Az a venti hee, talan valami elfuseralt VGA kartyan lattam ilyet utoljara 
.::www.megadanceradio.hu::.

Az a venti hee, talan valami elfuseralt VGA kartyan lattam ilyet utoljara 
.::www.megadanceradio.hu::.
Nem ígérkezik rossznak, végre egy VIA által készített erős mini-itx lap. Mennyibe kerülhet? 
"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

Egy darab 12cm-esel pont kilehet váltani mind a kettőt.
Ez egy nagyon jó alaplap lett sztem.
Egyébként mit jelent a kis fogyasztás? ?W 
Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

Valahol ezt írták: The VB8003 will have a $340 price tag once it arrives in the US.
~70k pénz...
A béke más , mint szünet, két háború közt; a jó: nem rossz Rossz.
Kellemes termék, engem is érdekelne a fogyasztás, nah meg az ára is sokat fog számítani ilyen kis cuccnál.
REAL EYES REALIZE REAL LIES.
Illene harminc watt alatt maradnia, szóval elég oda egy sima nyolcas venti is.
Falsus in uno, falsus in omnibus.

Nálam ezért 50K a max, de az nagyon max. 
Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."
340 USD? Hat, ha tenyleg annyi lesz, akkor valamit nagyon elszamoltak a VIA-nal, az ionos mini-ITX alaplapok (amiknek ez direkt versenytarsa) ugy 120-200 USD kozott szorodnak, kiepitestol meg extraktol fuggoen.
Nomeg el sem férne egy 12-es a lapon
(Na jó, a lapra még igen, de a memóriák, stb. miatt már nem.)
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!
Via mindig is elszámolta az árait. Ezért nem jutott sehova az elmúlt 10 évben, miközben 2 év alatt az atom eljutott a csúcsra 
Pedig mint látható hatalmas pénz van ezen a területen.
DBob eladó dolgai -> http://href.hu/x/bb0p

Ez jól hangzik.
Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD
Jól hangzik, bár az ára nem a legbarátibb... sajnos.
"I see the diamonds, but you only see the rock"

Még az ion sem mondható igazán olcsónak (hazai árakon), ha azoknál ennyivel drágább, akkor ugyanúgy esélytelen az otthoni felhasználók körében, mint a korábbi VIA lapok... Ráadásul a VIA korábbi mini-ITX lapjait ebből a körből kiütötte az Atom.
Egy kedvezőbb áron már más lenne a helyzet. Onboard, de önálló grafika, a kategóriában eddig nem látott számú video kimenet, a sebessége miatt ma már jobban használható PCIe (amit eddig nem sok mini-ITX lapon láttunk), a Nano teljesítménye is megváltás a C3-hoz képest, GbE-ből már egynek is örülünk ebben a kategóriában (kettő egyenesen luxus)...
Ilyen méret/felszereltség mellett igazából még indoka is lehetne a magasabb árnak (persze akkor sem 340USD-nek), ha a Chrome HD gyorsítása univerzálisabban használható lenne... Magyarul ha szoftveres támogatottságban is hozná a hardverhez méltó szintet.
"...a listaárról azonban nem nyilatkozott a gyártó.
Ha az eddigiekhez tartjak magukat akkor biztos nem lesz olcso.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

vicces az élére állított gombelem a sata-k mellett 

Vagy, hogy álljon máshogy?
Eddigi összes lapomon így állt.
[ Szerkesztve ]
CSS (Hun)Bloodkiller

Nagy kérdés...COM port minek erre a lapra? PS/2-t talán még megértem, de sorost... de amúgy tetszik, csak sajnos "VIA áron" van.
Hirdetéseim : http://href.hu/x/b7yq

Ezek so-dimm mem. foglalatok nem sima ddr2-esek.
Romani ite domum. Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól. by W.A.
Attól még DDR2. 
Amúgy jó kis lap, szívesen tesztelnék egy ilyet... 
PH semleges

Már nincs semmi baj a SO-DIMM foglalattal sem. A DDR2 általános elterjedése óta már szinte egy árban vannak a DIMM és a SO-DIMM modulok és könnyen beszerezhetők... Nem is olyan régen volt, mikor nehéz volt beszerezni az aranyárban mért modulokat notiba...
[ Szerkesztve ]

Csak jó lenne beleírni a cikkbe nehogy vki rohanjon megvenni aztán copik.
Nekem pl. fontos volt hogy a mini-itx lapomon sima legyen ne so-dimm mert volt itthon elfekvőben 2 GB sima ramom és így nem kellett vennem új ramokat.
llax: persze, nincs semmi baj a so-dimm-el.
Romani ite domum. Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól. by W.A.

Veszek egy ilyet, dobok bele egy alulfeszelt X2 II 240-et, vagy X2 5050e-t és megeszi bármikor a VIA-t és társait reggelire
Ha elég perverz vagyok még egy Radeon 4670-et is beszuszakolok a 16X PCI-e foglalatba 
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

Nem is fog 30-40 W-ot fogyasztani 

Alulfeszelve, és visszavett procifrekivel?
Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

Ha azt a videokártyát beleteszed akkor biztos nem.

Azzal a kártyával biztos nem, de nélküle nem lehetetlen.
Pusztán desktop cuccokból építkezve sikerült már bemennem 45W idle - 60W 100%(hálózatból felvett) fogyasztás alá kétmagos procival. Alulfeszelt, 200x6-on fixált E1400 + G31.
Mindez mondjuk 1 maggal (pl.: Celeron 4x0), FSB-ből is engedve, jobb hatásfokú táppal tovább csökkenthető, teljesítménye még mindíg az (egy magos) Atom és a Nano felett marad...

Ezt nem vitatom.
Mé' kőnek oda jazok a kis ventik? Valami hőcsöves csoda passzívban, vagy ezekre egy 12-es venti
Amúgy OK a cucc 
[ Szerkesztve ]

Még csöves sem kellene neki, egyszerűen csak sokkal nagyobb bordák + alacsony légszállítású házszellőztetés...
Ha a #26-ban említett összállításban is bírja a proci a mellékeltnél cca 2,5-ször magasabb alubordával venti nélkül. Igaz azon mégis megy venti, de nem a proci miatt. Az NB sülne meg a CPU venti huzata nélkül 
"ha a Chrome HD gyorsítása univerzálisabban használható lenne..."
Minel univerzalisabban? Az Ion VDPAU-val mindent lejatszik - ahogy elvileg a Chrome HD is.
Ha meg ezt fogyasztasban akarnad utolerni, akkor loadban kellene 30W ala menni 
[ Szerkesztve ]

Miért ne férne el rajta bármilyen venti? Igaz én ezt nem úgy képzeltem el, hogy a lapra rögzítem, hanem, hogy tőle pár mm-e lévő gépház oldalára(tetejére). Természetesen szigorúan vékony kialakítású venti.
valóban szebben és hatékonyabban nézne ki, ha egy, magasabb, erre tervezett borda lenne, és azon egy nagyobb, alacsony fordulatú venti. ezek a 4-centis csodák meglehetősen hangosak bírnak lenni.
ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

ezek a ventik valóban vicc kategóriásak.
Gyógyíthatatlan betegség: a "duál kór" -- Sas húsz, foksz kettő!

Az erős jelző, és az S3, valahogy sehogyan nem fér össze nállam. Idén már kínlódtam, egy ilyennel, amit ráadásul egy kétmagos intel hajtott. Messze a legrosszabb grafikus vezérlő, amit láttam az utóbbi időben. És csak 2D-ben néztem. Még egy x1100-is fényévekkel jobb.
Nekem csak a kis méret lenne lényeg, a fogyasztás nem annyira. Valaki csinálhatna egy itx-es lapot, 785G-vel, és AM3 foglalattal. A többit megoldanám.
Az ilyem integrált atomos cuccoktól a hideg is kiráz. Nem tudom miért, de van egy ilyen előitéletem.
(#22) Mercutio_
Na, ez már igen. Az meg nem érdekel, ha nem 30W-ot eszik, hanem 60-at, mert nem elemről menne.
[ Szerkesztve ]
Nekem meg sikerült g31+ e3200-vel alapórajelen -2400mhz- alulfeszelve 45W alá menni
Persze nagy hatásfokú táppal... Jó lenne ez a via cucc, max 25-30k-ért.
szerk: Ha lenne SSD-m úgy lenne az érdekes.
[ Szerkesztve ]
New world...old thinking...IBM T60;)
most olvastam a cikket, először én is erre gondoltam, hogy helyből rátennék a 2 kis sz@rkavaró helyére átlósan egy nagyobb ventit, ami halkabban/jobban hűtené azt a 2 bordát...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
Az más.. gyárilag elég neház rátenni úgy
Amúgy az tényleg sokkal előnyösebb, csak gyárilag is kell rá tenni valamit.
Chaser: Nekem meg ugyan egy maggal, de 40W-ig, mindezt egy Codegen táppal 
(Sempron LE 1150+ @ 1GHz / 0.875V, ASUS M2A-MX, 1GB DDR2, 160-as notivinyó), max terhelésen akár 44W-ra is emelkedik a fogyasztás 
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!
Milyen kis picsapiszkáló ventik... inkább nagyon borda és passzív... 
.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
Höhö
Ne hasonlíts már e3200 teljesítményt ahhoz, ugyibár 2x2400mhz, nem vettem le az órajelet
2x2GB ram van mellette, 5400-es eco 3.5-es samsung...

Nem ér
Én 65nm-em értem el és még csak nem is a minimumra törekedtem 
De komolyabban: a jelenlegi 45nm-es kisebb procikkal, egy egyszerű IGP-s lappal jobb fogyasztás/teljesítmény arányt lehet elérni, mint egy Atom-mal vagy Nano-val. Az az E3200 felezett órajelen (és még kisebb fesszel) is képes szoftveresen 1080p HD videó lejátszásra... Ha megnézzük mennyivel olcsóbb az E3200 (egy olcsó IGP-s lappal) a VIA cuccoknál akkor elég hosszú időre kitelik a villanyszámla különbözet is.
Ráadásul a desktop procik alá való mini-ITX lapok ára is "leszállt a földre" az utóbbi időben (hála a Zotac-nak), így a mérettel sincs már gond... A legolcsóbb egymagos Atom + ion drágább, mint egy Zotac mini-ITX lap + egy olcsó kétmagos desktop proci (akár AMD, akár Intel...)

"Valaki csinálhatna egy itx-es lapot, 785G-vel, és AM3 foglalattal. A többit megoldanám."
Elvileg lesz MINIX utód, de hogy mikor, azt még nem tudni: <J&W MINIX 785G-SP128M> (állítólag ezen a 16x-os PCIe slot már teljes értékű lesz, nem csak 4x-es sebességű)

Alu hűtőborda profil eladó - http://tinyurl.com/hutobordaprofil

120mm-es venti vs. mini-ITX (Zotac Geforce 9300-ITX WiFi + Scythe Big Shuriken):

[ Szerkesztve ]

Nem is a teljesítményét hasonlítottam
(Jók azok az EcoGreen Samuk, tényleg keveset esznek, a múltkor méregettem.)

A videókártyás rész már külön mondat volt, persze, hogy egy 60W-ot evő videókártya megdobja a fogyasztást.
Csaltam
win7 alatt 1ébként kevesebbet kér a gép.
Male: csak 1 gyors SSD kellene mellé, hátha hoz a mitulásbáti' majd 

Mosr akkor ez nem világos:
A "S3 Chrome 435 ULP grafikus processzort, mely rendkívül fejlett HD videó gyorsítási képességekkel rendelkezik"
Ez most mit is jelent?
Csak H.264. Esetleg DXVA kompatibilis x.264 is gyorsításra kerük?
╔══════════════════════════════════════════════════╗ ║ Ha kivágja ezt a kupont vehet egy új monitort! ║ ╚══════════════════════════════════════════════════╝

H.264, VC-1, MPEG2, szoval visz mindent.
Sikerült összegömbölyítenem egy ZOTAC 9300 WiFi, ZOTAC 9800GT1GB, Q9450-es konfigot. Egy NEXUS 7000-es tarja hűvösen ami olyan 55 fok körüli hőfokot eredményez, ha a proci 3 GHz-re van húzva.
Sajna a HybridSLI-t még nem tudtam belőni. Valaki tudna segíteni?
Féláron eladó egy i5-2430M notebook processzor.