Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ez ilyen frissítéssel nem játékra készült szerintem... meg szépen 200fölött lesz árban, mire ideér... konkrét adatot nem lehet tudni, mennyire energiatakarékos?

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#2) Abu85 válasza mephi666 (#1) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Elvileg 95 W-os az átlag fogyasztása. Az Eizo már eleve energiatakarékos fogyasztást ad meg a doksiban is, tehát a megtakarítás mértéke nem kiszámolható. Persze ha megjelenik neki lehet esni fogyasztásmérővel. :D

Ezzel a válaszidővel bőven jó játékra. A TN-ek is 12-16 ms átlagos értékekkel rendelkeznek.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#3) mephi666 válasza Abu85 (#2) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

akkor jóval többet eszik, mint az én 931bf-em... igaz az csak 19es és nem tn :) de arra talán 38w-ot adtak meg maxnak...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#4) einstein válasza mephi666 (#1) üzenetére

einstein
(senior tag)

A g2g válaszidő itt is 6ms, csak itt az átlagos válaszidőt adták meg, ahogy Abu is írta.

#3: A 931BF pont hogy TN, nem?

[ Szerkesztve ]

Ez az üzenet kizárólag újrahasznosított elektronokból készült!

(#5) AMATŐR válasza mephi666 (#1) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

Játékra teljesen kiváló! 8ms alatt teljesen mindegy. Eddig nekem 2ms os TN panelos moncsim volt, most 6ms S-PVA panelos van, nincs külömbség. Pedig sokat játszom.

Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!

(#6) kdave9 válasza mephi666 (#1) üzenetére

kdave9
(tag)

Átlag 60 fps elég bármilyen játékra, ennél alig tud többet a többi monitor, max 80- 90-et (frissítési frekvencia),ez kb 10 ms.(bár én nem értek hozzá)

Cikkhez: nem derül ki a panel pontos típusa, VA panel még lehet többféle (PVA, S-PVA, MVA), de valószínű S-PVA.

-H-U-N-T-E-R-

(#7) lezso6

lezso6
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"A 360 cd/m²-es fényerővel és 1000:1 kontrasztaránnyal rendelkező terméket VA panellel vértezték fel, melynek köszönhetően a betekintési szögek 178 fokosak."

Gondolom PVA, MVA esetleg valami más akart lenni.

szerk: látom már megelőztek. :B

[ Szerkesztve ]

"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

(#8) Integra

Integra
(Jómunkásember)

urak, mi az ideális képpont méret asztali monitoroknál???????

(#9) craine12

craine12
(fanatikus tag)

Nekem 3 éves a Samsung 970P-m, az is pont ilyen frissítésekkel bír, tökéletes játékhoz, tehát szerintem ennél sem okozna gondot. Na most jól jönne egy nyálcsorgatós smiley!

No woman. No cry. No kidding.

(#10) nesa válasza AMATŐR (#5) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Ha elotte 30 percet jatszol CRT monitoron utanna meg a 2ms tft is akadni fog,en latom.

Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

(#11) lezso6 válasza nesa (#10) üzenetére

lezso6
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem is beszélve a többi különbségről, pl kontraszt. :F

"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

(#12) Abu85 válasza kdave9 (#6) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Tudom ... csak az Eizo is VA-t közöl. Szerintem is S-PVA, de megerősítésre vár a dolog. :)

Szerk.: időközben befutott a válasz ... S-PVA-t írtak a mailben. :))

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#13) AMATŐR válasza nesa (#10) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

Nem CRT monitorokról volt szó, hanem TFT-k ről. Ezekre vonatkoztatva mondtam a 2-8ms ig nincs külömbség. Persze ha vannak közöttünk sasszeműek.... :D
Egyébként ekkora méretben egy CRT moncsinak külön asztal kell, így akinek a hely is számít, kénytelen TFT-t venni.

(#14) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Valaki elmagyarázná nekem hogy a HDMI, a DVI vagy a DisplayPort miért jobb nekem mint a szimpla D-SUB?
Tényleg tudni akarom, és eddig csak azt tudom miért rosszabbak.
(szerk: Kérném hanyagolni a baromságokat a szebb színekről. Engem a tények érdekelnek, nem bizonyíthatatlan hülyeségek. Danke)

[ Szerkesztve ]

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#15) Nyugdíjas válasza simonzé (#14) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Ajánlom...

Mert én látom a különbséget. Bár igaz, hogy ezt számokkal, mérésekkel nem tudom bizonyítani. Ezért adtam a linket,mert szemed gondolom van, további akadálya igy nem lehet számodra sem ;)

(p.s.: DVI-ról beszélek, azt használom csak)

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#16) bozont válasza nesa (#10) üzenetére

bozont
(PH! addikt)

Ez elég emberfüggő. Én is elég érzékeny vagyok sz ilyenekre, de most cseréltem le a jóöreg LG F900b crt-t ennek az elődjére, egy Eizo S2431W-re és nem vettem észre semmi akadást, vagy inputlagot játék közben. De mondjuk lehet annyival előbbre van az Eizo a márkatársaktól ilyen téren (is), hogy ő fejlesztette ki az overdrive funkciót.

Persze, hogy pont akkor dobják piacra miután már megvettem az elődöt, pedig a HDMI jól jött volna. Na de mindegy, megteszi majd a DVI elosztó is. Amúgy a plusz bemeneteken kívül van még valami különbség az S2431-hez képest?

simonzé
Mivel az említett bemenetek már digitális elven működnek, már nincs D/A és A/D konverzió, és nincs az ezekből adódó veszteség (így alapjaiban, de majd valaki hozzáértőbb talán jobban elmagyarázza, én csak így alapjaiban ismerem a témát). És nekem is eléggé szembetűnő a különbség.

[ Szerkesztve ]

(#17) Kopi31415 válasza simonzé (#14) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

DVI ha jol tudom mar pozicionalja a kepet. A tobbie meg meg tudja a drm-et is, igy HD-zhetsz orrba-szajba. De majd a tenyleg ertok engem is kijavitanak.

A DVI-hoz kepest a displayportnak, HDMI-nek van valami olyan elonye is, hogy nagyobb az adatatviteli sebessege, plusz mintha nagyobb felbontasig lenne mukodokepes elmeletben.

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#18) old_artist válasza simonzé (#14) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

HDMI, DVI, DisplayPort - esetleg!

... és a D-sub!

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#19) Szondar

Szondar
(újonc)

Nem értem, hogy miért nem lehet ilyen kaliberű monitorokat igényesebb anyagból készíteni.
Rádobna pár 1000-et az árára, de nem ilyen gagyi műanyag háza lenne.

(#20) einstein válasza Szondar (#19) üzenetére

einstein
(senior tag)

Ebből a képből hogyan tudod megállapítani, hogy gagyi műanyagból van?

(#21) bozont válasza Szondar (#19) üzenetére

bozont
(PH! addikt)

Mégis milyen anyagra gondolsz? Nincs semmi baj vele, nem recseg-ropog, teljesen stabil az egész szerkezet és tapintásra is minőségi az anyaga. És szerencsére nem az a csili-vili zongoralakkszerű fekete, mint ami mostanában divatos. Szép matt fekete.

(#22) old_artist válasza Szondar (#19) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Miért, Te már láttál az EIZO-tól (meg pl. még Barco-tól, NEC-től) jobb minőségű anyagokból összerakott monitorokat?
Ha igen, akkor szeretném én is megtudni! :F

[ Szerkesztve ]

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#23) Bulitt válasza simonzé (#14) üzenetére

Bulitt
(őstag)

Bizonyíthatatlan, mert ha a 22" samu monitorom ami dvi-vel van a gépre kötve, a 17"-os D-SUB monitor mellé rakom ami dvi d-sub átalakítóval van a monitorra kötve és ezen egy időben két HD filmet futtatok kicsit elcsodálkozok hogy JÉÉÉ DVI-n mennyivel élesebb a képe. A színhelyesség meg monitor függő. Lényegében már ezért megéri dvi-re váltani. D-SUB-nál bizonyos számú képpont az amit áttud vinni a monitorra, a maradék amit a monitor tud már torzulást szenved. Kérdés hogy megér e neked annyit a téma hogy kicsit költs a minőségre, mewrt vehetsz ugyan 60k-ért 22-24" monitort D-SUB csatival de a 22" DVI-s megjelenítők kenterbe verik. természetesen itt nem vettem figyelembe a panel típust :U

Blogom: 32mg/100ml hazai és európai energiaitalokról olvashatsz----> 32mg.blogspot.com

(#24) shtml válasza simonzé (#14) üzenetére

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

Jó minőségű elektronika (videokártya és monitorbemenet) esetén nemigen látható a különbség a D-sub és a DVI között. Sajnos ez gyakran nem teljesül, akkor viszont fontos a digitális bemenet. A többit mások is elmondták.

(#23) Bulitt:

D-SUB-nál bizonyos számú képpont az amit áttud vinni a monitorra, a maradék amit a monitor tud már torzulást szenved.

Ezt kifejtenéd bővebben?

[ Szerkesztve ]

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#25) nesa válasza AMATŐR (#13) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Tobb olyan embert is ismerek aki 15 eve csak azert nemvett PC-t mert nemvoltak eleg laposak a monitorok gondolom te se hasznaltal soha CRT, kivartad a normalis TFTeket :K :DD

Amugy ez az orszag televan ertekrendileg beteg emberekel inkabb nyomorog 2 gyerekel 36nm en es vesz 1 uj autot reszletre minthogy venne 1 normalis meretu hazat /lakast meg 1 10-15 eves kocsit ,persze a 36nm en egymas seggebe log a csalad de a FULL HD tv meg a PC mindenhol ott van hogy tudjak nezni az R t L klubot hogy az agyuk tovabb epuljon lefele... de ez mar annyira off hogy senki ne is komentelje.

[ Szerkesztve ]

Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

(#26) AMATŐR válasza nesa (#25) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

Tévedsz! Anno volt egy 19 es CRT-m, sajnos beadta a kulcsot, így döntenem kellett. Vagy TFT , vagy külön szoba az új nagy CRT-nek! :D

(#27) einstein válasza nesa (#25) üzenetére

einstein
(senior tag)

Szerintem azt kihagytad, hogy "ekkora méretben". :)

(#28) GuMipOkE

GuMipOkE
(fanatikus tag)

No és ez mivel tud többet az S2431W-hez képest? :F Nekem úgy tűnik, hogy az ecoizé az egyetlen "újdonság"...

Riszpekt

(#29) Ijk

Ijk
(PH! kedvence)

Ma már szvsz egyik újabb tft-nél sincsen zavaró utánhúzás. Aki szerint jobb a crt szerencséje van, mivel olcsón lehet kapni akár 21" crt monitorokat is.
Én nem tudom összehasonlítani, 2 éve csak tft-t használok, hozzá vagyok szokva, semmi hiányosságot nem érzek.
Egyébként ezzel a crt vs. tft-vel kapcsolatban, számítógépre sokkal jobb a tft, viszont tv-hez, filmnézéshez én még a crt-t részesítem előnyben.

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#30) Eagl3

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én azhittem, h. mivel az s2231w-n van ilyen fényérzékelő ezért az s2431 is megkapta.
Ezekszerint nem. :)

(#31) bozont válasza Eagl3 (#30) üzenetére

bozont
(PH! addikt)

Azon is van, ezért kérdeztem hogy az új csatlakozókon kívül van-e még más újítás. A 2431en csak dvi és d-sub bemenet van.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.