Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) .mf

.mf
(PH! addikt)

Az ötlet kiváló, az árcédula viszont borzasztó.

Ennek töredékéért 2 olcsó PCI-e vagy sima PCI kártyát lehet venni, amivel ugyanezt el lehet érni. Egy slottal több, de kb ötödéből megvan...

(#2) kagyula

kagyula
(fanatikus tag)

4db 30" azaz 4* 2560*1600-as felbontás, tehát mintha 5120*3200-as felbontást kezelne? Szép teljesítmény.

Legyen minden, sokszor.

(#3) juliabrilke

juliabrilke
(PH! kedvence)

Szép árcédulát biggyesztettek hozzá. :B

:C <-- Ez nem egy becsmérlő tapsolás.

(#4) v.tom

v.tom
(őstag)

Csak 30"-os monitorokat kezel? ;] Szerintem kicsit jobb választás lett volna a felbontást feltűntetni:)

EVE Online - No Mutants Allowed! - H0rr0r Vacui Alliance

(#5) Male válasza .mf (#1) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

DisplayPort kimenet?

A Normál VGA + egy régi PCI-os komboval ráadásul bajban vagy Vista alatt :(
(Legalábbis az enyém csak XP alatt megy így együtt.)

Mondjuk az ára aztán tényleg :W

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#6) BITBOYS

BITBOYS
(őstag)
LOGOUT blog

64 bites memóriakezelés :F

Ma hajnal 3 óra körül, egyszer csak becsengetett a szomszéd. Úgy meglepődtem, hogy majdnem kiejtettem a fúrót a kezemből.

(#7) Khaal

Khaal
(őstag)

Hasonló tudású 4 DVI-s Matrox kártya sem olcsóbb, sőt... Persze ettől függetlenül kicsit lehúzásnak érzem, vagy tényleg ennyire nehéz kivitelezni, hogy egyszerre tudjon kiszolgálni 4 kijelzőt egy vga?

Dell Latitude D420 / D430 -hoz keresek zif hdd kábelt (HJ178): http://t7.hu/tho-hj178

(#8) .mf válasza Male (#5) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Jó, az tényleg nem sok kártyán van; de akkor is, ötödéért megvan.
Úgy hallottam, hogy valami trükközéssel Vista alatt is működésre lehet bírni, csak már nem emlékszem, hol volt a leírás.

BITBOYS, Khaal: ez valójában két 8400GS egy kártyán, amik nincsenek SLI-be kötve, hanem egymástól függetlenül üzemelnek.

(#9) v.tom válasza BITBOYS (#6) üzenetére

v.tom
(őstag)

Ezeket a vga-kat olyan helyeken alkalmazzák, ahol nem szempont a sebesség.

EVE Online - No Mutants Allowed! - H0rr0r Vacui Alliance

(#10) lenox

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

Egy quadro arat ne geforcehoz viszonyitsatok... Termeszetesen ha csak 2 kimenet kell, vagy tobb slotod is van ra, nem ezt kell venni. Ellenben egy 1U vagy blade serverben, amiben egy hely van erre, pont ilyen kell, es az ara is megfelelo.

(#11) mv

mv
(fanatikus tag)

Tetszetős az a hűtőborda. :K

Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.

(#12) BITBOYS válasza v.tom (#9) üzenetére

BITBOYS
(őstag)
LOGOUT blog

Végül is oké, nem a sebesség a lényeg, de valamiért keveslem a 64 bites buszt.
Mindenesetre jó kis kártya.

.mf: Jah, így már érthető.

[ Szerkesztve ]

Ma hajnal 3 óra körül, egyszer csak becsengetett a szomszéd. Úgy meglepődtem, hogy majdnem kiejtettem a fúrót a kezemből.

(#13) Gábor vitéz válasza lenox (#10) üzenetére

Gábor vitéz
(fanatikus tag)

Nem kötekszem, de szerver gépre 4 monitor? Főleg blade szerverre ami 20-ad magával van a rackszekrényben? Talán ha az összesre jut egy moncsi...

Egy (vagy több) ilyen kártyát inkább biztonsági cégnél, ill. tv- vagy filmstudióban tudok elképzelni. De még tervezéshez is jó lehet.

Vagy még pl egész falat kitöltő kijelzőkhöz amik egy panelként működnek de a brutál nagy felbontás miatt szét van osztva több bemenetre a videojel.

Vetkőzz szépen Tündérke! A kívánság az kívánság!... (o)(o) XD

(#14) X Factor válasza lenox (#10) üzenetére

X Factor
(PH! addikt)

És láttál már rákötve 4db 30 colos monitort? És miért ne lehetne hozzá viszonyítani, más van rácímkézve, és azon kívűl h. nem 2 hanem 4 montirot kezel egyszerre attól még ez egy szar 8500gt 6*-os áron.

(L) Atiradeonika (L)

(#15) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Így is el lehet adni az olcsó GPU-t mocsok drágán... :W

.::www.megadanceradio.hu::.

(#16) blackrulz válasza X Factor (#14) üzenetére

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

azért egy őstag tudhatná hogy mi a difi a a két kategória között. pl szoftvertámogatásban, driverekben, stb. fizikailag szinte két 8500 gt, de sokkal többre képes annál a megfelelő driverekkel és szoftverekkel, amiket természetesen nem lehet másképp használni. és most könyörgök ne játékokra gondoljunk. tervezőprogramok, ésatöbbi ami Cudát használhat...

nomeg ahova kell a négy DP oda négy nagy monitor lesz, pl ipari folyamatirányítás, biztonságtechnikai fejállomás, stb, ott már nem oszt vagy szoroz ez az 500 dollár, ez a tétel a teljes rendszerhez képest vicc. nem átlagembernek készült az asztalra, ezt nem olyan nehéz belátni. ha átlag userként valaki beruháznak 4*30"-ba vagy csak 4*24"-ba az meg vegye meg, vagy keressen alternatívát az oprendszere alá...

[ Szerkesztve ]

Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

(#17) P00By válasza .mf (#1) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

:K

(#18) Balika911 válasza X Factor (#14) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Pontosabban 2 db. :) Azt mondjuk nem tudom, 8500GT-e, nem ismerem ezeket a kártyákat.

Tényleg drága, de biztos van, ahová jól jön az ilyen.

szerk.: Most látom, ezt már előttem is írták.

[ Szerkesztve ]

(#19) Raymond

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Esetleg aki elott nem lenne vilagos. Ez a kartya (ugyanugy mint a hasonlo Matrox-ok) a penzugyi piacra mennek elsosorban. Minel tobb grafikon, stock ticker, tablazat stb. fer el a mokus orra elott annal jobb. Az ara (egy open plan irodanyinak sem) nem jelent semmit ahoz kepest amit nyer/veszit masodpercek alatt.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#20) Male válasza .mf (#8) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, Logouton volt egy cikk ATI + nV együtt Vista alatt... de ott ha jól rémlik az nVidia csak fizikát számolt, lehet, hogy monitort nem hajtott volna meg.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#21) lenox válasza Gábor vitéz (#13) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

Ezek tul sokmindenre nem jok, leginkabb tablazatok, adatok megjelenitesere. Kell ilyen pl. webserverbe? Nyilvan nem. 200 brokercsavonak viszont jo. Raknal nekik geforce-okat? En biztos nem...

X Factor: mivel ez meg most jelenik meg, ezert ilyet nem lattam. 440-est viszont igen. Vegul is ha nagyon akarod, viszonyithatod a geforce-ok arahoz, csak semmi ertelme. Es nem, ez nem szar geforce, hanem quadro, hosszabb elettartammal es kisebb meghibasodasi arannyal. Teged ez nem erdekel, ok, ne vegyel ilyet. Ertem en, hogy te az otthoni sufnituningos pc piacon ezt a kartyat draganak talalod. Ugy latszik nem erted, hogy nem oda van szanva. A sajat piacan nincsenek ott a geforce-ok, igy azokkal osszevetni az arukat ertelmetlen.

(#22) kozyadam

kozyadam
(tag)

gyerekek az ilyen kártyákat nem Crysis2-re tervezték, de pl a Hoover gát vezérlőszobájában szép nagy kijelzők vannak és sokan is vannak, oda tökéletes lehet

a vezérlőterem képe

(#23) Metalfan

Metalfan
(senior tag)
LOGOUT blog

Akármennyire nem otthoni használatra let tervezve, hanem olyan helyre, ahol nem számít az árcetli, akkoris sokallom azt az 500 dollárt, amit kérnek ezért. Bár, valahogy be kell pótolják azt a nagy bevételkiesést, amit az ATi/AMD csinált nekik, szóval ha eddig is volt parasztvakítás, akkor ezután nagyobb lesz, mint egy atomvillanás :U Gratulálunk nVidia, csak így tovább! :W

"A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel." by Totalcar

(#24) Godefroy válasza v.tom (#9) üzenetére

Godefroy
(senior tag)

Én tegnap is láttam 2db 24" monitort 7300 asra kötve programozáshoz használni. (fontos volt a sok ablak megjelenítése)
A két monitor össz felbontása 3840x1200.
Így amikor leteszed a tálcára a 15 ablakot ami nyitva van, és újra felteszed, látszik ahogy kirajzolja őket :K

Tehát nem mondanám nem számít ezeknél a sebesség.

[ Szerkesztve ]

"A világ bármely hazugságát ki lehet rakni véges számú igaz állításból. "

(#25) kagyula válasza Metalfan (#23) üzenetére

kagyula
(fanatikus tag)

No no. Figy ez nem vakítás. Annyiért adják, amennyiért megveszik ezeket a pro kártyákat, és ez nem nV bug. Az Ati firepro és firestream kártyái is ennyibe kerülnek.
Az 500$ csak nekünk sok, van itt kártya akciósan 1420$-ért is: [link]

Legyen minden, sokszor.

(#26) lenox válasza Metalfan (#23) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

Sokallod? Ezek szerint sok hasonlot lattal/hasznaltal mar, es azok olcsobbak, de jobbak voltak? Nezd mar meg legyszi a versenytarsakat elobb, aztan raersz sokallani...

(#27) Raymond válasza Metalfan (#23) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"olyan helyre, ahol nem számít az árcetli, akkoris sokallom azt az 500 dollárt, amit kérnek ezért."

Azert mert nincs osszehasonlitasi alapod. Ez az osszeg olyan helyeken lenyegtelen. Egy konzultansnak siman fizetnek ennyit egy orara attol fuggoen mit csinal.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#28) Myers válasza Metalfan (#23) üzenetére

Myers
(senior tag)

Merthogy? Szerinted az Ati firestream és hasonló kártyái mennyibe kerülnek? Na ugye.

Jó lett volna az nV-be belekötni csak úgy megszokásból is, de ez most nem jött be.

http://www.muszaj.hu/

(#29) X Factor válasza blackrulz (#16) üzenetére

X Factor
(PH! addikt)

Nem tudom, nálunk anno adatrögzítő cégnél, 2 8800gtx volt. Mindkettőre fejlesztettek cuda-ban, műkődött. Egyiksem quadro volt.

Mellesleg mind az nvidia mind az ati/amd részéről lehúzásnak tartom h. fizikailag megegyező kártyát adnak ki, más néven, úgymond profeszionális felhasználásra horribilis összegért, mondván a nagy cégek úgyis megveszik mert nekik mind1 az ár. Meghibásodás /minőség , ati esetén ugyanúgy a tsmc-nél készül a firegl széria is, nem hiszem h. nagy eltérés lenne a gyártás technológiában...
Azt most nem tudom h. az épp aktuális quadro-k az ibm vagy a tsmc gyártja. Így ott ténylegsene lehet különbség ahogy vki írta.

Optimalizálás: ha vmit egy ilyen karira optimalizálnak, akkor ugyanúgy kéne futni 8500gt-n is mivel fizikailag a kettő teljesen ugyanaz, ha meg nem akkor meg megin a gyártók élnek vissza a hatalmukkal mert olyan drivert írnak h. az egyik kari mert máshova van szánva, ott jobban teljesítsen holott a másik is képes ugyanarrra de így jóval drágábban ellehet adni.

(L) Atiradeonika (L)

(#30) PH-User

PH-User
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem is jó azoknak, akiknek szánva van, de az ára még kicsit borsosnak ígérkezik. :U

Ha szeretnél az apróhirdetésedhez egy kicsit részletesebb leírást kreálni, akkor keress fel privátban és ha időm engedi segítek. Több információ = Több érdeklődő = Több vevő?! Szerintem egy próbát megér!

(#31) Nyugdíjas válasza Myers (#28) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Akartam a srácnak én is irni "valamit",de már a porban fekvő emberbe nem rúgok mégsem :DDD;]

Nade kell neki faxságot beszélni ;]

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#32) Kopi31415 válasza X Factor (#29) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ.

Gondolkozz már: kell egy driver otthonra DirectX-nek, meg játéknak, meg midnennek, illetve kell egy másik pro célokra, OpenGL alá, más feladatokra optimalizálva. A kettő nem ugyanaz. Ha megnézel egy Quadro kártyát, akkor azon a CAD programok lényegesen gyorsabban futnak, mint a megegyező sima kártyán, csrébe a game területen leszerepelnek, mert nem oda optimalizálják. Egyébként fizikailag a kártyák már nem egyeznek meg, sofquadrová nem tehető már egy sima Geforce. És régebben is a sima Gef, softquadro és quadro három eltérő teljesítményt adott pro területeken. Az, hogy CUDA megy a normál kártyákon is nem ugyanaz, mint a quadrokon. Teljesen eltérő lesz a sebességük.

Megbízhatóság kérdése: arra nem gondolsz, hogy quadronak válogatott GPU-kat használnak, nem a waferből csak úgy kiesőt?

Gondolkozz már mire használják, meg mimindent veszel meg egy ilyen kártyával, mielőtt ennyi marhaságot leírsz. :W :W :W

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#33) dying_star

dying_star
(őstag)
LOGOUT blog

Lehet hogy hülye kérdés, de ha CrossFire, vagy SLI rendszere van az embernek, tud hajtani 4 monitort, nem? Nekem csak egy szaros HD2600-am van, rajta 2 monitor, a 2 DVI-on. ha bepasszintok mellé még egy ilyen kártyát, annak a kimenetei is élhetnek, nem? Vagy csak a számolásba segíthet be? Mert az úgy jó nagy kibaszás lenne... Igaz, nem is lenne több hely az asztalon még két monitornak... :)

https://www.facebook.com/sansphoto - http://www.flickr.com/photos/sansphoto/

(#34) daa-raa válasza dying_star (#33) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

CF és SLi módban pl pont nem tudod használni az összes kimenetet... Simán 2-3 VGA-val igen. Csak esetleg a megjelenítőkön totál más színeket fogsz látni, függően a VGA-tól.

Si vis pacem, para bellum.

(#35) dying_star válasza daa-raa (#34) üzenetére

dying_star
(őstag)
LOGOUT blog

Szóval ha lesz még egy ugyanilyen kártyám, és még két ilyen monitorom, de tiltom a CrossFire-t, kihajthatom a 4 monyót?

https://www.facebook.com/sansphoto - http://www.flickr.com/photos/sansphoto/

(#36) kariad

kariad
(senior tag)

Ha nem egy olcsoság!!!!! :Y

Milyen játék megy el rajta!!!!! :DD

Eladó Hardware ---> http://www.kariad.mlap.hu/

(#37) lenox válasza daa-raa (#34) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

Mondjuk digitalis kimeneten tul sok kulonbseg veletlenul nemigen lehet.

(#38) Mystic

Mystic
(kvázi-tag)

Biztos jó kártya, bár nem átlagos usernek készült.

Az akasztott embert még az ág is húzza

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.