Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) yakuza.tora

yakuza.tora
(PH! addikt)

Mindjárt itt lesz az. :D
Arra azért kíváncsi lennék, hogy milyen csomagokban fog érkezni? :U

Alléz Olympique de Marseille!

(#2) pmheros válasza yakuza.tora (#1) üzenetére

pmheros
(senior tag)

én meg arra, hogy milyen késleltetéseket fog alkalmazni

hideg pizza, meleg sör

(#3) djculture

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A ddr3 as ára is minimum 2 év alatt lett megfizethető úgyhogy nem fenyeget a gyors elterjedése a ddr4-nek se.Ráadásul gondolom az lesz mint a hármasnál mikor bejött hogy egy fikarcnyit se volt gyorsabb az aktuális lapkakészletek használatával.

[ Szerkesztve ]

Mennyi memória van a gépedben? Szavazz te is a logout bejegyzésemben.:) Köszönöm.

(#4) errorcode06 válasza djculture (#3) üzenetére

errorcode06
(fanatikus tag)

Ámen :)

Pont most akarok venni fater gépébe 4giga ddr3-mat.
Ahhoz képest hogy tavaly ilyenkor még 30volt, most 10-12-ért vesztegetik...

Aki felvesz Diablo partnerlistára, írja oda hogy PH-ról, máskülönben nem igazolom vissza!

(#5) djculture válasza errorcode06 (#4) üzenetére

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

2007 be meg volt vagy 70-80 ezer,tavaly lett normális bárki számára elérhető ára igazából.Azóta meg szerencsére még esett,mert túltermelés volt és még mindig inkább a kettest vitték a boltból.

Mennyi memória van a gépedben? Szavazz te is a logout bejegyzésemben.:) Köszönöm.

(#6) EkSYS

EkSYS
(senior tag)

és majd jön a ddr5 - dddr6, dddddddrrrrr7 stb. :)
még jó hogy nem olyan sűrűn váltanak foglalatot/slot-ot mint a prociknál :))

http://picasaweb.google.com/ekieki77

(#7) kenwood3

kenwood3
(PH! addikt)

Hát én még a ddr3-ra sem váltottam, de lehet mire gépet cserélek 1ből ddr 4-es gépem lesz :DDD

(#8) shteer

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

welcome

ha eljön az ideje, meglépjük úgyis :)

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#9) Gude

Gude
(senior tag)

Mire aktuális lesz a gépem cseréje,talán megfizethető lesz a ddr4 ;)

"Nos, ami engem illet, én optimista vagyok - semmi értelme sincs annak, hogy más legyek."(Winston CHURCHILL)

(#10) brian1987

brian1987
(kvázi-tag)

Szép és jó, de milyen proci kell majd hogy kezelje a ddr4-et?
Mert eddig önmagában nem sokat kezdhetnénk vele. :Y

Csak ESTE vagyok elérhető. :)

(#11) radi8tor1 válasza pmheros (#2) üzenetére

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Én meg arra, hogy mi értelme van.

TRON addict

(#12) ABee

ABee
(tag)

Arról nincs hír véletlenül hogy DDR3 téren várható-e valami fejlődés? Kicsit ciki hogy kb. a 2400mhz-s ramok is csak tuningolt 1333mhz-s modulok.

"I wouldn't want you guys to take all the credits", "I'm late to the party but the girls are coming home with me" and "that was for Cortez"

(#13) _Volkovy_

_Volkovy_
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

1066-ról 1600-ra húzva a ddr3-aimat, nulla gyorsulás érezhető.
Biztos nagyon hasznos lesz a ddr4 is. Benchmarkokban.

(#14) Angel1981 válasza yakuza.tora (#1) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Emlékeimben az él, hogy a DDR4-et kezelő procik egycsatornásak lesznek - majd meglátjuk.

(#15) UnSkilleD válasza _Volkovy_ (#13) üzenetére

UnSkilleD
(tag)

integrált gpuknál fontos és mint tudjuk manapság egyre több ilyen fog érkezni

(#16) vinibali válasza _Volkovy_ (#13) üzenetére

vinibali
(senior tag)
LOGOUT blog

na azért ez biztos nem így van :)) én akármikor játszottam a memóriákkal és mérhető és látványosabb(+10%+) külömbséget tapasztaltam, jóténykony hatással volt a rendszer gyorsaságára :R

BIOS ÍRÁS ÉS TÁPEGYSÉGEK!

(#17) Milka 78

Milka 78
(őstag)

Biztos baromi fontos lehet...de a még ki sem jött Bull procik is az 1866Mhz ddr3-asokat támogatják.Hol van még a ddr4-et támogató proci...

--Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!--

(#18) .mf válasza radi8tor1 (#11) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Abba az irányba megyünk x86 vonal alsóbb és középső szegmenseiben is, hogy egy chipre integrálódik egyre több rendszer, s ugyan a CPU már eddig is elvolt, de a GPU elég sávszél-éhes, s mivel a memóriacsatornák száma, busz-szélesség nem nő (ezt amúgy én sem értem, hogy miért nem lépik továbbra sem meg), ezért a kiszolgálására az órajelet kell növelni.

(#19) wednesday válasza Milka 78 (#17) üzenetére

wednesday
(őstag)

Ezt most úgy írod, mintha már a boltban lehetne kapni DDR4-es memóriákat. 2012 közepén indul egyáltalán a termelés. Még a specifikációk sincsenek lezárva.

(#20) radi8tor1 válasza .mf (#18) üzenetére

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Én nagyon nem vagyok oda az integrált GPU-ért. Netezni és irodai munkára jó, de ahhoz nem is kell DDR4.

TRON addict

(#21) DraXoN válasza .mf (#18) üzenetére

DraXoN
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Egyszerű a válasz, hogy miért nem lépik meg, mert nem éri meg. Baromi drága, már a 3csatorna is, nem hogy az annál több...

Egyébként még ddr3mas gépem sincs, mind ddr2vel nyüzsög :DDD (laptopomhoz még két éve vettem 2x2GB DDR2őt 9ezerért használtan :) ... akkor voltak mélyben a memóriaárak, kár, hogy asztalit akkor nem bővítettem, az azóta is csak 2x1GB.. és csak két foglalat van benne...)

#20 radi8tor1:
A llanoban és utódaiban levő GPU már más kategória, és főleg az utódait igen valószínű, hogy a memória-sávszélesség nagyon megfoghatja majd, így kellenek majd nekik a gyors ramok. (igaz, a llano még "csak" ddr3mas lesz, bár eszi majd a gyorsabb típusokat is hivatalosan is)

[ Szerkesztve ]

The human head cannot turn 360 degrees.; Google helyett: http://www.bluu.hu/ ; http://gabu4.mybrute.com/ ; Eladó, vihető holmijaim: http://gabu.aninet.eu/category/bazar/

(#22) Ren Hoek válasza _Volkovy_ (#13) üzenetére

Ren Hoek
(őstag)

Totál egyetértek... Semmi haszna nincs gyakorlatilag. Így is elég gyors DDR3.
Az 1600-as CL9 1.5V-hez képest nem tudom mit tudna felmutatni filmvágás, vagy játék terén.. Szerintem annyira minimális pár %-ot, hogy egy forintot nem ér meg a cseréje. (Arról beszélve, hogy menne vele a lap, proci is...) Max új gépekbe.

[ Szerkesztve ]

Nem írom alá!

(#23) Hokoyumi

Hokoyumi
(kvázi-tag)

amint kapható lesz a ddr4 az intel tol hozzá procit is
az amd megvárja míg elfogadható árban lesznek és jön majd az am4-es foglalat
legalábbis az eddigi stratégiákból ez valószínűsíthető...

engem az érdekelne, hogyha már a gpu beköltözött a cpu-ba akkor a memóriavezérlő mért nem költözik vele...
aztán gddr5-ös memória az alaplapra 4csatornán effektív 5ghz-en elketyegne a cucc:)
lenne memória sávszélesség bőséggel
és ott már érzékelhető lenne a gyorsuáls is
a technikai akadályát /anyagi oldalát persze nem ismerem... de gondolom össze lehetne rakni

8 bulldózer mag, 800sp meg gddr5-ös ramkezelés 4*2gb és már játékokhoz sem kell hagyományos vga kártya :D

Amit nem tudsz nem fájl, ilyen a szájber tér. | "Jó lenne még a homokozóba ríni a dömperé"

(#24) Ł-IceRocK-Ł

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A vállalat tervei alapján a DDR4-es memóriák tömeggyártása 2012 közepén kezdődhet meg, azaz egyhamar nem búcsúzunk a DDR3-as termékektől.

Nem baj az, ez is bőven jó még egy darabig. Mármint a ddr3.
Kisebb üzemfeszültség, nagyobb órajel. ez viszont tetszik.

"... erő, nyomaték, jajj szüzanyám hol a fék..." - WRX Sti. Impreza. Subaru. --> I'm lovin it. <3 |" A gravitáció nem ötlet, hanem természeti törvény, amely ellen fellebbezésnek helye nincs."

(#25) Tomcat

Tomcat
(őstag)

Ha a tömegtermelés csak 2012-ben indul akkor várhatóan legalább 2013-ig kell várni az olyan épkézláb DDR4 kit-ekre mint manapság pl. a DDR3 1600 CL9. Lehet hogy az elterjedése eltarthat akár 2014-ig is, ami azért még nem most lesz. Addig valószínűleg velem együtt még sokan szerzünk be valamilyen 2*4GB-os DDR3 2000 körüli kit-et. :)

Tomcat

(#26) kjani18 válasza Hokoyumi (#23) üzenetére

kjani18
(tag)
LOGOUT blog

Én inkább azt várom, mikor költözik a cpu-ba az egész ram...

nem mindegy, hogy kábelezve, vagy kibelezve...

(#27) yakuza.tora válasza kjani18 (#26) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

Na, az sem mostanában lesz! :D

Alléz Olympique de Marseille!

(#28) Hokoyumi válasza kjani18 (#26) üzenetére

Hokoyumi
(kvázi-tag)

az is szép lenne 24mb L3, 8192mb L4
ram helyett meg 128gb ssd integrálva a lapra boot meghajtónak:D

Amit nem tudsz nem fájl, ilyen a szájber tér. | "Jó lenne még a homokozóba ríni a dömperé"

(#29) djculture válasza kjani18 (#26) üzenetére

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

sőt az egész gép beleköltözhetne a cpu ba csak akkor már nem cpu nak hivnák hanem gépnek.. :C :R

(#30) kjani18 válasza Hokoyumi (#28) üzenetére

kjani18
(tag)
LOGOUT blog

Ha elegendő ramom lenne, szerintetek lehetne -e csinálni meghajtót a ramba?

(#31) tetrix

tetrix
(tag)

...ezek majd belemennek a ddr3-as foglalatba, vagy felejtős, mert ha kijön, úgyis az akkori aktuális részegységek fogják csak kamatoztatni az hipersebességet?
Gondolom egy jobb ssd több gyorsaságot importálna a rendszerbe kettőezertizenikszbe is?

(#32) shteer válasza kjani18 (#30) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ramdrive-ot? persze

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#33) shteer válasza _Volkovy_ (#13) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

core i alatt semmi értelme a ddr3-nak

(#34) john8524 válasza kjani18 (#30) üzenetére

john8524
(újonc)

Én hallottam olyat, hogy 8 Gb Ramból csináltak meghajtót és állítólag Xp-t telepítve futtot rendesen és gyors is volt, de a kikapcsolás után minden elvész.
Látni nem láttam csak hallottam!

(#35) shteer válasza Tomcat (#25) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

mint manapság pl. a DDR3 1600 CL9

épkézláb ott kezdődik, hogy cl7 :D

(#36) kjani18 válasza john8524 (#34) üzenetére

kjani18
(tag)
LOGOUT blog

Miért ne lehetne a tartalmát kikapcsoláskor elmenteni egy "rendes" vinyóra, indításkor pedig vissza?

(#37) HookR

HookR
(senior tag)

ramdrive -> Nem kell ám a kereket újra feltalálni, elég utánaolvasni.

Alu hűtőborda profil eladó - http://tinyurl.com/hutobordaprofil

(#38) daa-raa válasza vinibali (#16) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

És mivel mérted?

Az integrált videovezérlők miatt van egyedül értelme gyorsabb RAM-okkal foglalkozni. Egyébként totál mindegy milyen van a gépben, csak legyen elég.

Si vis pacem, para bellum.

(#39) lee56 válasza daa-raa (#38) üzenetére

lee56
(senior tag)

Egyetértek, totál mind1, már ha abszolút nem érdekel hogy mi mennyi idő alatt tölt be :))

És nyilván azért van olyan sokféle, meg tuning ram is, de velószinűleg azoknak sem láthatod sok értelmét :)

[ Szerkesztve ]

No Comment

(#40) Milka 78 válasza wednesday (#19) üzenetére

Milka 78
(őstag)

Ezt most úgy írom,hogy 2012-re nem lesz proci ami támogatja,legalább is itt az asztali piacon.

--Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!--

(#41) wednesday válasza Milka 78 (#40) üzenetére

wednesday
(őstag)

Talán 2012 végére lesz ebből valami. Ha jön egy proci annak már szüksége lesz lapra meg RAM-ra. Ezeknek előbb meg kell lennie. :)
Az első fecskék meg jók lesznek szerverbe, ott többet számíthat az 1,2V mint asztalin.

[ Szerkesztve ]

(#42) daa-raa válasza lee56 (#39) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Esetleg valami konkrét adatok? Az alkalmazások betöltési sebességének fő korlátozó tényezője a háttértár, nem a memória.

A tunuingRAM-októl pedig nem lesz gyorsabb szinte egyetlen valós alkalmazás sem. Az egy-két kivétel marginális. TuningRAM-ból egyébként azért van sokféle, mert van rá kereslet. Semmi más érdemi oka nincs.

Si vis pacem, para bellum.

(#43) Srodney válasza djculture (#3) üzenetére

Srodney
(senior tag)

jah az biztos,de a ddr2 sem vmi rohadt gyors az 1hez képest.a nagy ugrás az a ddr3 volt,sejtésem szerint a 4sem lesz akkora döbbenet...

(#44) Ł-IceRocK-Ł válasza shteer (#35) üzenetére

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Bencsmárkban:D

"... erő, nyomaték, jajj szüzanyám hol a fék..." - WRX Sti. Impreza. Subaru. --> I'm lovin it. <3 |" A gravitáció nem ötlet, hanem természeti törvény, amely ellen fellebbezésnek helye nincs."

(#45) szki válasza kjani18 (#26) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Hát az elég jó lenne, ha egy tokban lenne CPU+GPU+RAM!

Amúgy én 2009. nyarán vettem sok ramot, amikor igazi olcsóság volt DDR2-ben, és DDR3-ban is. Most is az akkor 22eFt-ért vásárolt 2x2 GB 1600/CL7-es OCZ-t használom. Mivel IGP-s géppel dolgozok, ezért jótékony hatású a gyors ram. Egyszerűbb játékok eldöcögnek full HD, melyekkel a gyerekeim szórakoznak (például Jégkorszak 2-3.).

"Az adatok szerint a lapkák 64 bites I/O csatorna mellett 19,2 GB/s-os adatátviteli tempót diktálhatnak."
Tudtommal jelenleg is csak kevés CPU képes etetni a DDR3-as ramokat. Azért ez a 19,2GB/s felturbózva dual- vagy tri-channelben nem lenne gyenge:) Persze gondolom csak szerver CPU tudná kihasználni.

[ Szerkesztve ]

(#46) Boxi88 válasza _Volkovy_ (#13) üzenetére

Boxi88
(őstag)

Ez így igaz ahogy írod... szerintem ez a DDR4 nem lesz túl nagy durranás! Inkább a DDR5 lesz érdemleges! ;)

(#47) Tomcat válasza shteer (#35) üzenetére

Tomcat
(őstag)

A CL7 az ma még elég extra kategória. Én nem arra gondoltam hogy egy általánosan edterjedt jó teljesítményű DDR4 modulokra még azután is várni kell majd legalább 1 évet miután kezdenek elterjedni. Ugye a DDR3 1600-at is már elég régóta lehet kapni és a CL9 CL8 már nem számít extrának, inkább amolyan alapvető szintnek akkor ha valaki DDR3 1600-as modulokban gondolkodik.

Tomcat

(#48) lee56 válasza daa-raa (#42) üzenetére

lee56
(senior tag)

Konkrét adat kell? Próbálj ki egy DDR-2 533-as magas késleltetésű ramokkal "megáldott" számítógépet..

Már azt is igencsak megérezni a rendszer rekcióidején ha egyetlen értéknyit föl vagy le változtatsz a késleltetéseken (saját tapasztalatból mondom, és ddr-2-ről beszélek), de biztos csak illúzió :)

"Az alkalmazások betöltési sebességének fő korlátozó tényezője a háttértár, nem a memória." - Ez így igaz, de csak az első betöltésre..

No Comment

(#49) yakuza.tora válasza Tomcat (#47) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

(#50) DraXoN válasza Hokoyumi (#23) üzenetére

DraXoN
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A memóriavezérlő már rég a procikban van, jóval megelőzte a gpukat, pontosan az AMDnek a K8óta benne van ami 2003 Szeptemberében jelent meg, míg az Intelnek első Core i7 sorozata óta van beépített memóriavezérlős processzora ami 2008Q4-ben érkezett..

A ddr4 megléte inkább majd a gpuval ellátott példányoknál lesz kedvező, a mostani procik többségének (bár a 6 és 8 magos példányok azért kicsit kezdenek kifulladni már) elég a mostani ddr3 sávszélessége is, a tesztekből legalábbis nekem ez jött vissza több helyről is.

Egyébként úgy hiszem, hogy nem éri meg a "tuningos" ramokra a több pénz az átlagos gépekben..

The human head cannot turn 360 degrees.; Google helyett: http://www.bluu.hu/ ; http://gabu4.mybrute.com/ ; Eladó, vihető holmijaim: http://gabu.aninet.eu/category/bazar/

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.