Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Psych0

Psych0
(senior tag)
LOGOUT blog

yeah. elfér rajta néhány film.

"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

(#2) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

szépek, wd nem szokott rossz cuccokat csinálni... csak hát az ára biztos, hogy 6számjegyű lesz induláskor :)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#3) macilaci78 válasza mephi666 (#2) üzenetére

macilaci78
(PH! addikt)

Egy év múlva sem lesz ez kicsi. :K

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#4) .mf

.mf
(PH! addikt)

Pár pontosítás:
- A Seagate (7200.12) és Samsung (HD103U-valami Ecogreen széria) már szállít 500GB-s tányérral szerelt winyókat (Japánban pl. már kaphatóak is, ide nem tudom, hogy mikor érnek)
- A WD GP-nek csak egyfajta verzója van, ami 5400-on pörög -- a 7200-as nem GP, hanem Caviar

(#5) jerry311

jerry311
(PH! kedvence)

Igen, igen, igen! :C
Jöjjenek csak a 2 TB-os vinyók, hogy még jobban lenyomják az 1 TB-osak árát! ;]

My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

(#6) Konflikt

Konflikt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ej... meg emlekszem mikor a 2 GB os HDD-t vettem, szet kellet particionalni, mert nembirtunk annyi helyet felfogni egyszeruen hogy egyben van: D

Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart!

(#7) Dassler

Dassler
(őstag)

Anno, emkkora király voltam a suliban, amikor a P100-asomba beletoltam az 1GB-os Quantum Fireballt :D Aztán szép lassan jöttek a 3,2, 6,4, 10, 20...GB-os háttértárolók. Most erről tök ez jutott eszembe. Az 1TB nagy dolog, de már/majd szép lassan jönnek a 2, 4...TB-os lemezek :)

[ Szerkesztve ]

Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

(#8) gardener

gardener
(őstag)

Szép dolog lesz, mikor egy ilyen vinyó bekakil és egyszerre veszik el 2 Terra adat :P

(#9) mephi666 válasza Konflikt (#6) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

volt anno, hogy 500valahány megánál többet nem kezelt az alaplapom bios-a... akkor vettem a 4.3-as quantum "tűzgolyómat"... és az az 500mega körüli szabad hely is nagyon sok volt, mert előtte töredékén garázdálkodtam... azért a vinyóért hetekig szedtem 12órában a barackot :D most meg lassan ha azt mondja valaki, hogy 4terás vinyója van, majd jól kiröhögik...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#10) Hory válasza gardener (#8) üzenetére

Hory
(fanatikus tag)

Epeszu ember manapsag kizarolag raid1/5-ben hasznal vinyot.

In nomine patri et filii et spiritus sancti

(#11) Konflikt válasza mephi666 (#9) üzenetére

Konflikt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jah, en meg 40 fokban peksegben csomagoltam a szeletelt kenyereket egesz nyaron: D

(#12) as_Rock válasza gardener (#8) üzenetére

as_Rock
(őstag)

Pont ez jutott nekem is eszembe :DDD

"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

(#13) Konflikt válasza Hory (#10) üzenetére

Konflikt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a raid 1 tul nagy hely es cash "pazarlas" nagyobb hdd eseteben. a raid 5 jobb, aranyosan tobb hely marad, csak oda meg nemeleg 2 drive. a raid meg mindig nem home solution, ahhoz sajnos draga. olcsobb meg mindig backupolni a fontosabb adatokat.

(#14) jerry311 válasza Hory (#10) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Nem kell raid. 2 TB adatból általában 2 DVD-re való fontos cucc van, a többi meg warez. :DDD
Akinek meg mind a 2 TB adat fontos, annak meg sem fordul a fejében, hogy elvesztheti, mert raid is van meg mentés is. :))
Szerintem.

My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

(#15) Zin

Zin
(senior tag)

1 TB-ost tervezek venni.Majd ha a 2 TB kijön szepen lenyomja az 1 TB árát még!Rakok pár 1 TB-ost a gépbe az tuti!Ezt meg majd akkor cserelem ha 30 ezer lesz :)

Powered by:S2

(#16) aeroxr

aeroxr
(fanatikus tag)

Végre elérkezhet az olcsó 1TB-os hdd-k ideje :C

MacBook, Mac Pro, iPhone The truth is out there.

(#17) t72killer válasza Konflikt (#13) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A jelenlegi (és mégkedvezőbb jövőbeli) HDD áraknál túlságosan már nem aggódik az ember, hogy csődbe zavarja magát a tükrözésnél... 1TB-ot annyiért adnak, mint amennyiért 4 éve a 200GB-osomat vettem. Ha kijönnek a 2terások, akkor a terások elég hamar 15kFt körülre lemennek. sztem ez a 2terás "csoda" (ami 3 napig tart) is hamarosan a 30-at fogja súrolni alulról.

[ Szerkesztve ]

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#18) audi100td válasza Hory (#10) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Szerintem épeszű ember egyszerűen tart backup-ot a fontos adatairól, nem kell ahhoz raid.

És egy raid tömb se nyújt 100%-os biztonságot, pl. ha kinyírja a tápod mind2 vinyódat.

(#19) t72killer válasza audi100td (#18) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

bizony, ezért inkább manuális szinkronizálást tervezek, backupwinyó (USB v eSATA) alapesetben a polcon v a fiókban.

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#20) audi100td válasza t72killer (#19) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Én is hasonlóan vagyok vele, a fiókomba van erre a célra egy HDD, amit havi 1szer előkapok és eSata-n frissítem a cuccokat, ennél egyszerűbben nem lehet szerintem megoldani, vagy USB-Rack...

(#21) moha bácsi válasza audi100td (#18) üzenetére

moha bácsi
(senior tag)

Vagy ha beázik a szerverterem, mint nálunk pár éve. Akkor aztán b@szhattuk a RAID-et :O Bokáig álló víz hömpölygött a tükrözött vinyók között. :(((

-=BÉRELHETŐ REKLÁMFELÜLET=-

(#22) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jó ez, jó ez, de én már a 320-as vinyóknál is be vagyok szarva hogy mit teszek ha elszállna. :D Paranoia? Nem, csak voltak Maxtorjaim. :D Egy 2 Terásnál nem tudnék aludni. Sok az a 4 tányér. Most egytányéros vinyóm van, csak kisebb ennek a meghibásodási valószínűsége.

egy érdekesség: a 3,2-es vinyómat anno 32000-ért vettem (31000-et kerestem akkoriban :D)
A 20 gigásomat 30'000-ért :D
A 320 gigásomat 11000-ért. :D

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#23) misirulez

misirulez
(senior tag)
LOGOUT blog

65-70e. Ft lesz az ára.
Én erre saccolok majd meglátjuk.

Sokkal-sokkal drágábban nem adhatják mint a mostani 1tb árának duplája(vki írta, h 100e felett lesz, ez hülyeség...szvsz), hiszen akkor senki sem venné...

Viszont azért valamivel adhatják drágábban, hiszen új termék lesz "szenzáció", illetve egyszerű júzernek kényelmesebb egyet venni mint kettőt.
Aztán megjelenéas után fél évvel, egy jó darabi, csak minimálisan lesz drágáb mint 2*1tb, később pedig olcsóbb lesz.

Az elmúlt évek alapján a vinyók növekedésénél én ezt az ár-tendenciát figyeltem meg.
De tényleg kiváncsi vagyok, hogy igazam lessz-e, majd nemsokára visszatérhetünk rá...

Üdv
Misi

(#24) waterman_ válasza .mf (#4) üzenetére

waterman_
(fanatikus tag)

pontosítás :)
a wd minden desktop felhasználásra szánt winyójának Caviar a neve. ami 5400en pörög az a caviar green (a régebbi gp, green power), a 7200asból pedig van a caviar black és a caviar blue.

[ Szerkesztve ]

..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe.. "A kormány az a testület, ami mindig megtartja, amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja." Karinthy Frigyes

(#25) audi100td válasza moha bácsi (#21) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Az jó móka lehetett... :DDD

(#26) as_Rock válasza t72killer (#19) üzenetére

as_Rock
(őstag)

Van valami SW ami erre van kitalálva?
Azaz megadom a forrás meghajtót/könyvtárakat, és a célt, aztán huss?

"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

(#27) Konflikt

Konflikt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igyvan. backup kb havonta egy hdd-re, amit mashol tartasz, offline. franko kis sync progik vannak erre, joideje igy csinalom.
jah, maxtor nem egy eletbiztositas: D itt-ott volt par, de otthon csak sea-kat hasznalok.

(#28) audi100td válasza as_Rock (#26) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Pl. Norton Ghost, de létezik több ilyen progi.

(#29) audi100td válasza waterman_ (#24) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Ez jelenleg így van, de a cikk-ből ítélve ezentúl 2 változat lesz, 5400-as, meg 7200-as is, de lehet én néztem be valamit. :)

(#30) kem

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Remélhetőleg ez már eléri a 130-150Mb/sec-al a SATA1 határát:)
Kíváncsi leszek az elérési idejére is, bár nem tartom valószínűnek,h valaki erről futtatná a rendszert.

(#31) t72killer válasza misirulez (#23) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az 1.5 terás seagate 35kHUF - úgyhogy max 50 a reális ára... ha kijön 2db másfélterás az árából (65-70k lenne az ára), akkor senki sem veszi meg.

#30: rendszerhez meg egy ilyet vennék:))

[ Szerkesztve ]

(#32) mephi666 válasza simonzé (#22) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ismerős... nekem kb 20-25körül volt a 4.3as fireball-om vagy 10éve... aztán 20körül volt a 40es maxtor-om... (3év garis és ahogy lejárt, utána 1-2hónappal megmakkant egyik napról a másikra... win indításkor nyomta a kékhalált és kész... progszigorlat előtt pár nappal), akkor vettem a 120-as samut 18ért... azt meg egy 250es satás samura cseréltem 14ért... szépen alakultak az árak... jah, de volt még nagyon régen 80megás wd-m pár napig... csak valaki mondta, hogy vigyem át hozzá tél közepén és fikáltam vele ónoseső után egy hatalmasat bringával és ott lett vége... pont ráestem... ez a vinyóm halt eddig meg a maxtor... de itt cégnél 2008ban 7gépből 4 maxtor halt ki :S a szememben az a cég nem létezik... (azt meg ne is nézzük, hogy ismerős körben is mennyi hullott el...)

(#33) Konflikt válasza as_Rock (#26) üzenetére

Konflikt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

persze, rengeteg van.
pl.: allway sync, goodsync, cobain backup, penzes megoldasokra itt van egy jokis osszehasonlito tabla, etc.
meg kell nezni parat, majd a backup/sync szokasok es a leginkabb hozzaillo featurek szerint kivalasztani a progit.

#28: ghost foleg full rendszer image, backupra en nem hasznalnam. inkabb egy jol kialakitott tiszta rendes friss rendszert lementeni vele, aztan ranyomni x gepre. bar sokaig ez sem jo, a megjeleno friss program, win update-k miatt. sztem

#34: jah tc a fapados backup: )

[ Szerkesztve ]

(#34) t72killer válasza as_Rock (#26) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

dehogynem, totalcommander :DDD huss sebességgel szinkronizál, nem kell hozzá semmi extra:))

(#35) .mf válasza Konflikt (#13) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

"a raid 1 tul nagy hely es cash "pazarlas" nagyobb hdd eseteben. a raid 5 jobb, aranyosan tobb hely marad, csak oda meg nemeleg 2 drive."

Egy "apróságot" kifelejtettél: raid-kártya. Már egy szoft-raid5 kártya is 30-50k, egy hw-raid kártya pedig még efölött kezdődik, és párszázezerig simán felkúszik...

audi100td: a külső winyó is meghibásodhat...

DVD backup helyett most már sztem pendrive sem rossz ötlet: egyre olcsóbb, és elképzelhető, hogy tovább tartja az adatokat, mint a dvd...

misirulez: nem hinném, hogy 65-70k lenne (max. néhány kedves hazai nagyker és kisker feltornázza az árakat az első napokban), annyiért sem lenne túl kelendő. Depo szerint 1TB-osok már 23k alatt is vannak -- 50-60k reálisabbnak hangzik szvsz.

waterman_: kákán is csomót, bazze :U

kem: esik az ssd-k ára, rendszernek miért nem azt? Én a következő gépembe (mondjuk az csak ősszel/télen lesz) már biztosan ssd-t teszek rendszerlemeznek.

(#36) Daveedka

Daveedka
(tag)

2tb az igen szép :D

(#37) audi100td válasza .mf (#35) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

"audi100td: a külső winyó is meghibásodhat..."

De kíváncsi vagyok mennyi az esély rá, hogy amit havi egyszer kikapsz a fiókból menteni, vagy ami folyton megy a gépbe és bármikor megdögölhet, gondolkozz már...

(#38) Athlon64+

Athlon64+
(senior tag)
LOGOUT blog

Az egész hírből az 500 Gb-os tányér a lényeg! Majd jönnek az 1 tányéros 500-asok, és a 2 tényérős 1 Tb-osak! :))

MCTS: .NET Framework 4, Web applications | <?php die('hard'); ?>

(#39) zsiga667 válasza .mf (#35) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Kis mennyiségű (családi fotók stb.) fontos anyagot én valami online tárhelyre (is) mentenék, pl. MS SkyDrive.

(#40) Konflikt válasza .mf (#35) üzenetére

Konflikt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egy "apróságot" kifelejtettél: raid-kártya. Már egy szoft-raid5 kártya is 30-50k, egy hw-raid kártya pedig még efölött kezdődik, és párszázezerig simán felkúszik...

most ezzel nemertem mit akartal mondani: ) en sem hasznalnek otthonra raidet, szval az en ellaspontomon vagy. amugy nemkell raid kartya, szinte minden lapon van mar egy silicon image raid vezerlo. legalabbis az asusokon. a tobbin is, vagy valami mas chip, de van.
Szval nemkell kartya, ezert sem. a raid alapbol nem home solution. a hwes raid meg mar messze szerver, v corporate kategoria.

(#41) audi100td válasza Athlon64+ (#38) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

A Samsung és Seagate 1 tányéros 500-as vinyóit már lehet kapni, a samut már kb. 1 hónapja.

(#42) glutamin válasza Konflikt (#6) üzenetére

glutamin
(őstag)

ez komoly lelki taruma lehetett:D

Nálam továbbra ia a klasszikus felosztás van: 1 kis rész a rendszernek, a nagyobb meg a saját adatoknak.

gardener: a fontos személyes adatokat érdemes rendzsresen archiválni mondjuk DVD-re. Ha néhány sorozat vagy film elveszik, azt meg viszonylag könnyen pótolhatod.

jerry311: pontosan erről van szó

[ Szerkesztve ]

Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni

(#43) Gripper

Gripper
(lelkes újonc)

Heh. Na majd ha az XBOX1080 Elite is 2TB vinyóval lesz már szerelve. :Y :))

(#44) waterman_ válasza as_Rock (#26) üzenetére

waterman_
(fanatikus tag)

a freewarefiles.com -on van syncback és ozSync nevű ingyenes progi is. én a syncback-et próbáltam ki, ha jól állítod be, hogy mit csináljon a létező fileokkal, akkor oda vissza szinkronizál, vagy csak ment egyik helyről a másikra. létrehozhatsz profilt is benne, ha esetleg több könyvtárad lenne, akkor csak két dupla klikk a profilon és rögtön szinkronizálja a profilban megadott könyvtárakat.

..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe.. "A kormány az a testület, ami mindig megtartja, amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja." Karinthy Frigyes

(#45) anulu

anulu
(PH! nagyúr)

na, vegre valami hasznalhato meretu vinyo... :)

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#46) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Tjűűű, mennyi családi fotó férne rá :DDD
Lehet nem is elég hozzá a család, kölcsön kell kérni a szomszédét is :D

Mondj 12mpixeles képekből már mindjárt kevesebb fér rá :)

.::www.megadanceradio.hu::.

(#47) adorjant

adorjant
(senior tag)

uhhh ezt mennyi idő lehet leformázni :D

én már vártam ezeket,bár az árképzésre kíváncsi leszek.

bár off,én kisméretű fájlokat szoktam csak menteni (könyvelés),de azt memóriakártyára,2 másik vinyóra,és mail címre is továbbítom.volt olyan,hogy csak 1 helyre mentettem,lustaságom miatt,és elszállt...
de a fenti módszer óta nyugodtan alszom (egyelőre) :DDD

[ Szerkesztve ]

(#48) PH-User

PH-User
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én még 500GB-nál tartok, nekem az is bőven elég. :DDD

Ha szeretnél az apróhirdetésedhez egy kicsit részletesebb leírást kreálni, akkor keress fel privátban és ha időm engedi segítek. Több információ = Több érdeklődő = Több vevő?! Szerintem egy próbát megér!

(#49) zsiga667 válasza anulu (#45) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

1TB is bőven használható méret, csak sok sata port meg nagy ház kel hozzá. :D

(#50) simonzé válasza audi100td (#37) üzenetére

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Pontosan. Ezért van az, hogy a fontos dolgaimat a DVD mellett egy 320-as Samura is kimásolom, amit 11k-ért szereztem. Sosem volt rendszervinyó, csak archiválásra használom. Van rajta egy kis Linux (Slax6), ami miatt bármelyik gépen használhatom, nem cicózik a driverekkel.

[ Szerkesztve ]

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.