Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Zsolto

Zsolto
(senior tag)

Célszerszám a javából, a sok fenszi fícsör nélkül. Ami ma már talán nem olyan nagy extra, az a TMC és egy aktív tartó, ha ez a két dolog adott lenne, azt mondanám, nem is kell több.

Csakhogy.

Amit nem értek, az az árfilozófia: ha most csak erre van pénzem, és mindenképpen Garmint szeretnék, viszont nyár előtt mégis kéne egy Ausztria- vagy Horvátország-térkép, akkor dobjam ki vagy költsem el térképre az árát még egyszer, esetleg adjam el féláron és vegyek egy újat? Ez nagyon ostoba felfogás a Garmintól (vagy megint az NNGO-tól? :U ), a full EU térképeket még a legmohóbb cégek se szokták 40 eurónál drágábban adni...

Emiatt úgy érzem, hogy semmiképpen sem ajánlott a megvásárlása, mert bárkivel előfordulhat, hogy külföldre kell mennie -- úgyhogy pillanatnyilag tényleg jobban megéri megvenni a 1350-es változatot egy ezressel többért, bár annak csak 4,3-as a kijelzője.

Nix buhera, a fő, hogy mennyen! Ez vagyok én: https://sites.google.com/site/kaldoszsolt/ Ez pedig egy jó oldal: www.navigyurci.hu

(#2) slayer006

slayer006
(PH! addikt)

Bevezető

... arra vágnyak ...

Ti nevettek rajtam mert más vagyok? Én nevetek rajtatok, mert ti mind egyformák vagytok.

(#3) Zsolto válasza slayer006 (#2) üzenetére

Zsolto
(senior tag)

Pszt, priviben már szóltam, sok ilyen van még a szövegben ;) Szerencse, hogy a navis cikkeket alig páran olvassák :D

Nix buhera, a fő, hogy mennyen! Ez vagyok én: https://sites.google.com/site/kaldoszsolt/ Ez pedig egy jó oldal: www.navigyurci.hu

(#4) Bog válasza Zsolto (#3) üzenetére

Bog
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Javítottam az elgépeléseket. Sry, durva hetünk van, 3 órát aludtam és ma sem lesz több.

Veletech2012 - a magyar szakmai expo - www.veletech.hu

(#5) Bog válasza Zsolto (#1) üzenetére

Bog
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A nüvi 30, 40, 50 alapvetően magyar földön működik. Olyan vegyen ilyet, mint anyám, aki soha nem vitte az elmúlt 12 évben a kocsiját külföldre. Itthon viszont leruccan welnesselni, vagy ilyesmi vidékre örömmel és bátran, pláne, ha normális navija is van.

(#6) depmod válasza Bog (#5) üzenetére

depmod
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Kevesen lesznek, akik ilyen meglátásból vesznek Garmint. Őszintén szólva egyetértek Zsolto-val, navis topicokban összefutunk, és elég egyre jár az agyunk, itt-ott persze vannak eltérések :DDD

De visszatérve a navihoz, jó-szép meg minden, de 32e ft-ért a laikus, aki szétnéz a piacon (mert profi, vagy hozzáértő nem fog ilyet venni, szerintem), az olcsóbbat és papíron többet tudó ketyerét fog venni. Nem tudom, hogy hol a hiba, de ha egy 5-össel olcsóbb lenne, eléggé elgondolkodtató lehetne, de ez az "only" magyar térképes dolog szvsz nem érdemli meg a tuti megoldás címet.

..., akkor a nyuszi b***hatja!

(#7) Kbali válasza depmod (#6) üzenetére

Kbali
(őstag)

Ha hozzávesszük a hivatalos árát a térképeknek, akkor rá lehet jönni, hogy a sokkal többet tudó cuccok biza akkor érik meg, ha illegális navigációs szoftver kerül rájuk - inkább ez a szégyen...
Ja - leggyakrabban emlegetett kifogás a navis topikban: nem elég jó napsütésben a kijelző, vegyél rá árnyékolót (tipikus wayteq kifogás)...

nem vagyok suhanc...

(#8) depmod válasza Kbali (#7) üzenetére

depmod
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Garmint szoftverrel veszel. Innentől kezdve szerintem lehet azon morfondírozni, hogy mennyi a szoftver rajta, mennyi a hardver ára, satöbbi. Igazad is lehet, de itt nem ez a kérdés.

Ez egy alap gép, alap funkciókkal. Erre ténylegesen jó és minőségi is. Az ára is jó. Garmin viszonylatban. De idehaza nem lesz kelendő. Hogy mi okból kifolyólag, arra részben jól rávilágítottál, én még kiegészíteném az okostelefonokkal és a relatíve magasabb árával és kész a recept, hogy miért nem lesz slágertermék.

Én így gondolom.

(#9) Kbali válasza depmod (#8) üzenetére

Kbali
(őstag)

Szerintem egyetértünk alapvetően, de sokan nem így nézik.
Azért nekem égő volt a nyáron, hogy a telefonom a szélvédő mögött úgy felforrósodott, hogy nem volt hajlandó tölteni, nehogy szétdurranjon az akksi, ergo le is merült vagy 2 óra alatt, pont még a cél előtt. Ilyet, amióta használok PNA-t, azoknál nem tapasztaltam ugyanolyan szituban.

nem vagyok suhanc...

(#10) depmod válasza Kbali (#9) üzenetére

depmod
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ez egy elég extrém dolog, simán telefonfüggő.

Tegyél rá vizes borogatást máskor :DDD ;]

(#11) Zsolto válasza Kbali (#9) üzenetére

Zsolto
(senior tag)

Nekem a Nokiám akart megsülni a szélvédőn szegény, állandóan lefagyott. Erre az volt a megoldás, hogy az egyik szellőzőrács elé szereltem, és ment rá a klíma. Ezen a helyen, a középkonzol tetején amúgy is jobb helye van, mint tőlem majd' egy méternyire, a szélvédőn, ahol képtelenség elérni.

(#12) zazahoho

zazahoho
(őstag)

Garmin mindig drágább volt azonos kategórián belül, mióta világ a világ.Ezért cserébe megbízható hardvert adnak,már csak a szoftveres részét kéne kicsit csiszolni ;] ,komplett eu térképpel kelendő lenne.

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#13) kolosanyi válasza depmod (#10) üzenetére

kolosanyi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nexus S is simán megteszi. De még mindig jobb, mintha az akksi durranna el. :D

-----------------------------------------

Nem rossz cucc, de tényleg drága az a térkép.

A lepényhal megy előre, a remény hal meg utoljára.

(#14) depmod

depmod
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ugyan már srácok, tessék olyan helyre tenni, ahol nem áll le akkor. Én simán elvoltam nyáron a gt540-emmel, csak sajnos a 3" kezd kicsi lenni :DDD

(#15) kolosanyi válasza depmod (#14) üzenetére

kolosanyi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Például tedd a szélvédőre... kívülről. A menetszél hűti, ráadásul ha kamerázni akarsz, akkor nem a koszos plexin keresztül teszed azt. :P
Egyébként tényleg vannak készülékek, amik navigálás közben melegszenek (gondolom a nagy kijelző, proci igénybevétele stb. miatt), ezért ha rádugod a töltőre, akkor nem vesz fel áramot. Ezzel nem nagyon tudsz mit kezdeni, kivéve ha tényleg találsz neki egy helyet, ahol folyamatosan hideg levegő éri.

(#16) Kbali válasza depmod (#10) üzenetére

Kbali
(őstag)

Úgy tűnik nem telefonfüggő a dolog - pontosabban telefonfüggő, mert PNA-nál nem hallottam, tapasztaltam még ilyet.
Sajna máshová nem tudom tenni az autóban, csak a szélvédőre.

Bezzeg pont a Garminhoz van olyan autós megoldás, hogyha van sima felületed a műszerfalon, akkor arra lehet állítani a tartót, nem kell a szélvédőre.
Ha végre el tudom adni a Mio-mat, akkor biztosan egy alap Garmint veszek, úgyis csak az asszony használná hazai navigálásra, neki meg pont jó lenne a faék grafika és kezelés.
Vagy faternak - nokiás navigációt kb 2x indította el eddig, mert bazi bonyolult beállítani...

[ Szerkesztve ]

nem vagyok suhanc...

(#17) radi8tor1

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Én még nem láttam értelmét lecserélni a 3+ éves Nüvi 760-omat.
Igaz TMC-t sosem használom, mert spéci autós tartóm van.

TRON addict

(#18) LonGleY válasza Bog (#4) üzenetére

LonGleY
(senior tag)

Még mindig van benne egy rakás... Ez, meg legyen bármilyen a cikk, el tudja venni az olvasói kedvet. Ne mondd már, hogy egy szerencsétlen Word-ben nem bírjátok 5 perc alatt átnézni a publikum elé posztolt munkáitok! Majd' az összes cikkben, hírben találhatók triviális bakik. Ennek korrigálására jobb helyeken embert foglalkoztatnak. Megértem, hogy sok a kiadás, de akkor legalább ezekkel az 5 percekkel fizessétek meg a minőséget (és itt mélységesen nem érdekel, hogy mennyire leterhelő ez, ha egyszer a tartalom a lényeg)!

A Dropbox tárhely kimaxolása 16 GB-ra >> http://tinyurl.com/dropbox16

(#19) Bog válasza LonGleY (#18) üzenetére

Bog
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Próbálunk figyelni, mindjárt átolvasom megint. OSX Lion alatt nincs magyar spellcheck Wordhöz. Vagy én vagyok láma és nem találom meg, de a Word nem cocoás app, ezért a rendszerszintű spellcheck nem működik benne.

(#20) depmod válasza Bog (#19) üzenetére

depmod
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A videós CNS tesztben elhangzik, hogy alig van új bemutatnivaló hardveretek mostanság. Akkor mi a nagy munka oka, csak nem valami grandiózus meglepetés készül az ünnepekre? :U

[ Szerkesztve ]

(#21) Bog válasza depmod (#20) üzenetére

Bog
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Sokkal prózaibb az ügy, év vége van és a komplett jövő évet meg kell tervezzük minden szempontból. Fejlesztések, szolgáltatások, sales, ilyesmi... erre most rengeteg időnk megy el. Egy napos tárgyaláson vagyunk túl a Mobile Meeting 2012 kapcsán, aminek időpontja is lett: április 13-14.

(#22) hegyesidr válasza Kbali (#16) üzenetére

hegyesidr
(kvázi-tag)

Ennél sokkal jobb megoldás a Speedshop ajánlata ! Universalis a készülékbefogó rész, a felfogató talp pedig a szellőzőrácshoz kapcsolódik, két méretben van, a kocsi szellőzőrácsától függően ![link]

:R

[ Szerkesztve ]

(#23) hegyesidr

hegyesidr
(kvázi-tag)

Bocsánat kifutottam az időből: Gigatel.hu Bepötyögöd : szellőzőrácsra, és voala, kiadja !

[ Szerkesztve ]

(#24) Zsolto válasza hegyesidr (#23) üzenetére

Zsolto
(senior tag)

Én vettem egy olyan szellőzőrácsra valót egyszer, szét is cseszte a szellőzőrácsomat, mert ha egyszer bekattan a lamella mögé, soha többet nem tudod kivenni. Próbáltam óvatosan feszegetni, de a vége az lett, hogy az egyik lamella kitört. Nem jó megoldás. Ami jó, az a Brodit típusspecifikus tartója, ami minden autóba egyedileg van kialakítva. Brodit

(#25) hegyesidr válasza Zsolto (#24) üzenetére

hegyesidr
(kvázi-tag)

Rosszul kezdtél hozzá, béna vagy !!! A cégemnek 4 kocsijába ilyen van, sokszor cserélgetik, de még egyiknek sincs semmi baja, le is kaptam volna a pilóták fejét kapásból, már rég nem dolgozna egyik sem nálam,hüjéket nem szoktam alkalmazni !!! A lamella és a köröm közé "óvatosa " egy vékony pengéjű kést vagy csavarhúzót kell csúsztatni és szépen kibújik magától ! Vagy szerinted mind a négy pilótám ilyen mezei sík hülye, hogy nem tudja megkülönböztetki a vékony műanyag rácsot a harckocsi lánctalpától, mint egyesek ? :Y Csak legalább ne írtad volna le , ne árultad volna el,magadról, :F hogy ennyire műszaki analfabéta vagy !!!

[ Szerkesztve ]

(#26) kolosanyi válasza hegyesidr (#25) üzenetére

kolosanyi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Stílusra figyeljünk azért ha lehet.

(#27) depmod válasza hegyesidr (#25) üzenetére

depmod
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ez igen ... Ha már valakit kritizálsz, legalább előtte olvasd át az irományod, mert hemzseg a hibáktól. A stílusod meg magáért beszél. Biztosan szeretnek és tisztelnek a beosztottaid ilyen mentalitást mutatva :W .

(#28) hegyesidr válasza depmod (#27) üzenetére

hegyesidr
(kvázi-tag)

Megfizetem őket, az éhes gyomor nagy Úr !

(#29) depmod válasza hegyesidr (#28) üzenetére

depmod
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Na jó, én itt abbahagytam...

[ Szerkesztve ]

(#30) Zsolto válasza depmod (#29) üzenetére

Zsolto
(senior tag)

:K

(#31) Kbali válasza hegyesidr (#22) üzenetére

Kbali
(őstag)

Szerintem nem jobb megoldás, mert külön kell megvenned, nem adják a gyári csomagban, mint a Garmin. Az, hogy univerzális, nem biztos, hogy előny... Szerintem a téma nem érdemel több posztot, mert már régen nem a Garmin Nüvi50-ről beszélünk.

nem vagyok suhanc...

(#32) Bon3ss válasza hegyesidr (#25) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

A hangnemeden sürgősen változtass, a személyeskedésnek nincs helye a fórumon!

[ Szerkesztve ]

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

(#33) goyo206

goyo206
(senior tag)

Hijjnye hegyesidr, te aztán kiosztottad az igét úgy látom, kár, h. nem tiéd volt az utolsó szó, igazán megérdemelted volna, hiszen te vagy egy követendő példa, h. büszke magyar vállalkozó legyen valaki! Gratulálok! :R
:W

[ Szerkesztve ]

Sportolói szemszögből közelítem meg a jövőt! - Győzzön a J.B.I. ! ;) ! ! -

(#34) azse

azse
(újonc)

Sziasztok.Vettem 1 Garmin nüvi 40-es navigációt.Nem nyitottam új témát,mivel a 40-es és 50-es csak a kijelzőben különböznek egymástól.Szóval azt szeretném kérdezni,hogy a PC összekapcsolásakor, miért nem látható a system mappa?Ha jól tudom,kellene ott lennie 1 ilyen nevű mappának.Továbbá SD kártyán van a Garmin CN Europe NT 2012.30-as térkép.A 40-es támogatja a sávinformációt is.Most külön letöltöttem a Garmin JCV-t is,a kártyán hova kell másolni pontosan ezt a fájlt?Lehet a Garmin mappába,ahol van az img térkép fájl is,vagy ebben a mappában kell létrehozni 1 külön mappát JCV néven és oda másolni?Egyáltalán ez a funkció működik-e Magyarországon vagy a környező országokban?
Köszi.

(#35) azse válasza azse (#34) üzenetére

azse
(újonc)

Senkinek semmi ötlete ???

(#36) Zsolto válasza azse (#35) üzenetére

Zsolto
(senior tag)

Szerintem kérdezz rá itt.

(#37) azse válasza azse (#34) üzenetére

azse
(újonc)

A system mappa láthatósága megoldódott,engedélyezni kellet a rejtett és a rendszer fájlokat,de nem lettem okosabb,mert nincs JCV mappa a systemben.Létrehoztam 1 új jcv mappát,de ez a funkció sehogy sem akar működni,próbáltam már mindenhova másolni,de nem megy.Ha rámegyek a csomópontnézetre,csak üres képernyő jön ki.Ha valakinek van ilyen navigációja,az megírhatná,hogy működik-e ez a funkció és ha igen,hogyan.
Köszi.

(#38) azse válasza azse (#37) üzenetére

azse
(újonc)

Ma kaptam 1 információt a Garmin központól,miszerint a csomópontnézet funkció(JCV) csak akkor működik a nüvi 40-esnél,ha van benne gyárilag előre telepített CN Európa térkép.Ha később magunk telepítjük ezt a térképet,akkor sem fog működni a JCV..Nem lehet ezt a problémát valahogy megoldani,hogy a rendszer előre telepített térképként lássa az általunk telepítettet?Egyáltalán mi a különbség a két térkép között?Milyen plusz mappák,fájlok vannak a rendszerben gyárilag előre telepített térképnél?Tud valaki erről infót,tanácsot adni?
Köszi.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.