Kíváncsi lennék a felépítés minőségére, mert így a képről nézve nem ájultam el. Azért az is számít egy esetleges objektív megvételekor.
- Megölte mind a hármat? - Négyen voltak.

Kíváncsi lennék a felépítés minőségére, mert így a képről nézve nem ájultam el. Azért az is számít egy esetleges objektív megvételekor.
- Megölte mind a hármat? - Négyen voltak.

Ötszáz grammos fix, szerintem egyben van. 
Nade' ennyiért, inkább hozzátennék egy kicsit és vennék egy alig használt EF 85/1,8-at villámgyors AF-el.. 
Ha Magyarországon termelt zöldséget, gyümölcsöt és itthon előállított termékeket vásárolsz, akkor mindenki jobban jár! ---> http://href.hu/x/bp2q
(#3) Szten Márs
De nagyon kéne nekem egy 85mm-es fényerős objektív
De AF nélküli obiért így sem épp olcsó az ára, hogy finoman fogalmazzak... Mindenesetre most amit gyorsan elolvastam, azok alapján optikai minőségre igen jónak tűnik.
Apropó: biztosan csak Nikon F bajonettel lesz elérhető, azt tudja valaki? 
"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

Az a gond, hogy legalább a d700 keresője kell hozzá, hogy pontosan be tudd lőni a fókuszt. D90/D300-al már neccesebb, D50-emre pedig reménytelen.
Beginning is easy - Continuing is hard.

Nem csak azzal. Pentax, Sony, Canon is.
Kösz, javítom!
"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia
Mivel nap, mint nap használok fényerős manuálfókuszos objektíveket, konkrétan töbször, mint AF-eset, nem kell bemutatni a manuális fókusz folyamatát
Megy az simán a D90/D300 keresőjével is, bár gúvad kicsit az ember szeme, de annyi kell
Na meg nem mellesleg Nikonon is van fókusz-visszajelzés manuális fókuszáláskor, tehát arra is lehet hagyatkozni 
madgie:
Woooo! Na ez most egy jó hír
Gondolod, hogy kishazánkban is kapható lesz?
[ Szerkesztve ]
"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

Itthon nem tudom, de az ebay-en már lehet kapni, Vivitar néven a hírben szereplő áron usából (tehát vám és áfa is rájön erre), Samyang néven viszont EU-n belülről is lehet rendelni, ahol se vám, sem áfa és még olcsóbb is.
"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

Az biztos, hogy én sem adnám ezért oda az EF 85/1.8-at 
De ott vannak a Sony userek, akiknek csak a Zeiss 85/1.4 van horror áron, a Pentaxosok, akiknek ugyan ott a Limited 77mm, de ez olcsóbb alternatíva. És ne feledkezzünk meg a Nikon D40/D40x/D60 és leendő D5000 userekről. Ők rengetegen vannak és nekik nem megy az AF a régebbi Nikonokkal. És bár tudom, hogy Nikonhoz Nikont illik venni, de ha szépen mossa a hátteret, szép színeket ad és kellőképp éles ez az objektív, akkor miért ne lehetne alternatíva egy Nikon 85/1.8 ellenében?

Nem rossz megoldás ennyiért, de van jobb is. 
D200 alatt nincs élesség-visszajelzés nem?
Ha Magyarországon termelt zöldséget, gyümölcsöt és itthon előállított termékeket vásárolsz, akkor mindenki jobban jár! ---> http://href.hu/x/bp2q

Elvileg vissza kéne jelezni, de nem láttam erről még infót 

Rosszul írtam és közben beugrott, fénymérés nincs d200 alatt. 

Az élesség visszajelzés is addig jó amíg állványról tárgyfotózol, esetleg portrézol. D90-en elhiszem, hogy ha nem is 100%-osan, de lehet kézifókuszálni. Sajnos az alsóbb kategóriáknál csak nagyon nagy megkötésekkel lehet csak.
Jó lenne egy FM széria akár apsc érzékelővel és az analóghoz hasonló nagyságú keresővel
Akkor lehetne manuálfókuszálni

Mi a baj azzal a visszajelzéssel? Nekem Canon vonalon jók a tapasztalataim.
Nem tévesztek többször, mint amennyit egy autófókuszossal szokott a váz.
Azt várhatod, hogy egy aps-c érzékelő köré teljes képkockás tükörrendszert építsenek. 
Elég lenne egy törőékes mattüveg.

Szerintem meg a Pana G1 féle EVF a legjobb ehhez is, egyértelműen abban látom a jövőt (akármennyire kompaktosan is hangozzon ez)

Nincs semmi baj a visszajelzéssel, de nem éppen a tökéletes megoldások egyike
Oly E3-ban egész jól megcsinálták a keresőt, majdnem a FF gépekhez mérhető. Persze tudom, hogy egy FM3d lenne tökéletes FF érzékelővel, hatalmas keresővel és jó mettüveggel.
madgie: Én is valószínűnek tartom, hogy előbb utóbb evf kerül ebben a kategóriában az ovf helyére. Mindenesetre vagyunk páran "konzervatív" fotósok, akik mindig is ragaszkodnak a jó öreg ovf-hez.

Én is szeretem a jó OVF-et, de olyat főleg olyan gépben láttam, ahol az AF-hez szükséges segédtükör nem "szívta el" a fény jó harmadát. Azokban a régebbi, Full manuális, kisfilmes gépekben tényleg hatalmas és fényes kereső van, a KF gépekről nem is beszélve 

Mondjuk nekem megfelelne AF nélkül is. Nem sportfotózom, így nem létfontosságú, sőt külön élvezném ha régimódian én állíthatnék élességet. Amúgy lehet előnyös is a MF, pl. nekem sokszor a fókuszpontokon kívül esik a főtéma és akkor előfókuszálás-gépelmozdítás, ami szerintem lassabb és kényelmetlenebb.
Csak ugye az a gond, hogy a gyártók nem erre a kis rétegre fejlesztenek, távmérős gépre meg az életemben nem lesz pénzem.

Jó móka az MF, kis gyakorlattal viszonylag gyorsan lehet vele dolgozni.
"Amúgy lehet előnyös is a MF, pl. nekem sokszor a fókuszpontokon kívül esik a főtéma és akkor előfókuszálás-gépelmozdítás, ami szerintem lassabb és kényelmetlenebb." - válts fókuszpontot. ![;]](/dl/s/v1.gif)