Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) RexpecT

RexpecT
(PH! addikt)

Minőségi nagyon, ezzel együtt az ára is.Kíváncsi vagyok a súlyára...

Walter White is Bad*ss!!

(#2) rootkiller

rootkiller
(senior tag)
LOGOUT blog

9400? Az előzőbe magasabb kategóriás volt (8600). Amúgy biztos nem rossz.

(#3) menpee válasza RexpecT (#1) üzenetére

menpee
(kvázi-tag)

"A 393 x 267 x 25 milliméteres termék tömege a beépített akkumulátorral együtt éppen 3 kilogramm alatt marad."

Mióta végigjátszottam a Call of Cthulhu-t, azóta bezárok magam mögött minden ajtót...reteszre.

(#4) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Nagyon tetszik(mint mindig :D ), csak az a nyamvadt ár... :))

(#5) RexpecT válasza menpee (#3) üzenetére

RexpecT
(PH! addikt)

Upsz.. megvan :B .

Walter White is Bad*ss!!

(#6) hemaka

hemaka
(PH! kedvence)

Nem rossz, csak elég sok a csupasz alu felület a tapipad körül. :D ott mit csináljak, süssek tojást? :F

„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

(#7) H.O.D. válasza hemaka (#6) üzenetére

H.O.D.
(senior tag)

Add oda a csajodnak, majd telepingálja :D

Lehet, hogy nem én öregszem, hanem a világ megfiatalodik körülöttem.

(#8) shadeofme válasza hemaka (#6) üzenetére

shadeofme
(tag)

Ragaszd tele post-it-tel vagy matricaval. :D

Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.

(#9) Morden24

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem rossz, csak ez a rettenetes külsejű billentyűzet ne lenne. A többi viszont elsőosztályú, jó lenne, ha néha példát vennének egyéb gyártók is a design-ról.

Sectumsempra - For Enemies

(#10) tome.jr

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Elírás rögtön az első sorban: gondolom Steve Jobs nagybetűvel írja a nevét.

(#11) PpenoO válasza hemaka (#6) üzenetére

PpenoO
(fanatikus tag)

Tojás sütés nem rossz ötlet, ahogy ezek a "minőségi" macbook pro-k melegedni szoktak...

[link]
[link]

Viccet félretéve nyáron borzasztó idegesítő a 45C fölötti billenytűzet, nem beszélve az üres területeknek a hőmérsékletéről. Tudom léteznek fan controllerek, azért az durva, hogy egy ilyen drága gépnél nekem kell ventit szabályoznom, hogy ne égjenek le az ujjaim, főleg nyáron (tapasztalat, volt dolgom pár évig velük...sajnos). Kíváncsi vagyok ezek mennyire fognak melegedni, de elnézve vastagságát...

http://www.nextlevelshit.atw.hu/

(#12) evone

evone
(őstag)

szokasos felrevezeto ph! cikk :))

http://www.apple.com/macbookpro/specs.html

NVIDIA GeForce 9600M GT graphics processor; and NVIDIA GeForce 9400M graphics processor with 256MB of DDR3 SDRAM shared with main memory3

ket vga van benne, ugyanugy mint a kisseb mbp-ben...

es amugy 3 kilos. :)

ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)

(#13) evone válasza PpenoO (#11) üzenetére

evone
(őstag)

az elso linken csak egy sima macbook van :)

(#14) Puma K válasza PpenoO (#11) üzenetére

Puma K
(őstag)
LOGOUT blog

Na neee... :DDD
Elég durva... ;]

Amúgy elég jól néz ki és még milyen vékony is! :Y

Kezd iPon szint lenni...

(#15) Parci

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

1000 töltési ciklus? az napi minimum eggyel számolva (márpedig annyi van, ha valaki használja is a gépét) 3 év. utána kuka. frankó...

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#16) Raymond

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Macbook Wheel

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#17) evone válasza Raymond (#16) üzenetére

evone
(őstag)

ez fake, poen video. mielott valaki leall fikazodni

(#18) Raymond válasza evone (#17) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Koszonjuk, enelkul hulyen haltunk volna meg gondolom :U

Mod: De mondjuk az erdekes hogy kulon ki kell emelni hogy fake, mert valaki meg azt hihetne a ceg eddigi tevekenysege alapjan hogy valos az info :D

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#19) ithomas

ithomas
(senior tag)

Jól látom...?
17"-on 1920*1200?
Nem túlzás ez egy picit?
Persze lehet hogy felárért Apple nagyítót is kapsz hozzá... ;]

Real eyes realize real lies!

(#20) PpenoO válasza evone (#13) üzenetére

PpenoO
(fanatikus tag)

Jah, igaz, elis felejtettem, a sima macbook nem csak meleg de gagyi műanyag borítása 1 év után berepedezik...egyik se kéne...ennyi pénzért jobb notebookok is vannak, a csilli-villi designt meg os-t vegyék meg az arra érzékeny emberek..azoknak gyárt az apple.

http://www.nextlevelshit.atw.hu/

(#21) Morden24 válasza Raymond (#16) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Árkot röhögtem magam köré... "coudn't be more simple" :DDD

(#22) evone válasza PpenoO (#20) üzenetére

evone
(őstag)

a muanyagosat ense vennem meg , max 40ert :)

(#23) orbano válasza PpenoO (#20) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

sokan összetennék azért a kezük-lábuk, ha azon a "gagyi" os-en dolgozhatnának... ismerek pár ilyen embert, egyik sincs oda a csili-vili dolgokért...

A vér nem válik VAZZE!™

(#24) orbano válasza ithomas (#19) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

ezen minden egyes ilyen noteboboknál ki kell akadni? :) teljesen bevált és jó felbontás, százezrek használják. akinek kicsi, vesz magának egy MSI-t, vagy akármit...

A vér nem válik VAZZE!™

(#25) Mikiller

Mikiller
(tag)

Mivel épp 3kg alatt marad a súlya (kb. 2.8kg) és az ára picipel van 3000 dollár alatt (2800$), arra következtetek, hogy 1g MacBook 1$ :DD

(#26) Depression

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én csak egy átlag notit látok, aminek az op.rendszer negduplázza az árát. A cserélhetetlen akkun kívűl semmi olyan nincs benne, ami ne lenne meg máshol. Na meg persze az alma a tetején.
Okosan csinálják, de mit szolna a nép ahhoz, ha a MS is csak géppel adná a szoftverét, ilyen hatamas felárral. (persze, most azt mondanátok, hogy mindenki váltanána Linuxra. Az Applenél meg senki, sőt divat azt használni. Érzitek az iróniát?)

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#27) adm

adm
(őstag)

(#19) ithomas
igen teljesen, jó. kb félóra volt megszokni. ha rajzolnál/modelleznél/dtp-znél bizonyára éreznéd a különbséget. 15"-ban talán túlzás a wxuga, de valaki azt is örömmel használja.

(#26) Depression
bizonyos értelemben igazad van... a -50-60dkg és a pár mm kisebb befoglaló méret sosem fogja pótolni a profi (quadro/firegl) vga-kat. ha már nvidia a gép fele érthetetlen, miért nem jön alapból quadro-val. hibrid megoldással a átlag fogyasztást is alacsonyan lehetne tartani.

pecs2100.hu

(#28) evone válasza Depression (#26) üzenetére

evone
(őstag)

gondolom nem zavar hogy ez egy 17" gep,. es gondolom azse hogy csak az apple csinal perpill ilyen unibody megoldast. de persze te ide hanyod a hulyeseget hogy ezenkivul semmi nincs benne. meg azert legyszi mutass meg egy 17" gepet ami 8 orat kepes menni aksirol wifivel.. ja ilyen nincs sehol? erdekes.

ja es az operacios rendszer ararol:
http://xms.hu/apple.php?t=70110

http://www.edigital.hu/Operacios_rendszer/MS_Windows_VISTA_Ultimate_64bit_HU_OEM_SP1-p41312.html

eleg erdekes nemde? raadasul az ultimate vistat nem minden gephez kapod meg, az osxet pedig minden apple gephez kapod. es nezd meg hogy a linken a vista oem valtozat. a boxos biztos dragabb +10k-val. legalabb utanna nezhetnel a dolgoknak mielott fikazol.

hol divat hasznalni apple gepet? ennyi erovel en azt mondom neked, hogy divat microsoft operacios rendszert hasznalni, mert a vilagon meg mindig sokkal nagyobb %-ban hasznaljak azt. fujjj micsoda gaz! divatbol hasznalod te is :(

[ Szerkesztve ]

(#29) Morden24 válasza evone (#28) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Kár volt belinkelni a legdrágább Vista verziót, főleg, hogy az OEM termék árába nem ez az ár épül be.

A kötekedés szentségéért azért hozzátenném, hogy az unibody-tól aztán nem lesz jobb a noti, csak design-osabb. Ez pölö nekem is kurva fontos, de nem éppen egy hűdenyomós érv.

[ Szerkesztve ]

(#30) hemaka válasza H.O.D. (#7) üzenetére

hemaka
(PH! kedvence)

hoogyne :D drága mulaccság lenne, pingálgassa csak a karmait :D
De szerencsére nem veszélyeztet egy macbook, de vajon teflon bevonat van? lehet a Tefal is besegített a faragásban. :D

[ Szerkesztve ]

„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

(#31) evone válasza Morden24 (#29) üzenetére

evone
(őstag)

az apple gepek araba se az epul be. es nem volt kar belinkelni, mert osxbol nincsen 20 ezer fele verzio, hanem csak 2. ez, es az osx szerver. innentol kezdve nincs mirol beszelni. raadasul alap a 64bit. tehat csakis errol beszelhetunk

(#32) orbano válasza Depression (#26) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

megduplázza az árát? hol élsz te? egy hasonló kategóriájú HP 600e, egy 15,4-es ibm is fél misi környékén mozog, ahogy egy jobb Sony is. és azokhoz csak egy szaros windozt adnak, aminek szerintem a piaci értéke kb nulla.

A vér nem válik VAZZE!™

(#33) orbano válasza evone (#31) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

milyen T61-ed van? elégedett vagy vele? nekem amikro a kezembe nyomtak egyet, nagyon megijedtem tőle, elcseszett egy kialakításúnak tűnt :U

A vér nem válik VAZZE!™

(#34) Morden24 válasza evone (#31) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Vistából sincsen 20K verzió, nem kell itt a túlspilázás, mert akkor nem lehet komolyan venni. Van belőle 4 (+1, a Starter, ami nem általános) verzió, és nem kell hozzá nagy ész, mert egyet kapsz a notidhoz, nem kell külön a boltban venni, ahogyan OSX-et sem.
Erre meg fel lehetne hozni azt, hogy szeretnék én egy kivonatot látni, hogy az Apple gépek árába mi is épül be, mert hogy az OSX fejlesztése sem 0 pénz, az biztos, márpedig alap dolog, hogy a költség megjelenik a végső termék árában, mert a pénznek vissza kell forognia.
(Most azt inkább hagyjuk, hogy hány fizetős MAC szolgáltatás van, az ingyenes oprendszeren felül.)

64bites verzió? Winből nincs? Vagy esetleg csak az Ultiból? Aszittem én is azt használok :DDD

[ Szerkesztve ]

(#35) jodován

jodován
(tag)

most én vagyok béna, vagy ezen tényleg semmi nyoma eSATA csatinak és ExpressCard slotnak?

szerk:

Bocsi van rajta ExpressCard, meg 800as FireWire

[ Szerkesztve ]

cserépkályha, kemence, tűzhely építés, ésszerű feltételekkel --- sanszos -> van rá esély, hogy ez a szó ne használódjon többé?

(#36) tlac válasza evone (#31) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

32 bites a leopard
a snow lepard lesz elvileg 64 bites

(#37) xedos válasza PpenoO (#11) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Kicsit pontosabban a melegedés:
[link]

Volt pár notim, de meghajtva mindegyik melegedett...
Ugyanakkor az új generációs mavbook és PRO kevésbé melegszik, mint ezek a régiek!

Macbook pro:
[link]
Macbook:
[link]

Parci: szerinted a mai gépekben lévők menyit bírnak? Meg leszel lepve... 300fölöttiek már csodának számítanak. Mondjuk ez teljes lemerítésre igaz...

tlac: szerintem 64bites a Leopard! [link]

[ Szerkesztve ]

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#38) evone válasza Morden24 (#34) üzenetére

evone
(őstag)

64 bites vista ultimatet linkeltem, de gondolom megse nezted. csak vakon fikazol

(#39) tlac válasza xedos (#37) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

itt van egy pontosabb leírás

tehát 32 bites a kernel, de tud 64 bites programokat is futtatni az osx
a snow leopard-ban már a kernel is 64 bites lesz

(#40) xedos

xedos
(PH! addikt)

Mese nincs! El kell ismerni, hogy az OSX 1000x akksi kímélőbb, mint bármelyik WIN!
Ugyanazon a vason sokkal tovább megy!

(#41) Morden24 válasza evone (#38) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

[Kitöröltem, hagyjuk. Kommunikáljon veled az, akinek három anyja van, f_szkalap]

[ Szerkesztve ]

(#42) Xero válasza PpenoO (#20) üzenetére

Xero
(őstag)

Első körben...
Toldozott foldozott ócska os-t meg használjon desktop gépen az aki szereti szopatni magát. Erről ennyit... az irigység nagy úr

Egy alu macbook diáknak 316e. Ilyen kiépítésű 13"-os gépet full softwarezéssel nem fogsz találni. Nagy hiányossága a firewire de ez van le kell nyelni a békát.

Ami pedig a topic tárgyát illeti.
Sokáig gondolkoztam hogy mire cserélem le a mostani MBP-mat 1-2 év múlva. Eddig egy MacPro lett volna az alternatíva úgy hogy ez megmarad mellé, de így hogy ezt a drágát ki lehet tömni 8 giga rammal és lehet kérni matt kijelzővel nincs sok variációm hátra. :D
Amint kiöregszik szegénykém jöhet a 17".

#import <Cocoa/Cocoa.h> - I'm still thinking different.

(#43) xedos válasza tlac (#39) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

OK! Köszi!

(#44) evone válasza Morden24 (#41) üzenetére

evone
(őstag)

bocsass meg, igazad van. teljesen draga minden mashoz kepest. es semmi kulonleges nincs benne, tudasban akarmelyik acer vagy fusi leelozi a 90 ezres arkategoriaban :) :R

(#45) Morden24 válasza evone (#44) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem ezt írtam, te is tudod. Ha nem mindenre úgy reagálnál, mintha személyes támadás lenne, akkor lehet, hogy nem akarnák beverni a képed minden topikban.

Most pedig normálisan válaszolhatnál a kérdésekre is.
Mellesleg tényleg kibaszott drága itthon a MAC-etek. Ezt nem tudod megcáfolni. Ha láttál volna a lila ködtől, akkor feltűnt volna, hogy csak az érveiddel vitatkoztam (miszerint ezektől nem lesz isten a MAC, az OSX nem grátisz stb.), de tőlem veheted fikázásnak is, köpök rá.

[ Szerkesztve ]

(#46) evone válasza Morden24 (#45) üzenetére

evone
(őstag)

persze hogy draga, de nem mesz te sem minden draga topicba , hogy kur**any*zz miatta, csak az apple gepekhez mesz be rogton, hogy ez marpedig semmi kulonlegeset nemtud...

persze hogy draga itthon, de pont errol van szo. masreszt nincs mac-em (addig nem is lesz amig glossy kijelzovel aruljak .. ) , csak tenyeket probaltam kozolni, de tokmind1.

(#47) Morden24 válasza evone (#46) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ez marpedig semmi kulonlegeset nemtud...

Ezt nem írtam. Azt írtam, hogy az unibody nem a noti képességeinek listáját növeli, hanem a design-ját, és mindehhez még azt is hozzáfűztem, hogy szerintem ez kurva fontos, de a legtöbb embert kétlem, hogy érdekli, ezért ez nem egy jó indok.

de nem mesz te sem minden draga topicba

De, azokba, ahol erre okot látok (lásd pl. igénytelen külsejű egymillás "gémer" notik). Az Alma szerintem kurva drága, hogy mennyire indokoltan vagy anélkül, arról lehet vitázni. Én látok okot is rá, de látom a márkasznobériát is. Legalábbis ez a véleményem. Nem mellesleg az első és második kommentemben, amikre okosan reagáltál, el sem hangzott, hogy drága lenne az Apple. Azt mondtam, hogy az OSX sincs ingyen, benne van az a gépek árában.

Én meg a tényekre írtam, hogy rosszul közlöd. Nem 50K épül be egy Vistával szállított noti fogyasztói árába, mert 1. az OEM partnerek nem 50ért veszik az edigitalban 2. nem csak Ultimate létezik. Semmi rosszat nem érzek abban, hogy a Winből több verzió van, mivel van választási lehetőséged, hogy a kurvadrága Ulti, vagy a felébe sem kerülő Home Basic kell (már ha külön veszed). De persze ez mind nem lényeg, hiszen a notit ugyanúgy egy előtelepített rendszerrel kapod, mint az Alma esetében, szóval nem kell ezen filóznod.

[ Szerkesztve ]

(#48) 64b0r válasza Mikiller (#25) üzenetére

64b0r
(fanatikus tag)

:C Csak ne kezd el ezt terjeszteni, mert a végén vérpistike bemegy a mac boltba, hogy: "Csókolom kérek 35 deka Macbook Pro-t!" :))

On the internet you can be anything you want. It is strange, that so many people decide to be stupid.

(#49) WonderCSabo

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nagyon szép és nagyon drága, mint mindig. Az Unibody pedig egyszerűen nagyszerű. :)

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#50) orbano válasza Morden24 (#47) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

Komolyan nem értem mi a p*csáról beszélsz! Nem drága a macbook. Nézz már kicsit körül a business/prémium kategóriában, a macek simán versenyképesek. kb egy árban lehet beszerezni őket egy thinkpaddel, vagy hpval. a thinkpad, hp robosztusabb, ellenállóbb, ez pedig szebb és könnyebb. mind a 3 igen nívós jószág. aki pedig munkagépnek veszi, nagy előny tud lenni az a fránya osx. összes ismerősöm, aki multimédiával foglalkozik, visszasírja azt a húdedrága, agyonhájpolt osxet. ha nem windoz alá kellene fejlesztenem, már régesrég macbookom lenne. aki kicsit is ad a notebookjára és nem veri a fogához a garast (értsd megengedheti magának), az fontolóra veszi ezt is egy jobb thinkpad, compaq, portege vagy vaio mellett.

A vér nem válik VAZZE!™

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.