Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) FRENK1988

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Piros venti :D
Hát Enermax erre nem kell semmit mondani :D

>> http://tinyurl.hu/i3i6/ << Referenciám| HTC Surround 7 16GB WP 7.5

(#2) Dassler

Dassler
(őstag)

Elég érdekes kábelkiosztások. Pontosabban nem a megszokott, de már láttunk nem szokványos megoldásokat az Enermaxtól.

[ Szerkesztve ]

Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

(#3) D.Orion

D.Orion
(PH! kedvence)

"míg az utóbbi technológia a számítógép kikapcsolása utáni hűtésért felel, vagyis a tápventilátor a leállítás után még hozzávetőleg 1 percig üzemel."

Hajrá. :DDD Nekem amint leáll a gépem már húzom is ki a hálózati aljzatból. Sok sikert a plusz 1 perces venti forgáshoz. ;]

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#4) Picturemaker

Picturemaker
(senior tag)

Mosolyogtam ezen a "HeatGuard" cuccoson. Ha kikapcsolom a gépet, rögtön utána ki is nyomom az elosztót is. Kíváncsi lennék, hogy akkor hogyan működne ez a rettentő innovatív ficsőr? Eme parasztvakító hülyeségen túl biztos, hogy ezek is igen jó tápok és egészen értelmes erősségűek.

D.Orion: Kicsit beelőztél. :)

[ Szerkesztve ]

A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!

(#5) neduddki

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

szeerssuk a mo-i enerma disztributorhezzetett, vmi mindieg kozbe akad vmi:- (((

udv

neduddki

a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#6) Kopi31415 válasza Picturemaker (#4) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

+D. Orion: elvakultatok a sok fotontól, mi szemetekbe vetült? A megoldás rendkívül bonyolult, összetett, trükkös, hatszáz szabadalommal védett megoldás, igazi nanotechnológiás csúcsteljesítmény, a kütyüvilág szent Grálja. nem más, mint egy darab kondi a venti körébe iktatva.

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#7) sNORh

sNORh
(PH! addikt)

pöpi az a dombornyomott jel, meg a matt külső.. ^^

Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84

(#8) DesertDog

DesertDog
(tag)

A cirka nyolc éves Enermax tápomban is forog a ventillátor leállítás után.

[ Szerkesztve ]

(#9) sagesz93 válasza DesertDog (#8) üzenetére

sagesz93
(PH! addikt)

Ezt mindig újra fel kell találni :)

(#10) moha21

moha21
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem tápban, ha kihúzom a hosszabítót a venti akkor is forog negyed percig még.
Ez kb egy 6-7 éves hipro táp.

[ Szerkesztve ]

Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123

(#11) Retekegér

Retekegér
(PH! addikt)

Nekem a külön névvel fémjelzett kapocs tetszik :D

...További újítás a CordGuard és a HeatGuard névre keresztelt elgondolás. Az előbbi egy egyszerű rögzítő kapocs a tápkábelhez...

Amúgy hepi börzdéj Enermax! :D

<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>

(#12) MoP_FX 57 válasza D.Orion (#3) üzenetére

MoP_FX 57
(őstag)

Aztán minek húzod ki a gépet, ha nem vagyok tolakodó?

(#13) lajthabalazs

lajthabalazs
(tag)

Miért mindig ezek a nagy tápok? Pico PSU-t meg csak egy gyártótól lehet venni, és idehaza csak egy kisker tartja, aki nem veszi fel a telefont... A kis ember már nem számit, csak a játékosok?

Aki teheti legyen becsületes!

(#14) lajthabalazs válasza MoP_FX 57 (#12) üzenetére

lajthabalazs
(tag)

Azért érdemes kirántani a tápot a felból, mert
1. 1W is watt, az én gépem egy régebbi FSP táppal egyenlőre majdnem 3-at eszik.
2. A villám nem válogat kikapcsolt és nem kikapcsolt gépek közt. Ha a táp belsejét nem méretezik a szigeteléseket és kapcsolókat 20.000V-ig, akkor nem lehetsz biztonsgban - persze városban jellemzően föld alatt mennek a vezetékek, de az ördög nem alszik, egy kis túlfesz bármikor megesik.

Aki teheti legyen becsületes!

(#15) 14adam

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Esetleg még a galaxy evo és a revolution-ról is írhattatok volna pár sort,mert kibővítik azoknak is a garanciáját 3-ról 5 évre.
A tápkábelvédőről idéznék egy mondatomat az Enermax topickból: tápkábel védőt hülyeségnek tartom,mert ha más kialakítású tápkábelt használsz mint amit kaptál hozzá akkor ahhoz egyből nem jó

Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

(#16) lsc válasza lajthabalazs (#13) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Akkor ez a hír nem az amire vártál. A 400 W /ami szerepel a hírben/ egy átlagos játékkonfignak nem árt, több mondjuk nagyon nem is kell, kivétel többkártyás rendszerek illetve extrém tuning. A fermi meg majd kiderül ;] .

Az élet kegyetlen .

(#17) moha21 válasza lajthabalazs (#14) üzenetére

moha21
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Villám nem közvetlen hatással van a vezetékre, hanem áramot indukál a vezetőben, mi ez a 20 kV? :U

Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123

(#18) MoP_FX 57 válasza lajthabalazs (#14) üzenetére

MoP_FX 57
(őstag)

Sok kicsi sokra megy, ebben igazad van. De ha ezt csak a számítógéppel csinálod meg, akkor azért az a kicsi mégse olyan egetrengető. Vagy esetleg nálad az összes készenlétes gép egy áramkörön van, aztán a biztosítékkal elintézed, ha nem kell?

Villámos témához: Hallani már én is hallottam egy-két esetről, hogy valakinek ettől ment tönkre a gépre. Városi legendának tartom, többnek nem nagyon.

(#19) bartucc

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A 400-as nagyon jó vétel. :K

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#20) Ribi válasza MoP_FX 57 (#18) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Fos tápok szokták emiatt tönkrevágni a gépet, nálunk is ezt volt.
Fater mindig lekapcsolta a gápot és egyik rossz pillanatában kinyírta a winyót.
Persze az nem biztos hogy szoros összefüggésben van a ki-bekapcsolgatással, de akkor is kap lökést a táp, amit lehet továbbad.

Villám meg haverék házába csapott bele a tetőbe és ment a TV, hifi meg miegymás. Gépet nemtudom bevolt-e dugva, de a villámmal nem lehet viccelni.

400-as nekem is nagyon szimpi főleg az a 2x6+2-es csatlakozó.

[ Szerkesztve ]

(#21) MoP_FX 57 válasza Ribi (#20) üzenetére

MoP_FX 57
(őstag)

Ugyan nem szó szerint, de én is úgy gondolom, hogy ez a villámos móka is inkább az ipari hulladék kategóriájú tápokat érintheti. :D Enermax meg a csúcskategória, ezért is böki a szememet egy mondatban látni az Enermax és a középkategóriás szavakat.

(#22) Ari18 válasza MoP_FX 57 (#21) üzenetére

Ari18
(őstag)
LOGOUT blog

"Ugyan nem szó szerint, de én is úgy gondolom, hogy ez a villámos móka is inkább az ipari hulladék kategóriájú tápokat érintheti."

Sajnos nem. Nekem egy alaplapom bánta meg a kis Corsair HX520-om. Szerencsére garizták mind a kettőt. ;]

(#23) Duree

Duree
(PH! addikt)

Lassan 20 éve Enermax tápot használok és sohasem volt vele gondom
Árban és minöségben is felsökategóriát képviseli
Ezek a tápok gondolom szintén drágák

(#24) MoP_FX 57 válasza Ari18 (#22) üzenetére

MoP_FX 57
(őstag)

Corsair: A suszter, aki nem maradt a kaptafánál. ;] Csak viccelek, tudom, hogy minőségi bele van.

(#25) rup1u5

rup1u5
(PH! kedvence)

Már meg is rendeltem az 525-öset. :)
Jól fog jönni az az extra venti.
Az 5 éves, 420W-os Enermax Noisetaker-emet fogja váltani.
Ez a derék 420-as becsülettel etet már régóta egy húzott Quad-ot és egy GTX 260-at.
Remélem ezt az újat is minimum 5 évig használhatom.

ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

(#26) Dyno

Dyno
(PH! kedvence)

Ez már jó rég hír volt még az iponon, amúgy a nem kikapcsolos venti kár hogy a korábbi modu/pro-kból kimaradt, miközben noisetaker és fma2-esekben mind elérhető volt.

(#27) yakuza.tora

yakuza.tora
(PH! addikt)

Jó "kis" tápok, csak ugye az áruk... :B

Alléz Olympique de Marseille!

(#28) D.Orion válasza MoP_FX 57 (#18) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Én speciel kihúzom a tv-t ha nem vagyok itthon. Ugyanez történik a hifi-vel a upc mediabox-al és még sorolhatnám. Az egyedüli készülék ami áram alatt van mindig az a hűtőszekrény. Villámcsapás ellen a legjobb védelem, ha nincs csatlakoztatva feleslegesen a táp.

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#29) rup1u5 válasza Dyno (#26) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

Én ritkán várom meg míg magától leáll a venti.
Mivel az egész gép és a monitor is nálam egy ilyen APC-be van dugva

ezért én a legtöbbszőr gép leállítása után rögtön kikapcsolom a konnektort is.

(#30) Dyno válasza rup1u5 (#29) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Én is lekapcsolom, de azt az egy percet kibirnám amig lehűti magát.

(#31) rup1u5 válasza Dyno (#30) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

Hááát. Éjjel 3kor mikor már másznék az ágyba nem szoktam még ott üldögélni a kikapcsolt gép elött mert akkor ottmaradok reggelig. :DDD leáll-kikapcs-fekszik

(#32) yakuza.tora válasza rup1u5 (#31) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

Nincs mese, ennél a tápnál ezt az 1percet bele kell kapkulálni! :DDD

(#33) Oliverda válasza Dyno (#26) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Sokat buktak vele akiknek nem jutott ebből a páratlan értékű innovatív extrából.:D

rup1u5: Nekem is ilyenem van. :))

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#34) rup1u5 válasza yakuza.tora (#32) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

Ezzel a szép új 525-össel mindenképpen ki fogom várni! :K
Jövőhéten remélhetőleg már a gépemben is lesz. :)

Oliverda:
Jó kis cucc mi? ;) Szeretem a nagy fekete gombját mert könnyű lábujjal kinyomni sötétben is. :DDD

(#35) Dyno

Dyno
(PH! kedvence)

MEnnyetek a ..... :DDD Kiröhögtök, nekem mindig is tetsett ez a megoldás, jó és kész, és tudom hogy tudatalattiba Ti is vágytok rá. :DDD :DDD

(#36) yakuza.tora válasza Dyno (#35) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

Rettenetesen. Én már órák óta azon agyalok, hogy miként tudnék beépíteni még egy "direktbe kötött" 12-es ventit az FSP-be! :DDD ;)

(#37) mv

mv
(fanatikus tag)

Nem tudok egyetérteni azzal, hogy ezeket a tápokat középkategóriásnak nevezik. A kategóriákat minőség szerint és nem teljesítmény alapján kellene felállítani. Ezek alapján én az Enermax összes tápját felsőkategóriás terméknek tartom, Wattszám alapján a legkisebbtől a legnagyobbig.

Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.

(#38) ixtom

ixtom
(tag)

Ez a "hítgárd" leginkább arra jó, hogy kihúzza a házban rekedt fingszagot. ;]

FlexView & AFFS rulez!

(#39) _Orbi_

_Orbi_
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

nem igazán értem a teljesítmény feltüntetést.
3 darab 12Voltos ág van, amire 25Amper van írva. ez ha jól számolok, akkor 900Watt. mind a három tápnál!!! Tovább már úgyis látjátok.
Hogyan van akkor most ez?

HP Pavilion g6!

(#40) Oliverda válasza ixtom (#38) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Vagy a füstöt ha netán azért állt le a gép. :D

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#41) daa-raa válasza rup1u5 (#29) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

És ez az izé mennyibe került?

Egyébként pedig kikapcsoláskor ha egyből leáll a ventilátor, akkor a táp belső hőmérséklete még jó pár percig emelkedik. 1' utóhűtéssel ez elkerülhető.

Általánosságban: Szóval aki kisebb teljesítményű Modu82+-t akarna, az pusztuljon el? Ha normál kábelezésűből elfér két széria bőséges átfedéssel, akkor modulárisból is lehetne.

Si vis pacem, para bellum.

(#42) Oliverda válasza daa-raa (#41) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Én 4 éve ~5000ért vettem de azt hiszem hogy ez a modell már akkor is kifutó volt.

"Egyébként pedig kikapcsoláskor ha egyből leáll a ventilátor, akkor a táp belső hőmérséklete még jó pár percig emelkedik. 1' utóhűtéssel ez elkerülhető."

Mitől?

Amúgy létezik 425W-os Modu82+. 1 hete hozattam egy cimborámnak de az ára elég borsos. ~24-25K itthon.

(#43) rup1u5 válasza daa-raa (#41) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

Mán nem emlékszem az árára. Elég régen nyúzom. Mint ahogy a Noisetaker tápot is. Ha 5 év alatt nem ártott neki, hogy nem vártam ki azt az 1 percet akkor csak nem olyan vészes. Egyébként nem egy percig vár hanem addig amíg a táp 40celsius alá nem hül. Ha belegondolok, hogy évekig úgy ment ez a táp, hogy egy levegőtlen szekrényben főtt a saját hőjében...... :U és még most se gond neki 3700-on tápolni a quadot.

(#38) ixtom:
Te a számítógépedbe szoktál befingani? ...probáltam elképzelni......

(#37) mv:
word :K

[ Szerkesztve ]

(#44) daa-raa válasza Oliverda (#42) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Attól, hogy a kényszerhűtés megszűnik, a tápból nincs ami eltávolítsa a hőt, így az megreked.

Tudom, hogy van 425W-os Modu82+ (nekem is ilyen van a gépemben). Viszont ennek a gyártása leáll, a Modu82+ II szériában pedig már nem lesz.

Mod: pontosabban lesz, csak a hírből kimaradt... [link]

[ Szerkesztve ]

(#45) Oliverda válasza daa-raa (#44) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Na de ha a leállással párhuzamosan a terhelés is megszűnik akkor hogy nőhet a hőmérséklete magasabbra annál mint amilyen a lekapcsolás előtt volt?

[ Szerkesztve ]

(#46) _Orbi_ válasza Oliverda (#45) üzenetére

_Orbi_
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A hőtehetetlenség miatt.
Nyáron 40 fok van kint, te beülsz a ventilátor elé és voálá hűvösebb lesz, bár a venti csak azt a levegőt kergeti, mint ami kint is van, téged mégis hűt (mert gyorsabban el tudja párologtatni a légárammal a párát/nedvességet/izzadságot rólad). De ha kikapcsolod a ventilátort, akkor utána nagyon rövid időn belül nagyon meleged lesz, jobban mint előtte..
Vagy elmész futni, de futás közben nincs annyira meleged, mint amikor megállsz. Ezt tuti tapasztaltad :)

[ Szerkesztve ]

HP Pavilion g6!

(#47) daa-raa válasza Oliverda (#45) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Egyszerű az oka. A bordák úgy lettek méretezve a kényszerhűtésű tápokban, hogy csak a légáramlással együtt képesek hatékonyan hűteni a tápot. Kikapcsoláskor az alkatrészek nem hűlnek le egyből, marad bennük hő. Mivel nem megy a ventilátor, ezt mindet a bordáknak önmagukban kell elvezetniük, amire nem képesek hatékonyan. Emiatt fog emelkedni a belső hőmérséklete a tápnak. Plusz ugye a ventilátor leállásakor a tápból sem távozik a hő.

(#48) Oliverda válasza daa-raa (#47) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az oké hogy bizonyos alkatrészek nem hűlnek le egyből de a borda(ák) alján levő tranzisztorok biztos nem lesznek melegebbek annál mint amilyenek a lekapcsolás előtt voltak. Esetleg a bordáról eltávozó hő melegíthet fel más olyan alkatrészeket amelyek útját amúgy nem keresztezi a ventilátor által kiszívott meleg levegő.

Azért én szívesen megnéznék erről egy hőkamerás felvételt ugyanannál a tápnál azonnal leálló és 1 perc után leálló ventilátorral.

Orbi:

Szerintem ez pont nem jó hasonlat. Az hogy az ember mit milyen hőmérsékletűnek érez egy más tészta.

"De ha kikapcsolod a ventilátort, akkor utána nagyon rövid időn belül nagyon meleged lesz, jobban mint előtte.."

Ja csak a táp esetében a ventilátorral együtt leáll a teljes működése is. Pontosabban egy nagyon minimális pár watt marad (+5Volton) ami a bekapcsoláshoz és különböző felélesztési funkciókhoz szükséges. Tehát ha az embernél akarsz maradni akkor úgy lenne helyesebb ha a ventilátor leállásával együtt megállna a páciens szíve is. Kicsit morbid ugyan de nincs jobb.:D

[ Szerkesztve ]

(#49) daa-raa válasza Oliverda (#48) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Nem is magukról az alkatrészekről van szó csak és kizárólag, hanem a táp belső hőmérsékletéről. Az mindenképpen emelkedni fog egy ideig a megrekedt levegő miatt.

Valamelyest melegedhetnek az alkatrészek is az elégtelen hűtés miatt. Mert légmozgás nélkül bizony elégtelen lesz a hűtés, a bordák nem tudnak majd annyi hőt leadni.

(#50) rup1u5 válasza Oliverda (#48) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

Arról nem is beszélve, hogy a tápban a bordáknak nincsenek verejtékmirigyeik. Az embernél az okozza a hűvös érzetet a ventillátor elött, hogy a bőréből távozó nedvesség gyorsabban párolog és ezáltal hőt von el a testfelülettől. Nem hinném hogy ez a példa ráhúzható egy tápra is. Ha leáll a venti, nem növekedhet a hőmérséklet ha nincs feszültség alatt. Maximum lassabban hül ki ami extrém hőmérsékletnél árthat (talán) néhány alkatrésznek.
Lásd én Noisetaker-em példája ami évekig izzadt a szekrényben és baromira nem vártam ki az autómatikus ventileállást. Ma is jól van köszöni.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.