Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#51) tothm

tothm
(őstag)

Jó cikk! Lehet, hogy volt róla szó, de az árakat honnan nézted?

(#52) bambano válasza anulu (#45) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

például nekem elég sok gép van a kezem között, saját, céges workstation, szerver, stb. egyiken sincs windows. Miért pont a netbookomon lenne?

a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

(#53) Zsolto válasza iknight (#36) üzenetére

Zsolto
(senior tag)

Iknight:

te lekicsinylően azt írtad, hogy "csetelgető kislányoknak jó". Én ezzel vitatkoztam, semmi többel.

bombano:
Nem tudom, mit olvastál tőlem, mert én semmi olyat nem írtam, ami ne csengene egybe a te véleményeddel. Üres félórákban megírandó emilről, némi netről, doksi-olvasgatásról írtam.

Általában:
Nem értem, mi van itt ma, ezek a gépek nagyon szúrják egyesek szemét, pedig azok, akik szerint van értelmük, elég normálisan meg tudják mondani, hogy szerintük mi az az értelem. Ráadásul nincsenek is kevesen -- miért nehéz belátni, hogy egy cucc valakinek felesleges, másoknak hasznos lehet? Én sem vennék terepjárót, de nem vitatom, hogy másoknak szükségük lehet rá.

Nix buhera, a fő, hogy mennyen! Ez vagyok én: https://sites.google.com/site/kaldoszsolt/ Ez pedig egy jó oldal: www.navigyurci.hu

(#54) bambano válasza Zsolto (#53) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"folytathatja az itthon megkezdett írásokat, jegyzetelhet," szóval komoly irkálásra nem való.

Szerk: abban egyetértünk, hogy aki minősíti ezeket, kezdhetné úgy, hogy leírja, neki mije van és miért tetszik vagy sem.

[ Szerkesztve ]

a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

(#55) bypet

bypet
(tag)

Gigabyte M912
Érdemes lenne utánanézni, mert igaz hogy a Gigabyte saját oldalán SEM tünteti fel, de többféle felszereltséggel kapható a gép.
Az M912M változat, rendelkezik 1024x -es felbontással, az M912X pedig az 1280x-sal.
A 120 ezres feltüntetett ár az M változatot takarhatja.
Az akksi specifikáció szerint 4500 mAh, ami 3 óra becsült ideig tart ki.

**

(#56) bypet válasza anulu (#45) üzenetére

bypet
(tag)

Elvesztett notinál, az adatokhoz való hozzáférésben miért akadályozna meg az XP prof használata ?
Ha titkosítás kell, arra truecrypt elég is, a win nem véd meg :)
A többiben igazad van.

**

(#57) rudi válasza Carline (#50) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Köszi az észrevételt, javítom!

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#58) and64dns válasza anulu (#45) üzenetére

and64dns
(újonc)

...adatátvitel? A munkahelyemen WiFi-s a gép, otthon meg egy "talált" kb. 5 éves hálókártyát raktam a gépbe aztán megy a dolog (ICS). Minek a netbookon mappa sharing, ha a másik gépen van... Putty meg a távoli asztal megy Home alatt, nekem munkához elég (persze lehet, hogy jobb lenne Prof, de akkor már inkább XP embedded). Ha védeni akarod az adataidat, akkor ott a TrueCrypt, 256 bites titkosítással védett adatokon szerintem az sem jut hozzá aki akar, ha nem tudja a jelszót. Ez a Notebook Netbook vita olyan, mint a mobil telefonos és a sima fényképezőgép vitája. Más-más esetben más-más előnyős.

(#59) fifi_addict

fifi_addict
(fanatikus tag)

akksiidő... ha elindultam mobilba egy notebook-al, mindig az volt a baj, hogy lemerült... némi használat után. ezek a mondott 3-4 órák, amikből aztán 1-2 óra lesz villámgyorsan. mintha egy telot félnaponta kéne tölteni. igazi mobilság akkor lesz, ha kibir egy ilyen cucc egy reggeltől estig tartó menetet a nagyvárosban, töltés nélkül (néha be is lehet kapcsolva :D). ezek a netbookok már kezdenek közeliteni ehhez, de még mindig necces olvasmányélményeim alapján. (szvsz tényleges használati idő a közölt aksiidő/2).

...........................???

(#60) and64dns válasza fifi_addict (#59) üzenetére

and64dns
(újonc)

Persze gyengül a használt akksi, de most még meg tudtam nézni 5 db 45-perces filmet (na jó, sorozatot), plusz egy kis programozás (.NET,C++,C#) és játék (BoulderDash Remake) is belefért. Mivel este utazásnál használom, így egy hetet bírt. Nokia Internet Tablet-et is szerettem, de pl. nem volt esélyem programozni raja (csak rá). Tölthetném naponta a munkahelyemen az akksit, ha lenne két tápom, s nem kellene hordanom...

[ Szerkesztve ]

(#61) rudi válasza fifi_addict (#59) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ezek a "mondott" órák a cikkben mind-mind tesztek eredményei! A kisebb érték maximális terheléssel (CPU és TFT végig 100%-on, Wi-Fi bekapcsolva), a nagyobbik érték visszevett procival, minimális de még látható TFT-vel, kikapcsolt wi-fi-vel egy txt állományt görgetve. Lásd PH-s testek. szóval nem kamu!

(#62) bambano válasza rudi (#61) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Sajnos én nem teszteket szoktam futtatni a gépeimen, hanem életből vett cuccokat, ezeket a tesztben mért időket soha nem értem el, a felét is csak fogcsikorgatva...

(#63) fifi_addict válasza rudi (#61) üzenetére

fifi_addict
(fanatikus tag)

elhiszem, de mennyire egyszerűbb lenne tisztes akksi/alacsony fogyasztás, és valódi mobilitás (3G) egy ilyen kütyübe (nem USB-s, please). mégsincs. gondolom, a 4-5. generáció környékén, esetleg. (a jelenlegi aksik időállóságát pedig hagyjuk inkább... ha valamit tényleg akku-ról használunk)
ezzel együtt nagyon sajog a szívem valami ilyesmi után :))

...........................???

(#64) Pompi válasza fifi_addict (#63) üzenetére

Pompi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A következő Wind-ben (U120) lesz beépített 3G modem.

--= (Hardver)Apróim: http://pompi.hu/aprok =-.

(#65) bambano válasza Pompi (#64) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én jobban örülök neki, hogy most nincs, mert így a modem áramát a teló akksija adja, nem a notebooké.

(#66) rudi válasza bambano (#62) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

jajj, ne viccelj már! 100%-os everest, full TFT és bekapcsolt Wi-Fi-nél is kétszer jobban hajtod a gépeidet? Hogyan?

(#67) rudi válasza Pompi (#64) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nyilván ez lesz a következő lépés, egyes modellekhez pl. Acerhez, Dellhez stb. már most is van beépített 3G modem.

(#68) bambano válasza rudi (#66) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem tudom, de nekem egyik cuccom se bír két óránál többet.

(#69) anulu válasza bambano (#54) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

keresednek eleget teszek. konfigom adatoknal, a noteboookom (eletem eddigi elsoje) valszeg egy Sony 18,4" Wide FullHD lesz, Core2Duoval es 4GB RAM-mal (amint magahoz ter az euro arfolyam...). hogy miert? mert ha hasznalni akarom a gepet, akkor nem turok semmilyen lassulast, keslekedest. max video konvertalasnal vagyok hajlando varni, de ott sem sokat. :)

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#70) 1010 válasza cucka (#49) üzenetére

1010
(őstag)
LOGOUT blog

igy van fosszuk meg a usert a nagysebessegu adatkapcsolattol,ugyse tudna kihasznalni

(#71) rudi válasza bambano (#68) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Elmeséled, hogy mit használsz rajtuk abban a két órában?

(#72) rudi válasza 1010 (#70) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Dehogyis! Ha az user nagy sebességű adatkapcsolatot szeretne, akkor fizessen szépen. Nem jótékonysági rendezvény/kívánságműsor ez, hanem biznisz...

(#73) bambano válasza rudi (#71) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

általában megy a wifi, bt, böngésző, meg openoffice. energiagazdálkodásom még nincs. néha mplayer.

[ Szerkesztve ]

(#74) yash

yash
(senior tag)
LOGOUT blog

az uj samsung netbookk-rol hallottatok? már rendelni is lehet nálunk.

(#75) yooga válasza Zsolto (#12) üzenetére

yooga
(lelkes újonc)

Ebben az esetben rendben van, de tartok tőle, hogy a legtöbb esetben ugyanolyan jó lenne az illetőnek egy 80k-ért kapható 15,4"-os noti celeron procival, meg 80-as winyóval. Nekem nem gáz hurcolni, persze én nem hurcolok magnót mellette. Amúgy a fő problémám azzal volt, hogy az ember vegyen ilyet, meg még mellé külső winyót és külső optikai meghajtót is. Gyanítom, hogy ezekkel együtt nem igazán foglal kisebb helyet a kicsike sem...

Még cseresznye, h idetaláltam :D

(#76) yooga válasza rudi (#14) üzenetére

yooga
(lelkes újonc)

Ezek szerint félreérthetően írtam. Nekem a sok plussz cuccal van a gondom, nem pedig magával a kütyüvel. Mert ugye ennek az lenne a lényege, h kis helyen elférjen, éppen elég legyen alapcélokra, ha meg mindent hozzáteszek se nem egyszerű, se nem kis helyet foglal. És árban is ott van, mint egy nagyobb.
Remélem most már jobban fejeztem ki magam.

(#77) bambano válasza yooga (#75) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Azt nem értem, az mp3 lejátszó programok korában mire kell még magnó? Egy erősítős hangszórópár meg kisebb, mint egy magnó.

(#78) yooga válasza bambano (#77) üzenetére

yooga
(lelkes újonc)

Gondolom van olyan nyelvi anyag, ami kazin van meg és nincs ideje behúzni mp3-ba.

(#79) cucka válasza anulu (#69) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Életed második notebook-ja meg valami 2 kiló alatti, max. 14"-es gép lesz, ebben egész biztos vagyok. Abban is, hogy mobil használatnál inkább tűrni fogod a lassabb működést, mint hogy egy ilyen brutális méretű tepsit cipelj magaddal, amit pl. buszon/vonaton ki se tudsz nyitni, mert nem fér el.. :)

[ Szerkesztve ]

(#80) 1010 válasza rudi (#72) üzenetére

1010
(őstag)
LOGOUT blog

hat tenyleg nagy biznisz 2008ban egy 10/100 es csatin sporolni,
egyebkent ha valami miatt surgosen kene egy winfosos torpe noti amire soha nem kerulhet sor,akkor tok gaz lenne megveszem,otthon megkuldenem 160gigaval a lant es neznek mitol ilyen lassu,es erre emg ra tesz az is hogy szinte az osszes boltban kovetkezo van kiirva
a tuljdonsagoknal
-
-
-LAN 10/100/100

vagy emeltt egy negyzet es pipa
vagy csak siamn lan szo,ebbol senki nem gondolna hogy csak 100

(#81) cucka válasza 1010 (#80) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hat tenyleg nagy biznisz 2008ban egy 10/100 es csatin sporolni,
Nem az a biznisz, hogy lespórolták a gigabitet, hanem az, hogy akinek gyors hálózat kell, az nem 500 dollárért fog gépet venni, hanem 1500-ért.
Nem tudom, mit nem lehet érteni ezen, egyszerű józan paraszti ésszel is át lehet látni, nem kell ehhez közgáz diploma..

(#82) yash

yash
(senior tag)
LOGOUT blog

Na itt a Samsung versenyző, igen csak finom paraméterekkel, erről már hallott a tesztró? Vélemény? Samsung NC10

(#83) rudi válasza yash (#74) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Sajna nem, de gondolom, hogy amit lesz valami idehaza, szólnak nekünk is. Azért rákérdezek a megfelelő helyen.

(#84) rudi válasza yooga (#76) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem, továbbra sem vagy érthető, vagyis ugyanazt értem. Nem írom le megint hogy a netbooknak az a lényege, hogy tényleg csak a minimumot adják. Mondjuk mint egy bevásárlós, második kisautónál. Nincs csomagtere, ereje, kényelmi berendezései, semmije, mert csak arra kell, hogy beugorjak vele a bolta egyedül, pár cuccért.

[ Szerkesztve ]

(#85) rudi válasza 1010 (#80) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Jó-jó, Nekd most a gigabites LAN a mániád. Én meg perpill annak örülök, hogy Wi-Fi-m van mindenhol és a kertben sem kell drótozni, mégis megy 70k-val a net. Én mégsem sírok azért, mert nincs 9 dBi antennás Draft N adapter a netbookokban :) Próbáld meg Te is megérteni hogy ez biznisz és nem kívánságműsor. Mint látom, mások számára érthető volt a szövegem :DDD

(#86) Tuco Ramirez válasza yooga (#76) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Ki mondott olyat, hogy meg kell venni hozzá a sok kiegészítő kütyüt és főleg azt, hogy állandóan hurcolnod is kell magaddal? Nekem egy Asus 1000h-m van, és amire kell, arra mindenfajta kiegészítő mütyür nélkül is prímán tudom használni.
Ezeknél a kütyüknél a mobilitáson van a hangsúly: könnyű, kicsi, nem kell külön notebooktáskát cipelni, mert kényelmesen elfér a a többi cuccom között, sőt még a töltőt sem mindig viszem, mivel aksival is elvan 5-6 órán keresztül.

SC2 ID: Peter 1714

(#87) yash válasza rudi (#83) üzenetére

yash
(senior tag)
LOGOUT blog

Az a baj, hogy netbook vásárlás előtt állok, és nehezen születik meg a döntés. Mivel online fogom venni (utálok drágán utazni, Irországbn vok), ezért leginkább a prohardveres tesztekre hagyatkozom (az utobbi 2 évben minden cuccom szinte PH-s forumok, teztek alapján vettem, nagyon jo boltokat cisnáltam illetve sézp kis müszaki parkot harácsoltam itthon össze :) ). Eleinte Asus 1000-re esküdtem, de kicsit változott a véleményem, a tesztek alapján inkább MSI wind most ami tetszik. Nekem fontos dolgok: hosszu akkuidő, legalább 1 giga ram (nem árt ha bövithetö), igma 950 legyen legalább (vistát akarok rá, tudom nem erre valo, de akkor is!) az aerohoz, SSD nagyon jó lenne HD helyett, és akkor legalább 32-es, de nagyobbért is fizetnék vmennyit, webkam, jo ha mpixeles, legalább 4 óra akkuidő de jó a sokal több, bluetooth, wlan (abg is elég) és atom processzor a kis fogyasztásért. Extra, ha nincs nagy káva (pl 10 colos), és tudja a min 768 soros magasságot (gondolom ilyen nem nagyon van), de 1024x600 minimum kell!

Hát ennyi. Ezeknek leginkább ugy néztem a Wind felelt meg, bár az uj asus s101 tesztre még kiváncsi leszek előtte, meg samu nc10 is jó lenne, ha listára vennétek (ráadásul nem drágább mint egy wind). Szóval még picit kivárok, meglátom miket irtok, aztán jön a karácsony :)

(#88) rudi válasza yash (#87) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Elég komoly listát hoztál össze. Ha nem lenne a webcam, akkor azt mondanám, hogy keríts egy ThinkPad X40-et vagy X60-at és vegyél bele egy SSD-t. Úgy a nagyobbik akkuval lesz kb. 5 órád és 1024x768-as kijelződ. Az Eee 1000-esben az a jó, hogy tud "szimulálni" 1024x600-nál nagyobb felbontást. Igaz, hogy ilyekor kicsit izés a kép, de legalább 768 pixel magas. Nekem pl csak így volt hajlandó menni (de legalább ment) az egyik TFT-s kalibrátorproggi, aminek legalább 1024x768 kell.

Szerintem mindenképpen várj ki, mert a nagy csillagszórás csak most jön. Mindenki csiszolja a maga nettopját, jön a Dell, a Lenovo és még egy halom más gyártó, ráadásul érkezik a dupla Atom és jövőre az egy chipbe szorított rendszer. No, kb. akkor el tudom képzelni, hogy az Apple előáll egy Macbook Air stílusú géppel, aminek faltól falig 11,1-es kijelzője lesz 1366x768-as felbontással, és nem lesz vastagabb másfél centinél, meg az SSD-k ára is szépen csökkenhet. Akkor kell majd netbookot venni :)

Ami az S101-et illeti. Éppen most volt nálam az N10, ami légyegében ugyanaz csak más házzal. A külső GeForce elsősorban akkuevésre van ott, igaz lejátssza az 1080p-s h264-et, de minek az, ha egyszer nincs hozzá felbontás a monitoron. Kivonalzóztam, lazán beleférne egy 11,1-es panel, talán egy 12,1-es is.

(#89) Kalandor válasza yash (#87) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ezek alapján pont az 1000H a nyerő, azt adják 6-os akkuval, míg a Wind csak 3-assal jön.

De tudod 2 dologban verhetetlen az Asus: 1: a zsanérban. Sokkal masszívabban, erősebbnek tűnő, mint bármelyik kihívója, amelyik a kezem köré került. Hiába no, ők találták fel a spanyolviaszt. 2: a Wifi bivalyerős.

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#90) yash válasza rudi (#88) üzenetére

yash
(senior tag)
LOGOUT blog

Okés, akkor azt javaslod várjak még kicsit. Rendben, akkor még tűrök vmennyit. Amúgy mekkora esélye van annak, hogy a karácsonyi árzuhanásokat követően az újabb technológiák (Atom Duo vagy hasonló elképzelés) drágácskán jelennek meg január-február környékén? Vagy később... az utóbbi pár évben nem követtem a HW piacot, nem tudom melyik hónapokban szokott ugrásszerűen megnőni a pangás a piacon fejlesztéseket illetően...

Thinkpad jó ötlet... lenne, ha nem lenne egy NC4400-am :)) Nekem nem noti kell, van már egy aranyos kis 12"-esem (HP, 1,8kg, 60GB,2Gb, Core duo 2Ghz, igma950), csak sajnos nem vok kibékülve vele az utóbbi időben akkumulátor ügyileg, meg kicsit megkopott és amúgy is szeretek HW-t venni, és ez a netbook most tök menő :)) Meg tetszenek is... Túl gyengét nem akarok (pl VIA proc), inkább a hosszú akkuidő fontos, meg hogy legyen egy kis rohangálós (fürdöben filmezni :D stb) olcsó, valamennyire azért használható kis mütyüröm a másik izomnoti mellé :) Webcam van a szubom mellé külsö, meg sok egyéb más is (külsö USB-s Xfi pl, Crea. T6100 társaságában), és nem kellemes az sem, hogy mindig minden vezetéket behúzok az ágyba (hangkártya, külsö vinyok, webcam) miatt, ezért döntöttem úgy, hogy akkor inkább akkucsere helyett benevezek egy ilyen kis (valamennyire) olcsó cuccra. Tehát fejlesztésre nekem nem kéne, elsődleges feladatainak tervezetten pont megfelelne egy ilyen (filmezés, netezés, webcamzés messengeren, mikorofon fontos!! és hosszú akkuidő). Tehát az 1024x768 azért nem olyan vészesen fontos, bőven jó az 1024x768, nekem viszont XP nem elég, ezért kell a gma950 (és geforceM inkább nem is kell, úgy döntöttem, akkuidő sokkal fontosabb!) és 4 órát minimum ki kell bírnia. Az SSD meg azért lenne frankó, hogy lehessen fizikailag is rohanni vele, vagy ha megcsapkodom véletlenül egy asztal sarkán, max a burkolat sérüljön :) Másrészt kiváltaná a kábelek behuzását az ágyba: másik notit Remote-ban tudnám róla vezérelni WLAN-on akár (router vagy közvetlen), és maradna az 5.1-es hangzás kábelek nélkül... szóval vmi ilyesmi tervek miatt döntöttem igy, hogy megpróbálkozok egy ilyennel. Ezért az árat nem is nézem, de olyan 450 euro fölé nem mennék túl szivesen!

DELL nettopját nézegettem, elég gyenge kihozatalnak tünik nekem. Lehet kicsit felturbózzák a tervezeti specifikáciokat, de félek árban is "csillagszórós" lesz :) Lenovo-ban nem lenne rossz, de náluk is félek az ártól... meg azért nem akarok rengeteg hónapot várni vele! Amúy vennék bele külső 6cellás akkut is, láttam, Ramiris-nél már lehet kapni Wind-hez pl (ár ismeretlen). Dupla atom-nak sem látom igazából nagy szükségét, akkuidőn van a hangsúly ismételten meg fogyasztáson. Ezért is bőven jó az igma950 chipset nekem (meg most is úgyis az van, már összebarátkoztunk vele :) )

Szóval akkor N10 meg S101 kilőve, meg gondolom jó drágák is lehetnek. Na mindegy, még picit várok, aztán ki tudja, lehet még a héten megrendelem a Wind-et :D Találtam 105ezerért 2Gb ramra turbozottat 120-as vinyóval. Irtam a boltnak, hogy ez most komoly-e (meg hogy tényleg magyar szitázású-e a bill), ha azt válaszolják, nem kamu, akkor szerintem nem sokáig bírom türtöztetni magam kivéve, ha még mindig azt mondjátok, hogy érdemes kitartani :)) De szerintem 1 hónapnál többet nem fogok tudni már... :F :C

Kalandor: első választásom az 1000H volt egy hónappal ezelőtt, de a Wind tesztet olvasva inkább erre fele nézegetek... amúgy tudom, hogy van egy ilyened, ne is tagadd, hogy nem vagy elfogult :P

Ja,és ne süsse meg a tojásaimat, nagyon jó ha halk és hűvös :) Amúgy már csak azért is wind-et, mert 90% szakma ezt hozta ki nyertesnek... ;)

[ Szerkesztve ]

(#91) yash

yash
(senior tag)
LOGOUT blog

Hmm... azért ezt még lehet megvárom: u120

(#92) yash

yash
(senior tag)
LOGOUT blog

Na, Wind2 irtó ocsmány lesz, fekete-fehér :S u120

Ráadásul nem is lesz rajta szinte változtatás, ráadásul az Intel Atom 2 csak jövő év végére érkezik meg az MSI Wind szóvivője elmondásának alapján. Szóval erre biztosan nem várok, és amúgy is szebb szerintem az u100.

Dell Inspiron Mini 9-nek utánanéztem, hát, mit mondjak. 369 euro, tehát árban nem rossz, sőt, felszerelésben sem. Specjei:

Inspiron mini 9 – (UK, 3)
Genuine Windows® XP Home Edition
1Yr Limited Warranty - Collect & Return
Integrated 1.3MP Camera
8.9" WSVGA (WLED) Truelife Display
1024MB 533MHz Dual Channel DDR2 SDRAM
16GB Solid State Hard Drive
Integrated Intel® Graphic Media Accelerator 950
Dell 802.11b/g Wireless LAN Mini-Card
Dell Integrated Bluetooth Wireless card
4-cell 2200AHr Battery

Szerintem csak a kijelző gáz, minden másban jó, de persze teszt nélkül még mindig az U100-at tartom a prioritási sorban előrébb. Meg azért a 8,9" gáz, nem kell a káva :U Meg az akku is lehetne erősebb, és nem tudom, mennyire melegszik. Szóval úgy néz ki, hamarosan Wind1 lesz... :)

[ Szerkesztve ]

(#93) rudi válasza Kalandor (#89) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Te már szedtél szét Asus zsanért? Nekem az a tapasztalatom, hogy a vastag műanyag alatt ugyanaz a vékony fém van mint a többieknél.

(#94) rudi válasza yash (#90) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem a lényeges fejlődés csak jövő év végére várható. Addig a mostani Atom + 10"-os kijelző kombóra fognak variálgatni.

(#95) Kalandor válasza rudi (#93) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem, csak hajtogattam elég windet, acer bluet, 1000h-t, sokszor, egymás után. (hp 2133-at is, de azt csak keveset, mert a belbecs miatt szóba se jöhetett)
No mindegy, ezennel befejeztem a korteskedést, mindenki vegyen azt, amit szeretne. :K

[ Szerkesztve ]

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#96) yash

yash
(senior tag)
LOGOUT blog

Jól van, úgy látom marad a Wind, jövőre meg veszek másik "eldobhatós" netbookot :) Belepakolok 2 GB RAM-ot azért, wincsit is bövithetem ha nagyon akarom gondolom. Szerintetek melyik szin jobb, a fehér vagy a fekete? :B

(#97) válasza yash (#96) üzenetére

(fanatikus tag)
LOGOUT blog

szerintem egyértelműen a FEHÉR :)) :DD :DD

(#98) rudi válasza yash (#96) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem is a fehér a jobb :DDD

(#99) yash válasza rudi (#98) üzenetére

yash
(senior tag)
LOGOUT blog

Már megrendeltem a feketét :DDD De nem tudom, nem engedte az ebay.ie hogy fizessek PayPal-lal egy UK-ban levő cégnek, irtam nekik levelet, hogy akkor most mi lesz. Pedig jó lenne, mert 160GB-os változatból jönne a cucc. Amúgy 50 font körüli áron lehet kapni hozzá a 6 cellás akkut pluszban. Két féle van: 4400-as, z gyári, és van utángyártott 5200-as is :Y bár én inkább a gyárira szavazok, még ha kisebb is kicsit...

szóval ha nem hajlandóak levonni a Visa-mról az árát, akkor megpróbálok majd fehéret rendelni ;)

[ Szerkesztve ]

(#100) yash

yash
(senior tag)
LOGOUT blog

Na, vettem máris hozzá egy 4400-as gyári akkut meg 1GB RAM-ot online. Előbb meglesznek szerintem, mint a gép maga :D Úgyhogy már csak a gépet kell beszereznem... még nem sikerült azt online! Drukkoljatok! :)

Az áraik a következők:

1GB RAM MSI Wind-be: 4850 ft
4400-as akku: 17323 ft

Szóval nem olcsó az akku, ebből is látszik, sajnos miért a kisebbel szállitják alapból :( De a RAM-ot megéri tuningolni szerintem mindenkinek.

Amúgy e-bay-ről jöttek, szóval még jó 13 GBP rájött postázásért (4504 ft). Hát ja, nem olcsó mulatság a bővitgetés :) Az SSD-t még meggondolom, igen húzós ára van, 128GB-os Samsung SSD-t 400 euróért vesztegetik. Szerintem az kimarad, inkább veszek az árából msik Windet ha meghal :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.