Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Metalfan

Metalfan
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez tényleg nem kerül sokba, de nyilván annak éri meg leginkább, aki nagyon sűrűn cserélgeti az objektívet.

"A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel." by Totalcar

(#2) lujó55 válasza Metalfan (#1) üzenetére

lujó55
(őstag)

Ott a pont! :C
Amikor én megvettem a vázat meg az optikát, ott az üzletben be is kalibrálták és mivel ott vásároltam (Fujifilm) minden javítást ingyér csinálnak, de ha elmész valahová nyaralni, akkor érdemes egy ilyet vinni magaddal...

Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

(#3) Degeczi válasza lujó55 (#2) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

(ezt most nem értem, miért pont nyaraláson kalibrálná be magának vki az obijait?)

(#4) eclipse006

eclipse006
(őstag)
LOGOUT blog

Na ez egy hasznos dolog, lehet jól jönne a Sonymhoz, mert néha nem olyan jó az AF, sokszor sikerült már Manual focussal élesebb képeket kreálnom...

https://picasaweb.google.com/114984803793463156112/Hifi#

(#5) Metalfan válasza Degeczi (#3) üzenetére

Metalfan
(senior tag)
LOGOUT blog

Nyilván nem a nyaraláson van a lényeg, hanem azon, hogy elmész valahova fotózni, ahova több objektívet viszel, és nem kell azon dilemmázz, hogy melyik obival legyen tűéles a kép, hanem így mindegyiket be lehet állítani jól.

szerk: mondom ezt úgy, hogy nincs még saját gépem, hanem kölcsönkaptam egyet az egyik ismerősömtől (Sony F828 + vaku). De amint lesz saját váz meg több optika, erre is rá fogom áldozni a pénzt.

[ Szerkesztve ]

"A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel." by Totalcar

(#6) Uzi74 válasza Metalfan (#5) üzenetére

Uzi74
(újonc)

Ez a cucc miben különbözik attól, hogy kinyomatatod a normál fókuszteszt-ábrát és állványról lőssz rá pár képet, majd az alapján utánállítasz? (a gépemen nincs MFA, csak a fókuszálást teszteltem így)

[ Szerkesztve ]

(#7) Degeczi válasza Uzi74 (#6) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

pont ugyanaz, csak precíz kivitelben

(#8) access_denied válasza Uzi74 (#6) üzenetére

access_denied
(fanatikus tag)

Ez az "utánállítasz" rész számomra érdekes. Canon 550D-m van, ezen vannak olyan beállítási lehetőségek, hogy le lehet nullázni a back- illetve frontfocus problémákat? Vagy ez kizárólag szervíz tudja elvégezni?

Q9300 4GB RAM, Canon 550D

(#9) Uzi74 válasza access_denied (#8) üzenetére

Uzi74
(újonc)

550D nem tud MFA-t (Micro Focus adjustment), mint az 50D vagy 7D pl., ezért nálad a szervíz tudja csak

(#10) access_denied válasza Uzi74 (#9) üzenetére

access_denied
(fanatikus tag)

Köszönöm a válaszodat!

Q9300 4GB RAM, Canon 550D

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.