Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) blackydan

blackydan
(fanatikus tag)

PA238Q árára nagyon kíváncsi leszek, jó dolog h a gyártók kezdenek az ips felé fordulgatni :K

i3 2120/4gb kit/ATI6850/2TB hdd/42" Sony full hd led tv/ Logitech MK520 egér + billentyűzet / Sony Ericsson LWW / Dell laptop/ GW1-Shayia Black

(#2) Dassler

Dassler
(őstag)

Szimpi, egyszerű, semmi fölös.

Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

(#3) old_artist

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igéretes darabnak muntatkozik ez az ASUS ProArt PA238Q - ha hozza a Dell U2311h színtjét képminőségben és árfekvésében, akkor nyerő széria lehet, különösképpen akkor, ha pixelgaranciát is társítanak hozzá, mint a "nagytestvéréhez"!
Az meg különösen jó, hogy ennyi csatlakozó van hozzá, csak ezt hogy érezzük majd meg - mármint anyagilag! :F

Vére az Asus is jó útra tévedt az IPS paneleseket illetően, nem azt a bóvli TN paneleseivel jönnek elő! ;]

[ Szerkesztve ]

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#4) < CyberBob > válasza old_artist (#3) üzenetére

< CyberBob >
(senior tag)

Üdv!
Mikorra várható nálatok a felbukkanása?

[ Szerkesztve ]

"Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!" (Yoda)

(#5) old_artist válasza < CyberBob > (#4) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Szvsz a hó végére, de majd kint lesz a honlapunkon - árat még nem tudok sajna!

[ Szerkesztve ]

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#6) < CyberBob > válasza old_artist (#5) üzenetére

< CyberBob >
(senior tag)

És az itt korábban bemutatott Eizo-ról tudsz valamit?

(#7) Neovenator

Neovenator
(fanatikus tag)

Számomra kissé irritáló, hogy miért gondolják a gyártók, hogy pusztán azért, mert nem a stúdióban szimatolom végig centinként a képet magenta meg cián elszíneződések után kutatva a nyomdába adás előtt álló kiadványon, már nincs is igényem a színhelyességre...mintha nem alapvető lenne a dolog. Ehhez képest 2011-ben még mindig nem jutottunk el arra a szintre, hogy az ilyen kérdésekkel ne is kelljen foglalkozni.

"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"

(#8) Rayyy

Rayyy
(tag)

... és ami a legjobb: nincs benne hangfal! [végre]
:))

Állást foglalok: PC / Intel / nVidia / 2D / stereo / nemokos / kindle

(#9) old_artist válasza < CyberBob > (#6) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

... mármint erre gondoltál? - októberben elérhető lesz, kb.9-10millió körül lesz az ára, de pontosabbat csak szeptember végén tudok mondani!

[ Szerkesztve ]

(#10) < CyberBob > válasza old_artist (#9) üzenetére

< CyberBob >
(senior tag)

Akkor még várok vele egy kicsit most csak 8 millió van a zsebemben. :)

Na akkor komolyan. Erre gondoltam: Foris FS2332.
[link]

(#11) PCrevRM válasza old_artist (#3) üzenetére

PCrevRM
(kvázi-tag)

Ugyanezt gondoltam én is majdnem szóról szóra, örülök, hogy más is így látja.

Arról nem beszélve, hogy ez további gyártókat ösztönözhet, ami esetleg beindítja az árverseny-lavinát... (utópisztikus gondolat) :)

We are Outcast Consensus 1

(#12) Nyugdíjas válasza PCrevRM (#11) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

ami esetleg beindítja az árverseny-lavinát...
Pedig valamilyen hatással biztosan lesz. Naivság lenne azt gondolni, hogy nem tűnt fel a 2311-es DELL sikere a konkurenciának. Igy is elég szerencsések vagyunk pár évvel ezelőtti önnönmagunkhoz képest ha elérhető árú IPS-es monitort keresünk.

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#13) blackydan válasza old_artist (#3) üzenetére

blackydan
(fanatikus tag)

Amennyiben jó lesz a monitor akkor karácsonykor útbaejtem a boltotokat :DDD

[ Szerkesztve ]

i3 2120/4gb kit/ATI6850/2TB hdd/42" Sony full hd led tv/ Logitech MK520 egér + billentyűzet / Sony Ericsson LWW / Dell laptop/ GW1-Shayia Black

(#14) old_artist válasza < CyberBob > (#10) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Pedig már nem sokat kell hozzá gyűjtened ahhoz a 8 millához! ;]

Ja, ja, ... az a jó kis EIZO FORIS FS2332 Gamer-Orientated IPS Display hamarosan jön, talán még az ősz előtt, és tudtommal 100e alatt lesz az ára! :K
Elsők között kapunk majd belőle demo példányt, tehát lehet jönni majd az üzletbe "tesztelgetni".

[ Szerkesztve ]

(#15) old_artist válasza blackydan (#13) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

OK! - jöhetsz ... ;)

[ Szerkesztve ]

(#16) < CyberBob > válasza old_artist (#14) üzenetére

< CyberBob >
(senior tag)

Rendben, köszönöm a válaszokat.

(#17) MongolZ válasza Neovenator (#7) üzenetére

MongolZ
(fanatikus tag)

Pedig egyszerű: az emberek 99%-ának bőven elegendő egy normál TN paneles monitor. Irodai munkához, netezgetéshez teljesen jó. Az ember használat közben észre sem veszi, hogy bakker, ez nem megfelelő árnyalattal jelenik meg. Én egy legalapabb TN-es Asus monitort és egy Dell U2311H-t használok egymás mellett, ordító a különbség, de:
1. Amíg nem volt meg a Dell, nem zavart egyáltalán, hogy nem színhű az Asus.
2. Most sem zavar, mert amire én használom, teljesen megfelel.
Magyarázd meg egy olyan embernek, aki otthon max filmnézésre és internetezésre akar monitort venni, hogy vegyen egy kb. 30ezres TN paneles akármi helyett 50-60ért egy IPS panelest, mert az lefedi az RGB skála 98%-át.

(#18) Neovenator válasza MongolZ (#17) üzenetére

Neovenator
(fanatikus tag)

Beszélj a magad nevében, én észreveszem, és szerintem nem vagyok ezzel egyedül. Akinek egyszer ráállt a szeme a színhelyességre (vagy legalábbis a mai TN paneleknél nagyobb színpalettát kínáló eszközök képére), az könnyen kiszúrja, ha gyenge tudású panel van az orra előtt, borzalmas, mosott/fakó színekkel. Az erőltetett igénytelenséget pedig nem vagyok hajlandó elfogadni érvként, de ha gondolod, boldogan megnézem, ahogy lecseréled a mostani monitorodat egy monokróm típusra, hisz netezéshez az is teljesen jó...ja, és az emberek 99%-ának bőven elegendő. Örülök, hogy az ilyen biankó igazságok kijelentői egyszersmind tisztában is vannak az emberiség igényeivel, másrészt az átlátásuk is megvan ahhoz, hogy kijelenthessék, mi elegendő az embereknek és mi nem. Valószínűleg pontosan ezért nincs már régesrég alapfunkcióként tekintve a színhelyesség a gyártók részéről, mert a vevőik igénytelensége miatt nem kell különösebben strapálniuk magukat. Hát csak hajrá. :)
Az egész egyébként ördögi kör. Az "ecceri" vásárlónak fogalma sincs, mit veszít egy TN panellel, mert valószínűleg sosem látott jobbat (bár mondjuk még egy profibb CRT is bőven több színnel operál, mint egy TN panel), neked viszont igen, mert ismered a különbséget és pont ezért nem szerencsés már eleve lerendezned a dolgot annyival, hogy "áh, neki se kéne", ezzel csak erősíted a tudatlanságból fakadó igénytelenséget.

[ Szerkesztve ]

(#19) MongolZ válasza Neovenator (#18) üzenetére

MongolZ
(fanatikus tag)

Az egész egyébként ördögi kör. Az "ecceri" vásárlónak fogalma sincs, mit veszít egy TN panellel, mert valószínűleg sosem látott jobbat

Nem ezt írtam én is te értetlen? Örülnék, ha rendesen elolvasnád, amit írtam.

(#20) MongolZ válasza Neovenator (#18) üzenetére

MongolZ
(fanatikus tag)

dupla

[ Szerkesztve ]

(#21) Neovenator válasza MongolZ (#19) üzenetére

Neovenator
(fanatikus tag)

Az egy dolog, hogy ők nem tudják, de ha te is mélyíted a dolgot azzal, hogy rájuk hagyod, sőt, egyenesen kijelented, hogy nem kell nekik jobb, akkor ez a tendencia sosem fog változni, se számukra, de ami a nagyobb baj, hogy számunkra sem, akiknek van igénye arra, amire neked is csak részben.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.