ehh, 2 ghz alá szorultak, de azért ez is vmi 
extra
ehh, 2 ghz alá szorultak, de azért ez is vmi 
extra

45nm-en már talán termelik is az áramot. + HKMG 
WoT: CAGMC ; BF3: CptCagmc ; LoTRO: Cagmc
Valaki magyarázza már meg nekem, hogy az AMD mi szerint számoz! 
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]
8346 HE 1,8 GHz 4 x 512 kB 55 W 698 dollár
2346 HE 1,8 GHz 4 x 512 kB 55 W 255 dollár
Ilyen nagy az árkülönbség?? 
[ Szerkesztve ]

Az hírben is szerepelt az ok, a 8000-es sorozat 4+ CPU-s környezetbe való.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

Azért 1 magra bontva a fogyasztás elég vicces 
Nem éri el a 14 wattot.....ezekből mi miért nem kapunk ITX formában?
.::www.megadanceradio.hu::.
Azért vicces, hogy minnél többet akarsz belőle venni... annál drágább. 
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

Ha az Amd a sima Athlon64-et kihozná 45nm-en.
Alig fogyasztana és rommá verné a konkurenciát /Intel Atom/
Ezt honnan tudod? 
Tájékozott? 
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

Nem tudom mi ebben a vicces. 
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

jaja, nem ártana destop szegmensben is ilyen fogyasztású proci, bár a legjobban egy 2magos 25-30w-os desktop procinak örülnék 
workworkwork...
Csak azért lepődtem meg, mert a E8000-esek fogyasztása sem csökkent annyira nagyot az E6000-eskhez képest... az Athlonok pedig tudtommal többet esznek, mint a E6000-esek.
Vagy rosszul tudom? 
(#11) VaniliásRönk : inkább akkor ugy fogalmazok, hogy irónikus. 
(#14) : akkor elnézést, félreértettem.

[ Szerkesztve ]
Ő az 1 magos sima A64-re gondolt.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

Én meg úgy, hogy nem véletlenül kerül annyiba.
Azt tudom.. ennyire azért nem vagyok sötét (elméletileg
)... 
(#16) And01 : megkövetlek 
[ Szerkesztve ]
Mikor jön a Crosshair II Formula meg a 9850BE?
Nem tom... most megint intel oldalra indultam el picit.
A Maximus II szíven talált.
Leginkább az fog most dönteni, hogy a Crosshair-re meddig kell várni, mire több helyen kapni. Ha hamarabb, mielőtt megjelenik a MII, akkor a franc sem vár intelre.
Ha viszont lassan ér ide (iPon, vagy NeoPC), akkor lehet, hogy Denebig, Hydráig maradok intel fronton. 
[ Szerkesztve ]
NeoPC tud csak kicsit drága még....
Mennyi? 
MOD: Oldalukra ki sem merték rakni...

[ Szerkesztve ]

Nem hinném. [E szerint] a Puma 65nm-es mobil procijaiból az 1 magos 25-31W TDP-vel bír, 2 Ghz körüli órajelen. Ebből még 45nm-en sem lehetne csodát tenni, főleg nem az első generációs HKMG nélküli verziónál. Ott szerintem 20-25W-nál nem igazán lehetne lentebb menni. Ezzel szemben az Atom 2 Ghz-es órajelen 2-4W TDP-vel rendelkezik. És idle-ben szerintem még jelentősebb lenne a differencia az Atomnak javára, hisz a tartós aksi használatra van kihegyezve.
Ráadásul mire AMD-nek lenne fölös 45nm-es gyártókapacitása 1 magos alsó szegmensre, az már erősen 2009 vége felé lenne. 1.5 év múlva pedig egy ilyen procinak már az Atom második generációjával kellene felvennie a versenyt, ami már egy System-on-Chip lenne, még tovább optimalizált fogyasztással.
Core2 1 magos prociból csak 1.2 Ghz-es modellje lesz Intelnek, annak 5.5W a TDP-je, de szerintem 2 Ghz körül mehetne 10W TDP-vel. A 2 magosból 1.4 Ghz-es 10W TDP, az 1.86 Ghz-es 17W TDP kerettel fog majd érkezni.

Kicsit sokallom a Puma fogyasztását.
+ légbőlkapott hír.
A jelenlegi 3600+-os Sempronnak is ennyi a tdp-je /2000mhz/
Akkor mit fejlesztettek
90nm-ről 65nm-re egyenlő fogyasztás?
Ha abból indulunk ki hogy az Amd beígért egy 45watt tdp-jű
Shanghaj-t akkor van realitása!
Gyártókapacitás szempontjából viszont igazad lehet!
(#24) VaniliásRönk válasza shabbarulez (#22) üzenetére

Ez hülyeség, te is jó tudod, egyébként sem értem hogyan kapcsolódik az Opteronokhoz. Vagy csak megint AMD-fikázhatnékod támadt, és ez volt az első AMD-s topik amit kidobott a kereső?
Az 1 magos Turion MT-40-nek (2.2GHz,1MB L2, 90nm) 25W a fogyasztása papíron.
Használta a válasz gombot, nézd meg, milyen kérdésre válaszolt. 
Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke
Ha az Amd a sima Athlon64-et kihozná 45nm-en.
Alig fogyasztana és rommá verné a konkurenciát /Intel Atom/
Fogyasztásban aligha érné be az Atom 0,6W / 1W / 2W -os fogyasztási értékeit...
Valamint az Atom-ot kifejezetten úgy tervezték hogy olcsó legyen gyártani...
Szerintem kb. olyan 8-10W körüli max. fogyasztása lenne egy ilyen procinak. Amúgy nem hiszem hogy valaha is kiadnak ilyesmit.
"Az Opteronok esetében az első számjegy jelöli, hogy az adott processzort hány foglalatos szerverbe szánták (1, 2, 8). A második számjegy immár azt jelöli, hogy az adott processzor melyik generációhoz tartozik. A 2-es ez esetben azt jelenti, hogy egy második generációs (K8), kétmagos processzorról van szó, a 3-as viszont azt, hogy egy harmadik generációs (K10), négymagos lapkáról van szó. A harmadik és negyedik számjegy a relatív teljesítményt jelöli az adott generáción belül."
Tehát most már tudom, hogy mi szerint számoz! 
Utólag is köszönet érte fLeSs-nek.

Sziaszok!
Ha jól látom ez az új Amd 45nm procik topikja?
Ha igen akkor ez a processzor mikor lesz kapható és mennyiért?
Quad-Core AMD Opteron Model 8360 SE
Mert a hivatalos honlapon ez van dollárba : $2,149