Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Malachi

Malachi
(őstag)

A6-3430MX (4 mag) 1,7/2,4 GHz 4 x 1 MB 6220G 45 W 1600 MHz

itt a grafikus mag szerintem el lett írva.

(#2) Daywalker válasza Malachi (#1) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

:Y :R Abu javította. ;)

(#3) atti_2010

atti_2010
(PH! kedvence)

Ezért nem kapok én 3850-et.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#4) robyeger válasza atti_2010 (#3) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

például Ipon-ál is kapni 3850-est, csak rád vár ;)
Úgy látom jól beolvasott az új AMD vezérigazgató az "alvállalkozó" GlobalFoundries-nek, mert végre elkezdték ontani magukból megfelelő mennyiségben a működő Llano procikat :C

[ Szerkesztve ]

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#5) Abu85 válasza robyeger (#4) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A mennyiség növekedése inkább az új steppingnek köszönhető. Ezt szövegeléssel nem lehetett megoldani. ;]

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#6) apatyas válasza robyeger (#4) üzenetére

apatyas
(kvázi-tag)

Hát nekem cseppet sem úgy tűnik, hogy ezek a futószalagról egyeneságon jöttek le. Inkább valahol oldalt lógtak meg.. pedig már azt hittem, lesznek gyorsabb/kevesebbet fogyasztó cumók.
pl A4-3330MX fogyasztása magas, A4-3305M pedig ultra herélt, eddig a mobilokban 240 shader és 2X1M L2 volt a minimum, csak az asztali volt rosszabb.

(#7) Prof

Prof
(senior tag)

Hát az A8-on kivül mind harmatgyenge sajnos tuning nélkül, vagy az alacsony cpu órajel vagy kiherélt GPU miatt.
Miért nem lehet A4-est csinálni kicsit nagyobb órajellel, A8ban lévő GPUval. :W

(#8) atti_2010 válasza Abu85 (#5) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

A Llano váltott steppinget? Ezt nem is tudtam, akkor álljon meg a gyászmenet, nem is kell a régiből.

[ Szerkesztve ]

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#9) Srodney válasza robyeger (#4) üzenetére

Srodney
(senior tag)

és nem késő egy kicsit,a megjelenéskkor kellett volna dömping,nem akkor amior már jönnek az infók a második generáciorol...mellesleg aki megvette a legerősebb(3850et ami amugy sem sikerült rózsásra) az miért venne gyengébbet,vagy aki gyengébbet vett az miért venne megint egy kicsivel jobbat,its to late...

(#10) Abu85 válasza atti_2010 (#8) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Tulajdonképpen mindegy. Funkcionalitásban semmi különbség. Csak azért csináltak re-spint, hogy többet tudjanak gyártani.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#11) Abu85 válasza Srodney (#9) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igazából azért kellene többet gyártani, mert az AMD már hét hetes előrendeléseket görget maga előtt a Llanora. Ha nem javítják a kihozatalt, akkor továbbra is csak felveszik a rendeléseket, de várni kell a gyártóknak a termékekre. Az aktuális gyártókapacitással két hónapot is késhet a leszállítás. Le kellene vinni ezt az időtartamot egy hónap alá, sőt két hét alatti lenne az ideális.
Nemrég írt a NordicHardware arról, hogy az AMD minden Fusiont és Bulldozert elad. Egyedül a Brazos platformnál mondható jónak a helyzet, míg a Llanonál már kevés készül. Ez nyilván közvetve érinti a Bulldozert, mert abból sem gyártanak sokat, mivel a Llano terjedése sokkal fontosabb.

[ Szerkesztve ]

(#12) atti_2010 válasza Abu85 (#10) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Köszi, azt hittem hogy drasztikus változás van a 2 spin között, de nekem már a start is megfelel. Még valamit kérdeznék,: ha letiltsák az IGP-t az fogyasztásban számít vagy az áramfelvétel marad a régi?

(#13) Abu85 válasza atti_2010 (#12) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A TDP kerete az adott terméknek világos. Persze ha te letiltod az IGP-t, akkor ez nyilván csökken.

(#14) MrDoubleB

MrDoubleB
(újonc)

Szvsz ez a gyártási problémák miatti re-spin "mellékterméke". Azt nem hiszem, hogy túl sok időt/pénzt fordítnanának a Llanora, mivel Januárban kezdik a mobil Trinity tömeggyártását, és Q2-ben lecserélik vele a Llano-t.

Valószínűleg az történhetett, hogy sikerült csiszolniuk a GPU kihozatali problémákon, így kicsit nőtt a TDP hely a CPU résznek is.

(#15) Abu85 válasza MrDoubleB (#14) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Teljesen korrekt észrevétel, de a Llano forgalmazása még 2012 végéig kitart. Természetesen a Trinity után kevesebbet fognak belőle eladni, és gyártani is, de a gyártók ettől még igényelni fogják, mert egy átlag notebook kifutási ideje minimum egy év. Ebből kifolyólag szükséges a Llano fejlesztése is, hiszen relatíve sokáig lesz még a gyártósorokon.

(#16) Zso2 válasza atti_2010 (#3) üzenetére

Zso2
(őstag)

Már vagy fél éve minden hírnél ezt mondod, hajrá gyerünk vár a 3850... amúgy nem úgy volt,hogy Bullt veszel?Megvetted előre az AM3+ lapot és most Liano-t akarsz, mi történt am3 vonalon?(költői kérdés) :D

Goo ALONSO ; BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.

(#17) atti_2010 válasza Zso2 (#16) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

2 gépem van, ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#18) vinibali válasza Abu85 (#5) üzenetére

vinibali
(senior tag)
LOGOUT blog

esetleg van valami cikk ismereted is a steppingváltásról, vagy mondjuk cpu-worldben látszik? :R

(#7) Prof: ezen én is gondolkodtam már, pont tegnap - amikor a kezembekerült egy E-350-es ASUS - de sajnos ez tényleg így az ésszerű.... 2 mag meg egy 5670 nekem bőven jó párosítás asztaliba, de ha egyszer az A8 a fullos abba kell a legtöbb magot és a legtöbb shadert rakni. ígyis a Sandyhez mérten sokkal nagyobb a Llanoban az IGP:CPU aránya, azért csak nem akarunk 3:1-hez CPU:GPU arányt :D. mellesleg a tegnapi E-350 nyomkodása után csalódtam az IGP-ben, de a CPU-ja nagyon jól húzható és alul lehet feszelni elég erősen :)

BIOS ÍRÁS ÉS TÁPEGYSÉGEK!

(#19) Abu85 válasza vinibali (#18) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mondom semmi lényegi. Egyszerűen az volt a cél, hogy nőjön a kihozatal, mivel nem a gyártástechnológia miatt volt gyenge.

(#20) antikomcsi válasza atti_2010 (#12) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Ha ezt most kérdezed, akkor a múltkor miért oltottad le az embereket?

"atti2010 - 2011-11-16 18:01:1912
tibaimp - És ha le van tiltva akkor az azt jelenti hogy nincsenek benne a tranzisztorok? A TDP besorolás attól meg nem változik."

(#21) MZperX75

MZperX75
(őstag)

Miért nem lehet ezeket az asztaliba áthozni? :W
45W TDP-vel X4-es ,azonnal HTPC-t csinálnék belölle !

lakásfelújítás-festés http://homedesign75.freewb.hu/

(#22) Prof válasza MZperX75 (#21) üzenetére

Prof
(senior tag)

Kiszedheted a notiból :d Csak egy kis modding és fut szépen :))
Keres széttört de működő llano notit.

(#23) dezz válasza atti_2010 (#12) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"ha letiltsák az IGP-t"

Huh...

(#24) vinibali válasza Prof (#22) üzenetére

vinibali
(senior tag)
LOGOUT blog

sztem le lehet feszelni annyira egy 3800-at :)

BIOS ÍRÁS ÉS TÁPEGYSÉGEK!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.