Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) kpal

kpal
(PH! kedvence)

szép darab :)

(#2) apatyas

apatyas
(kvázi-tag)

Én tudnék kisebbet is csinálni. Patkószerűen alul-felül rányúlik a lemezre, a többi pedig szabadon van. Na, az kicsi! Ez nem. fail.

(#3) SkodaDuda válasza apatyas (#2) üzenetére

SkodaDuda
(lelkes újonc)

Miért nincs még kész?

(#4) HummeRC

HummeRC
(senior tag)
LOGOUT blog

128GB, 6x sebesség és USB port? Sok esetben mire learchiválnám ezt a mennyiséget usb sebességgel, addigra elévül az adat fontossága. A termék érdekes, de az előnyök annyira nem győztek meg. :N

[ Szerkesztve ]

(#5) Balika911 válasza HummeRC (#4) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Ebben a cikkben minden benn van.

Második kép (nyitott tálcás) alatti szövegben a lényeg. Teljesen egyetértek a cikk szerzőjével.

[ Szerkesztve ]

(#6) Beri

Beri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Bár sokan sok helyen jósolják a Blu-ray technológia agóniáját, egyes piaci résztvevők nem osztják ezt a véleményt.
Jó, hogy ők még hisznek. Várom az egy euró alatti írható lemezeket.

Az élet túl rövid ahhoz, hogy átlagos legyél! Azok az emberek, akik teljesen végiggondolnak mindent, mielőtt egyet is lépnének, egész életüket fél lábon töltik.

(#7) szilagyiv válasza apatyas (#2) üzenetére

szilagyiv
(tag)

Te is a Johnny Mnemonic-on szocializálódtál? :)

"A vadnyúl olyan nyúl, mint a szelíd. Csak vad." - by KTTZ

(#8) TESCO-Zsömle válasza Balika911 (#5) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Pedig egy 8-10 éve mekkora hype volt, hogy majd a PS3, meg a 8 rétegű 200GB-os BR-lemezek...

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#9) pusszycat válasza apatyas (#2) üzenetére

pusszycat
(senior tag)

Amiről te írsz az már búgócsiga nem blu-ray író. :DDD

Samsung Wave GT-8500

Samsung Wave GT-8500 with Bada 2.0 Original lol

(#10) TESCO-Zsömle válasza apatyas (#2) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ilyenre gondolsz?

És itt a DVD-lejátszó.

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#11) Reggie0

Reggie0
(tag)

Most kb 1800 Ft. Az 50 GB-s lemez. Akkor a 128-as nem fog megallni 5000 alatt...

(#12) Balika911 válasza Reggie0 (#11) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Az elég valószínű, mert az Amazonon pl. a legolcsóbb három rétegű (100 GB) lemez is 50 dollár fölött van - a visszajelzés nélküli Japanese Store Cat Tongue-ban (WTF?), ahol én speciel a büdös életbe' nem vennék semmit, az egyszer biztos! :)

Megbízhatónak tűnő helyen már 65 USD: [link]

(#13) antikomcsi válasza TESCO-Zsömle (#8) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

8-10 éve? :F

Akkor még a dvd is drága volt, ilyesmiről meg nem is halottunk, ps3 meg az ablakban sem volt még. Vagy nem a sony félére gondolsz?

(#14) TESCO-Zsömle válasza antikomcsi (#13) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jah, amikor még azt találgatták, hogy milyen HW is kerül a PS3-ba.

Kiadás után már nem kellett találgatni, hogy lesz-e benne 8-rétegű BR-meghajtó 200GB-os lemezekkel, mert nem lett...

De a Sony-félére gondolok, és konkrétan a Pioneer készítette el a 8-rétegű BR-lemez első prototípusát, akik már az elején állást foglaltak és odaálltak a Sony mellé.

(#15) shaddam válasza Beri (#6) üzenetére

shaddam
(lelkes újonc)

Tudsz más alternatívát arra hogy raksz lemezre 3d filmeket?

PS3,,PC, 7" gánydroid néptablet "Ha a friendzone barátzóna akkor a killzone gyilokzóna"

(#16) TESCO-Zsömle válasza shaddam (#15) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Internetről letöltve, merevlemezre.

(#17) Zso2

Zso2
(őstag)

Valahogy úgy vagyok ezzel a kicsi-könnyű cumokkal,hogy az sosem egészséges,ha össze van zsugorítva valami :) , inkább legyen nagyobb stabilabb, az tuti egészségesebb. :)

Goo ALONSO ; BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.

(#18) shaddam válasza TESCO-Zsömle (#16) üzenetére

shaddam
(lelkes újonc)

Aha. Azt ugye tudod hogy ez legálisan a töredéke a blu ray elterjedésének?Ituneson meg 720p a max. Ne abból induljunk ki hogy lejön torrentről az mkv aztán elvagyunk vele. Arról nem is beszélve hogy az esetek többségében olcsóbb a fizikai verzió(és nincs acchoz kötve) mint a digitális. Ha már digitális terjesztésben gondolkozol akkor meg a netflix és hulu szerű streaming a nyerő nem a letöltögetősdi.

PS3,,PC, 7" gánydroid néptablet "Ha a friendzone barátzóna akkor a killzone gyilokzóna"

(#19) Balika911 válasza shaddam (#18) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Itt a több rétegű Blu-ray lemezek írásáról (ill. a szerintünk nem létező jövőjükről) volt szó, miért keverted ide a gyári műsoros kiadványokat?

(#20) TESCO-Zsömle válasza shaddam (#18) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az nem a technológia hibája, hogy xar a terjesztési rendszer... És még csak nem is az enyém. Egy vinyón most elfér ~80 kétrétegű BR-lemez, ami legyen 80 3D film. Ez a vinyó továbbra se foglal több helyet a megszokottnál (14.6*10.1*2.6=384ccm). 80db BR-lemez tok nélkül, oszlopban elfoglal (12^2*Pi/4*0.2*80~1800ccm) 100GB-os lemezekkel számolva ez feleződik, vagyis lesz ~900ccm. Ehhez jön a 17MB/s-os írás, ami vinyónál akár 100MB/s fölött is lehet, valamint az olvasás, ami vinyónál elérheti a 150-200MB/s-ot. 100MB/s-al számolva egy lemeznyi terület (100GB) ~17 perc alatt írható tele, szembe ezen lemez másfél órás írási idejéről.

És akkor nem említettük, hogy igény esetén egy vinyót újra lehet hasznosítani.

(#21) Beri válasza shaddam (#15) üzenetére

Beri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Persze. Nem rakok lemezre semmit. Problem solved.

Az élet túl rövid ahhoz, hogy átlagos legyél! Azok az emberek, akik teljesen végiggondolnak mindent, mielőtt egyet is lépnének, egész életüket fél lábon töltik.

(#22) PistiSan

PistiSan
(tag)

Ha lentebb vinnék a lemezek árát szerintem többen vásárolnának ilyen írót, akár én is! Arhiválni bőven jó lenne egy 50gb-os lemez is.

OpenWrt Backfire telepítési leírás, egyéb hasznos programok és leírások: http://gokusan.hu

(#23) Balika911 válasza TESCO-Zsömle (#20) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Azért egy Blu-ray gyűjtemény jól tud mutatni a polcon, az exkluzív kiadványokról nem is beszélve. A lemez lejátszása egy kisebb rítus is, megértem azt, aki ragaszkodik hozzá - ahogy azt is, aki pl. számítógép nélkül, asztali lejátszón tolja.

De ha valaki azt mondja, hogy HDD helyett inkább ilyen 50 meg 100 GB-os lemezekre archiváljak, akkor azt ott helyben képen röhögöm. Okok fentebb. :)

Párszáz forintos áron persze nem lenne ez rossz. Annyira.

(#24) TESCO-Zsömle válasza Balika911 (#23) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nyilván, de persze van átmenet.

Pl ismerősnél annyi a filmnézés, hogy odamegy a szekrényen sorakozó, felszámozott vinyókhoz, majd szépen belecsúsztatja az asztali lejátszó Hot-Swap Rack-jébe és indítja a filmet.

(#25) Beri

Beri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Amikor elhatároztam, hogy veszek egy CD írót, 30 SKK volt a legolcsóbb írható 650 megás noname lemez. Az író egy vagyonba került, de nem számított igazán, mert csak egyszer kell megvenni ugyebár.
DVD írót is akkor vettem, amikor nagyjából ugyanezért az összegért lehetett írható egyrétegű lemezt kapni.
A BR meg ezeréve létezik, vannak írók, olvasók, megjelennek filmek, stb., de mégis egymilliárd forint egy nyomorult írható lemez. Nem csoda, hogy senki nem kér belőle. Túl nagyot nőttek azóta a vinyók, túl olcsók lettek, valamint túl sérülékenyek a lemezek, senki nem kér a szívásból. Oké, van egy réteg, aki vesz filmeket BR-en, de jóval kevesebben vannak, mint a DVD vásárlók.

(#26) Balika911 válasza TESCO-Zsömle (#24) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Az sem rossz, szerintem pár év és én is ilyesmire fogok áttérni, pontosabban egy házi médiaszervert szeretnék majd. Mondjuk Blu-ray lemezt már nem is vettem, műsoros CD-ből és DVD-ből viszont jó sok van.

[ Szerkesztve ]

(#27) TESCO-Zsömle válasza Balika911 (#26) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nekünk is, de egy 3TB-os vinyón elférne mind, pláne ha a DVD-ket AVI-ban archiválnánk...

Fater összes audio CD-je elférne FLAC formátumban egy ilyen 128GB-os korongon...

(#28) apatyas válasza TESCO-Zsömle (#10) üzenetére

apatyas
(kvázi-tag)

Pontosan, a cd lemezes megoldásra gondoltam.

Skodaduda: látod, ezért nem csinálom meg. Viszont, mondj le a tálcáról hogy kiadja a lemezt, és innentől fogj egy fűrészt és vágd le a felesleges részeket. Elég kicsi lesz a maradék. Ennyi.

A témához meg, pl természetfilmből látom értelmét a csillió felbontásnak (a kategóriába beleértve a nőnemű humán prédákról készült felvételeket ;] ), a többi filmből viszont tök felesleges, attól nem lesz szórakoztatóbb egy film hogy mekkora a felbontása.

[ Szerkesztve ]

(#29) madgie válasza Balika911 (#23) üzenetére

madgie
(VIP)

Kisebb rítus? Copyright, átugorhatatlan reklámok, bemutatók, két perces loading felirat, mire a főmenübe kerülsz.

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#30) Balika911 válasza madgie (#29) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Nyilván nem erre gondoltam, de amúgy Blu-ray-en még van ilyen? Az olcsó, ill. újságmellékletes DVD-kre volt ez jellemző.

(Bár ettől függetlenül nem lepődnék meg: már ott tartunk, hogy moziba is negyed órával a kiírt időpont után megyünk, mert így csak 5 percet kell várni, míg elkezdődik a film.)

[ Szerkesztve ]

(#31) TESCO-Zsömle válasza Balika911 (#30) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Van.

Egy okot mondj, miért ne lenne...

[ Szerkesztve ]

(#32) djculture válasza Beri (#25) üzenetére

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az irók 25 ezres ára is megérne egy misét... Annyi pénzért még manapság is vesz az ember egy nagyobb vinyót és leszrja a lemezelést. Saját maguk alatt vágják a fát evvel az árakkal. Üres lemezárakról nem beszélek, mert egy nyavaja dvd+dl lemez 600 pénz itthon akkor a bl lemezeket már meg se merem nézni.

[ Szerkesztve ]

Mennyi memória van a gépedben? Szavazz te is a logout bejegyzésemben.:) Köszönöm.

(#33) Balika911 válasza TESCO-Zsömle (#31) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Már így is a bögyömben vannak a kiadók, a magam érdekében inkább feltételezem azt, hogy költői volt és nem mondok. :)

Úgyis mindjárt karácsony, ilyenkor nem fogok ezen kattogni. :)

(#34) Beri válasza djculture (#32) üzenetére

Beri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tőlem lehetne 70ezer is, nem érdekelne. Ha aprópénzért venném a MEGBÍZHATÓ és STRAPABÍRÓ lemezeket, amik nem léteznek.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.