Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) cizoe

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

X4 990 - 3,5GHz... Na ez lesz a zsír!

Választék:

Phenom II X4 950 (3.10 GHz, 15.5 x 200)
Phenom II X4 960 (3.20 GHz, 16 x 200)
Phenom II X4 970 (3.30 GHz, 16.5 x 200)
Phenom II X4 980 (3.40 GHz, 17 x 200)
Phenom II X4 990 (3.50 GHz, 17.5 x 200)

Igazából azon gondolkozom, hogy a válságra való tekintettel ( :DDD ) lehet megelégszem egy 720-as Hekával.

[ Szerkesztve ]

(#2) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

1 hét múlva indulnak hivatalosan is útnak ha minden igaz. Akkor jön még további 3 darab.

Phenom II X4 925 (2.8GHz/L3 6MB/L2 512KB*4/95W)

Phenom II X4 910 (2.6GHz/L3 6MB/L2 512KB*4/95W)

Phenom II X4 805 (2.5GHz/L3 4MB/L2 512KB*4/95W)

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#3) dokar válasza cizoe (#1) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

egy ilyen 3 és fél gigás procival magabiztosabbnak érezném magam :D
akkor ezek szerint csak nem kacsa, ha Abu is megerősítette. :)

extra

(#4) cizoe válasza dokar (#3) üzenetére

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

A részletek szerintem még most sem 100%osan biztosak, azért sem szól róluk a hír.

Gyuri27: Hét nyárig ráérek dönteni, azelőtt úgysem fejlesztek semmit. Négy mag jövőbemutatóbb lenne, de ki tudja még addig hányszor rabolnak ki. :)

[ Szerkesztve ]

(#5) Gyuri27 válasza cizoe (#1) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Ííííííííííííí szerény vagy, de valóban a 720 nagyon vonzó. :K

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#6) bozont

bozont
(PH! addikt)

Na végre, remélem hamarosan láthatunk egy jó kis tesztet is. Kíváncsi vagyok erre az AM3-ra, tudom nincs olyan sok különbség AM2+ -hoz képest, de azér mégis. :C Na meg azt is remélem, hogy nyár végéig normalizálódik egy kicsit a helyzet és jobb árfolyama lesz az eurónak.

(#7) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

(nem követem az amd-t)
Két magos cpu nem is lesz? :U

(#8) schwanz

schwanz
(kvázi-tag)

Hátha ezek kevésbé lesznek finnyásak a DDR3 terén, mint az i7-esek.

Szvázi tag

(#9) band1103 válasza P00By (#7) üzenetére

band1103
(őstag)
LOGOUT blog

mod.:bocs összekutyultam.

[ Szerkesztve ]

"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # A tudás hatalom. Oszd meg és uralkodj! # * Have a Nice Die!* ...powered by vérpistike... #

(#10) cizoe válasza P00By (#7) üzenetére

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

AMD desktop CPU roadmap '09

[ Szerkesztve ]

(#11) schwanz válasza P00By (#7) üzenetére

schwanz
(kvázi-tag)

De hogy nem, nyárra, Regor kódnévvel 2*1MB L2 cache, L3 nélkül - kb. ennyit lehet tudni.

Közben megelőztek félig, a válasz 45 nm-re értendő :D

[ Szerkesztve ]

Szvázi tag

(#12) D.Orion

D.Orion
(PH! kedvence)

Anno, nem is olyan régen még a Pentiumok idejében az Intel volt a GHz-ek lovasa, most úgy néz ki az AMD lesz. Itt is változnak az idők. :U Remélem nem csak az órajele lesz magas, de a tudása/teljesítménye is. :R

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#13) P00By válasza cizoe (#10) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Köszönöm :R Még messze van...
schwanz: Azért neked is ;) :D

(#14) daa-raa válasza schwanz (#8) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Mert miért is finnyás a Ci7? A memóriagyártóknak kellene összeszedni magukat, és nem csak abban gondolkodni, hogy mennyi feszt bír el tartósan egy DRAM chip.

Si vis pacem, para bellum.

(#15) zsolt1129

zsolt1129
(PH! addikt)

Én erre leszek kiváncsi: Phenom II X4 990 (3.50 GHz, 17.5 x 200) Majd kiderül hogy mekkora tuningpotenciál rejtőzik benne. :D

(#16) nesa válasza zsolt1129 (#15) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Ha 4,3-4,5Ghz ig meglehet oket rantani nemlesz az olyan rossz :K

Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

(#17) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Naggggyon örülnék neki! :)
Ha váltani kell csakis AMD...nem kimondottan érdekel az 775-1160-1366 tüske közül egyik sem ;]

[ Szerkesztve ]

.::www.megadanceradio.hu::.

(#18) gyiku válasza nesa (#16) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

azt dijaznam en is, mert ugy meg lenne a 4 ghz alapfeszen :U

(#19) DraXoN válasza bozont (#6) üzenetére

DraXoN
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Úgy tudom az AM3-masok már újabb steppingesek :)

The human head cannot turn 360 degrees.; Google helyett: http://www.bluu.hu/ ; http://gabu4.mybrute.com/ ; Eladó, vihető holmijaim: http://gabu.aninet.eu/category/bazar/

(#20) Oliverda válasza DraXoN (#19) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Egyelőre úgy fest hogy nem kaptak külön stepping-et.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#21) zsolt1129 válasza nesa (#16) üzenetére

zsolt1129
(PH! addikt)

Akkor nem hogy nem lesz rossz,hanem király lesz :C Viszont,akkor erősen elgondolkoznék,hogy I7 vagy Phenom. :K

(#22) gametofiton

gametofiton
(kvázi-tag)

Hi!
Ezek a négy magosok milyen fsb-n mennek? Hogy kell a szorzókból számolni? :)

(#23) Oliverda válasza gametofiton (#22) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

200MHz a ref. clock.

(#24) dezz válasza D.Orion (#12) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Korábban a 3.2 GHz-es Athlon X2 6400+ fogyasztott 125W-ot, mint most majd egy c2c/mag is gyorsabb 4-magos 3.5-ön, szóval nem tudom, hol a gond? :F

Szerintem te valamit kicsit félreértettél. Azt senki sem mondta, hogy az órajel nem számít. Csak ésszel kell csinálni. A P4 azonos órajelen jóval lassabb volt, mint a P3 vagy az Athlonok, a magasabb órajeleken meg iszonyú sokat fogasztott (főleg a Prescott), és közel sem lineárisan nőtt a teljesítménye az órejellel (talán a 3D renderinget kivéve).

A(z) PhII c2c/mag is jóval gyorsabb, mint a K8 alapú Athlonok, és a PhI-nél is gyorsabb valamivel. Ezen kívül jól skálázódik a teljesítmény az órajellel, köszönhetően pl. az integrált kétcsatornás memóriavezérlőnek. És nem nőtt drasztikusan a fogyasztás.

Egyébként az Intel ezelőtt nem sokkal mutatta be a 3.5 GHz-es C2D-jét, C2Q-ból nem várható a fogyasztás miatt. Az Ci7 eddigi legmagasabb órajele 3.2 GHz, és így is elég sokat fogyaszt.

gametofiton: Itt már nincs FSB. Valójában már az Athlon64 óta nincs. (Mint ahogy a Ci7-től kezdve Intelnél sem lesz.)

[ Szerkesztve ]

(#25) D.Orion válasza dezz (#24) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Félreértettük egymást, lehet én fogalmaztam rosszul. Én nagyon szeretem az AMD-t és tisztában vagyok az órajelek jelentésével. Jelenleg is még egy Barton-om van. Tudom milyen teljesítményben vannak egymáshoz képest az AMD és Intel procik. Csupán megjegyeztem egy érdekes dolgot. ;)

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#26) DraXoN válasza Oliverda (#20) üzenetére

DraXoN
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Akkor miért javul a fogyasztás?
Vagy csak biztosabbak magukban és már kevesebb feszültséget adnak a procinak?

The human head cannot turn 360 degrees.; Google helyett: http://www.bluu.hu/ ; http://gabu4.mybrute.com/ ; Eladó, vihető holmijaim: http://gabu.aninet.eu/category/bazar/

(#27) Oliverda válasza DraXoN (#26) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen. Kisebb lesz a gyári fesz. Amúgy nem feltétlenül kell stepping váltás ahhoz hogy kiadjanak egy alacsonyabb fogyasztással rendelkező modellt.

X4 9950 140W TDP rev. B3 (június) --> X4 9950 125W TDP rev. B3 (szeptember)

[ Szerkesztve ]

(#28) wwenigma

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Asus M2N-e AM2-es lapomba csak a 920/940es páros lesz jó? :B

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

(#29) Oliverda válasza wwenigma (#28) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Erre szerintem csak az Asus tudna neked válaszolni.

(#30) wwenigma válasza Oliverda (#29) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Marmint tokozás miatt kérdezem. :U

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

(#31) Oliverda válasza wwenigma (#30) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Fizikailag belemegy, azzal nem lesz gond.

(#32) negyedes válasza dezz (#24) üzenetére

negyedes
(őstag)
LOGOUT blog

Mi lesz az Intel I7 utan?

powerd by mango, no more droid

(#33) Sanyix

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

na a geci ánus fórumon eddig arra hivatkoztak hogy azért nincs am3-mas bios az m3a-hoz, mert a megjelentek mind 125w-osak, és az csak 95w-t támogat... most így hogy jönnek a 95w-sek kíváncsi vagyok mi lesz a kifogás.

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#34) Sanyix válasza gametofiton (#22) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az fsb utódja az 2,8ghz-n megy :)

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#35) Majstor válasza cizoe (#1) üzenetére

Majstor
(senior tag)

Szerintem is "jókis" CPU lesz a 720-as. :K

http://www.youtube.com/watch?v=GVA20Wh0TY4&feature=channel

(#36) spln

spln
(fanatikus tag)

AM3-as lapban nem fognak menni a régebbi (AM2/AM2+) procik?
csak mert a cikkben szereplő ábrában nincsenek odanyilazva :U
vagy AM3-hoz már csak ddr3 lesz és azért nem?

"Danger! Avoid death!"

(#37) Oliverda válasza spln (#36) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem fognak. Már fizikailag is inkompatibilis de még ha bele is lehetne rakni akkor sem működne. Pont ezért nem lehet majd belerakni sem.

[ Szerkesztve ]

(#38) kecsetif

kecsetif
(tag)

Go AMD, go!!
A köv. konfignak már ilyet szeretnék! :K

(#39) dezz válasza negyedes (#32) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Erre kérdeztél rá?:
"(Mint ahogy a Ci7-től kezdve Intelnél sem lesz.)"
(Illetve úgy kellett volna írnom, a Nehalemtől kezdve.)

Akkor a válasz: Ci7-nél (illetve más s.1366-os prociknál, ha lesznek) QPI busz (az AMD-s HyperTransport busznak felel meg), s.1160-as prociknál (pl. Ci5) meg DMI busz.

(#36) spln: "vagy AM3-hoz már csak ddr3 lesz és azért nem?"

Azért.

(#34) Sanyix: (up to) 5.6 GHz-en, hogy pontosak legyünk, mert DDR... ;) (A Nehalem QPI busza is hasonló rendszerű: ref.clock*x*2[DDR], és ott is a végső datarate van mindig megadva, akkor AMD-nél is az legyen már...)

[ Szerkesztve ]

(#40) WonderCSabo

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Mikor lesz PH! teszt?

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#41) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

Jöjjenek minél előbb. :R

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#42) csavarlazito

csavarlazito
(kvázi-tag)

Ezzel az új modellek már majdnem elérik majd a tuning nélküli kétéves low-end Intel processzorok teljesítményét..

[ Szerkesztve ]

(#43) Calibos válasza cizoe (#1) üzenetére

Calibos
(PH! addikt)

Korábban leközölt roadmap szerint nem voltak magasabb órajelű példányok betervezve( vagy be voltak és én tudom rosszul?), na meg ha nyáron jönnek, addig még sok víz lefolyik a dunán!

(#44) Raymond válasza csavarlazito (#42) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#45) r1E3S3E7T

r1E3S3E7T
(őstag)

Hm nagyon jó ez az AM3-AM2 kompatibilitás, a kérdésem annyi, hogy akkor az AM3 procik semmiben sem lesznek rosszabbak AM2+ lapban mint az AM2+ társaik? Ha nem lesznek (nagyon reméljük) akkor úgy nézem még sokáig "boldogít" majd a DQ6-om :O :))

/,,/ ...:-:... METALLICA ...:-:... /,,/ :-: Rise Up! Rise Up! RESURRECTION! :-:

(#46) Henkei válasza csavarlazito (#42) üzenetére

Henkei
(tag)

Koszonjuk emese!

Hogy lehet hogy amikor emberen hajtják végre abortusznak nevezik amikor csirkén akkor rántottának??

(#47) dokar válasza Raymond (#44) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:)

extra

(#48) csavarlazito válasza Henkei (#46) üzenetére

csavarlazito
(kvázi-tag)

Emese vagy sem, egy kis 3.2-re rántott 1mb cache-s c2d leveri a phenom2-t, mint a huzat. :)

(#49) Thrawn válasza csavarlazito (#48) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Different songs for different moods.

(#50) Oliverda válasza Thrawn (#49) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Valahol kilazulhatott egy csavar. ;]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.