Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) DuplaZso

DuplaZso
(fanatikus tag)

Úristen, Úristen ! Ki gondolta volna, hogy ilyen hamar... ? :(((
Nevetséges ez az állítólagos készlethiányból fakadó áremelés. Undorító, ahogy a kereskedelmi lánc tagjai egyből lenyúlják a fogyasztót.

Közel-kelet és észak-Afrika: olaj.
Japán: műszaki cikek.
Kíváncsi vagyok, a hallal, rizzsel, gabonával kapcsolatos dolgok árai milyen baleset/katasztrófa után fognak megugrani jóval a készletek apadása előtt.

"Eladás oka:..." Kutyát nem érdekli ! És miért kell kamuzni, ha még kérdés sem hangzott el ?

(#2) tombar

tombar
(fanatikus tag)

ez nagyságrendben érintheti a pc hardver árakat? mármint pölö 10-15%os áremelkedés is végbemehet mondjuk cpu-k, gpu-k terén?

Everybody knows, you dance like you fuck. So let me see you dance!

(#3) DeSanto

DeSanto
(őstag)

Èn eldöntöttem hogy semmilyen sugárzó Japán termèket nem fogok venni.

(#4) Xaels válasza tombar (#2) üzenetére

Xaels
(PH! kedvence)

Hát szerintem a GPU-k esetén nem valószínű. Ugyanis a TSMC gyártja a legtöbbet tudtommal és az taiwani cég, bár a többi alkatrész lehet érintett, de nem vagyok biztos.

A Samsung tökélyre fejlesztette a másolást: már nem csak design, szoftver és marketing terén olyan mint a "Körte", de hogy még a rajongókat is sikerült meghülyíteniük...

(#5) Angel1981 válasza DuplaZso (#1) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Olaj tekintetében még mindig Mi, a Nyugat, ami kizsákmányolja a Közel-Keletet, és Észak-Afrikát.

Én egyébként féltem a gyors begyűrűzéstől, már a múlt héten vettem több műszaki cikket, amivel még eredetileg vártam volna 2-3 hónapot, de mivel részben vagy egészben japán termék, nem halogattam tovább.
Ezek szerint nem volt alaptalan a félelmem.

[ Szerkesztve ]

(#6) Ősember válasza tombar (#2) üzenetére

Ősember
(PH! addikt)

nincs komoly hatása... ezek a kamerák nem átlagfogyasztóknak készülnek, tehát eleve nem gyártanak belőle sokat (globális méreteket tekintve). pl memória árlistán az emelkedés pár nappal a földrengés után pár % volt, de már vissza is tértek az eredeti árak...
azt még hozzá kell tenni, hogy hardvert nem csak japánban gyártanak, vagyis áremelkedésre igazából csak azoknál a kütyüknél kell számítani, amiket szinte kizárólag a szigetországban gyártanak - szerintem :)

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#7) geezer válasza DeSanto (#3) üzenetére

geezer
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Például Sony hangsugárzókat? :U

(#8) Angel1981 válasza DeSanto (#3) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Jobb ha tudod, hogy Nagasaki az egyik legnagyobb ipari központ Japánban, és pl. az ott gyártott autók 4x annyi radioaktív anyagot sugároznak, mint a természetes háttérsugárzás, de ez persze még mindig messze elmarad az egészségre káros mértéktől.
Ha ott valamilyen termék olyan dózist kap, hogy veszélyessé válna, azonnal megsemmisítik, nincs "simli" meg "átcímkézés".
Japán nem Kína!

[ Szerkesztve ]

(#9) djculture válasza DeSanto (#3) üzenetére

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor jó mert nagy részének köze annyi japánhoz hogy ott tervezték meg.Csak hát van mire fogni az áremelést.Maximum a prémiumtermékeket nem szervezték még ki rabszolgacégekhez kínába.

[ Szerkesztve ]

Mennyi memória van a gépedben? Szavazz te is a logout bejegyzésemben.:) Köszönöm.

(#10) Ł-IceRocK-Ł válasza Angel1981 (#8) üzenetére

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egyetértek.
Nagyon tetszett ez a megfogalmazás. :K

"... erő, nyomaték, jajj szüzanyám hol a fék..." - WRX Sti. Impreza. Subaru. --> I'm lovin it. <3 |" A gravitáció nem ötlet, hanem természeti törvény, amely ellen fellebbezésnek helye nincs."

(#11) citkar válasza Angel1981 (#8) üzenetére

citkar
(senior tag)

Szerintem ha nem cézium 137-tel szennyeződött a termék, hanem jód 131-gyel, simán megvárhatják, míg lebomlik, mert 8 nap a felezési ideje, ellenben az előbbi kb. 30 évével. (Ha van olyan terület, ahova, valamikor csak a I-131 jutott el legalábbis.)

[ Szerkesztve ]

csoki ramm csoki rammm

(#12) Angel1981 válasza citkar (#11) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Pontosan! :K

#10 Ł-IceRocK-Ł: köszi! ;)

[ Szerkesztve ]

(#13) DeSanto válasza Angel1981 (#8) üzenetére

DeSanto
(őstag)

Okè! Köszi a választ.Ezekszerint nem kell tartanunk sugárszennyezödèstöl. :R

(#14) Gál István válasza geezer (#7) üzenetére

Gál István
(senior tag)
LOGOUT blog

Eddig sem jutott eszembe sony hangsugárzókat venni...

Monitor Audio Reference Silver 5 hangfalpár eladó teljesen újszerű állapotban, minden tartozékával! 109.000

(#15) ddekany válasza tombar (#2) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

"ez nagyságrendben érintheti a pc hardver árakat? mármint pölö 10-15%os áremelkedés is végbemehet mondjuk cpu-k, gpu-k terén?"

Ugyan a legtöbb PC-s alkatrészt nem japánban gyártják, a gyártósorok bizonyos részeit (litográfiánál használt optikát) viszont igen. Szóval nem biztos, hogy nem fog ez begyűrűzni... vagy legalábbis hogy nem fogják ezt áremelésre felhasználni.

(#16) flexxx2 válasza ddekany (#15) üzenetére

flexxx2
(tag)

A felhasználni lehet a megfelelő szó erre. A fuji x100 jó befektetés lett volna.

(#17) djculture

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ahogy tapasztalom itthon már erre hivatkozva árazzák át az ssd ket és mindenféle flash chipel ellátott termékeket

Mennyi memória van a gépedben? Szavazz te is a logout bejegyzésemben.:) Köszönöm.

(#18) Mercutio_

Mercutio_
(PH! addikt)

Azért picit más tészta a Fuji X100 (amiből alig van a piacon így most hónapokig nem lesz elérhető) e-bay ára, és az egyébként létező, és vélhetően nagyságrendekkel nagyobb számban rendelkezésre álló fotós felszerelések bolti ára.

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#19) Duree

Duree
(PH! addikt)

Sajnos ennek a hírnek a hatására a magyar kereskedök máris emelik az árakat,méghozzá elég inkorrekt módom

(#20) geezer válasza Gál István (#14) üzenetére

geezer
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Érted a szarkazmusomat, ugye... :U

A sugárzásos kifogás volt furcsa.

(#21) Tomcat

Tomcat
(őstag)

Nem nagy ügy. Szerintem túléljük ezt is. Legfeljebb elhalasztom az idén tavaszra tervezett gépcserét. D7000-et akartam venni áprilisban, de akkor marad továbbra is a D90 mint fő gépem. Jó lesz az még egy darabig. Gondolom mások is így vannak ezzel.

Tomcat

(#22) hoffman_

hoffman_
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én azért remélem, hogy szép lassan ki tudnak mászni, ez a krach azért elég húzós. Szegények. Más kérdés, hogy a közeljövőben vásárolandó Sony TV-m lehet, hogy nem lesz megvéve. Meglátjuk, hogy mennyire lesznek csúnyák a nagyobb tömegeket is érintő árak.

"The time you enjoy wasting, is not wasted time."

(#23) S*Tom* válasza Duree (#19) üzenetére

S*Tom*
(senior tag)

Ami készleten az a nyakukon marad, ha árakat emelnek, ami pedig rendelés azt meg majd szépen máshol intézi az ember, aztán nézelődhetnek a boltban.

(#24) Cancer

Cancer
(senior tag)

Ez elég undorító, hogy a több 10ezres készletek árait egyből megemelik, arra hivatkozva, hogy mileszmajdhaelfogy!! Mi lenne? Az utolsó darabokat dupla áron el lehet passzolni! Mellesleg a készletek bőven fedezik a kieső időt. Azért a nagy cégeket sem ejtették a fejükre. Vagy azt gondolják, hogy senki sem ért rajtuk kívül a készletgazdálkodáshoz??

Persze, húzzák csak le a hülyének hitt vásárlót, és menjen tönkre az ilyen kereskedő!

Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...

(#25) mrlujoak

mrlujoak
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nincs mit csodálkozni...
Közvetett, vagy közvetlen módon, de sajnos számítani kellett az árak emelkedésének begyűrűzésére...
...és most még "csak" a gonosz kereskedők "kapzsisága" okozza a drágulást, de sajnos fel kell készülnünk, amikor egyes alkatrészek hiánya/csúszása miatt fog drágulás bekövetkezni a pár utolsó szállítmányok esetében...

Xperia™ ray 4.0.3 és Xperia™ X10 mini

(#26) Srodney válasza tombar (#2) üzenetére

Srodney
(senior tag)

nem csak azt a ramokat is és stb...remélhetőleg japán hamar kimászik ebből a slamasztikából de, ha at nézzük hogy ez a tragédia áremelkedéssel jár akkor japán ráér még gyártósorokat ujraindítani,
bezzeg a kereskedők ugye már pakolják is a hasznot minden egyes eladott terméken,amit olcson a baj elött meg tudtak venni...

nagyon ránk jár a rúd: japánból nem érkezik műszaki cucc,nálunk emelkednek az árak,brazilok etanolt csinálnak a cukorból nálunk emelkednek az árak,frank is erősödik,nálunk szintén emelkedik a devizahitel törlesztője...faxa :( :( +benzin ár.... :O

(#27) Lori82

Lori82
(tag)

Sziasztok,milyen alakatrészeket érint a drágulás? Proci,ram,alaplap,videókártya?Június-Júliusban tervezem a gépcserét,remélem nem szívom meg

[ Szerkesztve ]

(#28) tombar válasza ddekany (#15) üzenetére

tombar
(fanatikus tag)

igen, pont erre gondoltam. jó szokás szerint legyen rajta egy kis nyereségük.

Everybody knows, you dance like you fuck. So let me see you dance!

(#29) Lala73

Lala73
(újonc)

Szerintem drágulni fognak a Pc-s cuccok.
Elég sok alkatrészt a japánok gyátranak amikkel szerelik a cuccokat.
Lásd pl:kondenzátor...stb.

(#30) Gergosz2

Gergosz2
(őstag)

ez most kifelyezetten jót tesz az amúgy is rosszul teljesítő piacnak.
Egy két vállalat igen nagy bajba kerülhet.

Aréz ára is az egekben van, már magasabb mint az ezüsté, így szerinten nemsokára áttérnek rá.

"Well, well. So the shaved monkey has failed. How utterly, utterly expected."

(#31) Gergosz2 válasza Gergosz2 (#30) üzenetére

Gergosz2
(őstag)

kifelyezetten- > kifejezetten ezt persze így gondoltam csak az ujjaim szembefordultak akaratommal.

"Well, well. So the shaved monkey has failed. How utterly, utterly expected."

(#32) Tomessz85

Tomessz85
(kvázi-tag)

A forint erősödését kíváncsi leszek hány kereskedő ,értékesítő veszi figyelembe ..... mert a másik oldalt már nagyon ismerjük mi vásárlók amikor gyengüléséről van szó percenként lehet számítani áremelésre....

(#33) betonfelhő

betonfelhő
(tag)

Szóval kezdődik az árpumpa (megint). Minnél magasabbra emelkednek, annál valószínűbb, hogy nem vásárolok semmit. Minek erölködnek? De valós ok nélkül emelni, és egy hatalmas katasztrófára hivatkozni nem etikátlan?

>> I'll find you. Winter talisman. Hiding beside me in the snow. Fallen.....

(#34) DuplaZso válasza betonfelhő (#33) üzenetére

DuplaZso
(fanatikus tag)

Hol érdekli már a "kereskedőt" az etika ? A legtöbbnek ez a szótárában sem szerpel. Annál inkább a betyárbecsület, illetve a kéz kezet mos kifejezések. Gusztustalan ez az egész !

Mellesleg, csupán a példa kedvéért: ha abban a helyzetben volnék, hogy mondjuk autót akarnék venni, jelenleg szívesebben választanék a japán márkák közül, hogy ha csak kicsivel is, de erősítsem a gazdaságukat (árpumpált financiális kondíció persze a kupecek miatt kizáró ok volna, na mindegy...).

Egyébként iszonyat, hogy a legjobban sújtott térségben is micsoda fegyelemmel élik meg az ottani emberek ezt a csapást !

"Eladás oka:..." Kutyát nem érdekli ! És miért kell kamuzni, ha még kérdés sem hangzott el ?

(#35) cOxeR

cOxeR
(PH! addikt)

Miért kell egyből általánosítani és pánikolni, hogy emelkednek az árak? Szó sincs erről...a Nikon variálja az árait... és ennyi, ő beparázott. Örüljetek, hogy a usd és az euro most lent van... még lent van.
Azzal, meg felesleges foglalkozni, hogy a kereskedőt nem érdekli az etika, ha érdekelné, sok embernek nem lenne munkája, minden cég a nyereségből él...erkölcsösségből és etikából nem lehet céget fenntartani (mezei alkalmazott vagyok, mielőtt kapnám az ívet).

[ Szerkesztve ]

http://www.flickriver.com/photos/nemethz/

(#36) bfoto

bfoto
(újonc)

Kivancsi vagyok, mennyivel fog csuszni az emlitett vazak (D300s, D700) utodainak megjelenese. Mondjuk nem is tudjuk, mikorra terveztek eredetileg, de azert mar lehetett szamitani rajuk a kozeljovoben.

Direp.hu - Digitalizálás, képadatbázisok, online képtárak építése

(#37) Lori82

Lori82
(tag)

Ha jól látom akkor a proci árak 2-3 k-val már drágábbak(core i5 2500k-t néztem az olcsobbat.hu-n)

(#38) Ł-IceRocK-Ł válasza bfoto (#36) üzenetére

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mekkora érvágás. de tényleg. :DDD

"... erő, nyomaték, jajj szüzanyám hol a fék..." - WRX Sti. Impreza. Subaru. --> I'm lovin it. <3 |" A gravitáció nem ötlet, hanem természeti törvény, amely ellen fellebbezésnek helye nincs."

(#39) v.tom válasza DeSanto (#3) üzenetére

v.tom
(őstag)

Ezt ugye Te sem gondolod komolyan?

EVE Online - No Mutants Allowed! - H0rr0r Vacui Alliance

(#40) Ł-IceRocK-Ł válasza v.tom (#39) üzenetére

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sztem komolyan gondolta. Már nálunk is megy a jódhisztéria meg stb. Meg akik már kivizsgáltatták magukat... pff könyörgöm 10 en akárhányezer km távolságból ha sugárzást kapunk az már nagyon nagy baj.Max ha japánba volt az elmúlt idő alatt akkor oké.
Meg radioaktív felhő... idjön hozzánk.. leütném aki ilyet beszél.

(#41) Tüzi

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Spekuláció. Mindenen/mindennel a spekuláció megy. Mindenki spekulál. Most vesz 10db gépet pár ezer ember, hiány lesz, felmegy az ára, és majd jó haszonnal eladja, mert egy kis ideig kisebb lesz a utánpótlás mint eddig. Ez azért elég szánalmas viselkedés.
Ennyi, nem több. Bár lehet, hogy a gyártó is (így) gondolkodik, miér adná el 1500dodoért a gépet, amikor 2300 sokkal jobban hangzik, és meg is lehet etetni a népet a földrengéssel.

A következő generációban a világ vezetői fel fogják ismerni, hogy a csecsemőkori kondicionálás és a narkohipnózis sokkal hatékonyabb eszközei a kormányzásnak, mint a különféle társaságok és börtönök. Huxley 1949

(#42) Tüzi válasza v.tom (#39) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem katódcsöves tv-re gondolt...

A következő generációban a világ vezetői fel fogják ismerni, hogy a csecsemőkori kondicionálás és a narkohipnózis sokkal hatékonyabb eszközei a kormányzásnak, mint a különféle társaságok és börtönök. Huxley 1949

(#43) djculture válasza Ł-IceRocK-Ł (#40) üzenetére

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát mondjuk egy gyenge ökológia katasztrófa még lehet belőle ha így szennyezik a tengert.Aztán az abból fogott halat meg szépen hozzák ide,konzerv meg egyébb formában.Nemhiába tiltották meg jópár eu országba a japán élelmiszer behozatalt.

(#44) Ł-IceRocK-Ł válasza djculture (#43) üzenetére

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az élelmiszer részére és így a víz-részére egyetértek, mivel az erőmű a part mentén van, tengervízzel locsolják és az visszakerül a tengerbe. ezt jól megaszontam, de remélem érthető. ökológiai katasztrófa akkor lehetséges, ha egy 1 vagy több kulcsfaj kap a megengedettnél nagyobb sugárdózist, ezáltal kihat a tápláléklánc többi tagjára. ezekből kerülhetnek be különböző ételkészítményekbe, ami ugye emberi fogyasztásra így már nem alkalmas. az eu nem véletlenül lépte ezt meg.

(#45) hohoo válasza Xaels (#4) üzenetére

hohoo
(senior tag)

Tökmindegy hol gyártják. Mint látható ebből is (mikor a készlethiány még el sem ért semeddig), ez csak egy ürügy, amivel kicsit több profitra tehetnek szert. Minden eszköz ára emelkedni fog.
Olyan ez mint amikor az orosz gázkirály fingik egyet és emelkednek az árak, vagy az olajsejk tüsszent egyet és akkor is. Tök mindegy mi az alapja, jó ürügy, és úgy sem tudsz szólni az óvónéninek, lenyeled.

T-home extra csomag monopolterületen 6500 ft/hó, versenyterületen ahol Digi vagy UPC is van pedig 2990 ft/hó. Köszönjük!

(#46) ddekany válasza hohoo (#45) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

Nem igazán értem ezt a mechanizmust. Ha teszem az 10% áremeléssel több a bevételük (u.i. nem vásárolnak annyival kevesebben, hogy ne hozná a kiesést vissza és még egy kis extrát), akkor azt hinném tök mindegy, hogy mondanak rá egy mesét (földrengés), vagy csak-úgy megemelik. Ennyire megható lenne a földrengés, hogy megnő a fizetési hajlandóság, vagy mi?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.