Második kép alatt elírás: A Seagate a Momentus bejelentése mellett a noteboos merevlemezek jövőjére is kitért.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
és ha majd tönkremegy, akkor kénytelen lesz az ember egy ugyan ilyet venni, mert a többi (szabványos méretű) nem fog beférni a gépébe. jó taktika 
"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^
Annak tűnik, de szetm a nagy airbookozás küzepette lesz ítt új méretszabvány, de lehet, hogy nem ekkora lesz pont... ![;]](/dl/s/v1.gif)
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

Quan-Chi
(őstag)
szerintem elég jó ötlet ... és ha rendesen megcsinálják az élettartama megközelítheti a normál 3,5"-os HDD-ét 
kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00
lehet, h van akkor a seagate, h a szabványt hozzá igazítsák.
bár az extra vékony kütyük mindig drágák, szóval nem értem, h akkor miért olyan nagy probléma kicsengetni egy ssd (fel)árát....
"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

Bibby
(PH! addikt)
Én annyira feláldoznám a nagy tárhelyet a gyorsaság oltárán...Jöjjön csak az az SSD. Két-háromszáz gigabyte hely csak elég egy hordozható gépre, mellé mehet külső merevlemez bagóért. 
[ Szerkesztve ]
"Jól is néznénk, ki, ha mindenki az okokat keresné, a megoldásokat meg senki." After Monday and Tuesday, even the calendar says: W T F...
very impressive 
>> http://tinyurl.hu/i3i6/ << Referenciám| HTC Surround 7 16GB WP 7.5

Lipton
(senior tag)
200-300 giga azért elég sok még ha SSD-ben gondolkodsz. Ez már nagynak számít.

Bibby
(PH! addikt)
Most még. De amilyen ütemű a fejlődés az informatika minden szintjén, 2013 igencsak távolinak tűnik.
"Jól is néznénk, ki, ha mindenki az okokat keresné, a megoldásokat meg senki." After Monday and Tuesday, even the calendar says: W T F...
Jó... 2013-ban... De mi a mostban gondolkodunk. 2013-ra szerintem olyan olcsó lesz az SSD, hogy biztosan meg tudunk majd magunknak engedni egy 500 gigásat windowsnak meg programoknak. Az már mellékes, hogy mellette fog figyelni 2 tera hdd...

demagóg
(fanatikus tag)
Szerencsére nem kell új szabvány vagy a jelenlegi kiegészítése. A 2.5-ös tárolók szabvány szerinti magassága kezdettől fogva 7-19 mm között van (pontosabban az inch tört részei), 6-8 lépcső van. Persze a 9-es terjedt el, ettől néha felfele szoktak eltérni, de mindegyik szabványos méret, csak nem nagyon gyártották a teljes skálát. A vékony gépek terjedése segítheti ennek a vékonyabb méretnek a terjedését, ha lesz kereslet akkor a többi gyártó is rááll majd.
-De ez hogy lehet? ... Tegnap még működött! ...
Én valahogy félek ezektől az ultravékony cuccoktól. Egyre véknyabb, gyengébb, kevesebb benne az anyag, nagyobb a hibalehetőség, ergo fogyasztói társadalom rulez. 
Helikopter-e vagyok?
"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

Tomcat
(őstag)
Szerintem is az áll a háttélben hogy egyre több szuperlapos netbook-ot és subnotebook-ot dobnak piacra a gyártók. Ott lehet hogy nagyon is számít 1-2 mm megtakarítás a vastagságból. Azért lehet jövője -szerintem- mert az SSD-k jelenlegi ára nem áll arányban a kapacitással és az eleve olcsó minigépeket csak értelmetlenül megdrágítanák. Ilyen célra tökéletes lehet akár ez a megoldás is. Később még szabványos is lehet ez a kialakítás.
Tomcat
"A Seagate ugyan nem erősítette meg a 7200 fordulat/perces motorral rendelkező Momentus modell létezését, de a gyártó saját felmérése alapján sokan már tényként kezelik a gyorsabb verzió érkezését. Ezzel kapcsolatban nem nyilatkozik a vállalat, így a találgatások mellett kénytelenek vagyunk megvárni a hivatalos bejelentést."
Ez csak nekem sántít?
A Seagate már csak tudja, hogy kifejlesztett-e 7200-as momentust vagy sem. A létezéséről nem nyilatkozik, de felmérést végez, amiből az jön ki sokan tényként kezelik a létezését?
WTF???
Ez olyan, mintha lenne egy Ladám a pinyóban, amiről nem tud egyik szomszédom se, de felmérést végeznéka körükben, hogy szerintük van-e Ladám a pinyóban vagy nincs. Mi a fasz értelme van ennek a három mondatnak?
Ha létezik a 7200-as momentus, akkor miért fontos felmérni, h mások szerint létezik-e, ha meg nem létezik akkor ugyanez a kérdés.
Ennek a 3 mondatnak semmi értelme nincs.
Dchard

demagóg
(fanatikus tag)
Ugyanannyi az anyag benne, csak egy lemezes. Esetenként egy fejes. Ehhez nem kell a két lemezre való térfogat. A 3.5-ösöknél is létezik a vékonyabb kivitel ami szintén csak egy lemezes, sokszor csak egy fejes. Ettől nem gyengébbek, nem rosszabbak elvileg a normál társaknál.
-De ez hogy lehet? ... Tegnap még működött! ...
De van. Félreértelmezhető, de meg lehet érteni. Nem azt mérte fel hogy "sokan már tényként kezelik-e a 7200ast", hanem volt egy felmérés, amiből a nép azt gondolja hogy a seagate készített ebből már 7200asat is 
cserebere, beszamitas, mennyitengedszafelebol nalam nincs, bocsi mindenki!
7200asok gyors terjedésével egyetértek, mostanában már alig van különbség fogyasztásban és hangban 5400-as és 7200-as (2.5-ös) vinyó között. Teljesitményben viszont annál inkább.
Én már vagy fél éve várom a 250-320GBs egytányéros 7200RPM-es HDDket, de eddig csak a Seagate-nek volt ilyenje (Momentus 7200.4) ami még kapható is volt, bennük pedig a legutóbbi vinyóm óta nem bizom.

hibavissza
(senior tag)
Én a samsungban sem bízom, seagate, samsung és most wd, remélem ez nem száll el....mondjuk írok is ki mindent dvd-re havonta...szal én már egyik kutyaütőben sem bízom.

Devid_81
(PH! kedvence)
Ha a hely is kisebb lesz a gepben ennyivel akkor tenyleg derek lepes 
De nyilvan jon a tobbi gyarto is nemsokara az alacsony HDD-vel 
.::www.megadanceradio.hu::.
Hm... szóval 7mm az eddigi 9,5 helyett. Nem rossz. 
Vajon a tömege is csökkent ennyivel? 
Eleve elég nagy képzavart érzek a hírben, hiszen a Momentus nem csak ennek az új vékony winyónak a típusneve, hanem a Seagate összes notebook winyójának. [link]
Innentől fogva természetesen létezik 7200 RPM-es Momentus, jómagam is birtokoltam egy 500 GB-os példányt (nagyon jó kis HDD egyébként
) - csak éppen nem ilyen extra vékony változat de az más kérdés 
http://3dfxcollection.atw.hu
Akinek van tapasztalata megoszthatná velem is, hogy mennyire melegszenek a mostani 7200-es vinyók? Mivel az Ssd számomra még felejtős, ezért gondolkodom a 7200es-en
True Success is Blonde

Quan-Chi
(őstag)
nekem WD AAKS szériás vinyóm van, igaz a házba van egy vinyó keret ami előtt egy 12Cm-es venti van 600rpm-es fordulattal , de kb szoba hőmérsékletű a cucc 
kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00
notiba beépítve lenne jó tudni mennyire fűt
True Success is Blonde

Hosssszu
(fanatikus tag)
Nekem Lenovo Sl300-ban van egy Hitachi Travelstar 7K320, 160GB, 7200RPM, 16MB cache vinyóm.
Most hogy csak netezek, 22fokos. (defragot akksiról inkább nem futtatnék
)
4MB-os SIMM RAM-ot keresek (386-os gépbe). Lehetőleg Vácon, vagy környékén.
Az egytányérosok szepen viselkednek notiban, nekem volt egy WD-m, az olyan 36-37 fokos volt (23-24 fokos szobában mondjuk), zajban pedig a mostani kéttányéros 5400as Samsung alatt volt.
Jó kis vinyó volt az a WD, de sajnos csak 80GB-s volt. Aztán jött egy 250GBs kéttányéros (7200RPM) Seagate, ami fűtött rendesen és a hangja szörnyű volt seek közben, plusz nagyon vibrált.
A mostani Samsung haldoklik, gyarapodnak rajta a bad sectorok lassan. Ezt a notival együtt kaptam s kéne valami helyette.
Hitachi-t dícsérték nekem, hogy egész szépen viselkedik. Asszem két tányéros volt 160gb-os, vagy 250-es
True Success is Blonde

Dr. Akula
(PH! addikt)
Igaz hogy az SSD drága, viszont a sebessége is annyival nagyobb. Hihetetlen mennyit képes gyorsítani az egész rendszeren egy SSD. 60-ért vettem egy 128-as indilinxeset, és szemmel láthatóan gyorsabb, nem csak a tesztek mutatják ki a különbséget. Vagy 5x gyorsabban bootol mint vinyóról. Ezt semmilyen más fejlesztéssel nem lehet helyettesíteni. Egy mai gépben (főleg notiban) a vinyó a leggyengébb láncszem, aki teheti minél előbb cserélje SSD-re, nagyon megéri. Nagyon más kategória. Olyan mint BKV buszból Ferrariba átülni.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD
Tök jó, csak szerintem sokaknak pont az ára miatt marad a bkv a ferrari helyett.
Másrészről sokan lehet ki sem használnák a benne rejlő lehetőségeket
True Success is Blonde
PATA-s vinyót is érdemes?
"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

Dr. Akula
(PH! addikt)
PATA-s gépet is érdemes.
Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

Lustig
(tag)
az SSD szép és jó sőt meglehet hogy kiváló
de addig amíg egy 128gb-os árából terákat vehetek addig nem csak nekem de sokaknak neméri meg
de azért ha már te megvetted használd egészséggel 
nem mindenki olyan zsidó mint én 
Holt-Tisza ágánál horgászoknak kertészeknek nyaraló eladó //// http://hardverapro.hu/apro/holt-tisza_aganal_horgaszoknak_kerteszeknek_teglahaz_elado/hsz_1-50.html