mint az nvidiáé, akkor miért egyenlő a 2 chips-et? :) Nekem olyan érzésem van, mintha egy kicsit hiányozna a pártatlanság a cikkből, de cáfoljatok meg kérlek. Egyébként köszi a cikket! :C

(#27) Gtxtt

Gtxtt
(tag)

Jó lett a teszt!
Én a 780G-t választanám. Nem igazán értem,hogy az ASUS mATX-es lapjai miért rendelkeznek ilyen kevés tuning opcióval. :F

''Nem az a szabadság,hogy megteheted amit akarsz,hanem az,hogy nem kell megtenned amit nem akarsz.''

(#28) szgombos válasza syckaloz (#26) üzenetére

szgombos
(lelkes újonc)

Majd ha fele annyiért adják a 8200-as lapokat mint a 780g-seket sokak számára jobb lesz :D
Más: megkérdeztem már a 780g-s topikban is, Fless ott nem adott rá választ, hátha itt: működik az, hogy le tudja kapcsolni a nagy VGA-t? Pl. 9600gt-t? Bár ha nyikorog a SLI megette ezt is a Bene...

(#29) syckaloz válasza szgombos (#28) üzenetére

syckaloz
(fanatikus tag)

Az árakról valóban nem esett szó, bár az is lehet hogy csak elkerülte a figyelmem.

(#30) old gray

old gray
(PH! addikt)

Miért van olyan érzésem, hogy a fórumtagok közül néhányan Intel-pártinak titulálják a cikkírókat? Vagy lenne v.mi előzmény amiről lemaradtam? :U

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#31) rudi válasza old gray (#30) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ó, titulálják a cikkírókat mindennk, intel pártinak, NV pártinak, AMD pártinak, attól függően kinek éppen mi a szíve csücske :)

(#32) VaniliásRönk válasza old gray (#30) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

"Ilyen lazán lemondasz a Core 2-ről?" :U

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#33) rudi válasza szgombos (#28) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem ne kérdezgess, hanem olvasgass. Annyi támpontot adok, hogy a mostani cikkben ott a válasz a kérdésedre ;)

(#34) rudi válasza VaniliásRönk (#32) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

És már meg is vagyunk érkezve :DDD Miért kell még a kérdés mögött is hátsó szándékot sejteni?

(#35) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

fLeSs, rudi: a Hd videókat milyen szoftverrel (szoftverekkel) játszottátok le? (esetleg Br lemezről ment?)

a hybrid power kár, hog még nem megy vele (és ki tudja mikorra lesz hozzá rendes szoft)
Az Asus-tól viszont fura, hogy még csak a szorzót sem lehet állítani (így még egy Black Edition procit sem lehet belerakni :( )
A legújabb elérhető Bios volt benne?

True Success is Blonde

(#36) old gray válasza rudi (#31) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Eddig csak Inteles részrehajlásról olvastam...... Vagy csak koholt vádak lennének és túl élénk 1-2 AMD-hívő fantáziája? ;]

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#37) edipqe válasza old gray (#30) üzenetére

edipqe
(senior tag)
LOGOUT blog

mégis vegyük úgy, mintha az AMD és az NVIDIA egy időben rukkolt volna elő saját változatával, mert végeredményben nem tudhatjuk, hogy ezekben az esetekben ki volt az ötletgazda.

pl ezenmondat miatt......mert amikor vmiben az AMD kikap\késik ott azt csúnya beégésnek szokták a PH-s cikkek leírni, ez jó esetben egy ejnye bejnye többbet vártunk volna szokott lenni.

DE most h az AMDÉJ a nyertes vmibe, a cikk elolvasása után olyan érzésem volt, (és a hszeket elolvasva nem csak nekem) mintha korrektúrázva lenne az eredmény, stimmel a teszt, és tényleg nagyon jó! :R csak a tálalása a teszteredményeknek sokkal "másabb" mint általában (általában értsd.: intel nyer amd bukta ;) )

bocs h nem offba van rakva, vmiért nem engedi

[ Szerkesztve ]

(#38) Maestrohun

Maestrohun
(senior tag)
LOGOUT blog

A cikk elejéből azt hittem, nem a 780G lesz a következő lapom, de a végére örültem, hogy nem így alakul, és mégiscsak nagyon jól skerült a chip. :R

A géped teljesítményét nem a processzorod határozza meg, hanem a pénzed. :-) "Utálom a kétszínűeket! Színvak vagyok!" :) TERMELŐI MÉZet tudsz rajtam keresztül venni nagyon jó áron: http://href.hu/x/fni8

(#39) beef

beef
(lelkes újonc)

"Az AMD 780G-vel összehasonlítva a GeForce 8200 komoly ellenfélnek tűnik, hiszen funkcionalitásban felnőtt hozzá, sőt a Hybrid Power révén még túl is mutat azon."

Régebben még arról szóltak a hírek, hogy AMD is tudni fogja ezt (ATI PowerXpress), aztán valamiért csak a notebook szegmensben engedélyezték. Szomorú vagyok, mert pont ezért szerettem volna 780G alaplapot.

(#40) szgombos válasza rudi (#33) üzenetére

szgombos
(lelkes újonc)

Nehéz odvetni: igen, megy, kipróbáltuk, tökéletes.
Vagy: nem, kiforratlan a meghajtó, az asus rosszul rakta össze, nem müxik.
Tettetek bele egy komoly vga-t is? és azt ki tudja kapcsolni?
Ne haragudjatok rám, nekem már így a számba kell rágni valamit :))
És az egy, hogy odaírják aszongyahogy "hybrid power" azt valahogy mégse megyen...

[ Szerkesztve ]

(#41) Szlovi

Szlovi
(senior tag)

Jó és lényegre törő tesz lett. És szerintem pártatlan a cikkírók véleménye,hiába kiáltják ki sokan Őket Intel meg nVidia bérenceknek

Nem kaphatsz meg mindent! Hova tennéd?

(#42) Maestrohun válasza edipqe (#37) üzenetére

Maestrohun
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem olvastam a hsz-eket, de sokszor tényleg nekem is hasonló érzéseim vannak. Bár ez most nem Intel , AMD kérdés, hanem AMD vs. nVidia, úgyhogy itt inkább nVidia szimpátiára lehetne gyanakodni, mint Intelre. nemde?

A géped teljesítményét nem a processzorod határozza meg, hanem a pénzed. :-) "Utálom a kétszínűeket! Színvak vagyok!" :) TERMELŐI MÉZet tudsz rajtam keresztül venni nagyon jó áron: http://href.hu/x/fni8

(#43) Ste válasza szgombos (#40) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a tesztben benne van: beletették a vga-t (9800gx2), de a driverek még nem kezelték, ergó még NEM műxik

[ Szerkesztve ]

True Success is Blonde

(#44) fLeSs válasza Ste (#35) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Powerdvd ultra deluxe 7.3.3730-cal jácottuk le.

(#45) szgombos válasza Ste (#43) üzenetére

szgombos
(lelkes újonc)

Kösz. Csak ezért vettem volna ilyen lapot. Asszem megvárom a nextgen csipet-csapatot.

(#46) edipqe válasza Maestrohun (#42) üzenetére

edipqe
(senior tag)
LOGOUT blog

aha

akkor te is ezt érezted?

(#47) Ste válasza fLeSs (#44) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

akkó ez azt is jelenti, hogy lemezűl ment?

True Success is Blonde

(#48) VaniliásRönk válasza rudi (#34) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Az csak poén volt. ;) Viszont a cikket olvasva felmerült bennem, hogy az nVidia esetleg egy TWIMTBFL programot is indított. :DDD

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#49) fLeSs válasza Ste (#47) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

könyörgöm, ott van a tesztkonfigban a blu-ray olvasó, biztos viccből raktuk bele. ;]

(#50) fLeSs válasza edipqe (#46) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Érzéki csalódásotok van. :DDD
Tudod, a hangsúlyozásnál/kiemelésnél figyelembe kell venni, hogy xy 2-3%-kal vagy 20-30%-kal jobb, mint a másik.
Ha elolvastad a cikket, akkor látod te is, hogy a Gef8200 majdnem olyan jó, mint a 780G. Ez az NVIDIA pártiság? Akkor NVIDIA párti vagyok, mert ezt le mertem írni. :DDD
De azért megemlíteném, hogy az AMD chipsetes teszt után nem volt sírás az Intel/NV fanok részéről, pedig ilyeneket írtunk:

"A látottak után az AMD 780-at mint platformot nagyon könnyen értékelhetjük: egyszerűen tökéletes. "

"rendszer valóban egy teljes, hibák nélküli egészt alkot, és arra a célra, amire szánják, minden tekintetben jobb, mint bármelyik konkurense."

"funkciógazdagság, amibe szintén nincs hol belekötni: a 780G ezen a téren az Intel chipseteket utolérte, sőt, bizonyos esetekben túl is mutat azokon, gondoljunk a több USB portra, de legfőképpen a videolejátszó képességekre."

és még lehetne sorolni. Megjegyzem, AMD-s doksikban ezeket a mondatokat állítólag viszont fogjátok látni (valszeg angolul). ;)

Érezzétek együtt, hogy NV pártiak vagyunk, nyugtassátok a lelketeket ezzel, örüljetek egymásnak, legyen harmónia köztetek, skandáljátok, hogy a PH NV/Intel párti.
Látjátok az aláírásomat? Ez rátok vonatkozik. Ezért nem lehet ezt az egészet már komolyan venni.
Sorry, ha nem fogok válaszolni ezekre az okos felvetésekre.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.