Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) aram01

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

50 g gyorsulásig? :F

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#2) wwhy

wwhy
(PH! addikt)

DVI nélkül?

Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

(#3) misirulez válasza aram01 (#1) üzenetére

misirulez
(senior tag)
LOGOUT blog

50geil gyorsulás. Nem tudtad? :W

(#4) ommagreg

ommagreg
(újonc)

"Beágyazott rendszer lévén az AMOS-5000 egyszerűen felszerelhető bármilyen sík felületre."
Akkor ezt a mondatot értelmezi nekem valaki? Melyikből jön a másik?
Nemértem... :F

[ Szerkesztve ]

(#5) MaUser válasza ommagreg (#4) üzenetére

MaUser
(őstag)

Ahh, nem igaz, hogy nem érted... Annyira lapos, hogy bármilyen felületbe beágyazódik. ;]

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#6) canniball válasza wwhy (#2) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Lowbudget kategóriában sajna nem alap a DVI.

Amúgy piaci rést találtam: jöhetne ilyen ház az atomos Intel lapokhoz, arra lenne csak kereslet... :))

Only the good die young... *** Újszerű ellipszis tréner eladó http://href.hu/x/feif

(#7) ngabor2

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ez a cucc nem a hétköznapi felhasználónak lett kitalálva: üzemi vezérlés (4 soros port), mindenféle köztéri terminál, és hasonlók. ott nem azok a fő szempontok, mint egy desktop gépnél.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#8) vPhis válasza aram01 (#1) üzenetére

vPhis
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

mi nem érthető ezen?

g ≅ 9.8 m/s^2 nagyon lekerekítve eme bolygón. amúgy ahhoz képest hogy gravitációs állandó, mindenhol más. na de az már nagyon nagyon kis eltéréssel más.

[ Szerkesztve ]

(#9) .mf

.mf
(PH! addikt)

A második képen látható lap egy daughterboard, vagy a fonákján van a cpu és chipset, vagy valami nagyon spéci, eddig még be nem jelentett SoC? :F

(#10) nyunyu válasza canniball (#6) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Amúgy piaci rést találtam: jöhetne ilyen ház az atomos Intel lapokhoz, arra lenne csak kereslet... :))

Eloszor csinaljak meg, hogy ne dogoljon be az atomos lap 12 honapon belul, aztan lehet szorakozni vizallo alu burkolattal, ami egyben passziv hutes is.
Addig nincs ertelme.

Meseltem mar azt az esetet, amikor fonokom felfurta a bemutatotermunk falara a szakacs monitornak szant erintokepernyos ipari cuccot? (szakacs leokezhatja, hogy elkeszult a kaja, lehet felszolgalni...)
Nem volt keznel olyan tipli, amihez furta a lyukat, csak rovidebb+vekonyabb. :W
A sebaj, jo lesz az oda, nem olyan nehez a 15" gep cimszoval megiscsak felakasztotta.

Aha, 1 het mulva baromira nagy robaj, gep kihuzta a tipliket, igy fejmagassagbol pofara.
Mindenki rohan oda, hogy mi tortent, porfelho eloszlik, nezzuk, gep egyben, kijelzo meg sem repedt, egyedul a tapit helyen tarto kereten van par kisebb karc.
Hiaba, 2mm vastag ontott alu burkolat megmutatta, mit tud :DDD

(Aztan lokott fonokom megint visszaakasztotta a rovid tiplivel, de szerencsere azt is tulelte, masodik pofaraeses utan kapott csak rendes tiplit.)

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#11) nyunyu válasza .mf (#9) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

A második képen látható lap egy daughterboard, vagy a fonákján van a cpu és chipset, vagy valami nagyon spéci, eddig még be nem jelentett SoC?

Nem olyan, mint a szokasos alaplapok, ahol egyik oldalon vannak az alkatreszek, masik meg a forrasztasi oldal, hanem a jobb helykihasznalas erdekeben mindket oldal feluletszerelt.

Miniatur ipari cuccoknal megszokott, hogy az egyik oldalon van a chipset+proci, masikon meg a memoria meg CF foglalat.

[ Szerkesztve ]

(#12) canniball válasza nyunyu (#10) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Vízállóság desktop fronton szvsz nem gyakori elvárás, passzivitásra viszont van/lenne kereslet.

Érdekes mókus lehet a főnököd, egy párszáz forintos kampó kedvéért kockáztatni a gépet...

Only the good die young... *** Újszerű ellipszis tréner eladó http://href.hu/x/feif

(#13) Szanya válasza canniball (#12) üzenetére

Szanya
(tag)

A főnök jól gondolkodott. A tipli volt a rossz. :-)

''Szanya csak egy van.''

(#14) nyunyu válasza canniball (#12) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Érdekes mókus lehet a főnököd, egy párszáz forintos kampó kedvéért kockáztatni a gépet...

Nem ez volt az utolso ilyen huzasa.

Mostani projekthez pl. 5 hetig konyorogtem, hogy kuldjunk ki a fejlesztoknek egy uj fiskalis modult, mivel a 4 evvel ezelotti penztargep rendszerunke ugyan hasonloan mukodik, de az ujabb modul tobbet tud, van par combosabb kovetelmeny, amit a fejlesztoknel levo regin egyaltalan nem lehet tesztelni.
A nem, az 100k-ba kerulne.

Mult heten vegre belatta, hogy igy nem lehet fejleszteni.
Koltsegcsokkentes erdekeben kidolgoztam, hogyan lehet a modult osszeepiteni az elozohoz hasznalt totalmas nyomtatoval, hogy ne kelljen +1 uj nyomtatot kikuldeni melle. (+100k lenne a szazon felul.)

Csomagolom el az elektronikat a nyomtato feneket alkoto femlemezzel egyutt (arra van gyarilag csavarozva...), antistatik zacsi, buborekos zacsi, kartondoboz.

A, fonokom szerint nem lesz ez igy jo, belekotnek a kinti vamosok, ha rontgennel atvilagitjak a csomagot, szereljem le a fem burkolatot, anelkul csomagoljam.

Szerdan vegre elvitte az UPS a csomagot, erre ma kerget a kulfoldi kollega, hogy megkapta, de kerdezi az en tesztpeldanyomon is hianyzik a mikrokontroller ket laba? :Y

Ugy nez ki, kuldhetunk ujat. :O
Minimum egy, de inkabb masfel het.

Jovo het vegere persze keszen kene lennie a projektnek, ha iden szeretnenk penztargep engedelyt.
Fonokom januarra mar eladott 3 rendszert, engedely nelkul azonban nem uzemelhetoek be. :W

Ezek utan komolyan elgondolkodtam, hogy vajon megeri-e nekem a szopast ez az idiota projekt, ne alljak-e inkabb fel, hogy oldjak meg nelkulem. (ha tudjak :DDD)
Elegem van.

(#15) aram01 válasza misirulez (#3) üzenetére

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

vicces vagy ;]

vPhis:azt vágom mi a gyorsuéás de mi értelme 50g-ig?

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#16) vPhis válasza aram01 (#15) üzenetére

vPhis
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

ha teljesen véletlenül vmi brutál ágyúból kilőnék még mindig ép marad :F

[ Szerkesztve ]

(#17) ngabor2 válasza aram01 (#15) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ahogy a cikkben is írják: rázkódás ellen.

amúgy arra kíváncsi lennék, hogy a hőt hogy vezetik ki az oldalára. hőcsővel?

(#18) nyunyu válasza ngabor2 (#17) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

amúgy arra kíváncsi lennék, hogy a hőt hogy vezetik ki az oldalára. hőcsővel?

Ne bonyolitsuk.

Ipari cuccainkban ugy van megoldva, hogy van egy tomor alutomb, ami lefedi a procit+chipsetet, mindket oldalan hovezeto ragogumi, aztan igy van nekinyomva a femhaznak.

(#20) .mf válasza aram01 (#15) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Ne feledd, hogy az nem csak gyorsulás, hanem lassulás is lehet -- pl. leesésnél mekkora erőhatást bír ki. Esésnél az 50g már nem is olyan sok...

(#21) nyunyu válasza .mf (#20) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Esésnél az 50g már nem is olyan sok...

Ha a fejed lassulna 50G-vel, nem biztos, hogy tulelned.

(#22) nyunyu válasza nyunyu (#18) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Ipari cuccainkban ugy van megoldva, hogy van egy tomor alutomb, ami lefedi a procit+chipsetet, mindket oldalan hovezeto ragogumi, aztan igy van nekinyomva a femhaznak.

Valahogy igy:

[ Szerkesztve ]

(#23) Ste válasza nyunyu (#22) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

és itt hol a proci-csipszet? :)

True Success is Blonde

(#24) nyunyu válasza Ste (#23) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

#11-et olvastad? :DDD

(#25) nyunyu válasza nyunyu (#14) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Szerdan vegre elvitte az UPS a csomagot, erre ma kerget a kulfoldi kollega, hogy megkapta, de kerdezi az en tesztpeldanyomon is hianyzik a mikrokontroller ket laba? :Y

Semmi komoly, csak a repulon elengedett a gyari olommentes forrasztas.
Szerencsere kint hardverfejlesztok is vannak, igy pikk-pakk visszaforrasztottak a lifego SMD cuccot.

(#26) ngabor2 válasza nyunyu (#22) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ja... így se rossz :D itt nem lényeg, hogy könnyű legyen.

(#27) Ste válasza nyunyu (#24) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Persze, csak arra gondoltam, hogy olyan képet szemléletesebb lett volna belinkelni, amiről éppen szó van. Nem pedig a túloldalt

True Success is Blonde

(#28) nyunyu válasza Ste (#27) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Olyan kepet nem talaltam, csak ezert meg nem robbantok szet egy osszerakott ipariPCt, gyarilag centire kiszamolt kabelek miatt szopas visszaepiteni az alaplapot a helyere. (monitor talpaban van...)

Plane, hogy a ceges fenykepezogep eltunt, telefonom meg ritka gyatra kepeket produkal.

[ Szerkesztve ]

(#29) canniball válasza nyunyu (#14) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Annyit panaszkodsz, nem gondolkodtál még azon hogy felmondasz, kiváltod a vállalkozóit és szakmai tanácsadás/karbantartás címén több helyről is szeded a nagy lóvét? :D

(#22)
Új képbeszúrási technika? Nem rossz! :)

(#27) Ste!
Travla C310 ház:
Klatty!

A nyunyu által említett "rágógumi":
Klatty!

Tegnap láttam egy szemléltetőbb képet de most sehogy sem találom...

[ Szerkesztve ]

(#30) nyunyu válasza canniball (#29) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Annyit panaszkodsz, nem gondolkodtál még azon hogy felmondasz, kiváltod a vállalkozóit és szakmai tanácsadás/karbantartás címén több helyről is szeded a nagy lóvét? :D

Ahhoz kialakult ugyfelkor+jo beszeloke+auto kene, azokkal meg nem rendelkezem. Vegtelen turelmemet meg alaposan leepitettek a hulye ugyfelek+fonokom.
Amugy is jobban szeretek ulni egy irodaban, aztan elmeletibb, fejleszteses kerdesekkel foglalkozni, esetleg uj hardver idomitasa, hogy ugy menjen, ahogyan en szeretnem.

Új képbeszúrási technika? Nem rossz! :)

Kattinthato kepre gondolsz?
Az meg mindig manualisan megy (link kodjaba agyazom a kep kodjat), itt meg nem tart a forummotor ;]
(Latom, csak sikerult osszekattognod :DDD )

Ami valtozott tegnaprol mara, hogy most mar scrollbar is van, ha kilog oldalra a kep, eddig szimplan csak a bal oldala jelent meg.
(Hopp, most nezem csak, tegnap Panther altal betateszteltetett uj funkciok is megjelentek a hozzaszolas ablakban, eddig mintha csak 2x5 kod gomb lett volna, most 2x7. Nekem mindegy, eddig sem hasznaltam oket. :)) )

[ Szerkesztve ]

(#31) canniball válasza nyunyu (#30) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"Ahhoz kialakult ugyfelkor+jo beszeloke+auto kene, azokkal meg nem rendelkezem."
No igen, megint ott tartunk hogy itthon csak az érvényesül aki tudja járatni a száját meg van lóvéja...

"Kattinthato kepre gondolsz?"
Nem, azt hittem felfedezted a spanyol viaszt: ha kódba ágyazzuk az egyébként ki nem férő képet akkor lehet görgetni...erre nem kiderül hogy Pantheré az érdem... :D

"Latom, csak sikerult osszekattognod :DDD"
Hja, van úgy az ember hogy hátulról áll neki...meg akkor ugye lehet kezdeni elölről... ;]

"...betateszteltetett uj funkciok is megjelentek..."
Most hogy mondod... Csak annyi tűnt fel hogy valami nem olyan mint eddig, azt hittem FF sz@r@kodik... De mi az a Monospace meg a Konvertálatlan.
Mod. Előbbit már tudom (de miért jó ez nekünk?), utóbbira még mindig nem sikerült rájönnöm...

[ Szerkesztve ]

(#32) nyunyu válasza nyunyu (#28) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Olyan kepet nem talaltam, csak ezert meg nem robbantok szet egy osszerakott ipariPCt, gyarilag centire kiszamolt kabelek miatt szopas visszaepiteni az alaplapot a helyere. (monitor talpaban van...)

Ma talaltam egyet szetrobbantva az irodaban, ugyan nem a mi altalunk eloszeretettel hasznalt talpas kivitel, hanem nagyobb, falraakaszthato modell.

Sorry, telefon volt csak keznel, meg sosem sikerult bemozdulasmentes kepet csinalni vele.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.