Hát, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit hoznak ki ebből a kártyából... Csak nehogy valami elkapkodott dolog legyen belőle...
Véleményem szubjektív... - AMD sAM2-es konfiguráció eladó: http://href.hu/x/hq4h
Hát, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit hoznak ki ebből a kártyából... Csak nehogy valami elkapkodott dolog legyen belőle...
Véleményem szubjektív... - AMD sAM2-es konfiguráció eladó: http://href.hu/x/hq4h

Most már az AMD egy kisebb előnyt hozott össze magának. nV nem tud hova kapkodni már.
Ez így van. Sztem épp ezért kapkodnak, mert elég nagy lépés előnyben van az AMD, jelenleg. Ezért is vagyok kíváncsi, hogy mit tudnak összedobni.
Nagy lesz a kapkodás, én is kíváncsi leszek, hogy mi sül ki belőle. Remélem értelmes darabot sikerül kiadni.
Lehet, hogy fel sem fog tűnni a dolgozóknak, hogy karácsonykor dolgoznak, mert azt is átnevezik. 
"I see the diamonds, but you only see the rock"
Ja, és mi lesz a karácsonyból? Ja tom, munkanap.... 

Rohamtempó. TSMC-nek feladták megint a leckét 

Itt van egy kis benchmark, hogy körülbelül mekkora teljesítménye lesz: [link]
[ Szerkesztve ]

Ja, csak nehogy az legyen a vége, hogy első körben az NV elvérzik játékok alatt az AMD meg ráalszik a teljesítményre és bebetonozza az árakat 
Feltöltőkártyás netem van, így nem lógok fent minden nap. Telószám az adataimnál, késő este el tudsz érni, ha fontos. Köszike! Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!

Na,ezeket élből el lehet felejteni egy meg sem jelent videókártyáról.
Amúgy meg pont tegnap fejtettem ki róla a véleményemet a Fermis topicban
Nem kaphatsz meg mindent! Hova tennéd?

Nem tudok angolul, de fenntartásokkal kezelném a grafikonokat, tekintve, hogy a 295-ös sem előzi meg feltétlen az 5870-et 
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

Szerintem is kamu. Én a jövőben tervezek venni egy 5850-es VGA-t, de azért megvárom, mit alkot az NV.

Igencsak utos, ha igaz. Ujra a zoldeke lehet a tron.
bocs, BK87 szamara valasz
[ Szerkesztve ]
''open mind for a different view and nothing else matters''
Jó hűtés, plusz fesz, aztán mindjárt megvan a 700/1700-as órajel. 
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
Imádom ezeket a gyártó által kiadott grafikonokat... 
Na ja, megvan a kihívás a voltmod-hoz.. 
A karácsony máshol is munkával lesz tele (
), nem olyan nagy dolog ez tőlük... 
Egyébként meg ilyen hírmorzsáknak már fel sem ülök. Egészen addig, amíg a CES-en valóban be nem mutatják, csak propaganda az egész.
PH semleges
Ugyanez a gond ismétlődik náluk mindig. Itt van pölö a 88gtxem, ha menne mindegyik 700/1500-as órajeleket alapba, máig ütős kártya lenne. A g92 ebből a szempontból jobb. A gtx sorozatnál meg megint vissza kellett venniük, de ez csak SAJÁT vélemény.
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
Bacsis majd megkeni lekvárral, ráköti a fagyasztót, megfeszeli egy laposelem segítségével, s máris le lesz alázva az egész Radeon paletta. 
Ezekért a grafikonokért ne szapuld az NV-t. Ők nem adtak ki semmit a Fermi teljesítményéről.
CES-ig szerintem nem is fognak.
Valamelyik külföldi idióta fake eredményekkel feltolja az elvárásokat. Ezt az NV sem nézi jó szemmel, de nyilván tartják annyira értelmesnek az embereket, hogy helyén kezeljék a dolgot. 
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

"A hírek szerint egyelőre csak az AMD Juniper lapkájának a kihozatala felel meg az elvárásoknak, így a Radeon HD 5700-as széria nagy mennyiségben is elérhető. A nagyobb méretű Cypress esetében folyamatosan javul az ellátottság, sőt a felsőkategóriás Radeonok beszerzése már egyszerűnek tekinthető"
A Cypress eseteben sincsen a kihozatallal problema, kapacitas hiany van a TSMC-nel.
"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."
Erről pont kérdeztem őket. Nem az igazi a gyártás hatásfoka sem. A Juniperből sokkal kisebb a selejtarány. Sajna a dupla méret nem feltétlen adja ugyanazt a kihozatalt, átlagosan több lesz a selejt, így romlik a teljes eredmény. Persze lehet gyűjteni a lapkákat a HD 5830-hoz (16 aktív shader tömb.). 
Javulnia kell a TSMC-nek, mert ez így gyenge produkció. A Ferminél még rosszabb eredmények lehetnek, sőt lesznek is.
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
De csak tudnak majd kezdeni valamit a "selejttel" is remélem.
Gyengébb karinak jó lenne.( Bár nyilván nem mindegy melyik része selejtes
remélem úgy tervezik, hogy valamire használható legyen így is) Én biztos megvárom a tavaszt addig nem bővítek, ha Nvidia talpra áll ( Pc VGA vonalon) annak örülnék lenne olcsóbb VGA.
Egyébként meg nem értem minek nem létező kártyát tesztelni/kritizálni
ez nem neked szól ABU!
[ Szerkesztve ]
Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123

Hát reméljük az AMD is fejleszt mert a rémhírek szerint Fermi nagyon ütös lessz.
De persze mint tudjuk az Nvidia folyamatosan ködösít és hazudik,Tavasszal minden kiderül,és jót tenne a piacnak az egymással versengö cégek,mi pedig kedvezöbb áron vehetnénk modern és gyors kártyát
eljött ez is, hogy ezt mondom:
hajrá NV 
szeretem a fejlesztői versenyt. az utóbbi időben is a rename-rename ciklusozás miatt szidtam az nv-t
CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957

Jól látod a dolgot. Egy "gigachippet" (8800GTX,GTX280) nem véletlenül állítják viszonylag alacsonyabb órajelre.
Nem kaphatsz meg mindent! Hova tennéd?
Volt már fordítva is bár tény NV sokat "ködösített", de hát "ők" egy cég pénzt kell termeljen és amíg sokan lesznek ( és igen vannak) akik egy VGA-t úgy vásárolnak, hogy mennyi a "memóriája" addig nem is csoda, hogy árulnak mindenféle kártyákat. Fermit meg meg kell várni aztán lesz ami lesz. De jól mondom a piacnak jót tenne a verseny mindenféleképpen.
Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123

Egyenlőre még azt is fentartással kell kezelni, amit kérdeznek. Majd ha lesz valós kártya, és nv-n kívülálló teszteli, akkor azt mondom, na ezt már akár el is hihetjük.
Igen, valóban jókora előnyre tehetne szert az amd, dx11-es hardver eladásban, ami a piacot illeti, ha lehetne a normális kártyákat kapni. Viszont ahogy olvasom, még nállunk szerencsésebb országokban is kb. 2 hetet kell rá várni. Itthon pedig nincs is pillanatnyilag 5850/70. Ez azért némileg megnehezíti a felzárkózást.
Mindazonáltal valószínű, hogy ennyi idő után valami ütőssel akarna előrukkolni, ami nem hagy kétséget afelől, hogy ki is a bajnok.
várd meg azt is h legyen ilyen a boltokban 
asd fgh jkl éáű

GTX380 előzetes sebességteszt:

...az ár/érték arány a vesztesek mentsvára :D

Majd ha lesz ebből a fermicsodából valami látható, működő darab, akkor talán majd lehet sebességtesztről beszélni

[ Szerkesztve ]
"aki régóta foglalkozik számítógép karbantartással, az pontosan tudja, hogy az első számú szabály: a user hazudik. (az eseménynapló meg nem.)" by moonman
Most itt is ez fog menni 2napig? ki vág be nagyobb hülyeséget?
Ne menjünk már le az zöldvérű fake képalkotók szintjére XD
asd fgh jkl éáű
említgették a driverproblémákat... hát szerintem driverekben jól álltak kb. mindig az nv-kártyák... már 10éve is jó volt a támogatásuk, nem lesz ezzel szerintem itt sem gond... a karácsonyi munkát meg majd megfizetik nekik, nem sajnálom őket... nem éhbérért nyomják, az tuti... (hazánkban biztonsági őröknek azért sz@rabb 240es órabérért 24órázgatni akár ünnepnapokon is)
#29: ilyet én is tudok, akár belerakom a hd8970-et meg gtx666-ot is, ha kell... sőt feltámaszthatom akár a 3dfx nevet is
nagy az isten állatkertje, csak ellopták a kerítést, mert biztos színesfémből volt 
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

mert gondoljatok h a grafikon kamu? talan arra szamitotok h lassabb lesz az atiknal? teljesen egyertelmu h egy kesobbi kartya erosebb mint egy korabbi. a fel ev mulva megjeleno ati meg ersoebb lesz a ferminel. a kovetkezo nvidia meg annal. ez igy megy mar evek ota.
Mókás az a grafikon, jah...
Vagy fából volt a kerítés, fűtésszezon van...

Szerintem ez akkora kamu, hogy nem igaz, egy 1magos GTX380 lealáz egy kétmagos majd 5TeraFLOP-os karit miközben a számítási teljesítménye a 2TeraFLOP-ot sem éri el, tudom hogy nem csak ez számít, de ez így elég hihetetlen, szerintem csak azért csinálják, hogy akik még nem vettek HD5xxx karit azok a teszt alapján azthidjék, hogy biztos jobb lesz és megvárják a fermi startját, szerintem aki mindenképp vinni akar karit az ne várjon erre mert ki tudja mikor lesz belőlle valami.
Meg vajon ezek a tesztek 500/1200mhz vagy 700/1700mhz-es mag órajellel készültek, mert ha az előbbi akkor még hihetetlenebb a teszt eredmény, meg akkor minek a A3-as revízió ha az A2 is így aláz?!
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- ELADÓ A GÉPEM

Nem kedves barátom, csak még senki sem látott egy működő darabot se ebből a "csodából", addig ne haragudj meg, de nem csoda, hogy az NV-től nem nagyon veszik készpénznek az emberek a "híreket".... 
És egy darab grafikon semmit se jelent.....
De ha neked igen, akkor mindjárt csinálhatok még párat én is 
[ Szerkesztve ]
"aki régóta foglalkozik számítógép karbantartással, az pontosan tudja, hogy az első számú szabály: a user hazudik. (az eseménynapló meg nem.)" by moonman
mindenkeppen szarabb lesz a fermi! még a gtx280nál is... hidd el nekünk! 
asd fgh jkl éáű

azért erre ne vegyél mérget.
ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།
(#39) Stevenstyle válasza antikomcsi (#27) üzenetére

Van itthon 5850/70 csak nem mindegyik nagykerben és ahol van ott sem 10-20db hanem csak 1-2!
De ha neked igen, akkor mindjárt csinálhatok még párat én is 
kettőt kérek ide, sok ATI fölénnyel 
[ Szerkesztve ]
CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957

én sem értem
a kiszivárgott speckók alapján simán hihető
a másik meg az, hogy az nv az fx sorozat óta nem nyúlt mellé, tanultak abból
http://youtu.be/uu2IBhf9F4k

Félreértések elkerülése véget, én kifejezetten happy lennék, ha lenne az ATI-nak valami konkurenciája, de nehogy már egy rühes grafikonra mondjuk azt, húúúúú dejóóóó a fermmmíííí

Ami nem a valósag, csak akként van feltüntetve, az KAMU! EZ az.. 
mephi666: az NV driverekkel valóban kevesebb baj van, de csak azért mert a játékok sok esetben rájuk vannak írva. Az AMD-ATi drverek eddig csak kullogtak az események után, jellemző, hogy az NV driverek jobbára az új kártyák illesztéséről, egy-két hibajavításról, míg az ATi driverek ezeken túl, a megjelenő játékokhoz való illesztésről szólnak elsősorban. Ez annyira leköti az AMD-ATi programozónak az idejét, hogy a frissen megjelenő kártyáikra csak hónapokkal később sikerül egy tisztességesebb meghajtó, illesztő programot összeállítani. ![;]](/dl/s/v1.gif)
ne beszélj már hülyeségeket az nv csak mellé nyúl! nem látod? sz*rlesz a fermi is! Hű régi nagy híréhez
asd fgh jkl éáű

Ha átmatricázgatunk, abban nem nehéz nem hibázni 
Ahogy nézem a hozzászólásokat, fogynak az "NV-katonák" 
Soha a büdös életben nem tudtam megérteni az érzelmi alapú hardware vásárlást 
Mielőtt valaki megkövezne, eddigi kártyáimból pl csak 2 volt ATI, a többi NV 
[ Szerkesztve ]
Mert az Evergreen grafikára van tervezve, a Fermi pedig HPC-re. A két dolognak alapjában véve más architektúrális követelményei vannak. Egyik nem jó a másikra. De ha még meg is játszod amit nV, hogy összvért csinálsz, az akkor se lesz olyan jó, mint egy célkártya.
Másfelől meg Januárban jön az A3-as revízió. Miért?? Mert a korábbi revíziók nem hozzák az elvárt teljesítményt. Mekkora a valószínűsége, hogy a teljesítménygondokkal kűzdő revízió leveri a Radeonokat? Hiszn akkor nem volna gond.
Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.
(#47) Robi BALBOA válasza TESCO-Zsömle (#46) üzenetére

Erről van szó, ha olyan jó már most is a Fermi akkor minek A3-as revízió?
Megmondom mert sz@r, a sok okos meg vár fél évet miatta, ahelyett hogy venne egy HD5xxx karit aminek tudja a teljesítményét.
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- ELADÓ A GÉPEM

Várni mindenkinek a szíve joga, csak nehogy nagy csalódás legyen a fermi, ha egyáltalán látunk belőle valamit pc-s vonalon.. 
Tudunk valamit a PC-s GPU piac számára értékelhető részéről a lapkának? Hát nem sokat, sőt mondhatnám semmit.
Olyan sötétben tapogatóznak a pletykált specifikációk, mint még soha.
[ Szerkesztve ]

Nem, az AMD most egy nagy (nagyon nagy) előnyt hozott össze! HW és SW terén egyaránt... Az nV-nek nagyon kell kapaszkodni.
A grafikonok helyett jó lenne már egy működő kártyát látni! Ez a sok hülye találgatás, meg a nemlétező kártya teljesítményéről készüllt grafikonok teljesen komolytalanok. 
Alléz Olympique de Marseille!