Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) whitehand

whitehand
(senior tag)

Miröl beszélnek ezek milyen valós versenyt? :D a legkisebb i7 is veri a legnagyobb orajelü phenom 2öt...legalább 15-20%kal :D

(#3) Gave

Gave
(senior tag)

Igazabol felesleges Intelnek "ellenszert" gyartani , a tesztek szerint nincs mire... :U sajnos!. Viszont arban meg mindig sokkal nyerobb egy "Phenom II" konfigot epiteni mint i7-est.

[ Szerkesztve ]

(#4) X@b3e

X@b3e
(PH! addikt)

Sztem nem igazán a memórai drága (Corsair 3Gb 1600MHz tri-channel KIT 30k körül van), sokkal inkább az X58 lapok és cpu-k... Lehetne egy olcsóbb chipsetet adni alá, mint anno a 975 és 965; illetve az X38/48 P35/45 esetében volt.
1066MHz-s effektív órajel és amúgy sem kezelnek nagyobbat :O Miről beszélnek? No meg ki vesz 1300 alatti DDR3-at? Semmi értelme..

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#5) Robb202 válasza Gave (#3) üzenetére

Robb202
(fanatikus tag)

Nem úgy volt, hogy több modell fog jönni?

idézek másik oldalról:

"Az Intel 2009. második negyedévben bevezeti a Core i7 975 XE és Core i7 985 XE lapkákat, amelyek közül az előbbi 3,33 GHz-es, azutóbbi 3,46 GHz-es órajellel fut. Ugyanebben az időszakban érkezik még a 3,20 GHz-es órajelet használó Core i7 960 processzor is."

Ez meglepett, akkor most mi a szitu? :(

(#6) Robb202

Robb202
(fanatikus tag)

Ha 1066-nál nem kezelnek nagyobbat miért vannak 2000mhz-sek? Ezt nem vágom :(

(#7) fdisk

fdisk
(senior tag)

1000 dodóból egy komplett konfigot tudok venni.
És nem is rosszat.

Gyerekkoromban utáltam, mikor az esküvőkön a vén nyanyák csipkedték az arcom a következő szöveggel: - Lehet, hogy te le leszel a következő... Csak nemrég hagyták abba, mióta ugyanezt csinálom nekik a temetéseken.

(#8) Bahama

Bahama
(kvázi-tag)

Egy kis tuning!
Core i7 975 XE

[ Szerkesztve ]

Kerüld a pusztán vita kedvéért, erőteljes érzelmi töltettel ellátott, az észérveket nélkülöző, témához inkább csak lazán kapcsolódó hozzászólásokat, melyek inkább exhibicionistán öncélúak, mint konstruktívak a közösség felé.

(#9) Oliverda válasza X@b3e (#4) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez felsőkategória, ez alá nem lesz olcsóbb chipkészlet sem sokkal olcsóbb lap. Majd az i5 alá lesz.

"No meg ki vesz 1300 alatti DDR3-at? Semmi értelme..."

Akkor rakjd bele DDR2-t. :)

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#10) EclipseGT válasza Gave (#3) üzenetére

EclipseGT
(lelkes újonc)

Ha már ilyen téren gondolkodnék, lehet hogy én is a Phenom2-t választanám. Nem az AMD túl gyenge, hanem az i7 lett baromi erős :D
Egy átlag felhasználó egy darabig szerintem nem fogja azt mondani, hogy: "De lassú ez a Phenom2, vettem volna i7-et"
Ilyen árban szerintem nem rossz teljesítmény.

(#11) Dave™

Dave™
(PH! kedvence)

Ez kell válság idején, nem Core i5... :W

(#12) Abu85

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

válaszolva a felmerült kérdésekre :)) :

Egyelőre ez a modell van tesztelés alatt. Szerintem az egész termékvonal a Phenom 2-től függ majd. Az a nagyobb probléma az Intelnél, hogy az ilyen erős gépeket többnyire a játékosok veszik, és pont a játékban nincs komoly előnye a Core i7-nek, sőt gyakorlatilag tök nyolc milyen négymagos procid van, mert úgyis GPU limites lesz a rendszer.

Az a 30k még mindig kb. háromszor drágább, mint 4 giga DDR2 a régi platformba. Játékos szemszögből sebességbónusz megint nuku. :(

A Core i7 1066 MHz-en működteti a DDR3 memóriákat ... a QPI szorzót csak az Extreme Edition változatnál lehet képes emelni, de alapbeállítás mellett ez is 1066 MHz-en hajtja a memót.

Hogy miért gyártanak jelenleg 2 GHz-es memóriát? ... nem tom ... talán azért, mert megveszik az 1 GB-os 9500 GT-ket is. :DDD

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#13) Blood Mage

Blood Mage
(senior tag)

Nem vitte túlzásba az órajelemelést Intel barátunk... kemény 133Mhz :U bár őszintén egy a mostani 3.2Ghz-es cpu-t sem bírja semmi se megfogni, és még annál is kevesebben tudnak ilyet venni. :(

(#14) Balika911 válasza Abu85 (#12) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Phenom II sem használja ki a gyorsabb DDR3-mat?

[ Szerkesztve ]

(#15) EclipseGT válasza Abu85 (#12) üzenetére

EclipseGT
(lelkes újonc)

na ja :D

8500GT-ből is volt 1 GB-os :) Tudott annyit, mint 1 256Megás 6600GT :C

(#16) Abu85 válasza Balika911 (#14) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Én úgy tudom, hogy hivatalosan csak 1333 MHz-ig lesz támogatva.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#17) Oliverda válasza Balika911 (#14) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az hivtalosan 1333MHz-ig támogatja (az más kérdés hogy az összes BIOS-ban benne van/lesz az 1600MHz-es beállítás is). Most nem a tuningról volt szó hanem a hivatalos gyári értékekről.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#18) Thrawn válasza Oliverda (#17) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mit szólnál 2133-hoz? :)

Different songs for different moods.

(#19) nrgia válasza fdisk (#7) üzenetére

nrgia
(őstag)

Szintén erre gondoltam! :K

...ha valaki a sarkára áll, az talpra esett ???...

(#20) Oliverda válasza Thrawn (#18) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Melyik CPU és alaplap/BIOS tud 10.665ös szorzót?

(#21) motoros2

motoros2
(újonc)

És a core i5-öt hova teszi árban?...meg az a sok felhalmozott C2D,C2Q... :U

(#22) Thrawn válasza Oliverda (#20) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Pont te linkelted be a minap ;)

Different songs for different moods.

(#23) G.I.JOE

G.I.JOE
(senior tag)
LOGOUT blog

Na vajon lesz-e aláírás csere ... :U

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/h62i

(#24) Oliverda válasza G.I.JOE (#23) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

:DDD

(#25) .mf

.mf
(PH! addikt)

"A processzorok ára ugyan megfelelőnek mondható"

:)) :DDD :C

... NOT, hogy Boratot idézzem. Ha a volument nézzük, az i7 árkategóriája (főleg amennyibe itthon kerül) sosem volt egy nagy szelet. Annyiban igazat adok nekik, hogy az alaplapok viszont drágábbak annak ellenére, hogy kevesebb van bennük (memória-vezérlő átvándorolt a prociba).
Na mindegy, én úgyis inkább az i5-öt várom, bár amennyi időm van játékra mostanában, lehet a jelenlegi is csak porfogó lesz :( :DDD

(#26) Puma K

Puma K
(őstag)
LOGOUT blog

Vissza tér az "EE" jelölés mint régen a P4-nél? :U

Kezd iPon szint lenni...

(#27) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Miért lepődtek meg hogy nem kell az ezer dolláros proci senkinek? Ha így a válság alatt lenne valakinek pénze beruházni, ennyiért komplett kiszolgálót vesz, nem egyetlen procit...
Tojik a teljesítményre ha nincs rá pénze.

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#28) sniper elite

sniper elite
(senior tag)

Én személy szerint a 985-öt várom, és arra is szeretnék majd váltani, ha megjelenik, ha nem akkor marad a 975! :)

(#29) BR4D válasza sniper elite (#28) üzenetére

BR4D
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jézusom...

[ Szerkesztve ]

(#30) cizoe válasza sniper elite (#28) üzenetére

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

beteg dolog amit tolsz :U

(#31) orbano

orbano
(PH! félisten)

Bennem ma kezdett megfolgalmazódni egy 4 magos rendszer összeállításának az igénye egy olyan procival, aminek az egymagos teljesítménye is kiváló. Egy ilen procira még be is ruháznék, de vérlázító, hogy 50k felett van hozzá az alaplap és 30k felett a leggagyibb value 3db-os ddr3 kit. kenjék a hajukra, 30k-nál drágább alaplapot nem veszek, sőt, nekem még az is sok. egy 15 ezres alaplapon is megvan minden, ami egy normális embernek kellhet.

A vér nem válik VAZZE!™

(#32) orbano válasza sniper elite (#28) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

most nézem a konfigod... nem Intel SSDd van? nem igénytelen ez így kissé? :U

A vér nem válik VAZZE!™

(#33) Dr. Akula

Dr. Akula
(PH! addikt)

Helyes, ne fogyjon a túlárazott szajré, különben sose viszik le az árát reálisra!

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#34) Balika911

Balika911
(PH! kedvence)

Helyezzék magukat kényelembe, kezdődik...

orbano:

Még a 965-ös is 270K-ba kerül, emellett már aprópénz az alaplap és a memória...

#36:

Úgy vettem ki, hogy egy ehhez hasonló kaetegóriás i7-et szeretnél venni, el is csodálkoztam így hirtelen. :)
Nem tudom, milyen célra kell, de szerintem egy Core 2 Quad vagy Phenom II alapú rendszerrel jobban járnál, főleg ha tuning is játszhat. Azok sem sokkal gyengébbek, már ha gyengébbek egyáltalán, viszont sokkal olcsóbbak.

[ Szerkesztve ]

(#35) Dr. Akula válasza Abu85 (#12) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

sőt gyakorlatilag tök nyolc milyen négymagos procid van, mert úgyis GPU limites lesz a rendszer
Kivéve a GTA4-et.

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#36) orbano válasza Balika911 (#34) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

hmm?

CPU INTEL Core i7 920 2,66GHz LGA1366 8M/1333 BOX 71 957 1 ÉV
CPU INTEL Core i7 940 2,93GHz LGA1366 8M/1600 BOX 140 312 1 ÉV

A vér nem válik VAZZE!™

(#37) lsc válasza orbano (#36) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mondjuk ő a 965-öt írta .

Az élet kegyetlen .

(#38) orbano válasza lsc (#37) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

én meg arról beszéltem, hogy i7 rendszert akarok összeállítani, de drága az alaplap és a memória

A vér nem válik VAZZE!™

(#39) X Factor válasza Abu85 (#12) üzenetére

X Factor
(PH! addikt)

Pontosan így van a dolog, én 1920*1200ban most először gondolkodom a kis e2180(@3.2ghz) cseréjén, mivel a GTA IV komálna vmi többet, nagyobbat. (Mellesleg a vicc kategória h. emiatt érdemes cserélnem...) ismerősők is akinek van vmi alap c2 3.5ghz környékén járatva, nem igazán gondolkodik 4 magos rendszerbe se, nemhogy i7-be amiből a legolcsóbb 70k, és hát a kap se 25k.

Rengeteg Upgr. volt most haveri körben és leginkább a 22es wide tft 4830/4850/gtx260 volt az ami dominált. Majd idővel alakulnak az árak mint ahogy szoktak.

(L) Atiradeonika (L)

(#40) sniper elite válasza orbano (#32) üzenetére

sniper elite
(senior tag)

Nagyon jó ez a 128gigás G.Skill nyugodj meg:) És még van kettő SSD Helyem szóval ha az intel kiadna valami komolyabb tárhelyű SSD-t akkor látom is értelmét megvenni!

(#41) bakosgabor57 válasza sniper elite (#28) üzenetére

bakosgabor57
(őstag)
LOGOUT blog

Hát ja...
Configod alapján,ha fél millába lenne,te akkor is megvennéd

"NNNNa...?Mi van...?EEEEgyüttek müvelllődni...?Jó alapossan beszopni a kulllturát...?" http://www.youtube.com/results?search_query=bakosgabor57&search_type=&aq=f

(#42) sniper elite válasza bakosgabor57 (#41) üzenetére

sniper elite
(senior tag)

Minőséget mindig is megkellet fizetni,ez mindig is így volt és így lesz!

(#43) bakosgabor57 válasza sniper elite (#42) üzenetére

bakosgabor57
(őstag)
LOGOUT blog

Örülök neki,hogy tele vagy lóvéval(gondolom te is) :D
Tuningal valószínű elketyeg 4,8-5GHz környékén,vajon mire kellhet ennyi??

[ Szerkesztve ]

"NNNNa...?Mi van...?EEEEgyüttek müvelllődni...?Jó alapossan beszopni a kulllturát...?" http://www.youtube.com/results?search_query=bakosgabor57&search_type=&aq=f

(#44) cizoe válasza sniper elite (#42) üzenetére

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

És milyen minőségi tevékenységre használod eme minőségi pc-t? Mert ha ukránok fegyverrel fenyegetnek, hogy filmet konvertálj egész nap, ők meg stopperrel mérik az ok rendben, de mást nem tudok amiért rögtön rohanni kéne eg i7 EE-ért a bótba.

[ Szerkesztve ]

(#45) Lenry

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az elemzések alapján a legfőbb probléma a háromcsatornás memóriacsomagok irreálisan magas árazása. - gondolom az eszükbe se jutott, hogy pl válság van, és a jónépnek kisebb gondja is nagyobb a processzoroknál... esetleg az, hogy nem gyorsabb annyival, mint amennyivel drágább a Core2-nél

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#46) Balika911 válasza sniper elite (#42) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Csakhogy amit ezzel megfizetsz az egy percig sem a minőség, hanem az "early adopter tax". :)
(Nem tudom, magyarul van-e ennek frappáns neve.)

(#47) sniper elite válasza cizoe (#44) üzenetére

sniper elite
(senior tag)

Vajon mire... Játékra elsősorban, meg ha van időm akkor tuningra, amúgy természetesen nem kell futni i7-re váltani, de előbb utóbb te is fogsz, ha csak nem vagy AMD Fan! Persze addigra árban is ideális lesz, de az legalább egy év ha nem több mire 20-30%kal olcsóbban hozzálehet jutni! És addira lejárt lemez lesz, mert lesznek jóval erősebb procik kint, Te meg megint lesheted a teszteket hogy mennyivel veri a i7 rendszered az új generációs cucc, na én ebbe a hibába nem akarok belelépni, a pénz magában amúgy is szart se ér! És csak egyszer él az ember, miért ne hódolhatna komolyabban annak amit szeret?

(#48) cizoe válasza sniper elite (#47) üzenetére

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

"És addira lejárt lemez lesz, mert lesznek jóval erősebb procik kint"

És? Dicsőségre fejleszted a gépet?

"meg ha van időm akkor tuningra"

Direkt erre találták ki a számítógépet.

[ Szerkesztve ]

(#49) siriq válasza sniper elite (#47) üzenetére

siriq
(őstag)

Ha belegondolok hogy ugy 20 ev alatt mennyi penz is ment el a gepre, alkatreszre stb... Persze igy utolag szivom a fogam meg van jo emlek is. Viszont egy valamit levontam az egeszbol, hogy ezt megegyszer nem fogom megcsinalni. Egyszeruen nem eri meg(pedig en 3D-s vonalra fejlesztettem nem jatekgepre es tuningra).

PII 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;EVGA 570GTX Classified;Corsair 16 GB 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB 2x40GB Maxtor;7 TB Hitachi HDD;CM HAF-932;IceQ 4850 T;Eizo;Asus Xonar D2X; Win 7 64 bit

(#50) orbano válasza bakosgabor57 (#43) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

nekem a visual studio projectem futtatására és a két sql server 2005 példányhoz jól jönne. most kicsit döcögős :)de egyelőre marad a T7200-ra fejlesztés, azzal kihúzok még egy évet.

A vér nem válik VAZZE!™

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.