Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Televan

Televan
(senior tag)

Nem is rossz, hajrá AMD. :C
Már várom a 940 megjelenését. :R

"Jegyezd vele az égre Örök tanúságúl: Habár fölűl a gálya, S alúl a víznek árja, Azért a víz az úr!"

(#2) ADAM1337

ADAM1337
(PH! addikt)

7750 black
Teljesítményben kicsivel a 6000+ os amd felett van.
Húzásra meg kb 3,2-t mindegyik megy.
fogyasztásra szégyen..

[ Szerkesztve ]

cars1dA

(#3) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lesz ennek 45nm-es változata is? :U

(#4) Oliverda válasza akosf (#3) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Valamikor majd nyáron a Regor.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#5) cousin333 válasza akosf (#3) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Vélhetően igen, mert ezek tulajdonképpen rosszul sikerült X4-ek, azok meg lesznek 45nm-en is :)

Teszt. Azonos órajelen átlagosan 20%-al gyorsabbak, mint a Brisbane-ek.

[ Szerkesztve ]

Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

(#6) Gyuri27 válasza cousin333 (#5) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Tesztet linkeltem a k10-k10.5 totyikba. érdemes benézni. Ott a 2,7-s be szépen tángálta a 6000+-t. Ill a tuning 3570-ig is ment. :K

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#7) Oliverda válasza cousin333 (#5) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A Regor nem rosszul sikerült X4-ből lesz hanem az egy új chip lesz 2x1MB L2 cache-vel.

Mellesleg ennek a procinak az energiatakarékosabb verziója kerül majd a Puma-t leváltó notebook platformba is.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#8) VaniliásRönk válasza Oliverda (#7) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Az legalább teljesítményben is konkurencia lesz a Centrinonak, a Nehalemből meg úgysem mostanában lesz mobil proci. :D

Szerk.: Ráadásul desktopon az i7 nem is gyorsabb a C2D-nál. :))

[ Szerkesztve ]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#9) akosf válasza Oliverda (#4) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Regor-ból lesz kétmagos, L3-as változat? :F

(#10) akosf válasza VaniliásRönk (#8) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Ráadásul desktopon az i7 nem is gyorsabb a C2D-nál."

Legalábbis találni olyan alkalmazást amire ez a kijelentés igaz.

(#11) Oliverda válasza akosf (#9) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem lesz. [link]

[ Szerkesztve ]

(#12) Feruendios

Feruendios
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

79 dollárért Black Edition elég baráti ár.
Olcsóbb mint a 6400 Black Edition :DDD

(#13) Bon3ss

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Kíváncsi leszek az itthoni árazására, mert a teljesítménye alapján tetszetős lett.

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

(#14) infectedmann

infectedmann
(senior tag)
LOGOUT blog

Remélem hamar ideérnek hozzánk is :C
Szerintem beruházok egyre ha a PH! teszt is meggyőző lesz.

http://avpuniverzum.hu - http://www.infectedmann.hu - iPhone 4S 16GB (fekete)

(#15) Joci10

Joci10
(senior tag)

Én úgy emlékszem, hogy valahol egy 2,6GHz-es modellt is emlegettek (most meg nem keresem, melyik külföldi oldalon láttam) a 2,5-ös és a 2,7-es mellett, mint 7000-es sorozat tagját.

(#16) Cayman

Cayman
(PH! addikt)

lecserélném én is ha nem lenne áramtemető... :U

"A tehén nem más, mint egy olyan gép, ami ihatóvá teszi a füvet." :) http://www.flickr.com/photos/caymood • http://www.panoramio.com/user/cayman

(#17) VaniliásRönk válasza Cayman (#16) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Támogasd az elektromos műveket! :DDD

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#18) CYX válasza VaniliásRönk (#17) üzenetére

CYX
(fanatikus tag)

... vagy engem, ha nem kell az a proci, nekem jól jönne a 939-es lapom lecseréléséhez :)) :DDD

(#19) Metalfan

Metalfan
(senior tag)
LOGOUT blog

Black Edition-ből még slágertermék lehet, ha nem szállnak el az itteni árak. Az a 95 W kicsit soknak tűnik :U

"A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel." by Totalcar

(#20) Bon3ss válasza Metalfan (#19) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

A 95W-os TDP osztályba esik a CPU, ami azt is jelentheti, hogy 66W-os TDP-vel rendelkezik...

(#21) VaniliásRönk válasza Bon3ss (#20) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

És persze idle-ben biztosan beéri jóval kevesebbel is, ettől függetlenül magasabb a fogyasztása a kelleténél...

(#22) lsc válasza Bon3ss (#20) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez alapján nem biztos .

Az élet kegyetlen .

(#23) Bon3ss válasza lsc (#22) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Ezeket az értékeket nehezen hiszem el, idleben 148W? Elég vicces.

VaniliásRönk: viszont ha igaz a bit-tech-es teszt, akkor nem éppen energiatakarékosra sikeredett a Kuma. Így viszont nem értem, miért 95W-os osztályba rakták? Marketing? Az első review alkalmával "lebuknak"...

[ Szerkesztve ]

(#24) sz0k3e_ válasza Metalfan (#19) üzenetére

sz0k3e_
(fanatikus tag)

Nemtudom mi ez a hisztéria itt a 95W-tal, régen a 150W se volt baj :U
Tudomásom szerint pedig AMD maximális fogyasztást ért a 95W TDP alatt, nem úgy mint az intel, aki valami átlagos értéket ad meg (pl az én szerencsétlen e2140em is 65W TDP-s, de mégis 100W a maximális fogyasztása alapórajelen)
Vagy le vagyok maradva és AMD is átlagot számol már?

Amúgy meg sztem nagyon jó ára van, kíváncsi leszek mennyi lesz belőle mire ideér :)

"What next in the parade of constant obstacles?"

(#25) VaniliásRönk válasza Bon3ss (#23) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Ezekkel a vad fogyasztásértékekkel szemben a K10 tulajok nem panaszkodnak arra, hogy nem lehet lehűteni a procikat...

#24 sz0k3e_: Ha kék vagy neonzöld valami, akkor fogyaszthat amennyit csak akar, senki sem fogja felhánytorgatni... :))

[ Szerkesztve ]

(#26) Bon3ss válasza VaniliásRönk (#25) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Csak a villanyszámlára. Itt is hasonló eredmények vannak, de ezek a _platformra_ vonatkoznak.

[ Szerkesztve ]

(#27) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Alakul ez szépen, kissé számomra már-már átláthatatlan az AMD termékskálája :)

.::www.megadanceradio.hu::.

(#28) VaniliásRönk válasza Devid_81 (#27) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Mert az Intel olyan marha átlátható... erről is mikor fognak leszokni a népek? :F Az AMD termékskálája mindig is átláthatatlan volt, amikor csak Athlon XP meg Duron volt, akkor is.

#29 cousin333: Én nem linkeltem semmit. :D Nem gondolta senki, hogy csak a CPU fogyaszt ennyit, egyszerűen sokat zabálnak ezek a CPU-k. Viszont én nem igazán akarom elhinni, hogy ennyire, mert akkor nem lehetne lehűteni őket LN2-vel sem...

[ Szerkesztve ]

(#29) cousin333 válasza Bon3ss (#26) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

VaníliásRönk linkjében is a teljes gép fogyasztása van megadva...

Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

(#30) sz0k3e_ válasza cousin333 (#29) üzenetére

sz0k3e_
(fanatikus tag)

ráadásul annyira a teljes gép, hogy ez van alá írva:
"Power at wall socket."
Szóval még a táp hatásfoka is, meg minden benne van :)

ettől függetlenül az összehasonlítás érvényes, és meglepő, legalábbis szerintem :(

[ Szerkesztve ]

"What next in the parade of constant obstacles?"

(#31) Bon3ss válasza cousin333 (#29) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Közben megtaláltam már, csak a mod idő járt le. Nem VaníliásRönk linkelte, hanem lsc.

(#32) Tomate

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jóféle :C Nekem lehet, hogy bekukucskál majd egy ilyen... Karácsony előtt lehet kapni vajon?

(#33) lsc válasza cousin333 (#29) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én linkeltem, csak az a baj hogy ott van mellette a 6000 meg az intel 5200, mindkettő kevesebbet eszik, és azoknál is a teljes rendszer van . A teljesítménye egyébként már tűrhető lenne , de ez a fogyasztás nem kevés . Pedig a 6000-es sem a kis étvágyáról híres .
Hozzáteszem örülök a prociknak, kár hogy eléggé megkéstek . Remélem a denebek jobbak lesznek minden téren .

Az élet kegyetlen .

(#34) Cayman válasza sz0k3e_ (#24) üzenetére

Cayman
(PH! addikt)

Gazdasági válság van, és a világ széndioxid-kibocsájtása nagyon magas! Ezen kívül apu fizetésének már az 58 százalékát elveszi az állam, a maradékból meg törekedni kell, hogy ne az egész a villanyszámlára menjen el :D

"A tehén nem más, mint egy olyan gép, ami ihatóvá teszi a füvet." :) http://www.flickr.com/photos/caymood • http://www.panoramio.com/user/cayman

(#35) kts88

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

itt érdekes módon sokkal kisebb fogyasztást mértek.
Szerintem várjuk meg az itteni teszteket.

(#36) VaniliásRönk válasza kts88 (#35) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Ha fogyasztásmérésről van szó, akkor a PH is tud ám villantani. :D Annó mikor lemérték az Intel és az AMD platform fogyasztását, az X2 3600+-t sikerült egy nForce 590 SLI-ben tesztelni, így "meglepő módon" orbitális értékek születtek. :DDD

(#37) Gyuri27 válasza lsc (#33) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Na ebből lesznek a rém hírek. Kezdjük az elején. A 6000+ 89w-s a kuma meg 95. Szvsz 6w-n nem vágja föl az ereit senki.
Az 5200 45 nm-s létére 65w-t eszik (akárcsak 65 nm-s elödei). Tehát ott sincs csoda.

(#38) Blero2

Blero2
(tag)

Szerintem itt van a kutya elásva:

The Phenoms clock down to just 1GHz, unlike the Intel CPUs that SpeedStep down to 1.2GHz, but because the L3 cache and memory controller doesn't downclock also, the whole system's power use is higher.

Magyarán a Phenom az L3 és a memória vezérlő miatt fogyaszt többet mint az E5200.
Legalábbis én ezt szűrtem le.

(#39) radírfej válasza Blero2 (#38) üzenetére

radírfej
(senior tag)

mindegy, hogy mi miatt, hogy az L3, vagy a télapó miatt, sajnos a 65 nanós phenom(származékok) többet esznek a kelleténél.

brisbane jó fogyasztásban, windsor szintén kazán volt, reméljük a phenom II már jobban sikerül ebből a szempontból is.

másolat másolatának a másolata, de eredetileg is ilyen volt.

(#40) kts88 válasza VaniliásRönk (#36) üzenetére

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

De gondolom valami jóféle 790GX-es lapban lesz tesztelve, ami nem egy nagyétvágyú chipset.

(#41) lsc válasza Gyuri27 (#37) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Most itt magyarázhatod reggelig, a táblázatokban nem 6 W a különbség, vagy igen ? Én is jobban örülnék ha az amd végre valami jó alternatívával állna elő, ezt én nem annak látom . Fényezni lehet, jobb is mint a régiek, de ez még nem az amire én is várok .

Az élet kegyetlen .

(#42) PH-User

PH-User
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én most váltottam Intelre (Xeon 3040), lehet, hogy nem kellett volna? :DDD

Ha szeretnél az apróhirdetésedhez egy kicsit részletesebb leírást kreálni, akkor keress fel privátban és ha időm engedi segítek. Több információ = Több érdeklődő = Több vevő?! Szerintem egy próbát megér!

(#43) r1E3S3E7T

r1E3S3E7T
(őstag)

Ezekkel kellett volna kezdeni tavaly ilyenkor :K
(#22): azok a fogyasztási adatok furák azért,X3 vs X2 közt 4W? annó itt a PH-n méregették (X4-X3) és mintha olyan 20+ W volt a különbség (ha jó emlékszem) viszont semmi esetre sem 4 W :U

[ Szerkesztve ]

/,,/ ...:-:... METALLICA ...:-:... /,,/ :-: Rise Up! Rise Up! RESURRECTION! :-:

(#44) Joci10 válasza Joci10 (#15) üzenetére

Joci10
(senior tag)

Na, majdnem jól emlékeztem. Triónak trió lett a bemutatkozó 7000-es széria, de nem 2,6GHz-es változat volt a 3. hanem a 2,4-es: [TPU link].

(#45) Gyuri27 válasza lsc (#41) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

De magyarázom mert el vagy tévedve. 6w-l eszik többet úgy hogy a mem vezérlő kezeli az 1066-t és van benne l3. Clock to átlag 20%-t ver a régire (még a tuning is jobb). Az ára pedig az alatt lesz. Én nem tudom te mire vártál hiszen most is inteled van. Így neked mindegy is.
Bár neked azon kéne filozofálni itt a rémhírterjesztés helyett, hogy az 5200 - 20nm-l miért eszik ugyan annyit.
Az amd-s híreket meg hagyd meg nekünk birka amd-nek. :K

(#46) radírfej válasza Gyuri27 (#45) üzenetére

radírfej
(senior tag)

jó, azért nem kell úgy felkapni a vizet, nem para.

intel kisebb fogyasztással tud többet rendszer szinten, a különbség csökkenni látszik, a hírben szereplő proci is némileg ez irányba mutat, bár nem ismerjük a pontos adatokat, apaíron meg ugye nem teljesen úgy néz ki.

(#47) Gyuri27 válasza radírfej (#46) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Mért kell itt egy 8400-l az észt osztani? Az i7 totyikban kéne osztani az észt. Mert az jó is, tuningos is és még olcsó is. Olyat kell venni hiszen az amd sz.r.
Meg lássuk be ez egy selejt 4 magos, nem eleve 2 magra gyártották (meg ugye első stepping, de ez sem érdekes).
De majd jön az ember és el lesz magyarázva. :K

(#48) Fori23 válasza Gyuri27 (#45) üzenetére

Fori23
(őstag)

Az Intel az összes C2D Exxxx procira 65W-ot ad meg. Celerontól a Wolfiig, 1,6GHz-től 3,xGHz-ig, 512kB L2-től 6MB-ig, 45-től 65nm-ig, és stepingtől függetlenül.
Azt nehéz elképzelni, hogy mindet addig feszelik amíg 65W-ot nem kajál, inkább az a logikus, hogy a sorozat legéhesebb tagja van megadva (talán az E6850?)
A kicsi 45nm-esek olyan 30W körül fogyaszthatnak.

"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

(#49) radírfej válasza Gyuri27 (#47) üzenetére

radírfej
(senior tag)

nem kell ennyire komolyan venni -szerintem, bár nem akarok senkit sem lebeszélni semmiről - én elismerem, hogy az Intel odabaszott a C2D-vel, meg Ci7-tel is. meg hogy erősebb, kevesebbet fogyaszt, támogatottabb, és a drágább árával is lehengerlően versenyképes. gondolom ezzel senki nem akar vitatkozni.

de.

mindez csak akkor érdekel, ha éppen gépet rakok össze, és elgondolkodok az alternatívákon.

ha józanul gondolkodunk nem érdekel bennünket, hogy a hírben említett procik x4-esekből származó kétmagosok, vagy hogy az 5200-asok honnan butított Intelek. teljesítményt és árat nézünk, és akkor az új jövevények jó darabok! nem különben az intel E5XXX széria, és mondjuk egy "régebbi" brisbane 6000+...

ha meg nem józanul gondolkodunk, akkor mindegy. :)

(#50) VaniliásRönk válasza Fori23 (#48) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Persze, ezért vannak külön mobil CPU-k 30-35W TDP-vel. :))

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.