Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Latency

Latency
(senior tag)

Második kép alatt elírás: A Seagate a Momentus bejelentése mellett a noteboos merevlemezek jövőjére is kitért.

(#2) Muton

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

és ha majd tönkremegy, akkor kénytelen lesz az ember egy ugyan ilyet venni, mert a többi (szabványos méretű) nem fog beférni a gépébe. jó taktika :K

"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

(#3) MZsoltee válasza Muton (#2) üzenetére

MZsoltee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Annak tűnik, de szetm a nagy airbookozás küzepette lesz ítt új méretszabvány, de lehet, hogy nem ekkora lesz pont... ;]

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#4) Quan-Chi

Quan-Chi
(őstag)

szerintem elég jó ötlet ... és ha rendesen megcsinálják az élettartama megközelítheti a normál 3,5"-os HDD-ét :K

kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00

(#5) Muton válasza MZsoltee (#3) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

lehet, h van akkor a seagate, h a szabványt hozzá igazítsák.
bár az extra vékony kütyük mindig drágák, szóval nem értem, h akkor miért olyan nagy probléma kicsengetni egy ssd (fel)árát....

"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

(#6) Bibby

Bibby
(PH! addikt)

Én annyira feláldoznám a nagy tárhelyet a gyorsaság oltárán...Jöjjön csak az az SSD. Két-háromszáz gigabyte hely csak elég egy hordozható gépre, mellé mehet külső merevlemez bagóért. :U

[ Szerkesztve ]

"Jól is néznénk, ki, ha mindenki az okokat keresné, a megoldásokat meg senki." After Monday and Tuesday, even the calendar says: W T F...

(#7) FRENK1988

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

very impressive :C

>> http://tinyurl.hu/i3i6/ << Referenciám| HTC Surround 7 16GB WP 7.5

(#8) Lipton válasza Bibby (#6) üzenetére

Lipton
(senior tag)

200-300 giga azért elég sok még ha SSD-ben gondolkodsz. Ez már nagynak számít.

(#9) Bibby válasza Lipton (#8) üzenetére

Bibby
(PH! addikt)

Most még. De amilyen ütemű a fejlődés az informatika minden szintjén, 2013 igencsak távolinak tűnik.

"Jól is néznénk, ki, ha mindenki az okokat keresné, a megoldásokat meg senki." After Monday and Tuesday, even the calendar says: W T F...

(#10) Egzee válasza Bibby (#9) üzenetére

Egzee
(őstag)
LOGOUT blog

Jó... 2013-ban... De mi a mostban gondolkodunk. 2013-ra szerintem olyan olcsó lesz az SSD, hogy biztosan meg tudunk majd magunknak engedni egy 500 gigásat windowsnak meg programoknak. Az már mellékes, hogy mellette fog figyelni 2 tera hdd...

(#11) demagóg válasza MZsoltee (#3) üzenetére

demagóg
(fanatikus tag)

Szerencsére nem kell új szabvány vagy a jelenlegi kiegészítése. A 2.5-ös tárolók szabvány szerinti magassága kezdettől fogva 7-19 mm között van (pontosabban az inch tört részei), 6-8 lépcső van. Persze a 9-es terjedt el, ettől néha felfele szoktak eltérni, de mindegyik szabványos méret, csak nem nagyon gyártották a teljes skálát. A vékony gépek terjedése segítheti ennek a vékonyabb méretnek a terjedését, ha lesz kereslet akkor a többi gyártó is rááll majd.

-De ez hogy lehet? ... Tegnap még működött! ...

(#12) lezso6

lezso6
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Én valahogy félek ezektől az ultravékony cuccoktól. Egyre véknyabb, gyengébb, kevesebb benne az anyag, nagyobb a hibalehetőség, ergo fogyasztói társadalom rulez. :U

Helikopter-e vagyok?

"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

(#13) Tomcat

Tomcat
(őstag)

Szerintem is az áll a háttélben hogy egyre több szuperlapos netbook-ot és subnotebook-ot dobnak piacra a gyártók. Ott lehet hogy nagyon is számít 1-2 mm megtakarítás a vastagságból. Azért lehet jövője -szerintem- mert az SSD-k jelenlegi ára nem áll arányban a kapacitással és az eleve olcsó minigépeket csak értelmetlenül megdrágítanák. Ilyen célra tökéletes lehet akár ez a megoldás is. Később még szabványos is lehet ez a kialakítás.

Tomcat

(#14) dchard

dchard
(senior tag)
LOGOUT blog

"A Seagate ugyan nem erősítette meg a 7200 fordulat/perces motorral rendelkező Momentus modell létezését, de a gyártó saját felmérése alapján sokan már tényként kezelik a gyorsabb verzió érkezését. Ezzel kapcsolatban nem nyilatkozik a vállalat, így a találgatások mellett kénytelenek vagyunk megvárni a hivatalos bejelentést."

Ez csak nekem sántít?

A Seagate már csak tudja, hogy kifejlesztett-e 7200-as momentust vagy sem. A létezéséről nem nyilatkozik, de felmérést végez, amiből az jön ki sokan tényként kezelik a létezését?

WTF???

Ez olyan, mintha lenne egy Ladám a pinyóban, amiről nem tud egyik szomszédom se, de felmérést végeznéka körükben, hogy szerintük van-e Ladám a pinyóban vagy nincs. Mi a fasz értelme van ennek a három mondatnak?

Ha létezik a 7200-as momentus, akkor miért fontos felmérni, h mások szerint létezik-e, ha meg nem létezik akkor ugyanez a kérdés.

Ennek a 3 mondatnak semmi értelme nincs.

Dchard

(#15) demagóg válasza lezso6 (#12) üzenetére

demagóg
(fanatikus tag)

Ugyanannyi az anyag benne, csak egy lemezes. Esetenként egy fejes. Ehhez nem kell a két lemezre való térfogat. A 3.5-ösöknél is létezik a vékonyabb kivitel ami szintén csak egy lemezes, sokszor csak egy fejes. Ettől nem gyengébbek, nem rosszabbak elvileg a normál társaknál.

-De ez hogy lehet? ... Tegnap még működött! ...

(#16) brumesz válasza dchard (#14) üzenetére

brumesz
(senior tag)
LOGOUT blog

De van. Félreértelmezhető, de meg lehet érteni. Nem azt mérte fel hogy "sokan már tényként kezelik-e a 7200ast", hanem volt egy felmérés, amiből a nép azt gondolja hogy a seagate készített ebből már 7200asat is :K

cserebere, beszamitas, mennyitengedszafelebol nalam nincs, bocsi mindenki!

(#17) nkmedve

nkmedve
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

7200asok gyors terjedésével egyetértek, mostanában már alig van különbség fogyasztásban és hangban 5400-as és 7200-as (2.5-ös) vinyó között. Teljesitményben viszont annál inkább.
Én már vagy fél éve várom a 250-320GBs egytányéros 7200RPM-es HDDket, de eddig csak a Seagate-nek volt ilyenje (Momentus 7200.4) ami még kapható is volt, bennük pedig a legutóbbi vinyóm óta nem bizom.

(#18) hibavissza válasza nkmedve (#17) üzenetére

hibavissza
(senior tag)

Én a samsungban sem bízom, seagate, samsung és most wd, remélem ez nem száll el....mondjuk írok is ki mindent dvd-re havonta...szal én már egyik kutyaütőben sem bízom.

(#19) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Ha a hely is kisebb lesz a gepben ennyivel akkor tenyleg derek lepes :)
De nyilvan jon a tobbi gyarto is nemsokara az alacsony HDD-vel :)

.::www.megadanceradio.hu::.

(#20) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hm... szóval 7mm az eddigi 9,5 helyett. Nem rossz. :C
Vajon a tömege is csökkent ennyivel? :U

(#21) GAI válasza dchard (#14) üzenetére

GAI
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Eleve elég nagy képzavart érzek a hírben, hiszen a Momentus nem csak ennek az új vékony winyónak a típusneve, hanem a Seagate összes notebook winyójának. [link]

Innentől fogva természetesen létezik 7200 RPM-es Momentus, jómagam is birtokoltam egy 500 GB-os példányt (nagyon jó kis HDD egyébként :) ) - csak éppen nem ilyen extra vékony változat de az más kérdés :DDD

http://3dfxcollection.atw.hu

(#22) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akinek van tapasztalata megoszthatná velem is, hogy mennyire melegszenek a mostani 7200-es vinyók? Mivel az Ssd számomra még felejtős, ezért gondolkodom a 7200es-en

True Success is Blonde

(#23) Quan-Chi válasza Ste (#22) üzenetére

Quan-Chi
(őstag)

nekem WD AAKS szériás vinyóm van, igaz a házba van egy vinyó keret ami előtt egy 12Cm-es venti van 600rpm-es fordulattal , de kb szoba hőmérsékletű a cucc :K

kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00

(#24) Ste válasza Quan-Chi (#23) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

notiba beépítve lenne jó tudni mennyire fűt

True Success is Blonde

(#25) Hosssszu válasza Ste (#24) üzenetére

Hosssszu
(fanatikus tag)

Nekem Lenovo Sl300-ban van egy Hitachi Travelstar 7K320, 160GB, 7200RPM, 16MB cache vinyóm.
Most hogy csak netezek, 22fokos. (defragot akksiról inkább nem futtatnék :DDD )

4MB-os SIMM RAM-ot keresek (386-os gépbe). Lehetőleg Vácon, vagy környékén.

(#26) nkmedve válasza Ste (#24) üzenetére

nkmedve
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Az egytányérosok szepen viselkednek notiban, nekem volt egy WD-m, az olyan 36-37 fokos volt (23-24 fokos szobában mondjuk), zajban pedig a mostani kéttányéros 5400as Samsung alatt volt.
Jó kis vinyó volt az a WD, de sajnos csak 80GB-s volt. Aztán jött egy 250GBs kéttányéros (7200RPM) Seagate, ami fűtött rendesen és a hangja szörnyű volt seek közben, plusz nagyon vibrált.
A mostani Samsung haldoklik, gyarapodnak rajta a bad sectorok lassan. Ezt a notival együtt kaptam s kéne valami helyette.

(#27) Ste válasza nkmedve (#26) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hitachi-t dícsérték nekem, hogy egész szépen viselkedik. Asszem két tányéros volt 160gb-os, vagy 250-es

True Success is Blonde

(#28) Dr. Akula

Dr. Akula
(PH! addikt)

Igaz hogy az SSD drága, viszont a sebessége is annyival nagyobb. Hihetetlen mennyit képes gyorsítani az egész rendszeren egy SSD. 60-ért vettem egy 128-as indilinxeset, és szemmel láthatóan gyorsabb, nem csak a tesztek mutatják ki a különbséget. Vagy 5x gyorsabban bootol mint vinyóról. Ezt semmilyen más fejlesztéssel nem lehet helyettesíteni. Egy mai gépben (főleg notiban) a vinyó a leggyengébb láncszem, aki teheti minél előbb cserélje SSD-re, nagyon megéri. Nagyon más kategória. Olyan mint BKV buszból Ferrariba átülni.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#29) Ste válasza Dr. Akula (#28) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tök jó, csak szerintem sokaknak pont az ára miatt marad a bkv a ferrari helyett.
Másrészről sokan lehet ki sem használnák a benne rejlő lehetőségeket

True Success is Blonde

(#30) Zanik válasza Dr. Akula (#28) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

PATA-s vinyót is érdemes?

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#31) Dr. Akula válasza Zanik (#30) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

PATA-s gépet is érdemes.

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#32) Lustig válasza Dr. Akula (#28) üzenetére

Lustig
(tag)

az SSD szép és jó sőt meglehet hogy kiváló
de addig amíg egy 128gb-os árából terákat vehetek addig nem csak nekem de sokaknak neméri meg

de azért ha már te megvetted használd egészséggel :R

nem mindenki olyan zsidó mint én :DDD

Holt-Tisza ágánál horgászoknak kertészeknek nyaraló eladó //// http://hardverapro.hu/apro/holt-tisza_aganal_horgaszoknak_kerteszeknek_teglahaz_elado/hsz_1-50.html

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.