Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Bici

Bici
(PH! kedvence)

Láma kérdés: Ezek a kisebb fogyasztású procik a hagyományosnál lassabbak, vagy válogatottak?
(Függetlenül attól, hogy szerver vagy desktop proci, vagyis nem feltétlenül erre gondolok, hanem általánban...)

[ Szerkesztve ]

(#2) akosf válasza Bici (#1) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezek a kisebb fogyasztású procik a hagyományosnál lassabbak, vagy válogatottak?

Egyik sem. Csak tokozásban térnek el egymástól.

( Bár lehet hogy a szerver processzorok csomagolás előtti tesztje jobb. )

(#3) Bici válasza akosf (#2) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

És akkor miért fogyasztanak kevesebbet?
Drágábbak is (gondolom)?

(#4) Gabesz84 válasza Bici (#3) üzenetére

Gabesz84
(senior tag)
LOGOUT blog

45nm-es csikszelesseg meg az intelnek 1-2 teknológiája miatt esznek kevesebbet. Sebességben pedig azonos orajelen picit gyorsabbak is mint az előző széria. Legalábbis asztali e8x00 széria gyorsabb, de a xeon gondolom ugyanaz, csak más tokban.

[ Szerkesztve ]

(#5) akosf válasza Bici (#3) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezek szerint nem jól értelmeztem hogy mit értesz "hagyományos" és szerver processzor közti különbségen. Amennyiben az előző generációs, 65nm-es Xeonokra gondolsz, akkor a jelentős fogyasztásbeli különbség épp a gyártástechnológiából adódik.

(#6) Bici

Bici
(PH! kedvence)

Gabesz84, akosf: Bocs, hülyén fogalmaztam. A kérdésem arra vonatkozott, hogy pl. a normál fogysztású procik, és az alacsonyabb fogyasztásúak közt mi a különbség. Most nem a 65nm vs 45 nm közti különbségre gondoltam, hanem vannak alacsonyabb feszültségű procik, és nem vágom, hogy azok mitől eszenk kevesebbet, mitől elég nekik kevesbb fesz?
Bocsesz, ez picit off, de nem nagyon. :D

[ Szerkesztve ]

(#7) akosf válasza Bici (#6) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az Intel-nél szoktak "trükközni" azzal hogy ugyanazt a processzormagot kisebb feszültségen járatva is kiadják ( pl. Low Voltage, Ultra Low Voltage vagy a mobil processzorok ). A processzormag ilyenkor is ugyanaz, tehát a sebessége nem változik. Gondolom ezt válogatással érik el. Vagyis gyártanak egyféle processzormagot és megnézik hogy adott frekvenciát melyik mekkora feszültségen viszi.

(#8) erdoke

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

2008 Q2, 4 mag, 3 GHz és 40 W TDP? :Y Alakul. :K

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#9) Bici válasza akosf (#7) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

akosf:
Okés, így már értem. Köszi! :)

erdoke:
"Az Intel a következő negyedévben egy újabb energiatakarékos processzorral bővíti kínálatát; a kétmagos lapka 1333 MHz-es rendszerbuszt és 6 MB L2 cache-t kap, órajelét 3 GHz-re állítják be, mindezzel együtt befér a 40 wattos fogyasztási keretbe."

[ Szerkesztve ]

(#10) nike_

nike_
(PH! kedvence)

:R Intel :R

(#11) erdoke válasza Bici (#9) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Na, ezt benéztem. :B Így se rossz, de a szmájlit le kell cserélni egy sima :) -re.

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#12) glutamin

glutamin
(őstag)

Első nekifutásra én is 4 magosra gondoltam, aztán a 40w az helyretett.

Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni

(#13) adm

adm
(őstag)

a beágyazott rendszerek készítőinek és üzemeltetőinek jó hír, hogy az L5410-nek hétéves életciklust szánnak, így a hosszabb időre szánt berendezések terméktámogatása is megoldható

érdekes, hogy a penryn család fizikailag alig több, mint 7 hónapot lehet piacon. másrészt milyen beágyazott rendszernek lehet szüksége dp quad xeonra?

pecs2100.hu

(#14) shabbarulez

shabbarulez
(őstag)

Does low power always mean a performance sacrifice? [link]

(#16) rup1u5 válasza Taito (#15) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

ezt sürgősen fejezd be!

ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.