Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) poli27

poli27
(senior tag)

Miért engednek ennyire monopol helyzetre cégeket.......... sok sok céggel ez a baj és ez megy a fejlődés rovására sztem

(#2) Runo

Runo
(őstag)

igen ám, csak sok sok céget nem a fejlődés érdekel, hanem a pénz....

[ Szerkesztve ]

(#3) ftc

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem lenne olcsóbb nekik ha kifejlesztenék a saját módszereiket? Látták a technikát innentől kis változtatás s már nem is licenc köteles a dolog....

(#4) poli27 válasza ftc (#3) üzenetére

poli27
(senior tag)

Sztem az nem ilyen egyszerű dolog....

(#5) juliabrilke

juliabrilke
(PH! kedvence)

Mint ahogy láthattuk a Rambus-al nem jó kötekedni, mert szinte csak a perekből élnek. Így talán az AMD-t nem perlik be.

Talán. ;]

:C <-- Ez nem egy becsmérlő tapsolás.

(#6) schawo válasza ftc (#3) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Annak is megvan az előnye, ha nem nekik kell vesződni bizonyos fejlesztésekkel. Ez a lényege a licenszelt technológiáknak.

Szigorúan magánvélemény. Olvassa el a mellékelt tájékoztatót, vagy forduljon orvoshoz!

(#7) ftc válasza poli27 (#4) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem ismerem rendesen a licenceket....de ha egy bekötési ábra van komplett leírva s nem az,hogy kb mire való akkor lehetne esély.....bár itt jön képbe kb mennyibe kerül ez nekik, mert lehet tényleg nem éri meg a saját fejlesztést ami ugye nem 1 hónap...

#6 van előnye is meg hátránya is....

[ Szerkesztve ]

(#8) Male válasza ftc (#3) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A memória esetében elég nehéz... nem fognak "AMD-RAM"-ot gyártani a memóriagyártók az AMD kedvéért... max az Intellel közösen oldhatnák ezt meg, de arra meg kicsi az esély.

A Flex I/O már más kérdés, ahelyett csinálhattak volna sajátot nyugodtan.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#9) lorenzen válasza ftc (#3) üzenetére

lorenzen
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem lenne olcsóbb nekik ha kifejlesztenék a saját módszereiket? Látták a technikát innentől kis változtatás s már nem is licenc köteles a dolog....

Nem lehet.
Annak idején Otto és Diesel egy - egy motort szabadalmaztatott. Ma már 'A Motor' -t szabadalmaztatnák. Az a kis változtatás, amit Wankel csinált, már szabadalomsértő lenne.

Egy jól megfogalmazott szabadalmat lehetetlen megkerülni.

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#10) bocsika

bocsika
(fanatikus tag)

Na legalább valakivel jól elvannak. Amúgy a cég szinte már csak a licenceiből él, mióta kiszorították a pc-s memóriapiacról. Miért kellene elítélni azért hogy megvédi a tulajdonát.

Alcor OnAir2 FM Transzmitter eladó. http://href.hu/x/gkk4

(#11) Sanyix

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

emléxem a pénégy korszak elején voltak ilyen rombusz memóriák. Ment a nyóóóccáz megaherc gecó! Amikor még a 266-os ddr is újdonság volt. Viszont kiderült hogy alig jelent előnyt a 800 mhz, és jóval drágább, és ott bukott a rombusz, azóta licenszekből él.

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#12) Male válasza Sanyix (#11) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Persze, mert az 800Mhz mellett 16 bites volt... így máris nem volt olyan hihetetlenül nagy sebességkülönbség. (persze így is gyorsabb volt azért)

Azért fejlesztettek pár dolgot utána is, XDR és hasonlók...

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#13) Bcy+

Bcy+
(kvázi-tag)

Rambus egy élősködő... Valamit fejlesztgetett anno és levédet ezt meg azt .. ha hasonlítana rá az amit az AMD fejlesztene ugyanúgy fizetni kéne nekik ..

||| Wayteq xTAB 70i |||

(#14) dfdfdf válasza Bcy+ (#13) üzenetére

dfdfdf
(őstag)
LOGOUT blog

nem a ramus szerintem meg okos és előre láátó volt nem hiszem hogy ülnek az elavló félben lévő licenceiken hanem azé csinálnak új dolgokat amit jó pézért használhatnak a versenyzők....

Pilisvörösvár környékén lanparty? http://href.hu/x/hopf

(#15) nyunyu válasza bocsika (#10) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Miért kellene elítélni azért hogy megvédi a tulajdonát.

Ami nem is az oveke?

Anno JEDEC tagjakent hozzafertek a memoriagyartok kulonbozo szabvanytervezeteihez, aztan a tobbiek hata mogott sajat nevuk alatt levedettek a tervezetek kulcs elemeit.

Aztan amikor vegleges lett a DDR szabvany, aztan mar mindenki nekiallt gyartani/hasznalni, akkor jottek elo a mesevel, hogy az _o_ szabadalmaikat sertik, lehet tejelni.

Aki meg nem akart tejelni, azt bepereltek.
Amilyen az amerikai jogrendszer, csak azt nezte, hogy ki vedette le a szabadalmat, es nem azt, hogy honnan loptak, igy a rambusnak iteltek par millio USD-t.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#16) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az AMD csinálja okosan, így legalább be van biztosítva további 5 évre. Aztán ki tudja mi lesz 5 év múlva...

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#17) tome.jr

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a Micron és az NVIDIA továbbra is a bíróságon próbálja bizonyítani igazát, ám jelenleg a Rambus áll nyerésre

Mit jelent pontosan hogy a Rambus áll nyerésre?

(#18) dfdfdf válasza tome.jr (#17) üzenetére

dfdfdf
(őstag)
LOGOUT blog

2 pert már megnyertek így ezt a 2öt is ök fogják :) csak a ződeknek több a lóvé így tovább húzzák

(#19) ronson válasza tome.jr (#17) üzenetére

ronson
(senior tag)

azt hogy a zöldség megy a levesbe :C

Amíg élek én, nem érdekel más: Csak a DIÓSGYŐR, csak a DIÓSGYŐR, csak a DIÓSGYŐR!

(#20) dezz válasza nyunyu (#15) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem rosszul tudod... Nem más fejlesztéseit védette le, hanem a sajátjait. Számos előremutató kutatás-fejlesztésük van azóta is. Csak nem ők alkalmazzák azokat termékekben, hanem licencelik másoknak.

[ Szerkesztve ]

(#21) Joachim21

Joachim21
(fanatikus tag)

Szabadalom ... ebben a kérdésben mindig szemben állok a többséggel, de továbbra is mondom, 15 év, és ennyi. Nem kell hosszabb védelem, mert ahogy azt az x86 esetében is látjuk, súlyos versenykorlátozó tényező, meggátolja a piacralépés lehetőségét is. Aki 15 év alatt képtelen kiaknázni a találmányában rejlő lehetőségeket, az meg is érdemli.

Továbbá szabadalmi jogok adásvételét tiltani kellene. Kifejleszti valaki okés, de ne adhassa el, ne adhassa át. Használja, liszenszelje a 15 év leteltéig, de ha megszűnik a cég, akkor a szabadalmai legyenek szabadok. Ez sem lenne egy kivitelezhetetlen eljárás.

Lehet hurrogni h miket nem gondolok, de én akkor is képtelen vagyok és leszek azonosulni az ilyen rambusz-féle cégekkel.

[L:http://hardverapro.hu/apro/asus_maximus_formula_x38_q9550_4gb_ddr2_800_kingma/hsz_1-200.html]Nézz csak ide![/L]

(#22) Male válasza dezz (#20) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen... valami olyan a történet, hogy JEDEC tagként szépen kussoltak, hogy ezek az ő szabadalmaik... aztán amikor már megvolt a szabvány, gyártani kezdtek, stb... na akkor előálltak vele, hogy hoppá ez a mi szabadalmunk.

(#23) D4rkAv3ng3r válasza Male (#12) üzenetére

D4rkAv3ng3r
(senior tag)
LOGOUT blog

Na meg PS3-ban is XDR memória van. ;) Azért onnan is csurog egy "kis" pénz a Rambusnak.

[ Szerkesztve ]

(#24) D4rkAv3ng3r válasza Male (#8) üzenetére

D4rkAv3ng3r
(senior tag)
LOGOUT blog

Pedig az lenne a legjobb mindnekinek. A nagy cégek (Intel, AMD, IBM stb.) közösen kifejlesztenének egy memóriaszabványt és ahhoz könnyebben (?) tudnának talán optimalizálni a memóriavezérlőt is. Gondolom pénz meglenne, csak sokáig tartana és addig is kellene liszenszelni ígyis-úgyis a jelenlegit. Magyarul nem 2 nap alatt álnának át rá.

(#25) dfdfdf válasza D4rkAv3ng3r (#24) üzenetére

dfdfdf
(őstag)
LOGOUT blog

Amikor ez a 3 cég közösen kezd fejleszteni csak maya naptár szerint tudom leírni az időpontját 2012 12 22 én :)

[ Szerkesztve ]

(#26) TESCO-Zsömle válasza Joachim21 (#21) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Vannak ilyenek is. Egyik példa a Hilti és a szögbelövő.

A szögbelövő magyar találmány. Míg magyar szabadalomként le volt védetve, nem kellett senkinek, majd mikor lejárt a védelem, a Hilti megvette szarért-hugyért, most pedig Ők a májerek.

De ugyanez volt a 18-19. században azt hiszem a fűrészmalommal. Az első gépesített fűrészt egy holland fószer találta fel és egy szélmalommal hajtotta. A találmányi hivatal akkori vezetője gondoskodott róla, hogy senki se használja az új találmányt, majd mikor lejárt a védettség a saját nevén szabadalmaztatta és megkezdődött a fűrészmalmok tömeges terjedése.

Nyugodtan átbogarászhatod a történelmet a többezer eset után, mikor a feltaláló életében nem használták a "világmegváltó" találmányát, mert nem azoknak hozott volna pénzt, akiknél a hatalom éppen volt...

Napjainkban is van jópár találmány (így fejből tudnék legalább 2-t mondani), amire nagy igény van (volna) és dollármilliárdokat hozhatna az országnak, ha felkarolná. Ezek jelenleg azért nem elérhetők a piacon, mert a "hülye" feltalálók MAGYAR találmányként akarják a terméket hasznosítani, és nem adják (adták) el a számtalan külföldi érdeklődőnek.

Már rég kint lehetne az ország a slamasztikából, középeurópa legfejlettebb országa lehetnénk, ha nem kótyavetyélnénk el a lehetőségeinket a "Dögöljön meg a szomszéd lova is" mentalitásnak köszönhetően.

Aki nem hiszi, járjon utána! (Csak nehogy aztán szégyenkeznie kelljen...)

[ Szerkesztve ]

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#27) 9950es

9950es
(fanatikus tag)

H't amikor még úgy tűnt hogy az AMD nem blöfföl a fusionel (mostmár nagyon úgytűnik) akkor még jó ötletnek tűnt hogy haverok a rambusal.

De szerintem semmi érdekes nem fog kisülni ebből.

120 fps or GTFO :D

(#28) TESCO-Zsömle válasza 9950es (#27) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem támadásként, de te hol élsz? :B

Jövőre itt a Fusion. Jönnek az APU-k. És nem ilyen CPU mellé dobált GPU formájában, mint az Intelnél, hanem a (GP)GPU bele lesz integrálva a prociba. ;)

[ Szerkesztve ]

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#29) aram01 válasza Runo (#2) üzenetére

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

+1 :K

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#30) 9950es válasza TESCO-Zsömle (#28) üzenetére

9950es
(fanatikus tag)

Sokra nem mész vele ha az a tervezéskor a lényeg hogy ne kelljen sok hőt eldisszipálni , és olcsón gyártható legyen az egész PCB, minél kevesebb layerrel. Ez low -end. Pisixet sem lehet ráengedni mert még fel-talál-melegedni .

[ Szerkesztve ]

(#31) TESCO-Zsömle válasza 9950es (#30) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mostmár végképp nem értem, miről beszélsz... :B Honnan tudod egy még meg nem jelent termékről, hogy hogyan fog teljesíteni? Pisix amúgy sem mérvedó, mivel egy szálon fut. Az nem fog kamatozni a prociban levő (GP)GPU-ból... Mint ahogy a prociban levő másik 1-5 magból sem... És ha nV-n múlik, ez így is marad. Vegyél nV karit, meg mellé mégegyet fizikára. Az a jó.

(#32) 9950es válasza TESCO-Zsömle (#31) üzenetére

9950es
(fanatikus tag)

Akkor lassan mondom: nem úgytűnik hogy az AMDnek 1.5- 2 éven belül lenne Larabe szintű chipje.

(#33) TESCO-Zsömle válasza 9950es (#32) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A fusion nem = a Larrabee-vel. A Larrabee egy x86-os processzorokból álló GPU lett volna, és az Intel elképzelése. A Fusion AMD "találmány" (semmi köze a Larrabee-hez) és a CPU+GPU összeboronálásáról szól. Először csak egymás mellé kerülnek (de nem külön chipek formájában, mint most Intel-nél) és szoroabbra fűzik a szálakat, majd egyre jobban összeolvadnak, "részeivé vállnak egymásnak".

Igazság szerint -ha pontosak akarunk lenni- Intel az, akinek soha nem lett volna Fusion-ja. Legfeljebb valami hasonló más néven.

sz: Mitöbb. AMD-nek semmi szüksége Larrabe-féle megoldásra, mert van GPU-ja, amit a proci mellé tehet. Intel-nek nincs, és ez (volt) a Larrabee projekt oka.

Megy a rendszerszintű integráció, csak a vezető CPU és GPU gyártónak nincs mit a termékéhez gyúrnia. AMD-nek ez az egyetlen igazi előnye. Nekik minden adott a platformosodáshoz.

Intel azért próbálta meg x86-os CPU-kból összerakni a GPU-ját, mert -kvázi- ahhoz ért. Több évnyi fejlesztést nem lehet csak úgy, egy suhintással pótolni (egyszer már megpróbálták és akkor sem jött be - i740), még akkor sem, ha pénz van. Erre az egyetlen megoldás, amit az AMD csinált. Fel kell(ett) vásárolni egy céget minden tudásával együtt.

[ Szerkesztve ]

(#34) Hunter2 válasza Joachim21 (#21) üzenetére

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"Továbbá szabadalmi jogok adásvételét tiltani kellene. Kifejleszti valaki okés, de ne adhassa el,"

Ennél nagyobb baromságot még életemben nem halottam. Ha lenne ilyen akkor az ARM bezárhatná a boltot.

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2

(#35) nyunyu válasza Hunter2 (#34) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Licenszeles az nem adas-vetel, hanem penzert hasznalhatod...

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#36) Hunter2 válasza nyunyu (#35) üzenetére

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ez mondjuk igaz. Attól a lényeg még ugyanaz marad, ha valamelyik vállalat kifejleszt egy technológiát akkor ugyan had adja már el vagy licenszelje bárkinek ha akarja.

(#37) dezz válasza 9950es (#30) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért a mai integráltakat kenterbe fogja verni... :) Leginkább mert a chipset lapkák rendszerint az élvonalbelinél 1-2 generációval régebbi technológiáva, nagyobb csíkszélességgel készülnek, ez pedig a procival megegyezően 32nm-en (nem is lehetne másként, mert egy lapkán lesz a kettő, a korábbiaknál szorosabb kapcsolatban).

(#27): "De szerintem semmi érdekes nem fog kisülni ebből."

A cikkben le van írva két konkrét dolog, amit most is licencelnek. De pl. a jövőben az XDR2 memóriák válthatják a GDDR5-ös memóriákat a felsőkategóriás grafikus kártyákon.

Hunter2: Ők nem csak licencet (= engedély szabadalom felhasználására) adnak?

[ Szerkesztve ]

(#38) Hunter2 válasza dezz (#37) üzenetére

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az ARM? szerintem csak licenszet.

(#39) TESCO-Zsömle válasza Hunter2 (#38) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

licenszeket és készterméket.

(#40) schwartz válasza TESCO-Zsömle (#31) üzenetére

schwartz
(őstag)

(#41) TESCO-Zsömle válasza schwartz (#40) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem hasznosítható, mert nV nem engedi...

[ Szerkesztve ]

(#42) Probber

Probber
(őstag)
LOGOUT blog

Csodálatos... :DD

"Egylábú embert találtak egy Belga réten, a Belga állítólag arra hivatkozott, hogy neki sose kellett láb!"

(#43) Hunter2 válasza TESCO-Zsömle (#41) üzenetére

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ezen most miért nem lepődtem meg. :W
Majd biztos lesz rá valami hack, lehet már van is.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.