Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) osztraksajt

osztraksajt
(senior tag)

Korrekt cucc, nagyjából 1 árban van a médialejátszókkal, viszont előbb utóbb ha rendesen hozzácsiszolják az androidot simán űberelni fogja. Mondjuk az akadásmentes MKV lejátszás azért alap elvárás, azért én jobban összevonom a szemöldököm mint a cikkíró. A 24p támogatásról is szívesen olvastam volna, ha már médialejátszó.

Gondolom rohamosan érkenek majd a komolyabb chipsetekkel szerelt változatok. Elvégre ez egy telefon kijelző, akksi, GSM modul nélkül, tehát árban még van mozgástér.

Lassan a smart BD lejátszók is leérnek ide, a márkás (pl LG) app támogatott médialejátszók pedig már most is ennyibe kerülnek.

(#2) uki

uki
(lelkes újonc)

Érdekes lenne ha mondjuk az androidos telóval össze lehetne kötni és azt gyakorlatilag távirányítóként használni. A kijelzőn lehetne akár egerezni is, vagy feldobhatna egy fullos klaviatúrát is. A teló inkább kéznél van, mint a külön billentyű, illetve azt már úgyis megvetted.

'And I want to conquer the world, Give all the idiots a brand new religion'

(#3) rudi válasza uki (#2) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Kellően nyitott az Android és alatta az ARM platform ahhoz, hogy akár akármit meg lehessen valósítani vele. Az USB, Wi-Fi, Buletooth, infra kezeléssel és appokkal elég nagy szabadságot kapnak nem csak a nagy gyártók, hanem a magán fejlesztők is.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#4) Duliee

Duliee
(őstag)
LOGOUT blog

Az az egér almán nevelkedett, viszont egy ilyen billentyűzet nekem jó lenne notebookhoz, hogy ne azt kalapáljam szét, de tudjam hordozni? Esetleg külön megvásárolható ez a billentyűzet?

Eladó: E8400 BOX |Gyári intel i5/i7 rézmagos hűtő /1155/ <> Hirdetéseim: http://tinyurl.com/cspez8d

(#5) Champipi

Champipi
(fanatikus tag)

Ezzel még várni kell egy kicsit, amíg jobban kiforrnak az Androidos médialejátszók sztem

(#6) lujó55

lujó55
(őstag)

Egy ilyen feketében milyen jól nézne ki!
Ügyes cucc :R

Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

(#7) elefant válasza Duliee (#4) üzenetére

elefant
(HÁZIGAZDA)

megvásárolható külön. kábé tízezerbe kerül

(#8) obga

obga
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nekem tetszik ez a kütyü, az különösen szimpatikus, hogy androidos :)
Az nem derült ki számomra, ha van LAN csatlakozója és rádugok egy USB-s külső vinyót, akkor azt hálózaton keresztül el tudom érni?
Ha igen, akkor ez a cucc instant get nálam :))

Sose lőj orkra, ha goblint kerget...

(#9) arty válasza elefant (#7) üzenetére

arty
(senior tag)

oké, de hol?! :)

(#10) kolosanyi

kolosanyi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszi a tesztet, szerintem baromi jó cucc. Aki kicsit otthon van a droid világában, az elég rendesen fel tudja turbózni a kicsikét. Egyébként milyen a proci, ARMv7 ugye? (Mondjuk a 256 MB RAM kicsit kevés, de végülis elég lehet ha okosan gazdálkodik az ember.)

A lepényhal megy előre, a remény hal meg utoljára.

(#11) uki válasza rudi (#3) üzenetére

uki
(lelkes újonc)

...és milyen jó lett volna ha már ezt a gyártó meglépi. :-) Nálam sokat dobna ez a fícsör, hogy lecseréljem a WD TV-m.

'And I want to conquer the world, Give all the idiots a brand new religion'

(#12) Peti66

Peti66
(senior tag)

Tényleg jófajta :) Én is már napok óta figyelem eme apró jószágokat :K
Na,de ezt azért még megvárnám :K [link] Raspberry Pi
Quake 3-at lazán viszi :Y :C

[ Szerkesztve ]

Pedig a kábelkötegben a részecskék komoly szimbiózisban élnek a vájtfülűekkel, nem tudtad?

(#13) TayRol válasza arty (#9) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

ha a cikket vegigolvastad akkor kaptal ra valaszt.

Suzuki - Way of Life

(#14) kelzsoca válasza osztraksajt (#1) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Gondolom rohamosan érkenek majd a komolyabb chipsetekkel szerelt változatok.

Ez a kis masina csak a belépő szintet képviseli :)

Van már komolyabb a piacon, ami kapható is, keress rá mondjuk Google-ben a Ferzon DroidTV kifejezésre.

[ Szerkesztve ]

A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!

(#15) micimacko

micimacko
(tag)

Sajnos a ts és mkv hibátlan lejátszása nálam alapvető funkciónak számít, így lehet a többiben hibátlan. Nekem nem kellene. Majd ha eljutnak odáig, hogy egy kicsit erősebb vasat tesznek alá, és megjelennek a gyártók egyedi fejlesztésű felülettel, akkor lesznek igazán ütős eszközök. Remélem, hogy a médialejátszókat gyártó vállalatok is hamarosan megjelennek olyan saját menüvel, ahol az elsődleges funkció a médialejátszás, és a főmenüből érhetőek el a "netes szolgáltatások" menü.

Mert a szörnyek nem élnek boldogan, míg meg nem halnak

(#16) osztraksajt válasza kelzsoca (#14) üzenetére

osztraksajt
(senior tag)

Tudom hogy szédületes tempóban terjednek és fejlődnek, én a hazai piacon való elérhetőségre gondoltam. :R

Rákerestem, nem szóltam. :B

ebayen szoktam is nézegetni aktívan.

[ Szerkesztve ]

(#17) kelzsoca válasza osztraksajt (#16) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Mondjuk én is arra gondoltam: katt

mod: látom közben megtaláltad :)

[ Szerkesztve ]

A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!

(#18) elefant válasza arty (#9) üzenetére

elefant
(HÁZIGAZDA)

Az Infopatika árul ilyet

(#19) TayRol válasza kelzsoca (#17) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

ez teljesen rendben van. lassan kepes kivaltani akar a htpc-t is.

Suzuki - Way of Life

(#20) Petya25

Petya25
(őstag)

Hát ennyit tuti nem ér, ha a csomagban eleve lenne wifi és rádiós egér+bill, akkor talán. Ha nem eszi meg az összes MKV-t már az is majdnem biztos bukó.

Bármilyen végtelen ciklus lefut egész gyorsan, csak egy jó gép kell hozzá... Senna/Button - McRae/Loeb - Rossi - Favre/GB - PhilTaylor - SteveDavis

(#21) kolosanyi válasza kelzsoca (#17) üzenetére

kolosanyi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az a hardver már elég erős a hádévideóhoz is. Tetszetős. :)

(#22) GIJoe

GIJoe
(fanatikus tag)

Nem rossz, bár ha visszautalok a PH egyik előző cikkére akkor, nem olcsó...

(#23) janos1988

janos1988
(őstag)

Write only.

- Market-et lehet rá rakni és egyéb alkalmazásokat telepíteni?
- 1080p hogy ízlik neki?

[ Szerkesztve ]

A Windows 7 és 8 közötti különbség a Linux "nyelvén": 3.2.10 -> 3.2.11

(#24) havasa

havasa
(senior tag)

Ha ennyi pénzért vinné az MKV-t is normálisan,akkor cserélném az OPlay-t, de ez így nem sokat ér. :U

(#25) Jack@l

Jack@l
(senior tag)

Telejesen kizátnak tatrtom, hogy 800mhz-el egy VC1-es filmet elvinne, de még egy combosabb MKV-t se szerintem. Ez igy ebben a formában egy hypeolt játékszernek jó, távirányítóval, de mint mindig a rendesen használható cuccot majd egy jó év múlva fogják kiadni. (de a tendencia tetszi, csak nem versenyképes árban a mostnai erősebb médialejátszókkal, angry birds ide vagy oda)

(#26) kolosanyi válasza Jack@l (#25) üzenetére

kolosanyi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem a MHz a lényeg, pontos specifikáiációt meg nem tudni. Egy 800-as Cortex A9 egy Mali400 GPU-val viszi a HD tartalmakat. Persze le kell hozzá tölteni a megfelelő lejátszót. Ezt nem tudom pontosan, hogy milyen hardver, de sanszos, hogy valami hasonló az általam emlegetetthez. Ja és az LG Optimusom a szutyok ARMv6-os Qualcomm MSM7227-tel vitte a full komvertálatlan videókat 600 MHz-en. (.avi-t próbáltam meg még nem tudom, hogy mit)

(#27) z0d1AK

z0d1AK
(VIP)
LOGOUT blog

Nálam egy másik típus van teszten, kicsit komolyabb. Nekem tetszik, bár valóban nagyon első készülékek már. :)

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |

(#28) elefant válasza Jack@l (#25) üzenetére

elefant
(HÁZIGAZDA)

pedig elviszi

(#29) Jack@l válasza elefant (#28) üzenetére

Jack@l
(senior tag)

"A 3,8 Mbps bitrátájú MKV csak néha döccent meg, de nem volt túl vészes a dolog."
Nem te irtad a cikkben? :)
A VC1-es filmek (Blu-ray) 25-30 Mbit/s-el vannak kódolva, oda már kell a kraft is.
(de én is remélem hogy nemsokára vinni fogják, vagy viszik már most is)

(#30) M@trixfan

M@trixfan
(őstag)

Alakulnak ezek is, de a GUI-val nagyon kellene kezdeni valamit. Egy nagy plazmán vagy vetítőn elég ocsmányul néz ki. Egy teljesértékű XBMC port Android-ra nagyon sokat jelentene.

twitter: MatrixfanLive

(#31) bLaCkDoGoNe válasza Jack@l (#29) üzenetére

bLaCkDoGoNe
(PH! addikt)

Úgy látom szelektíven olvasol: "A többivel viszont semmi, de tényleg semmi probléma nem akadt." Hogy segítsek, a "többi" az alábbiakat takarja a linkelt táblázat szerint:
- DivX@1.5Mbps.avi
- Xvid_720p@3.7Mbps.avi
- BDAV_1080p@8Mbps.m2ts
- x264_1080p@9.7Mbps.mkv
- Quicktime_720p@14Mbps.mov
- Quicktime_1080p@10Mbps.mov
- VC-1_1080p@8Mbps.wmv

flickr.com/blackdogone [+] XBL: bldone [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

(#32) DemonDani

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

fogyasztást csak én nem találom vagy valóban nem lett lemérve? :B

asd fgh jkl éáű

(#33) Jack@l válasza bLaCkDoGoNe (#31) üzenetére

Jack@l
(senior tag)

Bocs hogy magamba kötöttem , nem néztem meg a táblázatot, gyorsan olvastam, de a feltevés még mindig áll...

(#34) szuper-t

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

Az MKV néha bedöccenése kicsit aggaszt, mivel nem futott alatta semmi, gondolom én, nagyon tetszik remélem lassan kiforr és reggelente találkozhatok vele a tv-m alatt ;]

(#35) Tomix24

Tomix24
(őstag)

Elég harmatos , sőt kalap k*** :(((

(#36) siti válasza szuper-t (#34) üzenetére

siti
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

a TVnk le tud játszani sima divxet. egy jobb kódolás már bedöcög. mkv meg felejtős, nem is ismeri fel. Pedig amikor megvettük, mindent lejátszott. most itt vannak azok a kütyük, amiken lehet tvn netezni, játszani, filmet nézni, de már kevés a ma elérhető alap dolgokhoz...

minden rendes embernek van otthon voodoo

(#37) modd3r

modd3r
(senior tag)

Nagyon jó írás, pont egy ilyen kütyü vásárlásán gondolkozom.
Köszi!

Nokia Lumia 710 - We love Windows Phone

(#38) Hunter2

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ilyet hol lehet venni és mennyibe fáj?: [link]

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2

(#39) TayRol válasza Hunter2 (#38) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

esetleg itt.

[ Szerkesztve ]

Suzuki - Way of Life

(#40) szuper-t válasza TayRol (#39) üzenetére

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

Háát meggondolnám 2x is:D

(#41) Gusztáv

Gusztáv
(senior tag)
LOGOUT blog

Lehet már kapni kicsit drágábbért több hasonló modellt, van amiben Cortex A9 van Mali 300-400-al. Sőt létezik már olyan is, amibe lehet hdd-t rakni, meg ami fogja a DVB-T-t is.

Ezen a koax bemenetnek mi szerepe van, arról nem írtatok semmit. Még egy kérdés lenne, a böngésző milyen felbontásban fut (van androidos tabletem, amin van hdmi, meg tudja 1080p-t videó lejátszáskor, de a böngésző csak 800x480 hajlandó futi :( ).

Ha csinálnának Androidra egy XBMC port-ot, kb az összes sima médialejátszó mehetne a kukába.

Laci

(#42) Vladi válasza osztraksajt (#1) üzenetére

Vladi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Így van, a hd lejátszás nagy érvágás. Egy ilyen kacatra miért nem forrasztanak még egy chrystalHD chipet? :F

Adnák 20-30K-ért nem kéne más htpc. Jóvan Vladi keljé má fel!!! :O :DDD

(#43) sti10p

sti10p
(senior tag)

Úgy 15000-et megér...

XY

(#44) z0d1AK válasza sti10p (#43) üzenetére

z0d1AK
(VIP)
LOGOUT blog

Majd lesz ennyiért is. Ez a legelső generáció. Egy éve még tablet sem volt itthon 50 ezer alatt, most meg már fele ennyi a hazai forgalmazású legolcsóbb készülék...

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |

(#45) Hunter2 válasza TayRol (#39) üzenetére

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

billentyűzetet ami a cikkben van? :U

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2

(#46) TayRol válasza Hunter2 (#45) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

igen, pontosan.

Suzuki - Way of Life

(#47) vatomi

vatomi
(fanatikus tag)

Hyundai Mbox L110 - csak én látok itt hasonlóságot? :)

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=vatomi

(#48) Lenry

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

aszongya: Input the serial number!
:C :DDD

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#49) szuper-t válasza vatomi (#47) üzenetére

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

Szok ócó nem akajunk mászik gyátószor szar izé:D Jó az:) De egy koax bemenet jól jönne rá ;]

(#50) vatomi válasza szuper-t (#49) üzenetére

vatomi
(fanatikus tag)

Csak az a különbség, hogy az én occó nemandroidos Hunyadi típusú lejátszóm elindította azt a videót, amihez a robotos hozzá sem szagolt. :D S persze nem akad az mkv sem... Tehát itt egyelőre afféle visszalépés történt a doboz belsejét tekintve :DDD

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=vatomi

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.