Mindjárt itt lesz az. 
Arra azért kíváncsi lennék, hogy milyen csomagokban fog érkezni? 
Alléz Olympique de Marseille!

Mindjárt itt lesz az. 
Arra azért kíváncsi lennék, hogy milyen csomagokban fog érkezni? 

én meg arra, hogy milyen késleltetéseket fog alkalmazni
hideg pizza, meleg sör
A ddr3 as ára is minimum 2 év alatt lett megfizethető úgyhogy nem fenyeget a gyors elterjedése a ddr4-nek se.Ráadásul gondolom az lesz mint a hármasnál mikor bejött hogy egy fikarcnyit se volt gyorsabb az aktuális lapkakészletek használatával.
[ Szerkesztve ]
Mennyi memória van a gépedben? Szavazz te is a logout bejegyzésemben.:) Köszönöm.

Ámen 
Pont most akarok venni fater gépébe 4giga ddr3-mat.
Ahhoz képest hogy tavaly ilyenkor még 30volt, most 10-12-ért vesztegetik...
Aki felvesz Diablo partnerlistára, írja oda hogy PH-ról, máskülönben nem igazolom vissza!
2007 be meg volt vagy 70-80 ezer,tavaly lett normális bárki számára elérhető ára igazából.Azóta meg szerencsére még esett,mert túltermelés volt és még mindig inkább a kettest vitték a boltból.
Mennyi memória van a gépedben? Szavazz te is a logout bejegyzésemben.:) Köszönöm.

és majd jön a ddr5 - dddr6, dddddddrrrrr7 stb. 
még jó hogy nem olyan sűrűn váltanak foglalatot/slot-ot mint a prociknál 
http://picasaweb.google.com/ekieki77

Hát én még a ddr3-ra sem váltottam, de lehet mire gépet cserélek 1ből ddr 4-es gépem lesz 
welcome
ha eljön az ideje, meglépjük úgyis 
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

Mire aktuális lesz a gépem cseréje,talán megfizethető lesz a ddr4 
"Nos, ami engem illet, én optimista vagyok - semmi értelme sincs annak, hogy más legyek."(Winston CHURCHILL)

Szép és jó, de milyen proci kell majd hogy kezelje a ddr4-et?
Mert eddig önmagában nem sokat kezdhetnénk vele. 
Csak ESTE vagyok elérhető. :)

Én meg arra, hogy mi értelme van.
TRON addict

Arról nincs hír véletlenül hogy DDR3 téren várható-e valami fejlődés? Kicsit ciki hogy kb. a 2400mhz-s ramok is csak tuningolt 1333mhz-s modulok.
"I wouldn't want you guys to take all the credits", "I'm late to the party but the girls are coming home with me" and "that was for Cortez"
1066-ról 1600-ra húzva a ddr3-aimat, nulla gyorsulás érezhető.
Biztos nagyon hasznos lesz a ddr4 is. Benchmarkokban.

Emlékeimben az él, hogy a DDR4-et kezelő procik egycsatornásak lesznek - majd meglátjuk.

integrált gpuknál fontos és mint tudjuk manapság egyre több ilyen fog érkezni
na azért ez biztos nem így van
én akármikor játszottam a memóriákkal és mérhető és látványosabb(+10%+) külömbséget tapasztaltam, jóténykony hatással volt a rendszer gyorsaságára 
BIOS ÍRÁS ÉS TÁPEGYSÉGEK!

Biztos baromi fontos lehet...de a még ki sem jött Bull procik is az 1866Mhz ddr3-asokat támogatják.Hol van még a ddr4-et támogató proci...
--Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!--

Abba az irányba megyünk x86 vonal alsóbb és középső szegmenseiben is, hogy egy chipre integrálódik egyre több rendszer, s ugyan a CPU már eddig is elvolt, de a GPU elég sávszél-éhes, s mivel a memóriacsatornák száma, busz-szélesség nem nő (ezt amúgy én sem értem, hogy miért nem lépik továbbra sem meg), ezért a kiszolgálására az órajelet kell növelni.

Ezt most úgy írod, mintha már a boltban lehetne kapni DDR4-es memóriákat. 2012 közepén indul egyáltalán a termelés. Még a specifikációk sincsenek lezárva.

Én nagyon nem vagyok oda az integrált GPU-ért. Netezni és irodai munkára jó, de ahhoz nem is kell DDR4.
TRON addict
Egyszerű a válasz, hogy miért nem lépik meg, mert nem éri meg. Baromi drága, már a 3csatorna is, nem hogy az annál több...
Egyébként még ddr3mas gépem sincs, mind ddr2vel nyüzsög
(laptopomhoz még két éve vettem 2x2GB DDR2őt 9ezerért használtan
... akkor voltak mélyben a memóriaárak, kár, hogy asztalit akkor nem bővítettem, az azóta is csak 2x1GB.. és csak két foglalat van benne...)
#20 radi8tor1:
A llanoban és utódaiban levő GPU már más kategória, és főleg az utódait igen valószínű, hogy a memória-sávszélesség nagyon megfoghatja majd, így kellenek majd nekik a gyors ramok. (igaz, a llano még "csak" ddr3mas lesz, bár eszi majd a gyorsabb típusokat is hivatalosan is)
[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees.; Google helyett: http://www.bluu.hu/ ; http://gabu4.mybrute.com/ ; Eladó, vihető holmijaim: http://gabu.aninet.eu/category/bazar/

Totál egyetértek... Semmi haszna nincs gyakorlatilag. Így is elég gyors DDR3.
Az 1600-as CL9 1.5V-hez képest nem tudom mit tudna felmutatni filmvágás, vagy játék terén.. Szerintem annyira minimális pár %-ot, hogy egy forintot nem ér meg a cseréje. (Arról beszélve, hogy menne vele a lap, proci is...) Max új gépekbe.
[ Szerkesztve ]
Nem írom alá!

amint kapható lesz a ddr4 az intel tol hozzá procit is
az amd megvárja míg elfogadható árban lesznek és jön majd az am4-es foglalat
legalábbis az eddigi stratégiákból ez valószínűsíthető...
engem az érdekelne, hogyha már a gpu beköltözött a cpu-ba akkor a memóriavezérlő mért nem költözik vele...
aztán gddr5-ös memória az alaplapra 4csatornán effektív 5ghz-en elketyegne a cucc
lenne memória sávszélesség bőséggel
és ott már érzékelhető lenne a gyorsuáls is
a technikai akadályát /anyagi oldalát persze nem ismerem... de gondolom össze lehetne rakni
8 bulldózer mag, 800sp meg gddr5-ös ramkezelés 4*2gb és már játékokhoz sem kell hagyományos vga kártya 
Amit nem tudsz nem fájl, ilyen a szájber tér. | "Jó lenne még a homokozóba ríni a dömperé"
A vállalat tervei alapján a DDR4-es memóriák tömeggyártása 2012 közepén kezdődhet meg, azaz egyhamar nem búcsúzunk a DDR3-as termékektől.
Nem baj az, ez is bőven jó még egy darabig. Mármint a ddr3.
Kisebb üzemfeszültség, nagyobb órajel. ez viszont tetszik.
"... erő, nyomaték, jajj szüzanyám hol a fék..." - WRX Sti. Impreza. Subaru. --> I'm lovin it. <3 |" A gravitáció nem ötlet, hanem természeti törvény, amely ellen fellebbezésnek helye nincs."

Ha a tömegtermelés csak 2012-ben indul akkor várhatóan legalább 2013-ig kell várni az olyan épkézláb DDR4 kit-ekre mint manapság pl. a DDR3 1600 CL9. Lehet hogy az elterjedése eltarthat akár 2014-ig is, ami azért még nem most lesz. Addig valószínűleg velem együtt még sokan szerzünk be valamilyen 2*4GB-os DDR3 2000 körüli kit-et. 
Tomcat
Én inkább azt várom, mikor költözik a cpu-ba az egész ram...
nem mindegy, hogy kábelezve, vagy kibelezve...

Na, az sem mostanában lesz! 

az is szép lenne 24mb L3, 8192mb L4
ram helyett meg 128gb ssd integrálva a lapra boot meghajtónak
Amit nem tudsz nem fájl, ilyen a szájber tér. | "Jó lenne még a homokozóba ríni a dömperé"
sőt az egész gép beleköltözhetne a cpu ba csak akkor már nem cpu nak hivnák hanem gépnek..

Ha elegendő ramom lenne, szerintetek lehetne -e csinálni meghajtót a ramba?

...ezek majd belemennek a ddr3-as foglalatba, vagy felejtős, mert ha kijön, úgyis az akkori aktuális részegységek fogják csak kamatoztatni az hipersebességet?
Gondolom egy jobb ssd több gyorsaságot importálna a rendszerbe kettőezertizenikszbe is?
ramdrive-ot? persze
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu
core i alatt semmi értelme a ddr3-nak

Én hallottam olyat, hogy 8 Gb Ramból csináltak meghajtót és állítólag Xp-t telepítve futtot rendesen és gyors is volt, de a kikapcsolás után minden elvész.
Látni nem láttam csak hallottam!
mint manapság pl. a DDR3 1600 CL9
épkézláb ott kezdődik, hogy cl7 
Miért ne lehetne a tartalmát kikapcsoláskor elmenteni egy "rendes" vinyóra, indításkor pedig vissza?

ramdrive -> Nem kell ám a kereket újra feltalálni, elég utánaolvasni.
Alu hűtőborda profil eladó - http://tinyurl.com/hutobordaprofil

És mivel mérted?
Az integrált videovezérlők miatt van egyedül értelme gyorsabb RAM-okkal foglalkozni. Egyébként totál mindegy milyen van a gépben, csak legyen elég.
Si vis pacem, para bellum.

Egyetértek, totál mind1, már ha abszolút nem érdekel hogy mi mennyi idő alatt tölt be 
És nyilván azért van olyan sokféle, meg tuning ram is, de velószinűleg azoknak sem láthatod sok értelmét 
[ Szerkesztve ]
No Comment

Ezt most úgy írom,hogy 2012-re nem lesz proci ami támogatja,legalább is itt az asztali piacon.
--Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!--

Talán 2012 végére lesz ebből valami. Ha jön egy proci annak már szüksége lesz lapra meg RAM-ra. Ezeknek előbb meg kell lennie. 
Az első fecskék meg jók lesznek szerverbe, ott többet számíthat az 1,2V mint asztalin.
[ Szerkesztve ]

Esetleg valami konkrét adatok? Az alkalmazások betöltési sebességének fő korlátozó tényezője a háttértár, nem a memória.
A tunuingRAM-októl pedig nem lesz gyorsabb szinte egyetlen valós alkalmazás sem. Az egy-két kivétel marginális. TuningRAM-ból egyébként azért van sokféle, mert van rá kereslet. Semmi más érdemi oka nincs.
Si vis pacem, para bellum.

jah az biztos,de a ddr2 sem vmi rohadt gyors az 1hez képest.a nagy ugrás az a ddr3 volt,sejtésem szerint a 4sem lesz akkora döbbenet...
Bencsmárkban
"... erő, nyomaték, jajj szüzanyám hol a fék..." - WRX Sti. Impreza. Subaru. --> I'm lovin it. <3 |" A gravitáció nem ötlet, hanem természeti törvény, amely ellen fellebbezésnek helye nincs."
Hát az elég jó lenne, ha egy tokban lenne CPU+GPU+RAM!
Amúgy én 2009. nyarán vettem sok ramot, amikor igazi olcsóság volt DDR2-ben, és DDR3-ban is. Most is az akkor 22eFt-ért vásárolt 2x2 GB 1600/CL7-es OCZ-t használom. Mivel IGP-s géppel dolgozok, ezért jótékony hatású a gyors ram. Egyszerűbb játékok eldöcögnek full HD, melyekkel a gyerekeim szórakoznak (például Jégkorszak 2-3.).
"Az adatok szerint a lapkák 64 bites I/O csatorna mellett 19,2 GB/s-os adatátviteli tempót diktálhatnak."
Tudtommal jelenleg is csak kevés CPU képes etetni a DDR3-as ramokat. Azért ez a 19,2GB/s felturbózva dual- vagy tri-channelben nem lenne gyenge
Persze gondolom csak szerver CPU tudná kihasználni.
[ Szerkesztve ]

Ez így igaz ahogy írod... szerintem ez a DDR4 nem lesz túl nagy durranás! Inkább a DDR5 lesz érdemleges! 

A CL7 az ma még elég extra kategória. Én nem arra gondoltam hogy egy általánosan edterjedt jó teljesítményű DDR4 modulokra még azután is várni kell majd legalább 1 évet miután kezdenek elterjedni. Ugye a DDR3 1600-at is már elég régóta lehet kapni és a CL9 CL8 már nem számít extrának, inkább amolyan alapvető szintnek akkor ha valaki DDR3 1600-as modulokban gondolkodik.
Tomcat

Konkrét adat kell? Próbálj ki egy DDR-2 533-as magas késleltetésű ramokkal "megáldott" számítógépet..
Már azt is igencsak megérezni a rendszer rekcióidején ha egyetlen értéknyit föl vagy le változtatsz a késleltetéseken (saját tapasztalatból mondom, és ddr-2-ről beszélek), de biztos csak illúzió 
"Az alkalmazások betöltési sebességének fő korlátozó tényezője a háttértár, nem a memória." - Ez így igaz, de csak az első betöltésre..
No Comment

Annyira azért nem extra kategória. Én mellesleg több, mint 1éve használom. Mondjuk akkor még 29K volt. 
A memóriavezérlő már rég a procikban van, jóval megelőzte a gpukat, pontosan az AMDnek a K8óta benne van ami 2003 Szeptemberében jelent meg, míg az Intelnek első Core i7 sorozata óta van beépített memóriavezérlős processzora ami 2008Q4-ben érkezett..
A ddr4 megléte inkább majd a gpuval ellátott példányoknál lesz kedvező, a mostani procik többségének (bár a 6 és 8 magos példányok azért kicsit kezdenek kifulladni már) elég a mostani ddr3 sávszélessége is, a tesztekből legalábbis nekem ez jött vissza több helyről is.
Egyébként úgy hiszem, hogy nem éri meg a "tuningos" ramokra a több pénz az átlagos gépekben..
The human head cannot turn 360 degrees.; Google helyett: http://www.bluu.hu/ ; http://gabu4.mybrute.com/ ; Eladó, vihető holmijaim: http://gabu.aninet.eu/category/bazar/