egészen eddig volt hiányérzetem
azért megnéznék egy felvételt
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu
egészen eddig volt hiányérzetem
azért megnéznék egy felvételt
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

Ez annyiba kerül hogy inkább maradok a tekerös modszernél 
Ács tetőfedő munkák Bútorasztalos munkák Konyhabútorok,Ajtó,ablak készités Telefonszámom az adataimnál
Szívesen elbohóckodnék egy ilyen kamerával. Kíváncsi lennék, milyen a 3D hatás egy ilyen kamerával, és külön jó pont a szemüveg nélküli 3D kijelzőnek.
Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!
Szívesen megnéznék egy felvételt. 
Mellesleg, milyen szemüveg is kell a nézéséhez?
[ Szerkesztve ]
trololololololololololo__kikurtnagydio__

a cím alapján jól értem, hogy amit ezzel felveszek abban csak kék emberek lesznek? 
nem értem mi a szarért kell ilyen hatásvadász cikk neveket adni. múltkor is elég durva volt a "gyilkos gigabyte alaplapok"...
A Lenovo ThinkPad NEM IBM THINKPAD, HANEM LENOVO.
Elfogadnám...
Csak azt nem értem, mi ezekben annyira újdonság, hiszen a 3D korszaka nem most kezdődött, hanem már sokkal régebben (csak most vált lehetővé a stereo-3D megjelenítés széles körű elterjesztése a gyors LCD és plazma panelokkal), léteztek digitális változatban is fényképezőgépek és kamerák, amatőr és profi szinten egyaránt. Ugye, Márton? (Ő évekkel ezelőtt készített 3D természetfilmet -- gondolom, nem sokmilliós profi mozifilmkamerával.)

Szerintem még túl korai a 3d kamera,mivel sajnos még szabvány se nagyon van,és szerintem a mai 3D az egyszerüen halott
Miért kell az avatart a 3dvel összevonni. Szerintem a film leggyengébb pontja volt. Pedig imaxben voltam és nem voltam elájulva a 3d hatástól. Egy sima kis animációs filmben nagyobb élmény volt. Amúgy kamerát elfogadnám, főleg ha utána lenne mivel lejátszani.
Győzött a sötét oldal...Pc helyett Xbox :D

+1
Tényleg mintha csak ez az 1 3D-s film létezne. Én elhiszem hogy üzletileg ez volt a legsikeresebb de akkor is...
www.nokiaprogramok.hu

Igen, az "évekkel" az éppen stimmel, mert 2 éve volt 
Ebben az az újdonság, hogy végre egy kamerában van minden, nem kell barkácsolni, és megmarad mindkét szem számára a full hd felbontás, ami végre előrelépés a felezett felbontású elődökhöz képest. Megmaradt viszont a fix bázistávolság, amit én szeretek változtatni tématávolságtól függően, és ez csak 2 kamerával tehető meg könnyen, egyszerűen.
Egyébként a Sony is épp most jelentett be egy teljesen hasonló kamerát: HDR-TD10
[ Szerkesztve ]
Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

Tetszik, de szerintem egyelőre biztosan nem fog elterjedni. Viszont a 3D fényképezőgépnek szerény véleményem alapján nagyobb piaca lenne. Eleve olcsóbb, illetve sokkal látványosabb (szerintem) nagyszerű állóképeket így visszanézni...
Battlefield nick:*818* CpLJohnConnor "The future is not final"
mert azt spec kamerával forgatták pont az a jó abban a filmben, nem bszták el a "3d élmény" nevezetességgel - nem dobálnak az arcodba, és nem ugrik semmi a 2 szemed közé, ezek valóban az animációba (meg horrorba
) valók.

én biztos nem vennék ilyet csak úgy randomra ... csak akkor ha lehetőségem lenne legalább 1 hétig tesztelgetni és persze ha lenne hozzá 3d tv-m 
késöbbiekben ha lesz erről teszt az se fog meggyőzni szerintem ...
6543210
Már hogy ne lenne szabvány?
- HDMI 1.4: pontosan meghatározza, hogy a lejátszónak és a megjelenítőnek milyen stereo-3D módokat kell támogatnia, biztosítva a kompatibilitást.
- MVC codec: a széles körben használt H.264(=AVC=Mpeg4-Part10) kibővítése többnézetesre. Ez a Blu-ray 3D és a stereo-3D tévéadások alapja. A fő nézetet H.264-ben kódolja, így visszafelé kompatibilis a 2D-s eszközökkel. A második/többi nézetet pedig ahhoz képesti különbségi kódlással.
- Blu-ray 3D: már több 3D film is kijött rajta, és egyre több jön.
Ezen kívül: 1-2 éven belül minden valamirevaló tévé tudni fogja a 3D valamely formáját. (A mai 100 Hz-esek is tudhatnák a shutterest, ami a panelt illeti, csak elektronikailag nem készítették még fel őket.)
Ezek után nem érzem túl megalapozottnak a véleményedet a dolog életfunkcióit illetően... 
Egyébként a "stereo-3D látáshoz" gyakorlat kell. Először még nem annyira 3D-s, de ahogy egyre jobban rááll a szem, egyre inkább kijön a térhatás. (Kb. mint a sztereogrammák, ha valaki ismeri őket, csak ez azért jóval könnyebb annál.)
"Forgass Avatart otthon!"
Akkor már inkább p0rnot.
Az avatar poént már lelőtték 3D-ben, nem hiszem, hogy jelentős kereslet lenne egy új részre.
[ Szerkesztve ]
Milyennapvan?

majd nézd meg a mozitermeket a 2 és 3 vetítésekor 
Mért pont avatart XD
"... erő, nyomaték, jajj szüzanyám hol a fék..." - WRX Sti. Impreza. Subaru. --> I'm lovin it. <3 |" A gravitáció nem ötlet, hanem természeti törvény, amely ellen fellebbezésnek helye nincs."
Sajnos az 1 vetítésénél se láttam a mozitermeket.
De majd pótolom.
Milyennapvan?

Pedig ha a szemüvegen keresztül nézed, elég durva tud lenni. Olyan, mint az igazi.
Kicsit sajnálom, hogy ezt a 3d-s dolgot az Avatarhoz kötik, mintha az első 3D-s film lett volna. Egyszerű emberek megvezetése a hülye média által.
Minőségileg se kötném hozzá, mert "Az őrzök legendája" például sokkal jobban kihasználta.
Na mind1...
[ Szerkesztve ]
DESIGNER, FRONT-END DEVELOPER --- DOTA 2 ACCOUNT ELADÓ
Én kicsi szegény lénni, élni 3. világ. Lénni kevés IMAX.
Milyennapvan?

3D handycam? 
Wazze, tényleg 2011 van? 
Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

Elnézést de nem értem, hogy tud a visszanézőkén 3d-s képet szemüveg nélkül?
Ez már holografikus vagy mi?
Valaki elmondaná nekem?
A hír címe pedig csalás! 
[ Szerkesztve ]
Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

2011?
Attól függ hol, mert vittem ma a gyereket a Heim Pálba, és ott még csak ~1965 volt.
Kb. úgy, mint a 3DS képernyője: egy speciális réteg biztosítja, hogy egyes pixeleket csak az egyik, másokat csak a másik szem lásson. Szóval, ugyanúgy stereo-3D, nem holografikus. Tévében is van már hasonló (bár kereskedelmi forgalomban még talán nincsen), az Alle-ban bármikor megnézheted. Nem tökéletes a dolog (és ilyen alapon soha nem is lesz), mert nagyon nem mindegy, honnan nézed.
[ Szerkesztve ]

Hi!
Hát én először azon kezdtem el gondolkozni, hogy mit kell itthon forgatni és minek, de aztán leesett 
2011-et írunk tényleg
By.: Johnny
Bp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893 Hőfényképezés, épületdiagnosztika www.dolen.hu TermészetBÚVÁR www.tbuvar.hu, Johnny001 dolen.atw.hu
Csak kíváncsiságból: Vajon az, hogy a két lencse középpontja kb 10cm-re van egymástól, az nem gáz? Csak mert logikusan végiggondolva már egy a kamerástól 10-15m-re levő ojjektum is kb. ugyan azt a képet adja a két kamerán. 

A szemeid milyen messze vannak egymástól? 
MZ/X

"3D őrület"
Na ne már.
Barokkos túlzás ez, finoman szólva. Próbálják legyömöszölni az emberek torkán ezt a sügérséget, mivel új techológia lévén erre extra profitot lehet rakni. Számomra ennyit jelent a 3D...addig nem zavar amíg ez IS lesz a piacon, de remélem hogy nem akarnak belőle kizárólagos szabványt csinálni.
Amúgy a kamera pofás, meg elég masszívnak tűnik (emiatt mondjuk kíváncsi lennék a súlyára: dupla optikával jó sport lehet célra tartani mondjuk fél órán keresztül), szóval aki vevő az ilyesmire, az biztos örülni fog neki....
"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."
Nyilván, de azért egy kicsit más a kettő, vagy nem?
szerk: úgy értem, hogy eddig bármilyen ilyen képet láttam a profiknál, akik 3d filmet csinálnak, ott jóval távolabb volt egymástól a két optika. Ezért kérdezem, hogy ha nem számít, akkor ott miért dolgoznak sokszor akár 1m-el is, ha pár cm is elég?
[ Szerkesztve ]

Ha Avatart nem is, de azért biztosan hasznos lesz ez előbb utóbb.
Mondjuk ennyiért nem éppen normál háztartásba való 
Szabvány kizárólagos szabvány tuti nem lesz belőle, ellenben filmezés terén is valamerre mozdulni kell, és most a 3. dimenzió az irány
pontosabban a 4. mert időben is felvesz 
A következő az lesz amikor különlegesebb szemüveg nélkül is meg lesz a 3D-s hatás...
A másik meg hogy az Avatar az animáció, azt nem forgatták ,de ügyes cím... :S

én a filmemhez használtam 3 centis és 1m-es távolságot is.
ez teljesen témafüggő, igazából a legközelebbi objektum határozza meg.
van erre szabály

Ha én jól értek mindent akkor annyi történik, hogy külön felveszik a képet a bal és a jobb szemednek. Utána mikor lejátszod akkor is külön kapod meg a képet a bal és a jobb szemednek, ezért kell a szemüveg hozzá, hogy mindegyik szem csak a neki szánt adagot lássa. A 3D-s kép a fejedben áll össze.
Meg van határozva az átlagos szemtávolság, és az összes ilyen cucc így van belőve, kamera fényképező stb, tehát a két lencse a két szemnek felel meg.
Kicsit leegyszerüsítve, kb így működik
Ha nagy hülyeséget írtam remélem valaki kijavít 
MZ/X

Köszönöm, erre nem gondoltam 
Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

ő nem az alapokat kérdezte, hanem hogy a 10centi mihez elég..
Ahha, így már értem. Tehát van valami képlet szerű dolog, amivel el lehet dönteni, hogy adott témában mi az ideális objektívtávolság?
Ez a rész nem esett le, mert ha pl. egy hegyről akarsz valami über-látképet csinálni 3D-ben, akkor ez a pár centi szarra se elég. Persze a szemed is pár centire van, de ott már Te se igazán látsz 3d-ben. Tehát ez a cikkben említett cucc tökéletes dögunalmas családi 3D videókra ha jól értem 
DopeBob: Kössz a választ, bár kicsit félreértettél, tényleg azt kérdeztem, amire Márton váalszolt, a többi teljesen triviális 

Igen, nagy általánosságban használható a 30-as szabály:
a legközelebbi objektum 1/30-a legyen a bázistávolság, vagyis
a 2 obi közötti táv.

de amit látok az 1 szép kép csak akkor változik valami ha 1iket becsukom , vagy ha mozgatom a fejem stb 
6543210

Ennek semmi értelme:
"A 3D őrület berobbanása után nem sokkal néhány gyártó már piacra dobta a háromdimenziós felvételek elkészítésére képes kameráját.Persze ahogy lenni szokott, a nagy gyártók (Panasonic, Sony) ígéretesnek tűnő darabjai mellett, olyan eszközök is felbukkantak, amiket jóérzésű ember egy pillantás után eldobna."
A Sony csak most jelentette be az első 3D kameráját,tehát messze nem volt az elsők között.
A JVC pedig legalább olyan szintű gyártónak számít mint a két kiemelt.
[ Szerkesztve ]
A Sony már 2009-ben demonstrált egy komolyabb 3D kamerát, és tavaly is bemutattak többfélét, pl. ezt. A napokban bejetentett és már előrendelhető camcorder több szempontból az első a maga nevében. (A JVC-é csak hónapok múlva lesz kapható.)
Nem kis gyártó a JVC, de filmkészítésben, stúdiótechnikában és videótechnikában nem ér fel a másik kettővel.

Egy picit vitatkoznék. Nem ugyanaz egy prototípust bemutatni,mint ahogy a cikkben is szó volt "piacra dobni valamit"
A Sonynak ebben a szegmensben ez az első 3D-s kamerája.
Szintén nem a stúdiótechnikáról szól a cikk hanem egy otthoni, amatőr használatra gyártott kameráról, amiben a JVC semmivel sincs elmaradva a többiek mögött.
A Panasonic csak az elmúlt pár évben gyárt elfogadható minőségű,nem profi kamerákat,előtte bizony elég siralmasak voltak,még a JVC, a Sonyval együtt piacvezető volt.
[ Szerkesztve ]