Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) gametofiton

gametofiton
(kvázi-tag)

Miért fontos, hogy egy webcam 8 megapixeles képet csináljon? Az úgysem lesz olyan jó, mintha egy 8 mp-es fényképezővel csinálták volna..csak marketing...

(#2) Brafilus válasza gametofiton (#1) üzenetére

Brafilus
(újonc)

Az ilyet úgy imádom...

Van itthon 1 szem fototranzisztorom (= 1pixel) ami sw-es eljárással 125467865435676432 terragigamegapixeles képet tud csinálni. Ja és mindezt 10000 fps-el.
Na mennyi értelme is van ennek a dolognak?

Azt nem vitatom hogy a logitech webcamok a csúcsot képviselik minőségileg.

(#3) HyP3b0y

HyP3b0y
(senior tag)

Egy webcam 8megapixeles, ok de micsniálsz vele? Lefényképezed a pofádat vele, wow. Másik, hogy ezen jívül én mikor fogok ilyen minőségben beszélgetni vkivel? Soha, mert ha képes 720p felbontásban forgatni, de továbbítani akkor sem fogja tudni pl egy ADSL-el...

"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)

(#4) Kicsimix

Kicsimix
(fanatikus tag)

quickcam 9000 pro-m van tök ugyan ez... nem tudom mi ezen az új....

hm...

...Kockázat nélkül nincs vereség... : ------------)

(#5) Pixelmaster

Pixelmaster
(tag)

nagyon klasz webkamok, de soha nem adnék ki ennyi pénzt rá

-=The digital artist of the darkside=-

(#6) gcsaba70

gcsaba70
(újonc)

Inkább azzal foglalkoznának, hogy a régiekhez írnak vmi többé-kevésbé működőképes drivert, mondjuk (Logitech Quick Cam Express) Win7-re.

Csak azért nem fogok mindíg új hardvert venni mert a kedves gyártók lesz..ják, a két évvel ezelőtti dolgaikat!!

Logitech
Creative
stb.

díszes társaság!

[ Szerkesztve ]

Asus P5Q PRO/E8500@4GHz/AC Freezer 7PRO/2x1GB Kingston HyperX II + 2x2 GB GSkill 1066MHz/HP2275/AC FUSION 550R/Sapphire 4890 VaporX/Zalman MS 1000 HS-1

(#7) Ari18

Ari18
(őstag)
LOGOUT blog

Lassan már nekem is vennem kellene egy webcamot. Egész tűrhető áron hozzá lehet jutni egy minőségihez. Logitech sosem csinált rosszat.

(#8) aram01

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

azért nem rossz az a 8 megapixel kitudja még mire lesz jó ;]

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#9) k.t.a. válasza HyP3b0y (#3) üzenetére

k.t.a.
(senior tag)

Azért lassan kezd terjedni az optikai net. Nekem is ez van (25/12,5Mbit/s), és már jó lenne ha kevésbé pixeles képeket tudnék küldeni. Azért mert neked még nincsen/nincs lehetőséged rá még másnak jól jöhet.
Ha legközelebb kamerát veszek, akkor tuti olyat szerzek be, amin van fényerő mérő, és rendesen beállítja magát annak megfelelően.
A magyar kisker bruttó árakra meg kíváncsi leszek.

(#10) -XadAnuX+

-XadAnuX+
(őstag)

Lassan vennem kell egy új webcamot, szerintem innen lesz valamelyik, igazán tetszetős darabok. :K

(#11) zeg

zeg
(senior tag)

Húdetökjó, mostmár 8 megapixeles homályképet is küldhetek messengerben. Hogyan tudtam eddig élni ilyen f_sza cucc nélkül? Legalább gigapixelre fel tudná interpolálni hogy a proci se unatkozzon, meg ilyen kis hangulatizéket is tuggyon beszélgetés közben az ábrázatomra tenni, meg biztos van benne ilyen hangtorzító jóság is;] :DDD

3dfx cuccokat keresek megvételre, oldalam: www.z3dfx.atw.hu

(#12) Csabee. válasza zeg (#11) üzenetére

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

miből gondolod hogy ez is félhomályos képeket mutat? mert én nem tartom valószínünek hogy ezek már olyan rosszak lennének mint ahogy te leírtad.

Üdv: Csabee.

(#13) zeg válasza Csabee. (#12) üzenetére

zeg
(senior tag)

Évente kiscsillió számú webcamot jelentenek be egyre nagyobb felbontással köztük a Logitech és a Microsoft, mégis borzalmas képminőséget nyújtanak a hatalmas piárszöveg meg a tizenezres árcédula ellenére.
Nem is túl rég voltak webcam tesztek itt a prohardveren...hááát...régen láttam akkora bóvli képminőséget annyiért :(

(#14) Csabee. válasza zeg (#13) üzenetére

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

igen ez igaz hogy baromi drága.. de azért fejlődnek ezek is! Bár egy webcamera inkább legyen csak 2-3 megapixel NE 8.. , ellenben legyen tű éles! én a hp notimban a kamerával megvagyok elégedve

(#15) Tidus

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Eddig még nem jutottam el odáig hogy beszerezzek egy Webkamerát is, de még szerintem várok vele, ebből a sok megapixelből nem tudom hogy mit akarnak kihozni. Mert értelme?

"...Fortune favours the bold..." Virgil: The Aeneid

(#16) Csabee. válasza Tidus (#15) üzenetére

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nem tudom azt én sem hogy a 8megapixel mire kell egy webcam-hoz de, gondolom az is szerepet játszik hogy ha esetleg valaki le szeretné magát fotózni akkor nagy felbontásban lássa viszont ön magát.. vagy foggalmam nincs, bár egy tű éles 2mpixel-es kép szerintem sokkal többet ér mint egy homályos/elmosódott 8megapixeles..

(#17) Hebry

Hebry
(senior tag)

Csak marketing duma ez a 8 megapixel, teljesen felesleges, szerintem.
Bőven elég a 2 megapixel, csak tényleg legyen tűéles kép, még rossz fényviszonyok mellett is.
Az áruk meg szerintem marhadrága.

(#18) Chrys_

Chrys_
(senior tag)

A barátnőmnek kell vennem valami "éjjellátós" webcam-t, mert az a bajuk ezeknek a vackoknak, ha gyenge a megvilágítás. Akkor aztán lehet benne fénymérő meg mittudoménmi, csak sw-en tud kompenzálni. Az meg nem lesz olyan, mintha már eleve úgy venné a képet.

BF2: [HUN]Chrys00; BF3: [ThoR] Chrys_HUN

(#19) zeg válasza Chrys_ (#18) üzenetére

zeg
(senior tag)

Kellemes olvasgatást a tesztekhez! :)
[link]

(#20) iBlast

iBlast
(fanatikus tag)

pöpec kis cuccok...ahogy a logitech-től megszokhattuk.

I used to be an adventurer like you then i took an arrow in the knee. || iPhone 4S

(#21) Chrys_ válasza zeg (#19) üzenetére

Chrys_
(senior tag)

kösz a linket!

BF2: [HUN]Chrys00; BF3: [ThoR] Chrys_HUN

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.