4 darab 500-as vincsire hogy másolja rá, kb.:10. dvd után felhívott
Na, ezen szakadtam egy jót. Én mondjuk eleve neki sem álltam volna. 
Egyébként pontosan ez az egyik parám mostanában. Vagyis hogy talán fognom kéne az eddig kiírt ~700 DVD-s archívumom, és némi revízióval megfűszerezve átköltöztetni őket 2db terrás winyóra (saccra 2800Mb körül lehet a tényleges adathalmaz, de tuti vannak benne redundáns és elévült anyagok...), Egyrészt, mert lassan elfogy a hely a polcon, másrészt nemrég felfedeztem némi avulást a régi korongok közt. 
Na de itt jön még egy gond:
Nemrég masszívan bővítettem a tárhelyemet, csak hát a sebesség miatt régóta RAID0 tömböt használok, két winyóval. Na már most itt ugye legalább kettesével kell dobálni őket, de amúgy minél több, annál jobb (egy darabig).
A.,) Hagyhatnám tömbben ugyan azokat a winyókat, és közben egy rackbe (haha, rack, majd mindjárt aranytálca bársonnyal, tökéletes nekem odatenni a gép mellé arra az időre
) pakolászhatnám az újjonann vásárolt winyókat, amikre kimenetem a már archiválásra szánt adatokat.
Csak hát ugye sebesség. Ha már új winyót veszek, akkor átrendezhetném a tömböt, és akkor gyorsabb lesz a háttértár, aminek a sebességéből szinte sosem elég (manapság nem CPU vagy a RAM fogja meg legjobban az OS bootot és programindulásokat, töltéseket, stb, hanem a háttértár...). Itt viszont bejön, hogy egyforma winyókat érdemes a tömbbe tenni. Na de nem jó mindig tucatjával winyót venni, előre túlméretezve a tárhelyet, mert folyamatosan nő a tárhely/ár arány.
És ehhez még szét is kell szedni a meglévő tömböt, amihez előbb le kell menteni az adatokat. Szóval indul a mókuskerék, hogy akkor vegyünk pár henger DVD-t, ürítsük le a (most pl. 2Tb-os) RAID tömböt, dobjuk fel az újat (pl. 4Tb-osat még két ilyen lemezzel, amim most van...), és várunk, míg az is betelik. -> De hoppá, keletkezett egy rakás DVD, tele adattal. Nem lett volna egyszerűbb eleve DVD-re írni, és kész. -> Pont ezt csinálom, mióta megvettem az első DVD íróm még ~80k-ért, a RAID tömböt pedig nagyon ritkán bántom. 
Jó ez az offtopic téma, mert most tényleg elgondolkoztam, hogy utána kéne számolnom, hogy jönnék ki jobban, és egy kicsit átgondolni ezt a mellémagyarázásképp magam elé gördített akadályt, ami inkább onnan jöhetett, hogy merjek változtatni a szokásomon. 
[ Szerkesztve ]
Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.