Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) hackeeeee

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Hát, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit hoznak ki ebből a kártyából... Csak nehogy valami elkapkodott dolog legyen belőle...

Véleményem szubjektív... - AMD sAM2-es konfiguráció eladó: http://href.hu/x/hq4h

(#2) F_Zolee

F_Zolee
(őstag)

Most már az AMD egy kisebb előnyt hozott össze magának. nV nem tud hova kapkodni már.

(#3) hackeeeee válasza F_Zolee (#2) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ez így van. Sztem épp ezért kapkodnak, mert elég nagy lépés előnyben van az AMD, jelenleg. Ezért is vagyok kíváncsi, hogy mit tudnak összedobni.

Véleményem szubjektív... - AMD sAM2-es konfiguráció eladó: http://href.hu/x/hq4h

(#4) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nagy lesz a kapkodás, én is kíváncsi leszek, hogy mi sül ki belőle. Remélem értelmes darabot sikerül kiadni.
Lehet, hogy fel sem fog tűnni a dolgozóknak, hogy karácsonykor dolgoznak, mert azt is átnevezik. :D

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#5) hackeeeee válasza Móci (#4) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ja, és mi lesz a karácsonyból? Ja tom, munkanap.... :DDD

(#6) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Rohamtempó. TSMC-nek feladták megint a leckét :D

(#7) BK87

BK87
(fanatikus tag)

Itt van egy kis benchmark, hogy körülbelül mekkora teljesítménye lesz: [link]

[ Szerkesztve ]

(#8) ]Phobos[ válasza hackeeeee (#3) üzenetére

]Phobos[
(senior tag)

Ja, csak nehogy az legyen a vége, hogy első körben az NV elvérzik játékok alatt az AMD meg ráalszik a teljesítményre és bebetonozza az árakat :U

Feltöltőkártyás netem van, így nem lógok fent minden nap. Telószám az adataimnál, késő este el tudsz érni, ha fontos. Köszike! Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!

(#9) Szlovi válasza BK87 (#7) üzenetére

Szlovi
(senior tag)

Na,ezeket élből el lehet felejteni egy meg sem jelent videókártyáról.
Amúgy meg pont tegnap fejtettem ki róla a véleményemet a Fermis topicban

Nem kaphatsz meg mindent! Hova tennéd?

(#10) kleinguru válasza BK87 (#7) üzenetére

kleinguru
(senior tag)

Nem tudok angolul, de fenntartásokkal kezelném a grafikonokat, tekintve, hogy a 295-ös sem előzi meg feltétlen az 5870-et :U

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#11) BK87 válasza Szlovi (#9) üzenetére

BK87
(fanatikus tag)

Szerintem is kamu. Én a jövőben tervezek venni egy 5850-es VGA-t, de azért megvárom, mit alkot az NV.

(#12) CriticalHit válasza Szlovi (#9) üzenetére

CriticalHit
(őstag)

Igencsak utos, ha igaz. Ujra a zoldeke lehet a tron.

bocs, BK87 szamara valasz

[ Szerkesztve ]

''open mind for a different view and nothing else matters''

(#13) mmdms

mmdms
(őstag)
LOGOUT blog

Jó hűtés, plusz fesz, aztán mindjárt megvan a 700/1700-as órajel. :D

ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?

(#14) hackeeeee válasza BK87 (#7) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Imádom ezeket a gyártó által kiadott grafikonokat... :U

(#15) hackeeeee válasza mmdms (#13) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Na ja, megvan a kihívás a voltmod-hoz.. :DDD

(#16) stevve

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A karácsony máshol is munkával lesz tele ( :O ), nem olyan nagy dolog ez tőlük... :P

Egyébként meg ilyen hírmorzsáknak már fel sem ülök. Egészen addig, amíg a CES-en valóban be nem mutatják, csak propaganda az egész.

PH semleges

(#17) mmdms válasza hackeeeee (#15) üzenetére

mmdms
(őstag)
LOGOUT blog

Ugyanez a gond ismétlődik náluk mindig. Itt van pölö a 88gtxem, ha menne mindegyik 700/1500-as órajeleket alapba, máig ütős kártya lenne. A g92 ebből a szempontból jobb. A gtx sorozatnál meg megint vissza kellett venniük, de ez csak SAJÁT vélemény.

ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?

(#18) Móci válasza hackeeeee (#15) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Bacsis majd megkeni lekvárral, ráköti a fagyasztót, megfeszeli egy laposelem segítségével, s máris le lesz alázva az egész Radeon paletta. :D

(#19) Abu85 válasza hackeeeee (#14) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ezekért a grafikonokért ne szapuld az NV-t. Ők nem adtak ki semmit a Fermi teljesítményéről. :) CES-ig szerintem nem is fognak.
Valamelyik külföldi idióta fake eredményekkel feltolja az elvárásokat. Ezt az NV sem nézi jó szemmel, de nyilván tartják annyira értelmesnek az embereket, hogy helyén kezeljék a dolgot. :)

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#20) rocket

rocket
(PH! kedvence)

"A hírek szerint egyelőre csak az AMD Juniper lapkájának a kihozatala felel meg az elvárásoknak, így a Radeon HD 5700-as széria nagy mennyiségben is elérhető. A nagyobb méretű Cypress esetében folyamatosan javul az ellátottság, sőt a felsőkategóriás Radeonok beszerzése már egyszerűnek tekinthető"

A Cypress eseteben sincsen a kihozatallal problema, kapacitas hiany van a TSMC-nel.

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#21) Abu85 válasza rocket (#20) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Erről pont kérdeztem őket. Nem az igazi a gyártás hatásfoka sem. A Juniperből sokkal kisebb a selejtarány. Sajna a dupla méret nem feltétlen adja ugyanazt a kihozatalt, átlagosan több lesz a selejt, így romlik a teljes eredmény. Persze lehet gyűjteni a lapkákat a HD 5830-hoz (16 aktív shader tömb.). :D
Javulnia kell a TSMC-nek, mert ez így gyenge produkció. A Ferminél még rosszabb eredmények lehetnek, sőt lesznek is.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#22) moha21 válasza Abu85 (#21) üzenetére

moha21
(PH! addikt)
LOGOUT blog

De csak tudnak majd kezdeni valamit a "selejttel" is remélem. :U Gyengébb karinak jó lenne.( Bár nyilván nem mindegy melyik része selejtes :( remélem úgy tervezik, hogy valamire használható legyen így is) Én biztos megvárom a tavaszt addig nem bővítek, ha Nvidia talpra áll ( Pc VGA vonalon) annak örülnék lenne olcsóbb VGA.

Egyébként meg nem értem minek nem létező kártyát tesztelni/kritizálni :U ez nem neked szól ABU!

[ Szerkesztve ]

Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123

(#23) Duree

Duree
(PH! addikt)

Hát reméljük az AMD is fejleszt mert a rémhírek szerint Fermi nagyon ütös lessz.
De persze mint tudjuk az Nvidia folyamatosan ködösít és hazudik,Tavasszal minden kiderül,és jót tenne a piacnak az egymással versengö cégek,mi pedig kedvezöbb áron vehetnénk modern és gyors kártyát

(#24) Mr.Csizmás

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

eljött ez is, hogy ezt mondom:

hajrá NV :C

szeretem a fejlesztői versenyt. az utóbbi időben is a rename-rename ciklusozás miatt szidtam az nv-t

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957

(#25) Szlovi válasza mmdms (#17) üzenetére

Szlovi
(senior tag)

Jól látod a dolgot. Egy "gigachippet" (8800GTX,GTX280) nem véletlenül állítják viszonylag alacsonyabb órajelre.

Nem kaphatsz meg mindent! Hova tennéd?

(#26) moha21 válasza Duree (#23) üzenetére

moha21
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Volt már fordítva is bár tény NV sokat "ködösített", de hát "ők" egy cég pénzt kell termeljen és amíg sokan lesznek ( és igen vannak) akik egy VGA-t úgy vásárolnak, hogy mennyi a "memóriája" addig nem is csoda, hogy árulnak mindenféle kártyákat. Fermit meg meg kell várni aztán lesz ami lesz. De jól mondom a piacnak jót tenne a verseny mindenféleképpen.

Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123

(#27) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Egyenlőre még azt is fentartással kell kezelni, amit kérdeznek. Majd ha lesz valós kártya, és nv-n kívülálló teszteli, akkor azt mondom, na ezt már akár el is hihetjük.

Igen, valóban jókora előnyre tehetne szert az amd, dx11-es hardver eladásban, ami a piacot illeti, ha lehetne a normális kártyákat kapni. Viszont ahogy olvasom, még nállunk szerencsésebb országokban is kb. 2 hetet kell rá várni. Itthon pedig nincs is pillanatnyilag 5850/70. Ez azért némileg megnehezíti a felzárkózást.

Mindazonáltal valószínű, hogy ennyi idő után valami ütőssel akarna előrukkolni, ami nem hagy kétséget afelől, hogy ki is a bajnok.

(#28) DemonDani válasza BK87 (#11) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

várd meg azt is h legyen ilyen a boltokban :DDD

asd fgh jkl éáű

(#29) CsendesMark

CsendesMark
(fanatikus tag)

GTX380 előzetes sebességteszt:

:DDD :DDD :DDD

...az ár/érték arány a vesztesek mentsvára :D

(#30) Pug válasza CsendesMark (#29) üzenetére

Pug
(őstag)

Majd ha lesz ebből a fermicsodából valami látható, működő darab, akkor talán majd lehet sebességtesztről beszélni :DDD :DDD :DDD

[ Szerkesztve ]

"aki régóta foglalkozik számítógép karbantartással, az pontosan tudja, hogy az első számú szabály: a user hazudik. (az eseménynapló meg nem.)" by moonman

(#31) DemonDani válasza CsendesMark (#29) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Most itt is ez fog menni 2napig? ki vág be nagyobb hülyeséget?
Ne menjünk már le az zöldvérű fake képalkotók szintjére XD

asd fgh jkl éáű

(#32) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

említgették a driverproblémákat... hát szerintem driverekben jól álltak kb. mindig az nv-kártyák... már 10éve is jó volt a támogatásuk, nem lesz ezzel szerintem itt sem gond... a karácsonyi munkát meg majd megfizetik nekik, nem sajnálom őket... nem éhbérért nyomják, az tuti... (hazánkban biztonsági őröknek azért sz@rabb 240es órabérért 24órázgatni akár ünnepnapokon is)

#29: ilyet én is tudok, akár belerakom a hd8970-et meg gtx666-ot is, ha kell... sőt feltámaszthatom akár a 3dfx nevet is :DD nagy az isten állatkertje, csak ellopták a kerítést, mert biztos színesfémből volt :W

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#33) iZed

iZed
(fanatikus tag)

mert gondoljatok h a grafikon kamu? talan arra szamitotok h lassabb lesz az atiknal? teljesen egyertelmu h egy kesobbi kartya erosebb mint egy korabbi. a fel ev mulva megjeleno ati meg ersoebb lesz a ferminel. a kovetkezo nvidia meg annal. ez igy megy mar evek ota.

(#34) Móci válasza mephi666 (#32) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mókás az a grafikon, jah...
Vagy fából volt a kerítés, fűtésszezon van...

(#35) Robi BALBOA válasza BK87 (#7) üzenetére

Robi BALBOA
(őstag)

Szerintem ez akkora kamu, hogy nem igaz, egy 1magos GTX380 lealáz egy kétmagos majd 5TeraFLOP-os karit miközben a számítási teljesítménye a 2TeraFLOP-ot sem éri el, tudom hogy nem csak ez számít, de ez így elég hihetetlen, szerintem csak azért csinálják, hogy akik még nem vettek HD5xxx karit azok a teszt alapján azthidjék, hogy biztos jobb lesz és megvárják a fermi startját, szerintem aki mindenképp vinni akar karit az ne várjon erre mert ki tudja mikor lesz belőlle valami.
Meg vajon ezek a tesztek 500/1200mhz vagy 700/1700mhz-es mag órajellel készültek, mert ha az előbbi akkor még hihetetlenebb a teszt eredmény, meg akkor minek a A3-as revízió ha az A2 is így aláz?!

Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- ELADÓ A GÉPEM

(#36) Pug válasza iZed (#33) üzenetére

Pug
(őstag)

Nem kedves barátom, csak még senki sem látott egy működő darabot se ebből a "csodából", addig ne haragudj meg, de nem csoda, hogy az NV-től nem nagyon veszik készpénznek az emberek a "híreket".... :U

És egy darab grafikon semmit se jelent.....
De ha neked igen, akkor mindjárt csinálhatok még párat én is :DDD

[ Szerkesztve ]

"aki régóta foglalkozik számítógép karbantartással, az pontosan tudja, hogy az első számú szabály: a user hazudik. (az eseménynapló meg nem.)" by moonman

(#37) DemonDani válasza iZed (#33) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mindenkeppen szarabb lesz a fermi! még a gtx280nál is... hidd el nekünk! ;)

asd fgh jkl éáű

(#38) rup1u5 válasza iZed (#33) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

azért erre ne vegyél mérget.

ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

(#39) Stevenstyle válasza antikomcsi (#27) üzenetére

Stevenstyle
(újonc)

Van itthon 5850/70 csak nem mindegyik nagykerben és ahol van ott sem 10-20db hanem csak 1-2!

(#40) Mr.Csizmás válasza Pug (#36) üzenetére

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De ha neked igen, akkor mindjárt csinálhatok még párat én is :DDD

kettőt kérek ide, sok ATI fölénnyel :C

[ Szerkesztve ]

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957

(#41) rumkola válasza iZed (#33) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

én sem értem
a kiszivárgott speckók alapján simán hihető
a másik meg az, hogy az nv az fx sorozat óta nem nyúlt mellé, tanultak abból

http://youtu.be/uu2IBhf9F4k

(#42) Pug válasza Mr.Csizmás (#40) üzenetére

Pug
(őstag)

Félreértések elkerülése véget, én kifejezetten happy lennék, ha lenne az ATI-nak valami konkurenciája, de nehogy már egy rühes grafikonra mondjuk azt, húúúúú dejóóóó a fermmmíííí :U :DDD

(#43) fagy53 válasza iZed (#33) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Ami nem a valósag, csak akként van feltüntetve, az KAMU! EZ az.. :K

mephi666: az NV driverekkel valóban kevesebb baj van, de csak azért mert a játékok sok esetben rájuk vannak írva. Az AMD-ATi drverek eddig csak kullogtak az események után, jellemző, hogy az NV driverek jobbára az új kártyák illesztéséről, egy-két hibajavításról, míg az ATi driverek ezeken túl, a megjelenő játékokhoz való illesztésről szólnak elsősorban. Ez annyira leköti az AMD-ATi programozónak az idejét, hogy a frissen megjelenő kártyáikra csak hónapokkal később sikerül egy tisztességesebb meghajtó, illesztő programot összeállítani. ;]

(#44) DemonDani válasza rumkola (#41) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ne beszélj már hülyeségeket az nv csak mellé nyúl! nem látod? sz*rlesz a fermi is! Hű régi nagy híréhez

asd fgh jkl éáű

(#45) Pug válasza rumkola (#41) üzenetére

Pug
(őstag)

Ha átmatricázgatunk, abban nem nehéz nem hibázni ;)

Ahogy nézem a hozzászólásokat, fogynak az "NV-katonák" :))
Soha a büdös életben nem tudtam megérteni az érzelmi alapú hardware vásárlást :U

Mielőtt valaki megkövezne, eddigi kártyáimból pl csak 2 volt ATI, a többi NV :DDD

[ Szerkesztve ]

(#46) TESCO-Zsömle válasza iZed (#33) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mert az Evergreen grafikára van tervezve, a Fermi pedig HPC-re. A két dolognak alapjában véve más architektúrális követelményei vannak. Egyik nem jó a másikra. De ha még meg is játszod amit nV, hogy összvért csinálsz, az akkor se lesz olyan jó, mint egy célkártya.

Másfelől meg Januárban jön az A3-as revízió. Miért?? Mert a korábbi revíziók nem hozzák az elvárt teljesítményt. Mekkora a valószínűsége, hogy a teljesítménygondokkal kűzdő revízió leveri a Radeonokat? Hiszn akkor nem volna gond.

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#47) Robi BALBOA válasza TESCO-Zsömle (#46) üzenetére

Robi BALBOA
(őstag)

Erről van szó, ha olyan jó már most is a Fermi akkor minek A3-as revízió?
Megmondom mert sz@r, a sok okos meg vár fél évet miatta, ahelyett hogy venne egy HD5xxx karit aminek tudja a teljesítményét.

Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- ELADÓ A GÉPEM

(#48) Pug válasza Robi BALBOA (#47) üzenetére

Pug
(őstag)

Várni mindenkinek a szíve joga, csak nehogy nagy csalódás legyen a fermi, ha egyáltalán látunk belőle valamit pc-s vonalon.. :U

(#49) Abu85 válasza rumkola (#41) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Tudunk valamit a PC-s GPU piac számára értékelhető részéről a lapkának? Hát nem sokat, sőt mondhatnám semmit. :N Olyan sötétben tapogatóznak a pletykált specifikációk, mint még soha.

[ Szerkesztve ]

(#50) yakuza.tora válasza F_Zolee (#2) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

Nem, az AMD most egy nagy (nagyon nagy) előnyt hozott össze! HW és SW terén egyaránt... Az nV-nek nagyon kell kapaszkodni.

A grafikonok helyett jó lenne már egy működő kártyát látni! Ez a sok hülye találgatás, meg a nemlétező kártya teljesítményéről készüllt grafikonok teljesen komolytalanok. :(((

Alléz Olympique de Marseille!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.