Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#51) Morden24 válasza Polllen (#47) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

AvP filmek..vannak benne alienek, predatorok, attól még fostalicska mind2 film szerintem.

Így igaz. De nem attól lesz hangulat, hogy élien meg predátor, hanem van egy konkrét élien/predátor hangulat, amit el lehet kapni, or not, mint ahogy az említett filmek esetében.

Mondjuk vitatható ellenpéldaként mondhatnám, hogy a Star Wars hangulat az nem a fénykard, hanem az en bloc hangulata a 4-5-6-os résznek. Ellenben az 1-2-3-ban van fénykard, meg Halálcsillag, meg Dártvödör, és mégsincs SW hangulat.

Pl. AvP játék...a mai napig szeretem, de csak úgy mint az AvP2 amikor megjelent már messze volt a legjobb motoroktól, és ezt mindig megtetézték még mással is...

Tény, viszont elkapták a hangulatát mind az eredeti műveknek, mind a horrornak. Pedig azok is olyan cső lineárisak, hogy ihaj, és hát az AI-t sem mondanám szupernek, multiban meg egyszer játszottam a 2-vel, ami szar volt a többi multis játékhoz képest (csé, meg talán ánríl).

Ha nem avp játékok lettek volna (vagy lett volna vmi választás) fele ennyire se tetszene...

Ez jogos. De ha belegondolsz, a legtöbb FPS-ben lófitty kreativitás nincsen, 1-től 9-ig fegyver, aztán kijáratkeresés, ellenféllövés meg bossmonszta.
Ami naggyá teszi őket, az a sztori, a hangulat ill. a minimális kreativitások, pl. tárgyhasználat, rpg-elemek stb.
Ebből megvolt az AVP-kben a hangulat (a sztori elég lájtosan azért), a minimális kretivitások meg szintén (alien gyógyul a zabálástól, falon kúszás, predátor lopakodás, különböző látásjavító opciók, ilyesmi).

Amúgy crysis AI-ja... Örülnél te ilyen fosnak itt is...

Égő robbanóhordó mellett sétálgató katonáknak, seggostoba nanoruhás koreaiaknak, kocsi elől elvetődni illetve sietségre képtelen katonáknak, vagy ha kilövök valakit a kocsi ágyújából, a társ nem tudja átvenni a helyét?
Hát ha annál lejjebb megyünk, akkor már Doom-nál tartunk. ;]

[ Szerkesztve ]

Sectumsempra - For Enemies

(#52) Narxis válasza Baboon (#39) üzenetére

Narxis
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A demo nem demo, ezt inkább nevezném valamiféle gameplay-nek. Deathmatch alapján nem tudom megítélni a multit mert ezt a játékmódot utáltam már más játékokban is, mész azt lősz stílus. Szeretném megismerni a többi 6 játékmódot is, ha más nem, játszok haveromnál aki már előrendelte. Engem elsősorban a multi érdekel, azt olvastam lesz single is, ennek is örülök, biztos fogok azzal is játszani, de nem amiatt venném meg.

Grafikával semmi bajom, tetszenek a "kasztok" is, jól el lettek találva, pl. ahogy fordulok aliennel látom a farkát stb. Ötletes. Ja igen, kíváncsi lennék egy nyílt pályára is, valami erdős félére, mennyire lesz hangulatos, lehet-e pl. fáról fára ugrani pl. a predatorral stb.

Ez a demo nekem így kevés és nem azért mert nincs benne DX 11, engem az abszolút hidegen hagy, az zavar, hogy le van teljesen korlátozva. Amúgy 5ezer Ft még így a demo alapján se sok pénz ezért a játékért, szóval nagyon hajlok afelé, hogy megvegyem, de szeretném teljes valójában látni a játékot.

Ja igen, imádom az Alien filmeket, kedvenceim, Predator is, Predator 1-et pár napja néztem meg újra. Szóval abszolút rajongok érte, jó lenne ha lenne egy játék amiben újraélhetem azt a hangulatot amit a filmek adtak.

[ Szerkesztve ]

No Antivirus

(#53) KvPt válasza danilla (#48) üzenetére

KvPt
(tag)

Mondjuk a mozgás az szerintem csak megszokás kérdése, főleg Alien-nél, de, ha egyszer megtanulja az ember, akkor teljesen jól használható.
Hangulatra nem tudok mit mondani, sajnos akkor még nem volt netem, szóval nem tudom milyen volt a multija. De azért akkora különbség csak nincs.

(#54) Brent válasza T54B4 (#50) üzenetére

Brent
(fanatikus tag)

Így van ahogy mondod! :K

(#55) New Life

New Life
(fanatikus tag)

Kicsit furcsa, de majd kiderül ha kijön a végleges.

i can resist anything, expect temptation ~ Egy jó gépész csak egy lyukat ismer, a többi furat! ~ Ha nem lenne utolsó utáni pillanat, semmi sem készülne el... * Elveszett fémtárgyak megkeresését vállalom! *

(#56) Cobra652

Cobra652
(tag)

Másik fórumon belinkelte valaki a cikk képeit.
Az év hülye kritikusa díjat viheti az illető.
Ilyen dolgokat rakott a kiemelt negatívumokhoz:
A tengerészgyalogos mozgásdetektora pittyeg és hangos.. (ugyebár annak pittyegnije kell és hangos eredetileg is de sebaj).
Túl sok alient kell leölni...Lol látta ez a bolygó neve halált???:)
Nem világít be egy teljes helysíéget az elemlámpa....Nocomment...:D
A predatorral sokat kell lopakodni,álcázva lehet érvényesülni és túl lineáris...Úgy tűnik predator filmet sem látott...

Szánalmas,a cikíró valszeg hírnevet akart...Megkapta mert eddig ahogy néztem mindenki röhög rajta:)

(#57) Pala válasza Cobra652 (#56) üzenetére

Pala
(PH! kedvence)

Ez nem cikkíró, legfeljebb annak képzeli magát. Ahhoz, hogy valaki cikkíró legyen, azért bizonyos kritériumoknak meg kell(ene) felelni, pl. hogy legalább alapszinten körüljárja a témát, amiről írni szeretne. :D

(#58) Brent válasza Cobra652 (#56) üzenetére

Brent
(fanatikus tag)

Ez a gyökér cikkíró nagyon elcseszte mert így, hogy ilyen sz@r cikket írt az Avp-ről most már 1000% hogy megveszem a játékot. :D

(#59) Polllen válasza Morden24 (#51) üzenetére

Polllen
(PH! addikt)
LOGOUT blog

No a legtöbb dologban egyetértünk, viszont nem látom, mitől lesz hű de jó ez a játék :U

Én pl a demo alapján azt mondom nem lesz jó, mert 3. AvP játékként ugyanazt követik el, mint az első kettőben...Lehet én változom, de a "szebb" grafikáért nem jár 10k... :N (a sztori remélem azért elviszi a játékot a hátán!!!)

Valahogy már nem tudom elfogadni, hogy van egy jó project, amivel tényleg lehetne nagyot ütni és annyival mindig megelégszünk, hogy hja van hangulat...a többi meg...

már bocs, de a demoban a mozgás :F és nem az irányított karakter mozgására gondolok, mert az jó, ötletes, hanem a többiekére...érdemes megnézni "milyen" szépen animáltak...avp2 szintjét hozzák ;]

mindig aliennel megyek, talán a leghatékonyabb addig, míg a predator nem találja meg az ágyút, de néha egy egyszerű falra nem tud felmászni...elakad a saroknál...wow micsoda mozgások, hogy látom a farkam fordulásnál, de ha van egy kis él, már nem mászik...ugrani meg...helyből akkorát ugrik, mint anyámék macskája, pedig hát nem egy lépték...és ez csak az alien volt...ha nem a multira mentek rá, miért adnak ki egy multi demót? :DDD (és akkor még nem szóltam a demóba beletett xbox fícsörös hostolásról, mw2-ben mérföldekkel jobban működik és kevésbé lagos, pedig ott se tökéletes :P )
(marine célzás vagy gugolás, áh az se kell, úgy is csak futni fogsz és lőni mindenre sp-ben... :U )

De amúgy érdemes megnézni az eddig megjelent youtube gameplayeket is, az alienek az avp2-ben is már kb ezt a szintet hozták mozgás terén...Feltételezem a min rendszerkövetelményeknek ez is ára, de 2010 és akkor még év játéka cím? :F

(persze akinek egy avp film überbrutáljó, annak a játék is fog tetszni és überbrutál lesz... :U )

De ne nekem legyen igazam és az SP hozzon egy jó történetet, izgalmas játékmenettel és lehet a rebellion is csak annyi hibát követett el, mint anno a Wolfenstein-nél tette a kiadó a 2 fejlesztő csapattal... :U (sp nagyon jó, mp meg minősíthetetlenül nulla)

[ Szerkesztve ]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#60) iZed válasza Akos96 (#5) üzenetére

iZed
(fanatikus tag)

ha telecsinalta volna akkor jo pontszamot kap:)

(#61) Isee

Isee
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez a játék teljesen olyan lesz közönség szempontjából mint a Transformers film. Van akinek nagyon tetszik, van aki meg egyenesen hulladéknak tartja.
Aki vérbeli AVP rajongó, annak biztosan tetszeni fog szerintem :K

"...But, before your President decides, please ask him this: What if we leave... and you're wrong?" (Optimus Prime ~ TF2)

(#62) menalcas

menalcas
(őstag)

Nem tudom, de sejtésem szerint a Game Informeresek más bolygón élnek és más játékokat tesztelnek a BC-t túl az AVP-t alúl pontozzák.....
( ennek így nagy értelme van, etetik a népet a hülyeséggel, nagy cég fizet kutya ugat vagy épp pontoz ... )

[ Szerkesztve ]

Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és végül úgy is legyőznek a rutinjukkal.

(#63) Peat;)

Peat;)
(PH! addikt)

Sokan írják hogy a konzolos dolgok(ezek nem kerültek kifejtésre) miatt nem az igazi, én azt hittem ez az a játék amit pc-re jobban fejlesztettek, de akkor mégsem, anno volt talán itt egy hír róla. Én konzolon próbáltam ki és konzolon játszok más játékokat is. A konzolos játékok között valóban középszerű a demoja alapján. (a grafika gondolom csak a demoban volt ilyen csúnya, ha nem akkor az is érdekes, a játékmenetben viszont a demo és teljes játék egyezik gondolom..)

(#64) Depression

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én csak egy hosszabb gameplay-t néztem meg, de nekem is az volt az első hihetetlenül idegtépő gondolatom, hogy már a 30-dik embert ölik meg benne a plafonról aliennel, és a 31-diknél is végignézi, ahogyan az emberek a földrevilágítva elsétálnak alatta.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#65) suti_88

suti_88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Itt többen kérdezték, hogy a demo-t tesztelték-e, egyértelműen nem, a nagyobb magazinok már hetekkel a megjelenés előtt megkapják a tesztpéldányokat, hogy rendesen kitudják elemezni a játékot...

Őszintén szólva amíg az IGN vagy a GT sem készíti el a saját review-jüket, addig nem kell messzemenő következtetéseket levonni egyetlen magazintól

Én is kétlen, hogy ez a 6 pont alatti valós lenne...de aztán ki tudja...lehet a többi tester elnézőbb lesz, de az is lehet hogy átlagban még a 8 pontot sem fogja elérni...

Engem a játék nem túlzottan érdekel, de sztem nem csak AVP fanoknak kell hogy szóljon, szal aki azzal jön, hogy biztos azért nem tetszett nekik ,emrt nem rajongók, az butaság...

Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3

(#66) Csabahun

Csabahun
(senior tag)

Én nagyon is eltudom képzelni,hogy ennyire gyenge lesz a játék.

(#67) PowerBuldog válasza suti_88 (#65) üzenetére

PowerBuldog
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor mivel magyarázod azt, hogy nekik alapvetően már a karakterek sem jöttek be?
pl Predator álcázza magát? :U

(#68) Morden24 válasza Polllen (#59) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

viszont nem látom, mitől lesz hű de jó ez a játék

Én meg azt nem, hogy a Gi által felsorolt okok miért teszik hű de rosszá. Ettől függetlenül lehet persze egy kalap szar...

wow micsoda mozgások

Beta... :)

De ne nekem legyen igazam és az SP hozzon egy jó történetet, izgalmas játékmenettel

Speciel engem is csak ennyi érdekel.
Multira magasról és hígan, PC-n ott a Csé, az UT meg a Halo2, Xboxon meg a Halo3, ha jó multit akarok jó FPS-ből.

Na, majd elválik :K

[ Szerkesztve ]

Sectumsempra - For Enemies

(#69) T54B4 válasza suti_88 (#65) üzenetére

T54B4
(lelkes újonc)

Oké, hogy nem AVP fan-oknak szól a játék, de akinek nem tetszik az egész franchise annak ez a játék sem. Ne nézze meg, nem játsszon vele és ne vegye meg az ilyen! No meg ne fikázza! :W

"Nem tudom, hogy mit mival, pedig dehogy"

(#70) JohnR válasza Depression (#64) üzenetére

JohnR
(fanatikus tag)

A demóban én is főként előre világítok, még ha tudom is, hogy a taktikusabbak a plafonon jönnek (én is ott közlekedek alien-nel ;] ). Viszont ha már azt látom, hogy 3 méterre jelzi előttem a detektor és nincs fejmagasságban semmi, akkor már tudom, hogy a fejem fölött lóg. Ez normál esetben így működik, ebben semmi meglepő nincs. A történet pedig úgy hű az eredetihez, hogy nem tudják, hogy fentről jön az áldás, ezért nem is onnan várják.

[ Szerkesztve ]

(#71) CPU001

CPU001
(lelkes újonc)

Szerintem a demo sem rossz de ha csak azt nézzük hogy 1-Ez a játék a single-re gyúr, 2-7 online játékmód lesz 18 pályával amiből mi 1 et láttunk és DM be ami más játékoknál is a leggyengébb ennél pedig még ez is élvezetes. 3 a grafikán is butítottak rendesen. Szóval semmi okunk sincs azt hinni hogy ez ennyi. Ja és nem vagyok fan.

(#72) Polllen válasza Morden24 (#68) üzenetére

Polllen
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nálam a demo nem egyenlő béta verzió... :DDD most játszottunk kicsit haverral is, hátha én vagyok elfogult, de ugyanoda lyukadtunk ki...a demo egy **** :DDD

Akkor már inkább az elődök multibanxD

Amúgy demoban marine-nal első dolgom a lámpa kikapcsolása...ennyire azért nem szeretem megjelölni magam ennyi enemy között.... :B

(#73) Def26 válasza Peat;) (#63) üzenetére

Def26
(PH! kedvence)

Jah, tudod a "PC -s verzió szétrúgja a konzolos seggét". :DDD

Origin:attila4go

(#74) T54B4 válasza Polllen (#72) üzenetére

T54B4
(lelkes újonc)

Nem tudom miért kell kikapcsolni a lámpát, mert az Alien amúgy is lát, még falon keresztül is. A Predator meg hőnézetre alapoz, vagyis lát így is, úgy is. A Marine ellen talán nem a legjobb megoldás, de nem végzetes. Te meg jobban látsz. Szóval nincs reláció abban, hogy ki kell kapcsolni. Ezt tudták a fejlesztők is ezért van auto bekapcsolva. Így előnyben van a Marine, mert ha ki van kapcsolva is látnak. :C

(#75) Polllen válasza T54B4 (#74) üzenetére

Polllen
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha a predator hőnézetre alapoz régen rossz, mivel nem látja az alieneket...

Lámpa nélkül is tökéletesen lehet látni és egy másik marine simán kiszúr...szóval értem én, hogy felesleges kikapcsolni, de legalább az alapnézetes predator és marine nem lát messziről... ;) ezt tudták a fejlesztők is, ezért rakták bele a gombot, hogy ki lehessen kapcsolni... ;)

(#76) Pala válasza Polllen (#75) üzenetére

Pala
(PH! kedvence)

"Ha a predator hőnézetre alapoz régen rossz, mivel nem látja az alieneket..."

Már hogyne látná!? Kétféle hőlátás van, ezek közül egyiken szinte ordítanak az alienek (másikon a marine-ok). Vagy ha arra gondoltál, hogy egyszerre csak az egyiket látja, úgy más. :)

[ Szerkesztve ]

(#77) T54B4 válasza Polllen (#75) üzenetére

T54B4
(lelkes újonc)

Azért én szeretek bevilágítani a sötét zugokba, meg a mennyezetre, mert ott lapul a mumus :DDD
Sokszor jól jön :K

(#78) Isee

Isee
(senior tag)
LOGOUT blog

Mondjuk a marine-nak meg van mozgás-detektora, a többinek meg nincs :B

"...But, before your President decides, please ask him this: What if we leave... and you're wrong?" (Optimus Prime ~ TF2)

(#79) Polllen válasza Pala (#76) üzenetére

Polllen
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát a hő látás csak az egyik...a másikat messziről se nevezném hőlátásnak, mivel nem a hőt érzékeli... :DDD

(#81) Pala válasza Polllen (#79) üzenetére

Pala
(PH! kedvence)

Lehet, de az alienek olyan szép neonzöldben világítanak. :) A funkciója hasonló.

(#82) Polllen válasza Pala (#81) üzenetére

Polllen
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hja, viszont nem is értem a demoban miért csak 3 nézet van...avp2-ben is 4 volt...(ugye alap, hőlátás, xenomorph ellen és egy az álcázott predator ellen...) a filmben (predator 2) meg vagy 6-7 :N

(#83) GegeWarrior válasza Polllen (#82) üzenetére

GegeWarrior
(senior tag)

Az igaz, de most a hőlátással látod a láthatatlan Predit.
2 in 1 :)

REKVIESZKÁT IN PÁCSE!

(#84) CPU001

CPU001
(lelkes újonc)

Én csak arra apellálok hogy a demo nagyon király még úgy is hogy a lehető legrosszabb feltételek adottak. Adott egy szar map, egy szar játékmód és mindezt tetézi hogy a grafikát is butították rendesen. Amm volt itt valaki aki élcelődött azzal a bizonyos PC-s konzolos seggberúgással. Nos itt az ideje mert a konzol eddig sem tudott annyit mint egy jó PC ennek ellenére elég nagy szájuk van mostanában. Azért 45E ért venni egy instant hardvert nem kifejezetten a felsőbbrendűség jelképe szóval örülnék ha nem lennének annyira oda a butított játékaikkal.

(#85) CPU001 válasza Cobra652 (#56) üzenetére

CPU001
(lelkes újonc)

Az igen!! Elküldenéd nekem is ha megkérhetlek rá. Kíváncsi vagyok erre a lefizetett baromra :D

(#86) Xaels

Xaels
(PH! kedvence)

Elolvastam az eredeti cikket és csak megerősítést nyert bennem, hogy jobban jártam azzal, hogy leszoktam ezekről az újságokról és miért nem adok a kritikusok véleményére, bár sajnos a Dark Void-nál igazuk volt...

Amik alapján lehúzta a játékot egy vicc. Ez a stílus bennem és szerintem másban sem támasztott vágyat a sandbox játékmenet iránt. A klasszikus gyárépületes/bunkeres/űrhajós horror tökéletesen jól megvan a scriptekkel és a szűk, klausztrofóbikus hatást keltő helyekkel. A hangos mozgásérzékelő pittyegésről meg annyit: az ember érzékszervei alkalmazkodnak a terep viszonyaihoz, tehát amikor egy szűk, sötét helyen vagyunk, akkor a látásunk eltompul és a hallásunk, szaglásunk és tapintásunk kerül előtérbe. Valószínűleg az erőteljes pittyegés is ennek a szimulálása miatt van(bár nekem nem tűnt túl hangosnak) ill. a szűk helyeken a visszaverődés miatt is felerősödhetnek a hangok. A sötéthez/homályhoz szokott szemet sokkal jobban bántja a hirtelen erős fény, ezért is lehet a torkolattűz "nagyobb", zavaróbb.

Akkor az AI-vel kapcsolatban: a Xenomorph-ok(Alien-ek) sohasem voltak azok a húde intelligens lények, egyszerű paraziták és a viselkedésük is elég természetes. A Predator-ok bár technikailag fejlettek, de nagyon aggresszív és szenvedélyes faj, akiket elég hamar magával ragad ez a 2 tényező. Az álcázás meg náluk alap... Grafikáról nem nyilatkozom, nekem a PC-s változattal semmi bajom nincs pedig érzékenyen tud érinteni ez a tényező. A mozgás meg, olyan amilyen. Nemhiszem, hogy bárki is látott Alien-t vagy Predatort az életben, nekem megfelelt eddig...

A multi ha másért nem is de a Survivor/Infestation/Hunt módért megéri, főleg a 4fős Survivor. Na majd összehozzuk skacok, én szívesen leszek Host ;)

A Samsung tökélyre fejlesztette a másolást: már nem csak design, szoftver és marketing terén olyan mint a "Körte", de hogy még a rajongókat is sikerült meghülyíteniük...

(#87) Źşë' válasza Xaels (#86) üzenetére

Źşë'
(őstag)
LOGOUT blog

egyet értek veled, nem szabad senkinek a véleményére adni, mert mindez szubjektív.. ne akarja senki se helyettem eldönteni hogy mi tetszik nekem és mi nem, ettől kapok hülyét sokszor :D ez a gém sztem nagyon jó lett, egy dologtól eltekintve karcsú az mp, most kiadnak pályákat 6eurós áron, ez picit túlzás és bőrlehúzás pláne h dlc néven fut a dolog :s szó mi szó egyes kiadók nem kérnek el pénzt az új pályákért...hanem patch el együtt jönnek...

"..az emberiség úgy ér majd véget, hogy belefullad a fénybe mert nem ismerte a féket!" Day

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.