Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) saferszky

saferszky
(lelkes újonc)

Kíváncsi lennék a felépítés minőségére, mert így a képről nézve nem ájultam el. Azért az is számít egy esetleges objektív megvételekor.

- Megölte mind a hármat? - Négyen voltak.

(#2) Stitch válasza saferszky (#1) üzenetére

Stitch
(őstag)

Ötszáz grammos fix, szerintem egyben van. :D

Nade' ennyiért, inkább hozzátennék egy kicsit és vennék egy alig használt EF 85/1,8-at villámgyors AF-el.. :U

Ha Magyarországon termelt zöldséget, gyümölcsöt és itthon előállított termékeket vásárolsz, akkor mindenki jobban jár! ---> http://href.hu/x/bp2q

(#3) Szten Márs

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

De nagyon kéne nekem egy 85mm-es fényerős objektív :K De AF nélküli obiért így sem épp olcsó az ára, hogy finoman fogalmazzak... Mindenesetre most amit gyorsan elolvastam, azok alapján optikai minőségre igen jónak tűnik.
Apropó: biztosan csak Nikon F bajonettel lesz elérhető, azt tudja valaki? :F

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#4) Ijk válasza Szten Márs (#3) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Az a gond, hogy legalább a d700 keresője kell hozzá, hogy pontosan be tudd lőni a fókuszt. D90/D300-al már neccesebb, D50-emre pedig reménytelen.

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#5) madgie válasza Szten Márs (#3) üzenetére

madgie
(VIP)

Nem csak azzal. Pentax, Sony, Canon is.

Kösz, javítom!

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#6) Szten Márs válasza Ijk (#4) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mivel nap, mint nap használok fényerős manuálfókuszos objektíveket, konkrétan töbször, mint AF-eset, nem kell bemutatni a manuális fókusz folyamatát ;) Megy az simán a D90/D300 keresőjével is, bár gúvad kicsit az ember szeme, de annyi kell :DDD
Na meg nem mellesleg Nikonon is van fókusz-visszajelzés manuális fókuszáláskor, tehát arra is lehet hagyatkozni :K

madgie:
Woooo! Na ez most egy jó hír :) Gondolod, hogy kishazánkban is kapható lesz?

[ Szerkesztve ]

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#7) madgie válasza Szten Márs (#6) üzenetére

madgie
(VIP)

Itthon nem tudom, de az ebay-en már lehet kapni, Vivitar néven a hírben szereplő áron usából (tehát vám és áfa is rájön erre), Samyang néven viszont EU-n belülről is lehet rendelni, ahol se vám, sem áfa és még olcsóbb is.

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#8) madgie válasza Stitch (#2) üzenetére

madgie
(VIP)

Az biztos, hogy én sem adnám ezért oda az EF 85/1.8-at :)

De ott vannak a Sony userek, akiknek csak a Zeiss 85/1.4 van horror áron, a Pentaxosok, akiknek ugyan ott a Limited 77mm, de ez olcsóbb alternatíva. És ne feledkezzünk meg a Nikon D40/D40x/D60 és leendő D5000 userekről. Ők rengetegen vannak és nekik nem megy az AF a régebbi Nikonokkal. És bár tudom, hogy Nikonhoz Nikont illik venni, de ha szépen mossa a hátteret, szép színeket ad és kellőképp éles ez az objektív, akkor miért ne lehetne alternatíva egy Nikon 85/1.8 ellenében?

(#9) Stitch válasza madgie (#8) üzenetére

Stitch
(őstag)

Nem rossz megoldás ennyiért, de van jobb is. :)

D200 alatt nincs élesség-visszajelzés nem?

Ha Magyarországon termelt zöldséget, gyümölcsöt és itthon előállított termékeket vásárolsz, akkor mindenki jobban jár! ---> http://href.hu/x/bp2q

(#10) madgie válasza Stitch (#9) üzenetére

madgie
(VIP)

Elvileg vissza kéne jelezni, de nem láttam erről még infót :(

(#11) Stitch válasza madgie (#10) üzenetére

Stitch
(őstag)

Rosszul írtam és közben beugrott, fénymérés nincs d200 alatt. :W

(#12) Ijk válasza Stitch (#9) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Az élesség visszajelzés is addig jó amíg állványról tárgyfotózol, esetleg portrézol. D90-en elhiszem, hogy ha nem is 100%-osan, de lehet kézifókuszálni. Sajnos az alsóbb kategóriáknál csak nagyon nagy megkötésekkel lehet csak.
Jó lenne egy FM széria akár apsc érzékelővel és az analóghoz hasonló nagyságú keresővel:) Akkor lehetne manuálfókuszálni

(#13) Stitch válasza Ijk (#12) üzenetére

Stitch
(őstag)

Mi a baj azzal a visszajelzéssel? Nekem Canon vonalon jók a tapasztalataim. :) Nem tévesztek többször, mint amennyit egy autófókuszossal szokott a váz.

Azt várhatod, hogy egy aps-c érzékelő köré teljes képkockás tükörrendszert építsenek. :D

Elég lenne egy törőékes mattüveg.

(#14) madgie válasza Stitch (#13) üzenetére

madgie
(VIP)

Szerintem meg a Pana G1 féle EVF a legjobb ehhez is, egyértelműen abban látom a jövőt (akármennyire kompaktosan is hangozzon ez)

(#15) Ijk válasza Stitch (#13) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Nincs semmi baj a visszajelzéssel, de nem éppen a tökéletes megoldások egyike:)
Oly E3-ban egész jól megcsinálták a keresőt, majdnem a FF gépekhez mérhető. Persze tudom, hogy egy FM3d lenne tökéletes FF érzékelővel, hatalmas keresővel és jó mettüveggel.
madgie: Én is valószínűnek tartom, hogy előbb utóbb evf kerül ebben a kategóriában az ovf helyére. Mindenesetre vagyunk páran "konzervatív" fotósok, akik mindig is ragaszkodnak a jó öreg ovf-hez.

(#16) madgie válasza Ijk (#15) üzenetére

madgie
(VIP)

Én is szeretem a jó OVF-et, de olyat főleg olyan gépben láttam, ahol az AF-hez szükséges segédtükör nem "szívta el" a fény jó harmadát. Azokban a régebbi, Full manuális, kisfilmes gépekben tényleg hatalmas és fényes kereső van, a KF gépekről nem is beszélve :)

(#17) Ijk válasza madgie (#16) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Mondjuk nekem megfelelne AF nélkül is. Nem sportfotózom, így nem létfontosságú, sőt külön élvezném ha régimódian én állíthatnék élességet. Amúgy lehet előnyös is a MF, pl. nekem sokszor a fókuszpontokon kívül esik a főtéma és akkor előfókuszálás-gépelmozdítás, ami szerintem lassabb és kényelmetlenebb.
Csak ugye az a gond, hogy a gyártók nem erre a kis rétegre fejlesztenek, távmérős gépre meg az életemben nem lesz pénzem.

(#18) Stitch válasza Ijk (#17) üzenetére

Stitch
(őstag)

Jó móka az MF, kis gyakorlattal viszonylag gyorsan lehet vele dolgozni.

"Amúgy lehet előnyös is a MF, pl. nekem sokszor a fókuszpontokon kívül esik a főtéma és akkor előfókuszálás-gépelmozdítás, ami szerintem lassabb és kényelmetlenebb." - válts fókuszpontot. ;]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.