Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) 14adam

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na végre valami mozgolódás a piacon,még menjen lejjebb,és talán befektetek egy ilyenbe :)

Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

(#2) xT4ken

xT4ken
(kvázi-tag)

Hmm, nem rossz. Elgondolkodtam egy 80GBs verzion.

Nem tudja valaki veletlenul hogy problema nelkuli-e az op. rendszer installalasa SSDre?

(#3) LackoMester

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

80GB 225 Dolcsi,majd ha 100euró körüli árban lesz,majd akkor,idö mint a tenger... :D szerintem még 1-2 év és ott lesz :DD

ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

(#4) CHIPman

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Először "esténként"-nek olvastam :DDD

Új, minőségi pótakku bármilyen telefonba! http://bit.ly/H7YSUN

(#5) Kinder

Kinder
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

na a 225 dodó itthon vajh mennyi lesz? :DDD :(

(#6) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

Nyar eleje ota kacerkodok azzal, hogy veszek egy SSD meghajtot.
De az ilyen hir utan inkabb elnapolom az egeszet az ev vegere, jovo ev elejere.

(#7) fLeSs

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

még mindig drága, bár tény, hogy az X25-M mindent lepipál (kivéve az X25-E-t).

(#8) shteer válasza xT4ken (#2) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

probléma nélküli :K

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#9) szuper-t

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

ez az amire vártam :D

(#10) Integra

Integra
(Jómunkásember)

na!
még egy ilyen árcsökkentést kell tenni és akkor már komolyan meg lehet fontolni rendszer hdd-nek noteszba:)

(#11) Dr. Akula

Dr. Akula
(PH! addikt)

Na ez már vmi. Nemcsak jobb, de valóban olcsóbb is lesz. Jópont az Intelnek.

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#12) kapcsandika

kapcsandika
(senior tag)

225 $ az kb 42e Ft, erre már azt mondom hogy ha ez a brutto kisker ára lesz, akkor jöhet is oprendszer + progik alá... :K

"A man is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do." Bob Dylan

(#13) vgergo válasza fLeSs (#7) üzenetére

vgergo
(fanatikus tag)

És a X25-E árát nem akarják csökkenteni?

http://db.tt/RcvuahpV

(#14) Thrawn válasza kapcsandika (#12) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez sajna nagyker nettó (és dollár vs euro), de már tényleg kezd elgondolkodtató lenni.

vgergo: Az X25-E még 50 nm-es chipekkel készül, ergo nemigen várható egyelőre árcsökkentés. Ha jól tévedek 34 nm-en egyelőre csak MLC NAND készült, az X25-E meg SLC-s.

[ Szerkesztve ]

Different songs for different moods.

(#15) Integra válasza Thrawn (#14) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

majd hozat az ember az usa-ból:)

(#16) dudika10 válasza kapcsandika (#12) üzenetére

dudika10
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezt előbb átváltják 1-1ben euróra, aztán jön rá az áfa és még utána a pofátlansági faktor (vagy minek szokták mondani) aminek köszönhetően az ára megduplázódik. :(((

Egyedi audio kábelek készítése, kontakthibák javítása, csatlakozócsere, átkábelezés: http://href.hu/x/fmdv és/vagy http://href.hu/x/g5lg

(#17) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Tetszik! :)

Sajnos erről a régebbi meghajtók birtokosai le kell, hogy mondjanak, mivel az Intel nem tervezi az 50 nm-es NAND flashchipekkel szerelt SSD-inek ezirányú korszerűsítését. :D

(#18) lezso6

lezso6
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A Intel processzorokra is ráférne egy ilyen leárazás... :U

[ Szerkesztve ]

"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

(#19) Kendek

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Eddig még véletlenül sem gondolkodtam el, hogy vegyek egy ilyen SSD-t. Most, hogy elolvastam a hírt, már véletlenül eszembe jutott, hogy milyen jó lenne ez nekem. Megkérdeztem a főnököt is, hogy nem kaphatnék-e fizetés emelést hozzá, de sajnos nem osztotta a lelkesedésemet. :D
Szal ez még mindig drága a legtöbb embernek.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#20) kapcsandika válasza Thrawn (#14) üzenetére

kapcsandika
(senior tag)

Bocs, nem voltam 1értelmű, látom hogy nagyker nettót ír a cikk. Én úgy értettem hogy megvárom amíg ez kisker bruttó lesz

"A man is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do." Bob Dylan

(#21) Muton

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

az a 70-es írás nem kevés egy kicsit? :U

"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

(#22) Silentfrog

Silentfrog
(őstag)

nekem ez még mindig drága.Mire megöregszem talán olcsok lesznek ezek is.

Aki másnak vermet ás az sirásó!

(#23) szki

szki
(őstag)
LOGOUT blog

A 34 nm-esből X-25M 80 GB-os épp jó lenne nekem!
A neweggen még az 50 nm-es megy 314 USD-ért.
Ha majd valaki esetleg hozatna az USA-ból ismerősön keresztül, akkor társulnék.

(#24) Ijk

Ijk
(PH! kedvence)

Mindenképp jelenleg best buy lesz egy ilyen x-25m 80GB-os példány, mármint ha valaki ssd-t akar venni. A probléma az, hogy sebességben az intelnek eddig csak saját magát kellett megvernie, ocz vertex valamennyivel olcsóbb volt, de most ez az előnye is szertefoszlott. Ráadásul ez az új x-25 sebességben is állva hagyja, szóval jó lesz ha a többi gyártó felköti a gatyáját, mert most egy darabig nem szorul az intel árcsökkentésre.

Szerintem elsősorban notikba lesz kötelező darab, de tapasztalatokat olvasgatva a régi x-25m is alaposan megdobta a rendszer gyorsaságát. Egyet betesz az ember rendszernek, mellé meg jöhet az 1TB-os "zöld" (5400rpm) vinyó.

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#25) shabbarulez válasza LackoMester (#3) üzenetére

shabbarulez
(őstag)

Nem hiszem hogy ahhoz kell 1-2 év. Az első generációs 80GB-os $595-ért jött ki egy éve, fél évvel később amikor már a termelés jelentősebben felfutott és a konkurensek termékei is piacra kerültek levitték az árát $390-ra. Az új 34nm-es 80GB-os termék $225-on nyit, de fél év múlva ennek is le fog esni az ára a $140-160 körüli árszintre, ahogy a termelés jobban felfut és elkezdenek érkezni a konkurensek hasonló 3x nm-es termékei.

Aztán egy év múlva esély lehet arra hogy az Intel is csinál egy 3 bites 34nm-es MLC chipet, amivel még költséghatékonyabbá teheti a gyártást, amivel ismét egy 2/3-os mértékben lejjebb szoríthatja az árat. Bár ez még messze nem biztos, mert az eddigi kijelentések alapján az Intel egyáltalán nem tartja jó iránynak a 3 vagy 4 bites MLC termékeket, amiket a Samsung vagy a Toshiba gyárt, annak érdekében hogy a költséghatékonyságot maximumalizálni tudják, mivel ez a minőségre és élettartamra fordított arányban negatívan hat ki. Helyette az Intel inkább meg akar maradni a 2 bites MLC-nél, ami nyílvánvalóan hátrányt jelent majd számára mind méretben, mint fajlagos bitköltségben. A 2x nm-es termékek érkezése meg még 2 év távlata.

Az nem nagyon derül ki a sajtóhírből, de nekem nagyon úgy tűnik mindha ez a termék még mindig a régi vezérlőt használná, ezért is nincs igazán nagyobb fejlődés minden paraméternél. Sata III támogatásról sem igazán esik szó. Szerintem van rá esély hogy fél év távlatában érkezik majd egy új vezérlő, ami tovább javíthat a mostani paraméterken és már a sata3-at is támogatja.

(#26) Daveedka

Daveedka
(tag)

kezdenek alakulni az árak ssd fronton :)

(#27) HyP3b0y

HyP3b0y
(senior tag)

1 év és beruházok egyre, addígra még fejlődik is azt hasít majd a vidóóóóz 8.3 :DDD

"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)

(#28) kaik_holi válasza HyP3b0y (#27) üzenetére

kaik_holi
(kvázi-tag)

Jaja már egész tűrhető az áruk..lassan kellesz venni egyet... :P

ÜDV. ITT KAIK21 ÖCSÉM KORHÁZBAN VAN 2 NAPONTA OLVASOM AZ ÜZIKET, HA BÁRMIBEN TUDOK SEGÍTENI ITT VAGYOK ÍRJATOK NYUGODTAN ....mAximum mInimal....

(#29) shabbarulez válasza Thrawn (#14) üzenetére

shabbarulez
(őstag)

Korábbi hírek szerint az SLC is elkészült már 34nm-en 8 és 16 Gb-es chipekkel, a Micron múlt hónapban már szétküldte a samplekat. Természtesen az X25-E-kből is készül majd dupla akkora kapacitású mint az elődje és az az azonos kapacitásúak ára is mérséklődik majd.

Az Intel leginkább erre az SLC vonalra fog majd ráfeküldni, látszik hogy inkább a vállalati adattárolásban látják a pénzt, nem a konzumer piacon ahol a Samsung és Toshiba 4 bit MLC-s termékeinek fajlagos bitköltségével úgysem tudnak igazán versenyezni. Az Intel SSD termékek sosem lesznek olyan olcsóak a 2 bites MLC kialakításuk miatt, mint a két nagy flash chipjeire építkező meghajtók.

Tavaly az Intel és a Hitachi bejelentette hogy közös platformon dolgoznak a vállalati adattárolás piacán, ennek a megjelenése 2010 elejére várható. Könnyen lehet hogy a 34nm-es SLC chipekre építkező X25-E-k megjelenése addig ki fog tolódni. Látszik hogy az Intelnek inkább az STEC által bortokolt vállalati SSD piacra fáj a foga, mert abban jó pénz van, ők is szívesen lennének az EMC beszállítói, de addig a Hitachival is próbálkoznak.

[ Szerkesztve ]

(#30) Thrawn válasza shabbarulez (#29) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Sajna a sample az még messze nem tömeggyártás.

Nem is tudtam, hogy a Samsung is csinált 'négybites' MLC-t, eddig csak Toshibáékról hallottam.

Different songs for different moods.

(#31) dezz

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

No csak, no... csak így tovább! :)

De ezen megakadt a szemem:
"Az első generációs X25-M meghajtókhoz képest 25%-kal alacsonyabb, 65 mikroszekundumos késleltetési értéket sikerült elérni. A 3300 művelet per másodperces írási teljesítmény a 80 GB-os modellnél 6600, a 160 GB-os változatnál pedig 8500 IOPS-ra nőtt 4 kB-os fájlok esetében, ami a továbbfejlesztett vezérlőnek és a módosított firmware-nek köszönhető."

Ez teljesen úgy hangzik, hogy a marketingesek döntötték el, hogy pont ilyen arányokban javuljon, se több, se kevesebb... :N

(#32) Dr. Akula válasza Muton (#21) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Nem, mert cserébe random writeban is 30 MB/s-t tud, míg a jmicronos csodák kemény 0.02 MB/s-t. A sequential értékek gyakorlatilag teljesen lényegtelenek, senki nem tárolásra vesz SSD-t, viszont csak ez az ami jól mutat a papíron PR-nak, azzal nem szereznének 1 vevőt se ha bevallanák hogy konkrétan csak az 1 ezrelékét tudják valós körülmények közt felmutatni mint a konkurrencia.

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#33) ^Clown válasza Kinder (#5) üzenetére

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tegyél mögé három nullát :DDD

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#34) New Life

New Life
(fanatikus tag)

Fúú, nem rossz hír, bár nekem még mindig drága a kapacitásukhoz képest!
De lassan eljön az az idő amikor én is veszek majd egyet rendszernek, addig meg marad a nyálcsorgatás... :DDD

i can resist anything, expect temptation ~ Egy jó gépész csak egy lyukat ismer, a többi furat! ~ Ha nem lenne utolsó utáni pillanat, semmi sem készülne el... * Elveszett fémtárgyak megkeresését vállalom! *

(#35) marcias

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Azért a Samsung válaszára kiváncsi leszek. Az ő meghajtóik is elég jók sztem. :) (a merevlemez kifejezés már korszerűtlen :DDD . Igaz, inkább nevezzük merevlemeznek, mint hajlékonynak)

(#36) marcias válasza marcias (#35) üzenetére

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Egyébként szvsz egy 80GB kapacitású bőségesen elég, én legalábbis csak OP-rendszer+programok számára venném.

(#37) Dr. Akula válasza marcias (#35) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Válasz? Még az 1. generációs X-25-re sincs válasza.

(#38) marcias válasza Dr. Akula (#37) üzenetére

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Lári-fári. :P

(#39) DV válasza Dr. Akula (#37) üzenetére

DV
(senior tag)

Samsung SSD PB22-J

Tesztek a cikk vege fele.

(#40) Ari18

Ari18
(őstag)
LOGOUT blog

225$ 80GB-ért :F ez még mindig sok, esetleg 100$-ért.
Kell még 2év, mire elfogadható áron fogják árulni.

(#41) Dr. Akula válasza DV (#39) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Ez lenne az Intel ellenfele?

:))

(#42) Overlocker

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha lenne 30GB-s változat arra inkább beneveznék, sőt akkor egyből kettőre..így a jelenleg rendszerem is veri, ami kijött 200$-ból.

[ Szerkesztve ]

over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#43) Andie

Andie
(őstag)
LOGOUT blog

Biztos n00b vagyok, de mennyivel gyorsabb ez egy SATA vinyónál?

Az ötlet amúgy tetszik, nagyon rég várom már, én évek óta ezt emlegetem ha feljön a téma, hogy nagyon elavult ez a mostani mechanikus adattárolás. Itt a rengeteg memória, pendrive-okat már fillérekért adják, de hálistennek látom ráfeküdtek a témára :)

Samsung Galaxy S - Samsung UE46D6100

(#44) Duracellm...

Duracellm...
(őstag)

newegg-en láttam:
x-25-M(80G) 314 usd-ért az kb 60k
x-25-E(32G) 379 usd
x-25-E(64G) 699 usd

Az ár és a kapacitás az M-es verzió mellet szól!

[ Szerkesztve ]

Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

(#45) Dr. Akula válasza Duracellm... (#44) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Az élettartam és sebesség viszont az E mellett.

(#46) Raymond válasza Dr. Akula (#45) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az elony viszont kerdeses. Az uj verzio arai $225/80GB es $440/160GB, sebessegben pedig a Sequential Write a problemas 78MB/s vs. 192MB/s a tobbiben vagy egyenlo vagy gyorsabb mintaz X25-E: [link]

Majd meglatjuk hogy alakul a full tesztben a dolog.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#47) Dr. Akula válasza Raymond (#46) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Ja, de ahogy a teszt is írja, a sequential read/write kb. semmire nem jó, nagy fileok folyamatos írása/olvasása csak adattárolásnál játszik, bootvinyónál meg szinte csak random van. Ki vesz SSD-t adattárolásra? Senki. És bootvinyónak? Mindenki. Programok betöltésében (ebben van sok sequential read is) is hozza a formáját. Mi kell még?

(#48) dezz válasza Raymond (#46) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Vélhetően az -E-ből is jön a második generáció.

(#49) Ijk

Ijk
(PH! kedvence)

Szerintem az E széria a fanatikusoknak való. Az X-25M látványos gyorsulást hoz a hdd-hez képest, viszont az M és az E között hétköznapi használatot tekintve szerintem nincs szignifikáns különbség, legalábbis ami a felárat megéri.
Én azt mondom, ha az X-25M úgy 20-30k körül kapható lesz, akkor megéri beruházni, addig is kibírom, ha pár másodperccel több ideig tart az alkalmazások betöltése.

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#50) Raymond válasza Dr. Akula (#47) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezert irtam hogy az E elonye a G2-es M-hez viszonyitva kerdeses. Az az egy kategoria amiben rosszabb nem befolyasolja a vegeredmenyt napi hasznalatban es sokkal olcsobb az uj M.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.