Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) dokar

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ehh, 2 ghz alá szorultak, de azért ez is vmi :U

extra

(#2) Cagm^c

Cagm^c
(kvázi-tag)

45nm-en már talán termelik is az áramot. + HKMG :DDD

WoT: CAGMC ; BF3: CptCagmc ; LoTRO: Cagmc

(#3) leviske

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Valaki magyarázza már meg nekem, hogy az AMD mi szerint számoz! :DDD

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#4) Tomate válasza leviske (#3) üzenetére

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

8346 HE 1,8 GHz 4 x 512 kB 55 W 698 dollár
2346 HE 1,8 GHz 4 x 512 kB 55 W 255 dollár

Ilyen nagy az árkülönbség?? :Y

[ Szerkesztve ]

(#5) VaniliásRönk válasza Tomate (#4) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Az hírben is szerepelt az ok, a 8000-es sorozat 4+ CPU-s környezetbe való.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#6) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Azért 1 magra bontva a fogyasztás elég vicces :)
Nem éri el a 14 wattot.....ezekből mi miért nem kapunk ITX formában?

.::www.megadanceradio.hu::.

(#7) leviske válasza VaniliásRönk (#5) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért vicces, hogy minnél többet akarsz belőle venni... annál drágább. :DDD

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#8) And01

And01
(tag)

Ha az Amd a sima Athlon64-et kihozná 45nm-en.
Alig fogyasztana és rommá verné a konkurenciát /Intel Atom/

(#9) leviske válasza And01 (#8) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezt honnan tudod? :F

(#10) Oliverda válasza leviske (#9) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Tájékozott? :)

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#11) VaniliásRönk válasza leviske (#7) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Nem tudom mi ebben a vicces. :DDD

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#12) vedini válasza Devid_81 (#6) üzenetére

vedini
(őstag)

jaja, nem ártana destop szegmensben is ilyen fogyasztású proci, bár a legjobban egy 2magos 25-30w-os desktop procinak örülnék :K

workworkwork...

(#13) leviske válasza Oliverda (#10) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csak azért lepődtem meg, mert a E8000-esek fogyasztása sem csökkent annyira nagyot az E6000-eskhez képest... az Athlonok pedig tudtommal többet esznek, mint a E6000-esek.
Vagy rosszul tudom? :F

(#11) VaniliásRönk : inkább akkor ugy fogalmazok, hogy irónikus. :)

(#14) : akkor elnézést, félreértettem. :R :)

[ Szerkesztve ]

(#14) Oliverda válasza leviske (#13) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ő az 1 magos sima A64-re gondolt.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#15) VaniliásRönk válasza leviske (#13) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Én meg úgy, hogy nem véletlenül kerül annyiba.

(#16) And01 válasza Oliverda (#14) üzenetére

And01
(tag)

Így igaz :K

(#17) leviske válasza VaniliásRönk (#15) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azt tudom.. ennyire azért nem vagyok sötét (elméletileg :DDD )... :(((

(#16) And01 : megkövetlek :R

[ Szerkesztve ]

(#18) Oliverda válasza leviske (#17) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mikor jön a Crosshair II Formula meg a 9850BE?

(#19) leviske válasza Oliverda (#18) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem tom... most megint intel oldalra indultam el picit. :DDD A Maximus II szíven talált. :DDD
Leginkább az fog most dönteni, hogy a Crosshair-re meddig kell várni, mire több helyen kapni. Ha hamarabb, mielőtt megjelenik a MII, akkor a franc sem vár intelre.

Ha viszont lassan ér ide (iPon, vagy NeoPC), akkor lehet, hogy Denebig, Hydráig maradok intel fronton. :F

[ Szerkesztve ]

(#20) Oliverda válasza leviske (#19) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

NeoPC tud csak kicsit drága még....

(#21) leviske válasza Oliverda (#20) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mennyi? :Y

MOD: Oldalukra ki sem merték rakni... ;] :DDD

[ Szerkesztve ]

(#22) shabbarulez válasza And01 (#8) üzenetére

shabbarulez
(őstag)

Nem hinném. [E szerint] a Puma 65nm-es mobil procijaiból az 1 magos 25-31W TDP-vel bír, 2 Ghz körüli órajelen. Ebből még 45nm-en sem lehetne csodát tenni, főleg nem az első generációs HKMG nélküli verziónál. Ott szerintem 20-25W-nál nem igazán lehetne lentebb menni. Ezzel szemben az Atom 2 Ghz-es órajelen 2-4W TDP-vel rendelkezik. És idle-ben szerintem még jelentősebb lenne a differencia az Atomnak javára, hisz a tartós aksi használatra van kihegyezve.

Ráadásul mire AMD-nek lenne fölös 45nm-es gyártókapacitása 1 magos alsó szegmensre, az már erősen 2009 vége felé lenne. 1.5 év múlva pedig egy ilyen procinak már az Atom második generációjával kellene felvennie a versenyt, ami már egy System-on-Chip lenne, még tovább optimalizált fogyasztással.

Core2 1 magos prociból csak 1.2 Ghz-es modellje lesz Intelnek, annak 5.5W a TDP-je, de szerintem 2 Ghz körül mehetne 10W TDP-vel. A 2 magosból 1.4 Ghz-es 10W TDP, az 1.86 Ghz-es 17W TDP kerettel fog majd érkezni.

(#23) And01 válasza shabbarulez (#22) üzenetére

And01
(tag)

Kicsit sokallom a Puma fogyasztását.
+ légbőlkapott hír.
A jelenlegi 3600+-os Sempronnak is ennyi a tdp-je /2000mhz/
Akkor mit fejlesztettek :F
90nm-ről 65nm-re egyenlő fogyasztás? :W
Ha abból indulunk ki hogy az Amd beígért egy 45watt tdp-jű
Shanghaj-t akkor van realitása!
Gyártókapacitás szempontjából viszont igazad lehet!

(#24) VaniliásRönk válasza shabbarulez (#22) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Ez hülyeség, te is jó tudod, egyébként sem értem hogyan kapcsolódik az Opteronokhoz. Vagy csak megint AMD-fikázhatnékod támadt, és ez volt az első AMD-s topik amit kidobott a kereső?

(#25) Oliverda válasza shabbarulez (#22) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az 1 magos Turion MT-40-nek (2.2GHz,1MB L2, 90nm) 25W a fogyasztása papíron.

(#26) erdoke válasza VaniliásRönk (#24) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Használta a válasz gombot, nézd meg, milyen kérdésre válaszolt. ;)

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#27) akosf válasza And01 (#8) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha az Amd a sima Athlon64-et kihozná 45nm-en.
Alig fogyasztana és rommá verné a konkurenciát /Intel Atom/

Fogyasztásban aligha érné be az Atom 0,6W / 1W / 2W -os fogyasztási értékeit...
Valamint az Atom-ot kifejezetten úgy tervezték hogy olcsó legyen gyártani...

(#28) Oliverda válasza akosf (#27) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem kb. olyan 8-10W körüli max. fogyasztása lenne egy ilyen procinak. Amúgy nem hiszem hogy valaha is kiadnak ilyesmit.

(#29) leviske válasza leviske (#3) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Az Opteronok esetében az első számjegy jelöli, hogy az adott processzort hány foglalatos szerverbe szánták (1, 2, 8). A második számjegy immár azt jelöli, hogy az adott processzor melyik generációhoz tartozik. A 2-es ez esetben azt jelenti, hogy egy második generációs (K8), kétmagos processzorról van szó, a 3-as viszont azt, hogy egy harmadik generációs (K10), négymagos lapkáról van szó. A harmadik és negyedik számjegy a relatív teljesítményt jelöli az adott generáción belül."

Tehát most már tudom, hogy mi szerint számoz! :DDD

Utólag is köszönet érte fLeSs-nek. :R :)

(#30) Danielson93

Danielson93
(újonc)

Sziaszok!

Ha jól látom ez az új Amd 45nm procik topikja?

Ha igen akkor ez a processzor mikor lesz kapható és mennyiért?
Quad-Core AMD Opteron Model 8360 SE
Mert a hivatalos honlapon ez van dollárba : $2,149

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.