Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Az a venti hee, talan valami elfuseralt VGA kartyan lattam ilyet utoljara :)

.::www.megadanceradio.hu::.

(#2) bartucc

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem ígérkezik rossznak, végre egy VIA által készített erős mini-itx lap. Mennyibe kerülhet? :U

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#3) D.Orion válasza Devid_81 (#1) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Egy darab 12cm-esel pont kilehet váltani mind a kettőt. :D Ez egy nagyon jó alaplap lett sztem.

Egyébként mit jelent a kis fogyasztás? ?W :U

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#4) stork13 válasza bartucc (#2) üzenetére

stork13
(tag)

Valahol ezt írták: The VB8003 will have a $340 price tag once it arrives in the US.
~70k pénz...

A béke más , mint szünet, két háború közt; a jó: nem rossz Rossz.

(#5) Iscariah

Iscariah
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kellemes termék, engem is érdekelne a fogyasztás, nah meg az ára is sokat fog számítani ilyen kis cuccnál.

REAL EYES REALIZE REAL LIES.

(#6) dabadab válasza D.Orion (#3) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Illene harminc watt alatt maradnia, szóval elég oda egy sima nyolcas venti is.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#7) D.Orion válasza stork13 (#4) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Nálam ezért 50K a max, de az nagyon max. :(((

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#8) dabadab válasza stork13 (#4) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

340 USD? Hat, ha tenyleg annyi lesz, akkor valamit nagyon elszamoltak a VIA-nal, az ionos mini-ITX alaplapok (amiknek ez direkt versenytarsa) ugy 120-200 USD kozott szorodnak, kiepitestol meg extraktol fuggoen.

(#9) Male válasza dabadab (#6) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nomeg el sem férne egy 12-es a lapon :DDD
(Na jó, a lapra még igen, de a memóriák, stb. miatt már nem.)

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#10) DBob válasza dabadab (#8) üzenetére

DBob
(őstag)
LOGOUT blog

Via mindig is elszámolta az árait. Ezért nem jutott sehova az elmúlt 10 évben, miközben 2 év alatt az atom eljutott a csúcsra ;)

Pedig mint látható hatalmas pénz van ezen a területen.

DBob eladó dolgai -> http://href.hu/x/bb0p

(#11) Dr. Akula

Dr. Akula
(PH! addikt)

Ez jól hangzik.

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#12) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jól hangzik, bár az ára nem a legbarátibb... sajnos.

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#13) llax válasza dabadab (#8) üzenetére

llax
(fanatikus tag)

Még az ion sem mondható igazán olcsónak (hazai árakon), ha azoknál ennyivel drágább, akkor ugyanúgy esélytelen az otthoni felhasználók körében, mint a korábbi VIA lapok... Ráadásul a VIA korábbi mini-ITX lapjait ebből a körből kiütötte az Atom.

Egy kedvezőbb áron már más lenne a helyzet. Onboard, de önálló grafika, a kategóriában eddig nem látott számú video kimenet, a sebessége miatt ma már jobban használható PCIe (amit eddig nem sok mini-ITX lapon láttunk), a Nano teljesítménye is megváltás a C3-hoz képest, GbE-ből már egynek is örülünk ebben a kategóriában (kettő egyenesen luxus)...
Ilyen méret/felszereltség mellett igazából még indoka is lehetne a magasabb árnak (persze akkor sem 340USD-nek), ha a Chrome HD gyorsítása univerzálisabban használható lenne... Magyarul ha szoftveres támogatottságban is hozná a hardverhez méltó szintet.

(#14) Raymond

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"...a listaárról azonban nem nyilatkozott a gyártó.

Ha az eddigiekhez tartjak magukat akkor biztos nem lesz olcso.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#15) Dudikoff

Dudikoff
(lelkes újonc)

vicces az élére állított gombelem a sata-k mellett :)

(#16) Geönczy válasza Dudikoff (#15) üzenetére

Geönczy
(fanatikus tag)

Vagy, hogy álljon máshogy?
Eddigi összes lapomon így állt.

[ Szerkesztve ]

CSS (Hun)Bloodkiller

(#17) DiVaD

DiVaD
(fanatikus tag)

Nagy kérdés...COM port minek erre a lapra? PS/2-t talán még megértem, de sorost... de amúgy tetszik, csak sajnos "VIA áron" van.

Hirdetéseim : http://href.hu/x/b7yq

(#18) ZCoyote

ZCoyote
(őstag)

Ezek so-dimm mem. foglalatok nem sima ddr2-esek.

Romani ite domum. Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól. by W.A.

(#19) stevve válasza ZCoyote (#18) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Attól még DDR2. :)

Amúgy jó kis lap, szívesen tesztelnék egy ilyet... :D

PH semleges

(#20) llax válasza ZCoyote (#18) üzenetére

llax
(fanatikus tag)

Már nincs semmi baj a SO-DIMM foglalattal sem. A DDR2 általános elterjedése óta már szinte egy árban vannak a DIMM és a SO-DIMM modulok és könnyen beszerezhetők... Nem is olyan régen volt, mikor nehéz volt beszerezni az aranyárban mért modulokat notiba...

[ Szerkesztve ]

(#21) ZCoyote válasza stevve (#19) üzenetére

ZCoyote
(őstag)

Csak jó lenne beleírni a cikkbe nehogy vki rohanjon megvenni aztán copik.

Nekem pl. fontos volt hogy a mini-itx lapomon sima legyen ne so-dimm mert volt itthon elfekvőben 2 GB sima ramom és így nem kellett vennem új ramokat.

llax: persze, nincs semmi baj a so-dimm-el.

Romani ite domum. Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól. by W.A.

(#22) Mercutio_

Mercutio_
(PH! addikt)

Veszek egy ilyet, dobok bele egy alulfeszelt X2 II 240-et, vagy X2 5050e-t és megeszi bármikor a VIA-t és társait reggelire:K
Ha elég perverz vagyok még egy Radeon 4670-et is beszuszakolok a 16X PCI-e foglalatba :DDD

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#23) ZCoyote válasza Mercutio_ (#22) üzenetére

ZCoyote
(őstag)

Nem is fog 30-40 W-ot fogyasztani :)

(#24) Mercutio_ válasza ZCoyote (#23) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Alulfeszelve, és visszavett procifrekivel?

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#25) ZCoyote válasza Mercutio_ (#24) üzenetére

ZCoyote
(őstag)

Ha azt a videokártyát beleteszed akkor biztos nem.

(#26) llax válasza ZCoyote (#25) üzenetére

llax
(fanatikus tag)

Azzal a kártyával biztos nem, de nélküle nem lehetetlen.

Pusztán desktop cuccokból építkezve sikerült már bemennem 45W idle - 60W 100%(hálózatból felvett) fogyasztás alá kétmagos procival. Alulfeszelt, 200x6-on fixált E1400 + G31.
Mindez mondjuk 1 maggal (pl.: Celeron 4x0), FSB-ből is engedve, jobb hatásfokú táppal tovább csökkenthető, teljesítménye még mindíg az (egy magos) Atom és a Nano felett marad...

(#27) ZCoyote válasza llax (#26) üzenetére

ZCoyote
(őstag)

Ezt nem vitatom.

(#28) total90

total90
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mé' kőnek oda jazok a kis ventik? Valami hőcsöves csoda passzívban, vagy ezekre egy 12-es venti :)) Amúgy OK a cucc :K

[ Szerkesztve ]

(#29) llax válasza total90 (#28) üzenetére

llax
(fanatikus tag)

Még csöves sem kellene neki, egyszerűen csak sokkal nagyobb bordák + alacsony légszállítású házszellőztetés...
Ha a #26-ban említett összállításban is bírja a proci a mellékeltnél cca 2,5-ször magasabb alubordával venti nélkül. Igaz azon mégis megy venti, de nem a proci miatt. Az NB sülne meg a CPU venti huzata nélkül :)

(#30) dabadab válasza llax (#13) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"ha a Chrome HD gyorsítása univerzálisabban használható lenne..."

Minel univerzalisabban? Az Ion VDPAU-val mindent lejatszik - ahogy elvileg a Chrome HD is.

Ha meg ezt fogyasztasban akarnad utolerni, akkor loadban kellene 30W ala menni :)

[ Szerkesztve ]

(#31) D.Orion válasza Male (#9) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Miért ne férne el rajta bármilyen venti? Igaz én ezt nem úgy képzeltem el, hogy a lapra rögzítem, hanem, hogy tőle pár mm-e lévő gépház oldalára(tetejére). Természetesen szigorúan vékony kialakítású venti.:)

(#32) ngabor2

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

valóban szebben és hatékonyabban nézne ki, ha egy, magasabb, erre tervezett borda lenne, és azon egy nagyobb, alacsony fordulatú venti. ezek a 4-centis csodák meglehetősen hangosak bírnak lenni.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#33) DeltaPower

DeltaPower
(őstag)

ezek a ventik valóban vicc kategóriásak.

Gyógyíthatatlan betegség: a "duál kór" -- Sas húsz, foksz kettő!

(#34) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Az erős jelző, és az S3, valahogy sehogyan nem fér össze nállam. Idén már kínlódtam, egy ilyennel, amit ráadásul egy kétmagos intel hajtott. Messze a legrosszabb grafikus vezérlő, amit láttam az utóbbi időben. És csak 2D-ben néztem. Még egy x1100-is fényévekkel jobb.

Nekem csak a kis méret lenne lényeg, a fogyasztás nem annyira. Valaki csinálhatna egy itx-es lapot, 785G-vel, és AM3 foglalattal. A többit megoldanám.

Az ilyem integrált atomos cuccoktól a hideg is kiráz. Nem tudom miért, de van egy ilyen előitéletem.

(#22) Mercutio_

Na, ez már igen. Az meg nem érdekel, ha nem 30W-ot eszik, hanem 60-at, mert nem elemről menne. ;]

[ Szerkesztve ]

(#35) Chaser válasza llax (#26) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nekem meg sikerült g31+ e3200-vel alapórajelen -2400mhz- alulfeszelve 45W alá menni :P Persze nagy hatásfokú táppal... Jó lenne ez a via cucc, max 25-30k-ért.

szerk: Ha lenne SSD-m úgy lenne az érdekes.

[ Szerkesztve ]

New world...old thinking...IBM T60;)

(#36) mephi666 válasza D.Orion (#3) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

most olvastam a cikket, először én is erre gondoltam, hogy helyből rátennék a 2 kis sz@rkavaró helyére átlósan egy nagyobb ventit, ami halkabban/jobban hűtené azt a 2 bordát...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#37) Male válasza D.Orion (#31) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az más.. gyárilag elég neház rátenni úgy :)
Amúgy az tényleg sokkal előnyösebb, csak gyárilag is kell rá tenni valamit.

Chaser: Nekem meg ugyan egy maggal, de 40W-ig, mindezt egy Codegen táppal :)
(Sempron LE 1150+ @ 1GHz / 0.875V, ASUS M2A-MX, 1GB DDR2, 160-as notivinyó), max terhelésen akár 44W-ra is emelkedik a fogyasztás :DDD

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#38) luw2win

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

Milyen kis picsapiszkáló ventik... inkább nagyon borda és passzív... :U

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#39) Chaser válasza Male (#37) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Höhö:D Ne hasonlíts már e3200 teljesítményt ahhoz, ugyibár 2x2400mhz, nem vettem le az órajelet :N 2x2GB ram van mellette, 5400-es eco 3.5-es samsung...

(#40) llax válasza Chaser (#35) üzenetére

llax
(fanatikus tag)

Nem ér :) Én 65nm-em értem el és még csak nem is a minimumra törekedtem :)

De komolyabban: a jelenlegi 45nm-es kisebb procikkal, egy egyszerű IGP-s lappal jobb fogyasztás/teljesítmény arányt lehet elérni, mint egy Atom-mal vagy Nano-val. Az az E3200 felezett órajelen (és még kisebb fesszel) is képes szoftveresen 1080p HD videó lejátszásra... Ha megnézzük mennyivel olcsóbb az E3200 (egy olcsó IGP-s lappal) a VIA cuccoknál akkor elég hosszú időre kitelik a villanyszámla különbözet is.

Ráadásul a desktop procik alá való mini-ITX lapok ára is "leszállt a földre" az utóbbi időben (hála a Zotac-nak), így a mérettel sincs már gond... A legolcsóbb egymagos Atom + ion drágább, mint egy Zotac mini-ITX lap + egy olcsó kétmagos desktop proci (akár AMD, akár Intel...)

(#41) HookR válasza antikomcsi (#34) üzenetére

HookR
(senior tag)

"Valaki csinálhatna egy itx-es lapot, 785G-vel, és AM3 foglalattal. A többit megoldanám."

Elvileg lesz MINIX utód, de hogy mikor, azt még nem tudni: <J&W MINIX 785G-SP128M> (állítólag ezen a 16x-os PCIe slot már teljes értékű lesz, nem csak 4x-es sebességű)

Alu hűtőborda profil eladó - http://tinyurl.com/hutobordaprofil

(#42) HookR

HookR
(senior tag)

120mm-es venti vs. mini-ITX (Zotac Geforce 9300-ITX WiFi + Scythe Big Shuriken):

[ Szerkesztve ]

(#43) Male válasza Chaser (#39) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:)
Nem is a teljesítményét hasonlítottam :P
(Jók azok az EcoGreen Samuk, tényleg keveset esznek, a múltkor méregettem.)

(#44) Mercutio_ válasza ZCoyote (#25) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

A videókártyás rész már külön mondat volt, persze, hogy egy 60W-ot evő videókártya megdobja a fogyasztást.

(#45) Chaser válasza llax (#40) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Csaltam :P win7 alatt 1ébként kevesebbet kér a gép.

Male: csak 1 gyors SSD kellene mellé, hátha hoz a mitulásbáti' majd :))

(#46) vegyszer

vegyszer
(fanatikus tag)

Mosr akkor ez nem világos:
A "S3 Chrome 435 ULP grafikus processzort, mely rendkívül fejlett HD videó gyorsítási képességekkel rendelkezik"
Ez most mit is jelent?
Csak H.264. Esetleg DXVA kompatibilis x.264 is gyorsításra kerük?

╔══════════════════════════════════════════════════╗ ║ Ha kivágja ezt a kupont vehet egy új monitort! ║ ╚══════════════════════════════════════════════════╝

(#47) HookR válasza vegyszer (#46) üzenetére

HookR
(senior tag)

<Chrome 435 ULP>

(#48) dabadab válasza vegyszer (#46) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

H.264, VC-1, MPEG2, szoval visz mindent.

(#49) KillHates

KillHates
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sikerült összegömbölyítenem egy ZOTAC 9300 WiFi, ZOTAC 9800GT1GB, Q9450-es konfigot. Egy NEXUS 7000-es tarja hűvösen ami olyan 55 fok körüli hőfokot eredményez, ha a proci 3 GHz-re van húzva.
Sajna a HybridSLI-t még nem tudtam belőni. Valaki tudna segíteni?

Féláron eladó egy i5-2430M notebook processzor.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.