AvP filmek..vannak benne alienek, predatorok, attól még fostalicska mind2 film szerintem.
Így igaz. De nem attól lesz hangulat, hogy élien meg predátor, hanem van egy konkrét élien/predátor hangulat, amit el lehet kapni, or not, mint ahogy az említett filmek esetében.
Mondjuk vitatható ellenpéldaként mondhatnám, hogy a Star Wars hangulat az nem a fénykard, hanem az en bloc hangulata a 4-5-6-os résznek. Ellenben az 1-2-3-ban van fénykard, meg Halálcsillag, meg Dártvödör, és mégsincs SW hangulat.
Pl. AvP játék...a mai napig szeretem, de csak úgy mint az AvP2 amikor megjelent már messze volt a legjobb motoroktól, és ezt mindig megtetézték még mással is...
Tény, viszont elkapták a hangulatát mind az eredeti műveknek, mind a horrornak. Pedig azok is olyan cső lineárisak, hogy ihaj, és hát az AI-t sem mondanám szupernek, multiban meg egyszer játszottam a 2-vel, ami szar volt a többi multis játékhoz képest (csé, meg talán ánríl).
Ha nem avp játékok lettek volna (vagy lett volna vmi választás) fele ennyire se tetszene...
Ez jogos. De ha belegondolsz, a legtöbb FPS-ben lófitty kreativitás nincsen, 1-től 9-ig fegyver, aztán kijáratkeresés, ellenféllövés meg bossmonszta.
Ami naggyá teszi őket, az a sztori, a hangulat ill. a minimális kreativitások, pl. tárgyhasználat, rpg-elemek stb.
Ebből megvolt az AVP-kben a hangulat (a sztori elég lájtosan azért), a minimális kretivitások meg szintén (alien gyógyul a zabálástól, falon kúszás, predátor lopakodás, különböző látásjavító opciók, ilyesmi).
Amúgy crysis AI-ja... Örülnél te ilyen fosnak itt is...
Égő robbanóhordó mellett sétálgató katonáknak, seggostoba nanoruhás koreaiaknak, kocsi elől elvetődni illetve sietségre képtelen katonáknak, vagy ha kilövök valakit a kocsi ágyújából, a társ nem tudja átvenni a helyét?
Hát ha annál lejjebb megyünk, akkor már Doom-nál tartunk. ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies

(a sztori remélem azért elviszi a játékot a hátán!!!)
és nem az irányított karakter mozgására gondolok, mert az jó, ötletes, hanem a többiekére...érdemes megnézni "milyen" szépen animáltak...avp2 szintjét hozzák
(és akkor még nem szóltam a demóba beletett xbox fícsörös hostolásról, mw2-ben mérföldekkel jobban működik és kevésbé lagos, pedig ott se tökéletes
)

ezt tudták a fejlesztők is, ezért rakták bele a gombot, hogy ki lehessen kapcsolni...