újabb hasznos cikk az ingujjból 
WB-sapkából melyiket gyártóét érdemes megvenni?
I like my women how i like my whiskey. 12 years old and mixed up with coke.
újabb hasznos cikk az ingujjból 
WB-sapkából melyiket gyártóét érdemes megvenni?

Ez valóban hasznos cikk. A sapka engem is érdekel. Kitől, mit és hol? Ezekből is van többféle méret?
Just keep the order!
És kb. árak sapkához...?
Galériám : http://kilatas.webuda.com/ ------ Vennék hibás LCD monitorokat ------ Ha privátot írsz, és én válaszolok, vedd már a fáradtságot, hogy visszaírj...

Nekem leginkább a Colorright megoldása vált be amikor próbáltam, de ez a legdrágább is (kb. 20E szállítással, 1 méret létezik, karcálló, kitűnő minőség). A BaLens az AWP-nél kapható (8-13E, mérettől függően), a True-disc a www.mcgoat.hu -nál, ez a legolcsóbb megoldás (2E ft, minden méretben), de használható eredményt ad.
[ Szerkesztve ]
www.prohardver.hu - www.kttech.hu
és most mit használsz a munkához? esküvőnél azért igencsak számít a színhelyesség. a fehér menyasszonyi ruha ne legyen ugyebár barack színű

RAW-ban lő 
http://mlzphoto.blog.hu/

RAW + szürkelap, de rendelés alatt van a Colorright Neutral 3.5.
azt gondoltam, de ott van valahol a cikkben, hogy utólag nem tudod mindig megszülni, hogy pontosan milyen fények voltak és akkor jól jön a WB információ.
Hol marad a fehér papír vagy mint a vizsgámon fehér ing volt rajtam,így nekem kellett a kamera előtt állnom míg beállították a WB-t 
A világon minden szép, csak nem mindenki tudja értékelni a szépséget! Galaxy S JVT Semaphore 1.9.0+Ext4

Leírtam és példát is mutattam, miért rossz ez a megoldás...
Én a stúdiósoktól kaptam papírt,hogy azzal löjjük be a fehéret és az ingnél is sikerült helyesen beállítani,mert utána visszanéztük profi helyen és nem volt gond vele.Igaz nem fényképezőgép,de a videokamerával jól sikerültek eddig a WB beállítása(Sony Z1 kamerával)
De tény,hogy nem ez a legjobb beállítási módszer.
[ Szerkesztve ]
A világon minden szép, csak nem mindenki tudja értékelni a szépséget! Galaxy S JVT Semaphore 1.9.0+Ext4
RAW fotózáskor a szürkelapos módszer még akkor is jó, ha világos mahagóni lambériáról visszavert vakufényben dolgozunk? Mert ugyebár ott minden szép vörös lesz.
Egy buliban fotóztam így, és a szembevakuval szemben preferáltam a visszavert vakufényt, valamint utólagos WB korrekciót. Először fotóztam így, azonban az UFRaw auto-WB opciójával így is kielégítő eredményt sikerült elérni.
D40-em van, az 12 bites RAW-ot ment. Ha később szeretném még feldolgozni, van-e értelme a csatornánkénti 16 bites TIFF-nek mentéskor?
HGyu
Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

A szürkelap jó módszer a legtöbbször, lényeg hogy közel rakd a témához,
hogy ugyanaz a fénykeverék érje.
Ha RAW-ból elkészíted a TIFF-et, abból meg a jpg-t mint végterméket,
szerintem nincs értelme tárolni, mert rengeteg helyet foglal.
Maga a RAW sokkal kisebb, ráadásul bármikor elkészíthető belőle újra minden.
A konverterek létrehoznak mellé egy segédfájlt, amiben tárolják hogy miket
állítottál be a képhez, és ez alapján a következő konverzió is ugyanazt
az eredményt adja.
BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

A RAW megtartásánál van még 1 érv: a használt algoritmusok folyamatosan fejlődnek. Egy 3 évvel ezelőtti RAW konverter sokkal rosszabb minőséget képes létrehozni, mintha ma újrakonvertálnánk ugyanannak a konverternek a friss verziójával egy adott 3 éves RAW-ot.

Hát nem tudom. Nálam egy raw fájl mérete 16 MB, a belőle készített tiff rendszerint 9-10 MB körül mozog. A konvertálás során vágni is szoktam, aztán csinálok tiff állományt. Én mindkettőt tárolom.
Just keep the order!

Ha egy 16megás RAW-ból elmentesz egy 9-10megás TIFF-et 16biten,
akkor az eredeti kép rendesen meg van vágva.
Keresőben komponálás megy ?
![;]](/dl/s/v1.gif)
BEE

Egyik sem nyert. 
Amúgy 8 bites tiff-et csinálok.
[ Szerkesztve ]
Just keep the order!
Egyik sem nyert? Márhogy általában nincsenek keményen megvágva a képeid és nem megy a keresőben komponálás?
![;]](/dl/s/v1.gif)
Johnny Cage:
Köszönjük, már láttuk pár tucatszor, csak ide a forumra belinkelték fene tudja hányszor...
"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

A 8 bites TIFF mire jó ? 
BEE

A végén úgyis jpeg lesz belőle. Amúgy a tiff mérete az alkalmazott tömörítéstől is függ.
Just keep the order!

Na igen, csak így a TIFF-nek nem sok előnye marad meg...
(#23) Johnny Cage válasza Szten Márs (#19) üzenetére

"Köszönjük, már láttuk pár tucatszor, csak ide a forumra belinkelték fene tudja hányszor..."
Bocsássa meg nekem a jóisten, hogy nem túrtam végig a fórumot és be mertem linkelni.