Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) andropov

andropov
(lelkes újonc)

Egy ilyen külső PCI Express port jó lenne minden notira.

andropov

(#2) marcias

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem tetszik, bár egy 4670-est én szívesebben látnék benne. Ha meg erős változat kéne, akkor egy 4850 azt' kész. :D

(#3) rudi

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nemsokára jön tesztre (marokdörzsölős szmájli)

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#4) Thrawn válasza rudi (#3) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

:DD

Different songs for different moods.

(#5) Cobra.

Cobra.
(senior tag)

Kár, hogy FuSi, így jó eséllyel erősen bugos lesz az a pár pédány, amelyik egyáltalán működik. De az ötlet jó, komolyabb gyártók is remélhetőleg követik a példát, bár a dobozba mehetett volna asztali kártya is.

(#6) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Valami szabványos PCI-e 8x vagy 16x nem ártana végre a notikra...igencsak sok ember küzd az integrált videós notijával....amibe meg erős VGA van az meg hulladék akkuidővel, nagy súllyal jönnek a világra :DDD
És nem utolsó sorban melegszik mint atom..

.::www.megadanceradio.hu::.

(#7) Ijk

Ijk
(PH! kedvence)

Végre. Bár gondolom ezen még nincs semmilyen visszacsatolás, magyarul a noti kijelzőjét nem tudod hajtani. De én is inkább ebben látok jövőt. Adott egy 13" noti, egy jó procival, integrált vga-val, és egy gyors ssd-vel (rendszernek). Ha úton vagy kicsi és könnyű, hazaérsz, rákötöd a bűvös dobozt, amiben van egy bika vga, rákötve 2T merevlemez, bill, monitor, tuner, stb.. és van egy teljes értékű asztali géped. Ráadásul a vga hűtését így halkan meg lehet oldani.

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#8) Bukta01

Bukta01
(újonc)

Kár, h nem tudja meghajtani a belő kijelzőt :(

(#9) tlac válasza Bukta01 (#8) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

ez miért ilyen biztos?
pci-e-n van összekötve a lappal, így aztán simán vissza is nyomathatná a kiszámolt képet az integrált grafikának

(#10) Ijk válasza tlac (#9) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Hát majd Rudiék megmondják a tutit ezzel kapcsolatban:)

(#11) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

végre nem a korábbi 1x-es Pci-e csatit erőltetik
8 sáv biztosan elég lesz erősebb vga-knak is :K

True Success is Blonde

(#12) Borgi

Borgi
(fanatikus tag)

hi

Pár kérdés:
- belső monitort meghajtja-e?
- minden FS notival müködik vagy csak ezzel az egy tipussal és pár majd ezzel rokonságban állóval?

üdv,
Borgi

Resistance is Futile!!

(#13) twollah válasza rudi (#3) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Szetszeded?
Ha nem szeded szet akkor mar a minusz vegtelenrol indul nalam a teszt ertekelese.

(#14) Mazsika válasza Ijk (#7) üzenetére

Mazsika
(őstag)

igen valahogy én is így képzelem ezt az egészet, de ez még kicsit odébb van sz.tem... :(

PS3 Slim & PSP Slim & God of War összes... I'm lovin' it! ;) 3.55 kmeaw CFW + multiMAN + 500Gb HDD

(#15) Ijk válasza Borgi (#12) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

nyilván nem működik az eddigi notikkal, mivel erre tettek először pci-e 2.0 csatit.
Kíváncsi leszek még az mennyibe fog fájni, és milyen a teljesítménye az asztali vga-hoz képest.

(#16) (Darkwood)

(Darkwood)
(PH! addikt)

Konstruktív koncepció, de miért a Siemens valósítja ezt meg először?

Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!

(#17) twollah válasza (Darkwood) (#16) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Anno az Asusnak volt egy hasonlo kartyaja csak az a notebook ExpressCard foglalataba csatlakozott.
Ha jol emlekszem egy 8600GT volt a kulso VGA dobozban.
A hardware olyan volt, mint a szellemjaras.
Mindenki beszelt rola, de soha senki nem latta.

(#18) girátor

girátor
(lelkes újonc)

aj:( mintha megloptak volna:( pont egy éve jutott az eszembe külső pci-e csati, na mind1, akkor majd másból gazdagszom meg:)

(#19) KrenAtesz

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Frankóó :)

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#20) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hát az, hogy az amilo 13"os kijelzőn megegyen 1.5gigát a rendszermemóriából a hd3200-nak az csak szerintem őrületes hülyeség? ez jó nagy parasztvakítás, véleményem szerint :S felesleges... amúgy minden szép és jó...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#21) (Darkwood) válasza twollah (#17) üzenetére

(Darkwood)
(PH! addikt)

Ha majd elkezdi a Fusi, akkor biztos, hogy az Asus-nak is lesz kézen fogható külső VGA-ja és mindenki látni fogja! :U

Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!

(#22) twollah válasza (Darkwood) (#21) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Inkabb csak amolyan villantas, hogy nekunk is van am ilyen.

Csak egy ujabb felesleges doboz amit cipelni kell.
Akinek van penze az inkabb vesz egy gamernotebookot.

(#23) (Darkwood) válasza twollah (#22) üzenetére

(Darkwood)
(PH! addikt)

Igen, de gondolom majd lehet cserélni komolyabb "VGA-s dobozokra is" míg egy gamer notebook-ban nem biztos, hogy tudsz cserélni!

(#24) twollah válasza (Darkwood) (#23) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

A 8xos PCI-E olyan, mint amikor levagjak a labaid es ugy kell lefutnod a maratoni tavot.
Eleg nagy sebessegkulonbseg van a 8xos es a 16xos PCI-E kozott.
Foleg, hogy a normalisabb gamer notikban altalaban MXM VGA kartya van.

(#25) Shrike7973

Shrike7973
(senior tag)

Fujitsu mostanság nagyon nyomul minden irányba...

(#26) (Darkwood) válasza twollah (#24) üzenetére

(Darkwood)
(PH! addikt)

Akkor egy OFF: Nekem van egy Gateway notebook-om benne egy [8800M GTS] karival. Elméletileg ez MXM-es, de mégsem lehet cserélni, legalábbis azt mondják! Miért?

(#27) Puma K

Puma K
(őstag)
LOGOUT blog

Ú, de cuki az a Amilo GraphicBooster! :Y
Elég jól néz ki az a monitor meg a laptop is! :Y
Csak nem fejlődik a Fujitsu-Siemens?! :Y

Kezd iPon szint lenni...

(#28) robyeger válasza tlac (#9) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

igen, akár még az USB 2.0-n keresztül is visszanyomhatná a képet a notinak, minden programozás kérdése, viszont ennél van egy elegánsabb megoldás hybrid crossfire-nek nevezik. Most indul ez a téma, adjunk időt a gyártóknak és a programozoknak is, tuti hogy nem ez lesz pontosan a végső megoldás ebben a témában, majd alakul még...

[ Szerkesztve ]

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#29) Ste válasza twollah (#24) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

sok kártyához elég lesz a 8x sávszél

az asus megoldása pedig csak 1x-esen csatlakozott volna a géppel

True Success is Blonde

(#30) Nyugdíjas válasza twollah (#13) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Teszterek kedvence vagy még mindig ;]

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#31) tlac válasza robyeger (#28) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

igen én is pont a hybrid cf gondoltam, ez csinálja azt, ha jól tudom, hogy a monitor az integrált cuccra van kötve, de a kártya számol, csak abba nem akartam belemenni hogyan nyomja vissza a képet notebookba...

(#24) twollah:

A 8xos PCI-E olyan, mint amikor levagjak a labaid es ugy kell lefutnod a maratoni tavot.

csak, hogy ez pci-e 2.0, az meg elvileg kétszer nagyobb sávszélességet jelent, mint az elődje, így aztán egy hd4870-et is simán vinne szerintem (csak akkor kellene még pluszba egy jó nagy táp)

[ Szerkesztve ]

(#32) sanzi89

sanzi89
(senior tag)
LOGOUT blog

Végre a gyártóknak is eszükbe jutott ez. A tökéletes megoldás:
- szabványosított PCI-E csatoló
- szabványosított VGA külső ház, amibe olyan dekstop VGA-t teszel, amit akarsz.

De szép is lenne, talán túl szép...

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos." | Philips Villanyborotva Apró : http://href.hu/x/czn0

(#33) Metalfan

Metalfan
(senior tag)
LOGOUT blog

Ezt talán hamarabb kellett volna... mondjuk amikor még szabványosították a PCI-Express első verzióját. ExpressCard ilyen téren nem elég semmire sem. De gondolom a doboz jó magas áron fog indulni, mert akinek kell, az úgyis megveszi, akinek meg nem (nem ez a FuSi laptopja van) annak meg édesmindegy, hogy mennyiért dobják. Majd kíváncsi leszek, hogy 1-2 év múlva mi lesz a helyzet a külső VGA-dobozokkal és a hozzájuk való notebookokkal.

"A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel." by Totalcar

(#34) Pokerman

Pokerman
(újonc)

Végre valaki megcsinálta! Le merném fogadni, lesznek gyermekbetegségei, és nem lesz különösebben jól használható, viszont elindulhat egy folyamat, aminek következtében 2-3 év múlva már olcsó noteszeken is rajta lehet a külső VGA-csatlakozó... Én drukkolok

(#35) marcias

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Sztem az AMD és az nVidia is forszírozza a dolgot. Ellensúlyozni lehetne evvel a fokozatos piaci veszteséget desktop részlegen (1x eladja a hd3200-at, aztán egy hd4850-et)

(#36) erdoke válasza marcias (#35) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Első ránézésre azt hittem, az egy 15,4-es noti. Tényleg egy 11-es noti billentyűzetét kell berakni a 13-as kijelző alá? :F

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#37) zeg válasza girátor (#18) üzenetére

zeg
(senior tag)

Sok évvel ezelőtt már piacra dobott a VT/HIS ([link]) egy cardbus (VTBook) VGA kártyát DVI csatival és akár 6 monitor lehetőséggel. Az ára kicsit horrorisztikus, de jelenleg ez az egyetlen külső táp nélküli bővítési lehetőség:(
(2000,XP, Vista, Mac, Linux drájver van, de XP alatt használom)

3dfx cuccokat keresek megvételre, oldalam: www.z3dfx.atw.hu

(#38) fsc válasza Borgi (#12) üzenetére

fsc
(kvázi-tag)

Jelen állásban csak külső képernyőt hajt meg.
Sajnos egyelőre csak ehhez a géphez kapható. Üzleti siker esetén várható, hogy más típusokhoz is elérhető lesz.

A megoldás egyébként AMD-FSC közös fejlesztés, és egy fenti nem túl jóindulatú megjegyzésre válaszolva, a gép léte április óta ismert, de pont azért nem került forgalomba, hogy hibamentesen jöjjön ki.

további adatok:
[link]

(#39) fsc válasza twollah (#22) üzenetére

fsc
(kvázi-tag)

szia, milyen gamer notesz tud 3D Mark 2006-ban 8000 pontot?
mindezt mennyiért?

(#40) fsc válasza (Darkwood) (#23) üzenetére

fsc
(kvázi-tag)

Kiváló meglátás.
Ez is a koncepció lényege. Van egy erős noteszed, ami mondjuk emilírásra 4 évig tökéletes. Ha játszani akarsz, akkor nem a full gépet cseréled le 2 évenként, hanem a Graphic Boostert.
Árak: egy erős gép a Boosterrel egybecsomagolva olyan 300-350 000 HUF, külön a booster 80000,-

Az első rendeléssel a hajó elindult Európa felé, talán karácsony előtt ideér. Hol szeretnétek megvenni?

(#41) fsc válasza robyeger (#28) üzenetére

fsc
(kvázi-tag)

Hybrid Crossfire???

Ja, ilyenünk már hónapok óta van, úgy hívják, hogy Amilo Pa3553.
"ATI Mobility Radeon™ HD 3470 Hybrid X2 graphics with 256 MB dedicated video
RAM for great graphics performance
􀂄 ATI Hybrid CrossFireX™ technology enables the onboard graphics chip and the
discrete graphics processor to simultaneously work together to boost 3D graphics
performance"
[link]

(#42) fsc válasza (Darkwood) (#16) üzenetére

fsc
(kvázi-tag)

Nem a Siemens, a Fujitsu.....

(#43) fsc

fsc
(kvázi-tag)

Árak: Minimálkonfiguráció graphic booster nélkül:
Sempron Si42
1 GB
250 GB
6 cellás akku
Vista Basic:
180000,- HUF

Csúcskonfig:
Turion Ultra ZN 86
4 GB
500 GB
9 cellás akku (igen, kétféle rendelhető)
Vista Premium
299000,-

Graphic Booster felára:
70-80000 HUF

(#44) JoeYi válasza fsc (#43) üzenetére

JoeYi
(őstag)
LOGOUT blog

turion? kár érte... Ez a külső doboz egyébként csak fusival megy egyelőre, ha jól gondolom

Genesis Montana - újra kétkeréken

(#45) JanR

JanR
(őstag)

Tetszik! :R

www.oaziscomputer.hu

(#46) mv válasza erdoke (#36) üzenetére

mv
(fanatikus tag)

Nekem is szemet szúrt. :( Kár érte.

Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.

(#47) (Darkwood) válasza fsc (#42) üzenetére

(Darkwood)
(PH! addikt)

Ebben a topic-ban szerintem tudták, hogy mire gondolok! ;)

(#48) Mercutio_ válasza fsc (#43) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Az Amilo Pa3553 árából kiindúlva kicsit sokallom a minimálkonfigot, de ha majd múlik az újdonság varázsa és pl. a HP is kijön egy ilyen megoldással... :K

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#49) fsc válasza mv (#46) üzenetére

fsc
(kvázi-tag)

Rendkívül megtisztelő, hogy szinte csak a billentyűzet méretét találtátok meg negatívumként. De ne féljetek, hacsak nem extrémen nagy ujjaitok vannak, menni fog a gépelés :)

[ Szerkesztve ]

(#50) fsc válasza Mercutio_ (#48) üzenetére

fsc
(kvázi-tag)

Sőt, a HP arról híres, hogy mindenből a legolcsóbb és azonnal leveri az árat.
Ha az acert mondtad volna, talán lenne benne valami.

(#51) fsc válasza JoeYi (#44) üzenetére

fsc
(kvázi-tag)

A Graphic Booster kizárólag az Amilo Sa 3650-es típussal működik.

(#52) Mercutio_ válasza fsc (#50) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Azt írtam a HP is, nem azt, hogy ő fogja lenyomni az árakat:(, de neki is be kell majd állnia a sorba, ha nem akar piacot veszíteni, és minőségben, szervízháttérben ad annyival többet az Acer, Asus és társaitól, hogy nekem megérje azt a plussz 20-30ezer Ft-ot :B

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#53) mv válasza fsc (#49) üzenetére

mv
(fanatikus tag)

Miért kellett annyi helyet kihagyni a billentyűzet mellett? Nem tehetek róla, nem tetszik így, pont. :) Ez az amiért nem szimpatikus a ma kapható notik többsége. :)

Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.

(#54) Siera

Siera
(senior tag)

jó ötlet,de én valahogy kevésbé nagyobba prbólnám belesűríteni.így olyan lesz mintha 1 3,5" rackkel rohangálnál xd

Ha valamilyen áru miatt keresel PM-ben akkor írd oda ,hogy mi az, mert anélkül nem tudom,hogy mire gondolsz!

(#55) Depression válasza Siera (#54) üzenetére

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A doboz arra lenne, hogy az otthoni gépedet is ki tudd váltani vele. Azt nem kell cipelned magaddal. Pont ez a lényege.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#56) rudi válasza twollah (#13) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha elintézed a gépet rendelkezésre bocsátónál, hogy szétszedhessem, akkor szétszedem.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#57) Bibby válasza fsc (#43) üzenetére

Bibby
(PH! addikt)

Azért ez erősen eltúlzott ár, 180-as alap verzió, egymagos sempronnal... a booster is egy vicc majd feleannyiért. Tudom, újdonság...

"Jól is néznénk, ki, ha mindenki az okokat keresné, a megoldásokat meg senki." After Monday and Tuesday, even the calendar says: W T F...

(#58) kariad

kariad
(senior tag)

Miket ki nem találnak, csak hogy megszerezzék a pénzem.... :))

Eladó Hardware ---> http://www.kariad.mlap.hu/

(#59) fsc válasza Bibby (#57) üzenetére

fsc
(kvázi-tag)

Egy Turionnal, 2 GB rammal is csak bruttó 200 körül lesz.
A graphic booster áráról meg annyit, hogy az árgépen az ennél gyengébb 3850-es videokari 40000,- HUF. Akkor ezért 70-80000 egyáltalán nem eltúlzott.
Vedd figyelembe, hogy cucc azért műszakilag több, mint egy műanyagdoboz a videokártya körül. Ha csak az lenne, már régen lenne a konkurrenciának is, de mások valamiért nem bírták eddig kifejleszteni, max beszéltek róla.
Ha megjön, kirakunk egyet a Westendben lévő márkaüzletbe és futni fog rajta a 3DMark.

(#60) 64b0r válasza tlac (#31) üzenetére

64b0r
(fanatikus tag)

Elkezdődött! :C
Még pár év, és ott leszünk, hogy akármilyen fullextrás asztali videokártya ráköthető lesz a notikra. Persze kell majd bele egy izmosabb CPU, de abból már most is vannak elég gyorsak. A műanyag dobozba meg szinte egy új gépet kell majd összepakolni; kell majd a VGA-nak táp, meg valami északi híd szerűség ami a kommunikációt megoldja a géppel, sőt valami izmosabb hűtés is kell majd bele. Meg fagyásbiztossá kell tenni, és felkészíteni az oprendszert is arra, hogy unmountolni tudja a VGA-t. :D
De abban biztos vagyok hogy erre van a jövő! Illetve erre kéne lennie. :B

@(#31)tlac: ne essünk tévedésbe: a pci-e 2.0 ugyanazt a sávszélt tudja, csak kétszer annyi teljesítményt tud leadni (azaz 75 helyett 150 wattot)
MOD: megnéztem wiki-n és tényleg dupla a sávszél is, sorry :B

@(#24)twollah: így első ránézésre azt mondanám, h kétszer olyan gyors (8x2 = 16 :DDD )

[ Szerkesztve ]

On the internet you can be anything you want. It is strange, that so many people decide to be stupid.

(#61) Maestrohun

Maestrohun
(senior tag)
LOGOUT blog

Külső videókarinak jól áll a design, de a notinál már hanyagolnám. Így is nagyon fel van dobva photoshoppal, hogy valahogy kinézzem... Tetszik ez a külső videókártya dolog...

A géped teljesítményét nem a processzorod határozza meg, hanem a pénzed. :-) "Utálom a kétszínűeket! Színvak vagyok!" :) TERMELŐI MÉZet tudsz rajtam keresztül venni nagyon jó áron: http://href.hu/x/fni8

(#62) PH-User válasza rudi (#3) üzenetére

PH-User
(PH! addikt)
LOGOUT blog

(marokdörzsölős szmájli)
Csak nem erre gondoltál? :DDD

Ha szeretnél az apróhirdetésedhez egy kicsit részletesebb leírást kreálni, akkor keress fel privátban és ha időm engedi segítek. Több információ = Több érdeklődő = Több vevő?! Szerintem egy próbát megér!

(#63) tome.jr

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Talán egyszer eljutunk oda, hogy egy laptopban is úgy lehessen alkatrészeket cserélni kedvünk szerint mint egy asztali gépben.

(#64) lkadar válasza fsc (#59) üzenetére

lkadar
(tag)

Haliho!

Igy, egy honap elteltevel lehet mar nalunk kapni? (Egyelore csak nemet oldalakon lattam, illetve a FuSi sajat on-line boltjaban lehet megvasarolni.)

Udv.: lkadar.

(#65) logik

logik
(újonc)

Auchan :R 299.990ft

(#66) Champ válasza logik (#65) üzenetére

Champ
(újonc)

Fujitsu Márkabolt Westend: 269.990 :K

(#67) Ic3man

Ic3man
(lelkes újonc)

TotalGaming Kft.
199,900Ft :)

Méltassuk már fórumtársunkat válaszra, még ha az nemleges is!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.